Γιατί σιχαινόμαστε τα ποντίκια;

Η αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Γιατί σιχαινόμαστε τα ποντίκια;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Μαρ 2017, 22:42

Μπορείτε να μου το εξηγήσετε;
Δεν εννοώ τους αρουραίους.
Αλλά εκείνα τα ποντικάκια του αγρού ή τα χαμστεροειδή και γενικά τα τρωκτικά.
Έχετε δει πόσο γλυκά και αστεία είναι;

Εγώ πήρα δυο χαμστεράκια στο σπίτι και έχω δεθεί πολύ μαζί τους.
Είναι πολύ γλυκούτσικα και κάθομαι και τα παρατηρώ με τις ώρες.
Εντάξει δεν υπάρχει και καμιά ουσιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ μας. Χάμστερς είναι. Δεν είναι σκύλοι. Αλλά όσο να ναι άρχισε να συνηθίζει ο ένας την παρουσία του άλλου.

Το θέμα είναι ότι είμαι τελείως άπειρη με τα ποντίκια και φοβάμαι μην κάνω καμιά χαζομάρα. Είναι και αρκετά ευαίσθητα αυτά και στρεσσάρονται αρκετά εύκολα.

Τέσπα για να μην τα πολυλογώ κάθισα και έψαξα στο ίντερνετ πληροφορίες σχετικά με την περιποίηση και φροντίδα τους, για την διατροφή κτλ και ψιλοκατατοπίστηκα κάπως. Αν και ακόμα τα μαθαίνω.

Το θέμα είναι ότι αν και είναι αξιαγάπητα και όπως είπα έχω δεθεί πολύ μαζί τους διστάζω να τα βγάλω από το κλουβί τους γιατί:
1) Δεν ξέρω αν κάνει (τα λυπάμαι όμως όλη μέρα κλεισμένα εκεί μέσα)
2) Φοβάμαι να τα πιάσω (δεν ξέρω και αυτά αν θέλουν να τα πιάνουν για να είμαι ειλικρινής). Βασικά έχω λίγο στο μυαλό μου ότι πρόκειται για ποντίκια στην ουσία και φέρνω στο μυαλό μου ανάλογες εικόνες αν και όπως είπα δεν έχουν τίποτα το σιχαμερό επάνω τους. Παρόλα αυτά διστάζω λίγο. Δλδ εντάξει. Τα ακουμπάω, τα χαιδεύω αλλά δεν τα έχω πάρει ακόμα στη χούφτα μου.
Φαντάζομαι ότι είναι θέμα χρόνου και εξοικείωσης μαζί τους. Θα το κάνω κάποια στιγμή γιατί τα αγαπώ πολύ τα ζώα.

Ένας άλλος προβληματισμός μου είναι ότι τα δικά μου ποντίκια δεν είναι πολύ υπερκινητικά σε σχέση με άλλα. Τους έχω τροχό αλλά σπανίως κάνουν. Στην αρχή έκαναν, αλλά μετά αντιλήφθηκαν την παρουσία της γάτας μου και το σταμάτησαν. Προφανώς δεν ήθελαν να δώσουν στόχο στη γάτα με το θόρυβο που κάνει ο τροχός. Αλλά μετά τα απομάκρυνα από τη γάτα. Δεν ζουν πλέον στον ίδιο χώρο. Αλλά και πάλι δεν κάνουν τροχό.
Γενικά όλο τρώνε και κοιμούνται. Έχουν γίνει δύο χνουδωτές μπάλες. :LoL: Ήταν πιο αδύνατα στην αρχή.

Τέσπα, γενικά σκέφτηκα κάποια στιγμή να τους πάρω και μεγαλύτερο κλουβί πιο εξοπλισμένο μέσα σε στυλ λούνα παρκ, με διάφορα τούνελ μέσα, τσουλήθρες κτλ. Αλλά τα δικά μου είναι τελείως κοιλιόδουλα. Σιγά μην δραστηριοποιηθούν. Πολλές φορές πάω και κοιτάω αν ζουν. Πολύ ύπνος. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Παρεμπιπτόντως, έμαθα επίσης ότι τα ποντίκια ζουν μόνο δυο χρόνια. fuck :cry:

Τέσπα, αυτά με τα ποντίκια μου.
Εσείς έχετε ποντίκια; Έχετε καμιά εμπειρία πάνω στο θέμα;

Τι πλάκα που έχουν ρε. Μα γιατί τα σιχαινόμαστε;;;; :sgrat:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Γιατί σιχαινόμαστε τα ποντίκια;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 07 Μαρ 2017, 23:25

Γαμανε τα χαμστερ, εγω ακομα και αδεσποτα ποντικια λυπαμαι να τα σκοτωσω. Δεν ηξερα οτι ζουν τοσο λιγο :(
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Μαρ 2017, 17:51

Λαχουρένιος έγραψε:Γαμανε τα χαμστερ, εγω ακομα και αδεσποτα ποντικια λυπαμαι να τα σκοτωσω. Δεν ηξερα οτι ζουν τοσο λιγο :(

Ρε συ είναι πολύ καλά.
Εγώ κάθε μέρα ανακαλύπτω και από κάτι.
Τώρα δοκιμάζω διάφορες τροφές να δω τι τους αρέσει.
Εκτός από αυτή που έχω πάρει από πετ σοπ που έχει μέσα διάφορα σπόρια και δημητριακά, είδα ότι μπορώ να τους δίνω και διάφορα φρούτα και λαχανικά.
Τους πήρα καρότο, μαρούλι και μήλο. Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκαν αλλά είδα ότι στο τέλος της μέρας ροκάνισαν αρκετή ποσότητα.
Τους έδωσα και λίγο τυρί να δω αν θα το φαν, δεν πολυτρελάθηκαν.
Γενικά βλέπω στο youtube διάφορα σχετικά βιντεάκια με do και donts και ψιλομπερδεύτηκα λίγο.
Κάποια πράγματα τα κάνω λάθος νομίζω.
Γενικά έχω μια φοβία μήπως κάτι κάνω λάθος και ξεκάνω κανένα. Γιατί και αυτά δεν είναι εκφραστικά να σου δείξουν να καταλάβεις τι τους αρέσει και τι όχι.

Anyway, κατάλαβα πάντως ότι στα ποντίκια μου αρέσουν πολύ τα μαύρα σπόρια.
Κι επίσης έμαθα ότι αποθηκεύουν στο στόμα τους τροφή (πολλή τροφή :rolleyes07: ) και την τρώνε αργότερα.

Πώς το κατάλαβα;
Έβλεπα το ένα ποντικάκι με φουσκωμένα μάγουλα και ξαφνικά άρχισε να βγάζει ένα σωρό κομματάκια τροφής μέσα από το στόμα του και να τη τρώει.
χαχαχχαχαχαχα
Και λέω τι κάνει αυτό ρε; Εμετό;
χαχαχχααχαχχαχαα
Μετά το έψαξα λίγο στο νετ το θέμα και είδα ότι το συνηθίζουν αυτό τα ποντίκια.

Τι γέλιο.
Έχουν πολλή φάση όπως τρώνε.
Κρατάνε την τροφή με τα πόδια τους τα μπροστά και μασουλάνε γρήγορα.

Και άλλα πράγματα κάνουν τα οποία πρέπει να αποκωδικοποιήσω. Είμαι πολύ περίεργη κάποιες κινήσεις που κάνουν, γιατί τις κάνουν.

Χθες το βράδυ τα έβαλα δίπλα στο κομοδίνο μου γιατί ήθελα να δω τι κάνουν το βράδυ γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ που δεν έκαναν καθόλου τροχό.
Ξέρω ότι είναι νυκτόβια ζώα και δραστηριοποιούνται πιο πολύ τη νύχτα.
Τελικά χθες τα άκουσα να κάνουν τροχό μετά από πολύ καιρό.

Ίσως να έκαναν και άλλες φορές αλλά επειδή τα είχα σε άλλο δωμάτιο να μην τα άκουγα όταν κοιμόμουν τη νύχτα.

Επόμενο βήμα είναι να καταφέρω να πάρω κανένα στη χούφτα μου. Αν και έχω εξοικειωθεί πολύ μαζί τους και νομίζω και αυτά άρχισαν να με συνηθίζουν.

Προς το παρόν τα χαιδεύω αρκετά μέσα στο κλουβί τους όμως και τους δίνω τροφή από το χέρι μου.

Το κόλλημα μου ήταν λίγο τα ποδαράκια τους. Σιχαινόμουν λίγο την ιδέα ότι θα με ακουμπήσουν τα ποντικίσια ποδαράκια τους.
Αλλά σήμερα που πήγα και τα τάισα πάλι από το χέρι μου, καταλάθος το ένα ποντικάκι μου έπιασε το χέρι με το πόδι του καθώς έτρωγε και τελικά είχε πολύ πλάκα. Καθόλου αηδία όπως νόμισα στην αρχή. Ίσα ίσα. Πολύ απαλό άγγιγμα.

Κάθε μέρα εξοικειώνομαι όλο και πιο πολύ.
Ευτυχώς δεν έχουν ουρά γιατί είναι το μοναδικό πράγμα που θεωρώ σιχαμερό στα ποντίκια. Όχι ότι άμα είχαν ουρά δεν θα εξοικειωνόμουν αλλά θα μου έπαιρνε πιο πολύ καιρό.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Μαρ 2017, 18:20

Πάντως βλέποντας στο youtube σχετικά βιντεάκια, κατέληξα σε ένα άλλο βίντεο που έδειχνε μια κοπέλα που είχε της παναγιάς τα μάτια από ζώα. Σαύρες, βατράχια, χάμστερ, κροκοδειλάκια, έντομα, σκατζόχοιρο, ταραντούλα, σκύλο, ψάρια και διάφορα ερπετοειδή.
Και όλα αυτά τα έπιανε με το χέρι της. :o
Καλά εντάξει δε λέω για το σκύλο αλλά για τα υπόλοιπα.
Πιάνει σκουλήκια με τα χέρια της και τα ταίζει.

wow και gross μαζί

0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 08 Μαρ 2017, 20:34

Μια φίλη που είχε χάμστερ του έκοβε περιοδικά τα νύχια και τα δόντια του με νυχοκόπτη.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Μαρ 2017, 23:34

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Μια φίλη που είχε χάμστερ του έκοβε περιοδικά τα νύχια και τα δόντια του με νυχοκόπτη.

Σοβαρά;;;;;
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 08 Μαρ 2017, 23:41

Εγώ πάντως με τα ποντίκια δεν είμαι καθόλου ζωόφιλος, να το διευκρινίσω όχι με τα Χάμστερ

Και επιπλέον δεν τυραννώ τα ζωάκια με το να τα σκλαβώνω στο σπίτι μου ή σε κλουβιά κλπ, δεν το θεωρώ ζωοφιλία αυτό το πράγμα, θα εξαιρούσα μόνο τις γάτες μιας και έχουν αρκετές διαφορές από τα υπόλοιπα ζώα, αλλά και πάλι βρομάνε αν δεν τους κάνεις καθημερινό μπάνιο κι αν.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 09 Μαρ 2017, 00:01

Metranion έγραψε:Εγώ πάντως με τα ποντίκια δεν είμαι καθόλου ζωόφιλος, να το διευκρινίσω όχι με τα Χάμστερ

Και επιπλέον δεν τυραννώ τα ζωάκια με το να τα σκλαβώνω στο σπίτι μου ή σε κλουβιά κλπ, δεν το θεωρώ ζωοφιλία αυτό το πράγμα, θα εξαιρούσα μόνο τις γάτες μιας και έχουν αρκετές διαφορές από τα υπόλοιπα ζώα, αλλά και πάλι βρομάνε αν δεν τους κάνεις καθημερινό μπάνιο κι αν.

Αν και βαριέμαι αυτές τις διαμάχες για το ποιος είναι ζωόφιλος και ποιος δεν είναι θα πω μόνο τούτο:
Εν συντομία τα ζώα που έχουν εξημερωθεί έχουν μάθει να ζουν κοντά στον άνθρωπο. Οπότε σκυλιά, γατιά και όλα τα συναφή θεωρούνται οικόσιτα ζώα και δεν είναι σκλαβιά να τα έχεις στο σπίτι σου ΕΦΟΣΟΝ τηρείς τις απαραίτητες προϋποθέσεις φροντίδας ενός τέτοιου ζώου και του καλύπτεις όλες τις βιολογικές και συναισθηματικές του ανάγκες.

Τώρα το θέμα με τα ζώα στα κλουβιά κτλ κι εγώ το έχω ως θέμα. Δεν μπορώ να τα βλέπω σε κλουβιά. Η αλήθεια είναι αυτή.
Υποτίθεται όμως τέτοιου είδους ζώα αναπαράγονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας και τα εκτρέφουν για αυτό το σκοπό.
Αυτό που μπορείς να τους παρέχεις είναι όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες "αιχμαλωσίας" όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό.
Πχ για τα χαμστεράκια μπορείς να έχεις ένα αρκετό μεγάλο κλουβί με όλα τα κομφόρ μέσα και φυσικά αν προβλέπεται να τα βγάζεις κι έξω.

Εγώ ακόμα δεν ξέρω πολλά για τα χάμστερ αλλά η ιδέα ότι θα περάσουν όλη τους τη ζωή μέσα σε ένα κλουβί ούτε εμένα μου αρέσει. Πέρα από το γεγονός ότι θα τους κάνω ένα καλύτερο και μεγαλύτερο κλουβί σκοπεύω να δοκιμάσω να τα βγάζω και κάποιες ώρες από κει μέσα. Απλά ακόμα δεν το τολμώ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 09 Μαρ 2017, 00:08

είναι οικόσιτα συμφωνώ, αλλά όχι να έχουν για κλουβί μεταξύ ενός σπιτιού και ενός ελεύθερου πεδίου πχ χωράφι, αυλή κλπ, τεράστια διαφορά.

Ε ναι αφού δεν ξέρεις για Χάμστερ, πάρε γάτα, να τρώει τα ποντικάκια και φίδια, πέραν τούτου βρίσκω κιόλας πολύ οικονομικό ή αν φεύγεις συνεχώς από το σπίτι πάρε ενυδρείο με ψάρια.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 09 Μαρ 2017, 00:23

Metranion έγραψε:είναι οικόσιτα συμφωνώ, αλλά όχι να έχουν για κλουβί μεταξύ ενός σπιτιού και ενός ελεύθερου πεδίου πχ χωράφι, αυλή κλπ, τεράστια διαφορά.

Ε ναι αφού δεν ξέρεις για Χάμστερ, πάρε γάτα, να τρώει τα ποντικάκια και φίδια, πέραν τούτου βρίσκω κιόλας πολύ οικονομικό ή αν φεύγεις συνεχώς από το σπίτι πάρε ενυδρείο με ψάρια.

Γάτες και σκύλους έχω. Γενικά πάντα είχα ζώα που μπορείς να αλληλεπιδράσεις μαζί τους. Όχι ότι δεν αγαπώ και τα υπόλοιπα ζώα αλλά καταλαβαίνεις. Άλλη σχέση έχεις με έναν σκύλο ή μια γάτα.

Επίσης, ο λόγος που δεν πήρα ποτέ κάποιο άλλο ζώο από τα υπόλοιπα είναι
1) γιατί δε μου άρεζε να τα βλέπω σε αιχμαλωσία (δλδ μέσα σε κλουβί)
2) ζουν πολύ λίγο κι εγώ δένομαι
3) δεν μπορείς να αλληλεπιδράσεις μαζί τους (αν και τώρα με τα ποντίκια βλέπω ότι μπορείς να αναπτύξεις κάποιου είδους σχέσης)

Τώρα θα μου πεις πώς προέκυψαν τα ποντίκια.
Δεν τα διάλεξα εγώ. Τα ανίψια μου ήθελαν ένα ζωάκι (ξέρεις τώρα πώς κάνουν τα μικρά). Τους πήραν, λοιπόν, οι γονείς τους δυο χαμστεράκια να έχουν και να χαίρονται αλλά αργότερα υιοθέτησαν και μια γάτα. Δεν το είχαν στο πρόγραμμα αλλά έτυχε και η γάτα. Εκεί που δεν είχαν καθόλου ζώα ..... :s_crazy
Αλλά επειδή όπως καταλαβαίνεις ήταν λίγο ζόρι να ζει η γάτα με τα ποντίκια και είχαμε και ένα ψιλοατύχημα (έριξε ο γάτος καταλάθος το κλουβί με τα χάμστερς κάτω) τους είπα να πάρω τα ποντίκια εγώ για λίγο αλλά απ' ό,τι φαίνεται θα τα κρατήσω μόνιμα.
Δεν ξέρω θα δούμε γιατί μπορεί να τα θέλουν πίσω τα ποντικάκια τους τα ανίψια μου.
Φυσικά δεν μπορώ να τους τα στερήσω αν μου το ζητήσουν αλλά για την ώρα είναι καλύτερα να μένουν μαζί μου.
Θα το συζητήσουμε πάλι και θα δούμε.

Πάντως δεν είχα στο πρόγραμμα να πάρω ποντίκια αλλά τελικά είναι πολύ γλυκούτσικα.
0 .

Επιστροφή σε “Ζωοφιλία - Οικολογία”