Κακοποίηση Ζώων

Η αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον.
Attikoula
Rookie poster
Rookie poster

Re: Κακοποίηση Ζώων.

Δημοσίευσηαπό Attikoula » 16 Μάιος 2017, 19:48

Το μόνο που μπορώ να δικαιολογήσω, για τη χελώνα, είναι να συνέβη βράδυ και ο οδηγός να άργησε να το αντιληφθεί. Άλλα έχω βρεθεί μπροστά σε περιστατικό που οδηγός χτύπησε γάτα, η οποία απλά τύχαινε να περνάει το δρόμο δεν πετάχτηκε μπροστά του. Στο δρόμο δεν υπήρχαν άλλα αμάξια ώστε, αν σταματούσε απότομα να γινόταν κάποιο ατύχημα. Απλά δεν τον ένοιαζε και πέρασε πάνω από την καημένη τη γάτα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Μάιος 2017, 20:27

Freisinniger έγραψε:δεν είναι ελληνικό φαινόμενο και στην Αυστραλία με τα καγκουρό τα ίδια γίνονται και σε άλλες χώρες φυσικά, στην Γερμανία δεν το έχω δει μέχρι στιγμής αυτό το πράγμα.

δεν ξέρω αλλά ίσως είναι θέμα κλίματος

Δεν είπα ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό. Σίγουρα και σε άλλες χώρες συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά.
Είναι δυστυχώς πολύ πιθανό στον καθένα να πεταχθεί κάποιο ζώο μπροστά του και αντιδράσει αναλόγως.
Απλά με τη χελώνα θεωρώ ότι είναι κάτι που μπορείς να το αποφύγεις.
Δεν καταλαβαίνω γιατί βλέπουμε σκοτωμένες χελώνες στους δρόμους.

Με το κλίμα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς και το αναφέρεις πάντως αυτή η περίοδος στην Ελλάδα είναι που ξυπνάνε όλα τα ζώα που ήταν σε χειμερία νάρκη.
Γι' αυτό και βλέπουμε συνεχώς στους δρόμους σκοτωμένα φίδια, σκαντζόχοιρους, σαύρες, κτλ.

Θεωρώ ότι τα περισσότερα από αυτά μπορείς να τα αποφύγεις.
Δεν είναι και καμιά αρκούδα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Μάιος 2017, 20:43

Attikoula έγραψε:Το μόνο που μπορώ να δικαιολογήσω, για τη χελώνα, είναι να συνέβη βράδυ και ο οδηγός να άργησε να το αντιληφθεί.

Λίγο σπάνια να συναντήσεις χελώνα το βράδυ. Συνήθως δραστηριοποιούνται περισσότερο την ημέρα όπως συμβαίνει με όλα τα ψυχρόαιμα ερπετά.
Αλλά εντάξει ίσως να συμβεί και αυτό.

Attikoula έγραψε:Άλλα έχω βρεθεί μπροστά σε περιστατικό που οδηγός χτύπησε γάτα, η οποία απλά τύχαινε να περνάει το δρόμο δεν πετάχτηκε μπροστά του. Στο δρόμο δεν υπήρχαν άλλα αμάξια ώστε, αν σταματούσε απότομα να γινόταν κάποιο ατύχημα. Απλά δεν τον ένοιαζε και πέρασε πάνω από την καημένη τη γάτα.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι μαλάκες που θα μπορούσαν να αποφύγουν κάποιο ζώο, χωρίς να χρειαστεί να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, αλλά στα @@.
Δεν ξέρω πώς το βλέπουν. Τους αρέσει να βλέπουν ζώα να υποφέρουν; :sgrat:
Ψυχανωμαλία.

Πάντως εντάξει για να είμαστε και δίκαιοι υπάρχει και η άλλη πλευρά ανθρώπων που δείχνουν έστω την ελάχιστη ευαισθησία.

Έχει τύχει χελώνα να περνάει κάθετα σε κεντρικό δρόμο της περιοχής μου, την βλέπω εγώ. Πάω να τη μαζέψω αλλά μέχρι να φτάσω εγώ είχε σταματήσει ένας μηχανόβιος πριν από μένα και την έκανε στην άκρη.
Respect.

Γενικά έχω την εντύπωση ότι οι μηχανόβιοι είναι πιο "φυσιοδίφες" σε σχέση με τους υπόλοιπους. Γιατί για να έχουν μηχανή (μεγάλου κυβισμού) σημαίνει ότι είναι πιο ελεύθερα πνεύματα, εξορμήσεις στη φύση, εκδρομές με τις μηχανές κτλ. Πιο συνεπείς και προσεκτικοί οδηγοί κτλ
0 .

Attikoula
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Attikoula » 17 Μάιος 2017, 12:27

Attikoula έγραψε:
Έχει τύχει χελώνα να περνάει κάθετα σε κεντρικό δρόμο της περιοχής μου, την βλέπω εγώ. Πάω να τη μαζέψω αλλά μέχρι να φτάσω εγώ είχε σταματήσει ένας μηχανόβιος πριν από μένα και την έκανε στην άκρη.
Respect.

Γενικά έχω την εντύπωση ότι οι μηχανόβιοι είναι πιο "φυσιοδίφες" σε σχέση με τους υπόλοιπους. Γιατί για να έχουν μηχανή (μεγάλου κυβισμού) σημαίνει ότι είναι πιο ελεύθερα πνεύματα, εξορμήσεις στη φύση, εκδρομές με τις μηχανές κτλ. Πιο συνεπείς και προσεκτικοί οδηγοί κτλ

Επειδή έχω γνωστούς που ασχολούνται με τις μηχανές και κάνουν και εξορμήσεις σε δάση, είναι όπως τα λες. Ελεύθερα πνεύματα και περισσότερο φυσιολάτρες. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κατοικίδια και τα φροντίζουν πολύ σωστά.
Σήμερα είδα άλλο ένα σκοτωμένο νεαρό γατάκι στην άκρη του δρόμου :cry: :cry: Επειδή ζω σε κεντρικό δρόμο είναι συχνό φαινόμενο πλέων να βλέπω χτυπημένα σκυλιά και γατιά. Δεν παύει όμως να με στεναχωρεί.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Μάιος 2017, 15:18

Attikoula έγραψε:Επειδή έχω γνωστούς που ασχολούνται με τις μηχανές και κάνουν και εξορμήσεις σε δάση, είναι όπως τα λες. Ελεύθερα πνεύματα και περισσότερο φυσιολάτρες. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κατοικίδια και τα φροντίζουν πολύ σωστά.

Attikoula έγραψε:Σήμερα είδα άλλο ένα σκοτωμένο νεαρό γατάκι στην άκρη του δρόμου :cry: :cry: Επειδή ζω σε κεντρικό δρόμο είναι συχνό φαινόμενο πλέων να βλέπω χτυπημένα σκυλιά και γατιά. Δεν παύει όμως να με στεναχωρεί.

same here :nono:

Οι γάτες γενικά δεν ξέρουν καθόλου να περνάνε τους δρόμους

Εικόνα
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 17 Μάιος 2017, 16:32

impostor έγραψε:Οι γάτες γενικά δεν ξέρουν καθόλου να περνάνε τους δρόμους

Εξαρτάται από το πόσο μικρά έχουν μείνει μόνα. Συνήθως οι μάνες τα εκπαιδεύουν.

Ξέρω από τη γειτονιά μου, που έχουμε δυο-τρία καταφύγια γατιών. Παρ' όλο που ο δρόμος είναι μικρός και τα οχήματα δεν μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα, σκοτώνονται πολλές.

impostor έγραψε:Γενικά έχω την εντύπωση ότι οι μηχανόβιοι είναι πιο "φυσιοδίφες" σε σχέση με τους υπόλοιπους. Γιατί για να έχουν μηχανή (μεγάλου κυβισμού) σημαίνει ότι είναι πιο ελεύθερα πνεύματα, εξορμήσεις στη φύση, εκδρομές με τις μηχανές κτλ. Πιο συνεπείς και προσεκτικοί οδηγοί κτλ

Έτσι είναι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 24 Μάιος 2017, 05:36

23/05/2017
Πυροβόλησαν φώκια με κυνηγετικό όπλο στη Σάμο – Φόβοι ότι είναι η «Αργυρώ»

Εικόνα

Μία νεκρή μεσογειακή φώκια, με εμφανή σημάδια δολοφονίας από κυνηγετικό όπλο, εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή το πρωί από ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρχικά εντοπίστηκε να επιπλέει νεκρή στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Σάμου, ενώ λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, εκβράστηκε σε ακτή, νότια του νησιού.

Για μία ακόμα φορά οι ερευνητές του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ειδεχθές έγκλημα σπάνιου θαλάσσιου θηλαστικού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, η φώκια έφερε σημάδια από πολλαπλές βολές με κυνηγετικό όπλο στη ράχη της. Με βάση τη φορά που είχαν τα σκάγια, εκτιμάται ότι η φώκια δέχτηκε τις βολές κατά την προσπάθειά της να απομακρυνθεί από το σημείο. Επίσης, έφερε εμφανές τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο που είχε διαπεράσει τη δεξιά πλευρά της ράχης της και έφτανε έως το στομάχι.

Εκτιμάται ότι η φώκια δολοφονήθηκε κατά τις προηγούμενες 24-36 ώρες πριν από τον εντοπισμό της και σύμφωνα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες εκείνων των ημερών, εκτιμάται ότι η θανάτωση έγινε στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Σάμου ή ανατολικά των Φούρνων.

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Σε δήλωσή του ο κ. Θοδωρής Τσιμπίδης, διευθυντής στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», αναφέρει ότι «για άλλη μία φορά οφείλουμε να τονίσουμε ότι εγκλήματα όπως και το συγκεκριμένο, προκαλούνται από μία μικρή μειοψηφία ψαράδων και σε καμία περίπτωση αυτές οι ειδεχθείς πρακτικές δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των αλιέων ή των νησιωτικών κοινωνιών».

Προσθέτει δε, ότι «τα ίχνη αυτών των εγκληματιών είναι γνωστά, τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και στις τοπικές αρχές. Όμως εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχει υπάρξει ποτέ καμία ουσιαστική και αποτελεσματική πρωτοβουλία, έτσι ώστε να εντοπίζονται και να συλλαμβάνονται αυτοί οι εγκληματίες που περιφέρονται στις ελληνικές θάλασσες και συμβάλλουν στον αφανισμό της θαλάσσιας ζωής! Αυτονόητο αποτέλεσμα είναι ότι όσοι γνωρίζουν τους δράστες αυτών των περιστατικών, σιωπούν».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «από τη στιγμή που δεν διώκονται οι δράστες, όποιος τολμήσει να καταγγείλει αντίστοιχα περιστατικά, βρίσκεται να απολογείται σαν να είναι αυτός ο κατηγορούμενος, αλλά επίσης βρίσκεται και εκτεθειμένος, αυτός και η οικογένειά του».

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, «το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε έπειτα και από αυτό το νέο έγκλημα σπάνιου θαλάσσιου θηλαστικού, είναι οι νησιώτες, αλλά και οι επαγγελματίες της θάλασσας γενικότερα, να συνδράμουμε έτσι ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι αυτά τα εγκλήματα δεν είναι πλέον ανεκτά από τις κοινωνίες των νησιών αλλά και τους πολίτες αυτής της χώρας γενικότερα».

Για το περιστατικό αυτό έχει ήδη ανοίξει δικογραφία από το Λιμεναρχείο Καρλοβάσου, ενώ επίσης είναι ενήμερες και οι εισαγγελικές αρχές του Νομού Σάμου. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες του ώστε να εντοπιστούν αυτοί οι εγκληματίες της θαλάσσιας ζωής, αλλά και να εξασφαλιστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά και θα πάψουν να έχουν πρόσβαση στους θαλάσσιους πόρους.

Όπως επισημαίνεται, «σε μία ευνομούμενη πολιτεία όμως, για να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, είναι αναγκαίο να υπάρξει και πραγματική βούληση των αρχών αλλά και πολιτική βούληση για την πραγματική προστασία των σπάνιων ειδών - κάτι που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει».

Σημειώνεται τέλος, ότι δεδομένων των δερματικών χαρακτηριστικών, του φύλου και του μήκους της φώκιας, είναι πιθανό, αλλά όχι ακόμα επιβεβαιωμένο, ότι αποτελεί τη γνωστή φώκια που οι κάτοικοι της Σάμου αποκαλούν «Αργυρώ». Καθώς όμως η νεκρή φώκια είχε μεγάλη αλλοίωση στο δέρμα της δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν τα χαρακτηριστικά σημάδια ταυτοποίησής της.
http://www.news.gr/ellada/article/51983 ... rgyro.html
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 25 Μάιος 2017, 05:16

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Ιουν 2017, 01:37

Αλήτες 1ου βαθμού
Ανεγκέφαλοι πήραν τρία μικρά γατάκια (πού τα πήγαν ούτε ξέρω) και τώρα η μάνα τους έχει πλαντάξει να τα ψάχνει. Νιαουρίζει εδώ και τρεις μέρες ασταμάτητα.

Ακόμα θήλαζαν παλιομαλάκες.
Πώς θα επιβιώσουν χωρίς τη μάνα τους;

γμ την κοινωνία σας ...αλήτες

Αυτός ο κόσμος είναι ομορφιά γεμάτος
κι αν έχει ασχήμια η ασχήμια είμαι εγώ
γιατί είμαι άνθρωπος και έκανα το λάθος
να θεωρώ πως είμαι ο πιό σημαντικός

Ξεκαβάλα από το θρόνο σου μαλάκα σκατάνθρωπε.
Δεν είσαι μόνο εσύ στον κόσμο.

0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 07 Ιουν 2017, 18:22

Εικόνα

Εικόνα
0 .

Επιστροφή σε “Ζωοφιλία - Οικολογία”