Η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας

Ταξίδια, περιηγήσεις, διαδρομές, διαμονή κλπ.

Ποια είναι η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας;

Αθήνα
1
4%
Θεσσαλονίκη
2
7%
Πάτρα
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ηράκλειο
1
4%
Λάρισα
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Βόλος
4
14%
Ιωάννινα
3
11%
Τρίκαλα
3
11%
Χαλκίδα
1
4%
Σέρρες
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Αλεξανδρούπολη
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ξάνθη
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Κατερίνη
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Αγρίνιο
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Καλαμάτα
1
4%
Καβάλα
3
11%
Χανιά
4
14%
Λαμία
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Κομοτηνή
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ρόδος
5
18%

Σύνολο ψήφων: 28

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας

Δημοσίευσηαπό Adminović » 07 Νοέμ 2022, 19:30

Προέλλην έγραψε:Ντόμπρο ντόσλι! :D

Χβαλα ντρούζε! :D

Τα σερβοκροάτικα χωριά του Κισσάβου πάντως καταγράφονται για πρώτη φορά πιο μετά και πιο συγκεκριμένα αυτή την εποχή:

Εικόνα
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 07 Νοέμ 2022, 20:01

bizeli έγραψε:
Perseus1966 έγραψε:Ψηφισα ιωαννινα ( μενω αλλα δεν μου αρέσουν) βολο και καλαματα.
Τα λεφτά και η παρεα καθοριζουν ποια πολη ειναι ωραια.
Αν ειχα λεφτα για πεταμα μια χαρα πολη ειναι τα γιαννενα.

Όχι μόνο my friend.
Αλλά και η ποιότητα ζωής.

Έλα ρε. Γιάννενα μένεις;
Επιτέλους και κάτι διαφορετικό.
Οι μισοί εδώ μέσα είμαστε Θεσσαλονίκη και οι άλλοι μισοί Αθήνα.

δεν νομιζω να υπαρχει καποια πολη με ποιοτητα ζωης .
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Νοέμ 2022, 20:23

Adminović έγραψε:
Από Αγιά είμαι, αλλά έχω καταγωγή κι από Όλυμπο μεριά. Είμαι απόγονος γνωστού αρματολού του Ολύμπου. :D

Η Λάρισα χωριό ήταν πριν 60-70 χρόνια. Οι περισσότεροι Λαρισαίοι έχουν πάει εκεί από κάποιο άλλο μέρος του νομού Λάρισας ή της Θεσσαλίας γενικότερα. Τότε το μεγάλο αστικό κέντρο της Θεσσαλίας ήταν ο Βόλος, γι'αυτό και ο παππούς μου και αρκετοί συγγενείς πήγαν στο Βόλο για να πιάσουν δουλειά και όχι στη Λάρισα. :pardon:

Εμένα ο παππούς μου ήταν από Μ.Ασία. Με την μικρασιατική καταστροφή τεσσάρων ετών πέρασε Μυτιλήνη, μετά βρέθηκε Λάρισα, εκεί γνώρισε τη γιαγιά μου και εκεί έμειναν.
Δλδ εμείς όταν λέγαμε πάμε να δούμε τον παππού και τη γιαγιά στη Λάρισα μέσα πηγαίναμε. Όχι σε κάποιο χωριό.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 07 Νοέμ 2022, 21:10

απο την αγια ειχα φιλο στο στρατο και στα γιαννενα πηγα αρκετεςφορες γυριζοντας ολα τα βουνα τριγυρω
στο δε μικρο παπιγκον θα ζουσα μια ζωη αν ηταν εφικτο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 08 Νοέμ 2022, 08:37

bizeli έγραψε:Εμένα ο παππούς μου ήταν από Μ.Ασία. Με την μικρασιατική καταστροφή τεσσάρων ετών πέρασε Μυτιλήνη, μετά βρέθηκε Λάρισα, εκεί γνώρισε τη γιαγιά μου και εκεί έμειναν.
Δλδ εμείς όταν λέγαμε πάμε να δούμε τον παππού και τη γιαγιά στη Λάρισα μέσα πηγαίναμε. Όχι σε κάποιο χωριό.

Και Σαλονίκη πώς κατέληξαν; Σπουδές;

Εμένα στο Βόλο γνώρισε ο παππούς τη γιαγιά (η γιαγιά από παλιά οικογένεια του Βόλου) και μετά ο φάδερ και οι θείοι έφυγαν όλοι Αθήνα για σπουδές (δεν υπήρχε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τότε).
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Νοέμ 2022, 18:38

Adminović έγραψε:Και Σαλονίκη πώς κατέληξαν; Σπουδές;

Στους γονείς μου αναφέρεσαι λογικά.
Ναι αρχικά για σπουδές ήρθαν θεσσαλονίκη. Ε και μετά εγκαταστάθηκαν κιόλας εδώ.

Εγώ πάντως από την πλευρά του πατέρα μου δεν είχα αυτό που λέμε "θα πάμε στο χωριό". Από την πλευρά της μητέρας μου εντάξει είχα χωριό αλλά από τον πατέρα μου όχι.
Και η μητέρα μου ας πούμε κατάγεται από αγροτική οικογένεια, ενώ ο πατέρας μου καμιά σχέση. Σε πόλη μεγάλωσε. Σίγουρα ήταν διαφορετική η Λάρισα στα χρόνια του πατέρα μου σε σχέση με σήμερα αλλά χωριό δεν ήταν.
Φαντάζομαι δλδ. Ξέρω κι εγώ;

Αλλά να σου πω κάτι; Εμένα όταν με ρωτάνε "από πού είσαι" από Θεσσαλονίκη λέω. Θεωρώ τόπο μας αυτόν που μεγαλώσαμε. Όχι τη γη των προγόνων μας.
Αν είναι έτσι, πόσο πίσω να το πάμε;
Χάνουμε την μπάλα μετά.
Δεν ξέρω δλδ αν αυτό με τις ρίζες μας ανταποκρίνεται από κάποιο σημείο και μετά στην πραγματικότητα.

Δλδ άμα σου πω εγώ ότι είμαι από Μ. Ασία έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα; Καμία σχέση δεν έχω εγώ προσωπικά. Ο παππούς μου είχε. Ένας άλλος άνθρωπος δλδ. Όχι εγώ.
Και γιατί να σου πω από Μ. Ασία και να μην σου πω από ακόμα πιο πίσω από πού είμαι. Που ποιος ξέρει εδώ που τα λέμε. Πού σταματάει αυτό;
0 .

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 08 Νοέμ 2022, 18:59

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Ντόμπρο ντόσλι! :D

Χβαλα ντρούζε! :D

Τα σερβοκροάτικα χωριά του Κισσάβου πάντως καταγράφονται για πρώτη φορά πιο μετά και πιο συγκεκριμένα αυτή την εποχή:

Εικόνα

εχει μεγαλη πλακα που οι επαρχιωτες λεγανε empire οποιοδηποτε τσαρδι... σιγα το empire ρε φιλε... μια χεσα τοπος στον χαρτη... :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 08 Νοέμ 2022, 22:43

bizeli έγραψε:Αλλά να σου πω κάτι; Εμένα όταν με ρωτάνε "από πού είσαι" από Θεσσαλονίκη λέω. Θεωρώ τόπο μας αυτόν που μεγαλώσαμε. Όχι τη γη των προγόνων μας.
Χάνουμε την μπάλα μετά.
Δεν ξέρω δλδ αν αυτό με τις ρίζες μας ανταποκρίνεται από κάποιο σημείο και μετά στην πραγματικότητα.

Η απάντηση σε αυτό είναι εξαρτάται. :pardon:

Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που προέρχονται από μια διαφορετική κουλτούρα και ενσωματώνονται ή αφομοιώνονται πλήρως από τον πληθυσμό όπου εγκαθίσταται, υπάρχουν κι άλλοι που ζουν σχετικά απομονωμένα, σε δικές τους κοινότητες, και διατηρούν αρκετά καλά τα ήθη και έθιμα από την χώρα ή την περιοχή προέλευσης.

Δες ας πούμε τους Έλληνες μετανάστες στην Αμερική. Υπάρχουν αυτοί που πάνε εκεί και σε 1-2 γενιές το πολύ έχουν ξεχάσει και την τελευταία ελληνική λέξη που γνώριζαν και αλλάζουν μέχρι και επώνυμο για να ακούγεται αμερικανικό, υπάρχουν κι άλλοι που ζουν σε κλειστές κοινότητες, στέλνουν τα παιδιά τους σε ελληνικό σχολείο, παντρεύονται μεταξύ τους, διατηρούν έθιμα και παραδόσεις και γενικά κρατάνε επαφή με την Ελλάδα. Ε, αυτοί οι δεύτεροι δεν θα έλεγες ότι διαφέρουν ιδιαίτερα από έναν Έλληνα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα.

Μου γράφεις ας πούμε για αρνιά και κοκορέτσια ότι τρώνε συνέχεια οι Λαρισαίοι. Αυτό είναι κυρίως βλάχικη συνήθεια και ναι, γύρω από τη Λάρισα έχει πολλά βλαχοχώρια τα οποία έχουν διατηρήσει παραδόσεις αιώνων (και μέχρι πρόσφατα είχαν διατηρήσει σε πολλά και την βλάχικη γλώσσα). Στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας βέβαια δεν έχει μόνο Βλάχους και γενικά βλέπεις διάφορες συνήθειες που ανάγονται σε διαφορετικούς πληθυσμούς που εγκαταστάθηκαν γύρω από την Λάρισα ανά τους αιώνες. Οπότε, και οι πληθυσμοί επηρεάζουν γενικότερα τις συνήθειες και τις παραδόσεις ενός τόπου, άσχετα αν τελικά καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα κάπως ομοιογενές σύνολο.
0 .

Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 09 Νοέμ 2022, 09:08

bizeli έγραψε:Καβάλα :laugh1:
Τι το ωραίο έχει η Καβάλα ρε σεις;
Ένα λιμάνι έχει και ένα κάστρο. Τι άλλο;
Όποια πόλη έχει λιμάνι είναι ωραία; Πιο μέσα δεν πάτε εσείς;
Εν τω μεταξύ και το λιμάνι μες στην 80ιτίλα είναι.
Μόνο την βιτρίνα κοιτάτε;
Δλδ εστιάζετε μόνο σε ένα σημείο που είναι ο κράχτης.
Μάγκες δεν κρίνουμε μια πόλη μόνο από καρτ ποσταλ.

Αν κάτι είναι ωραίο και όμορφο, εξαρτάται από τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις που έχεις.
Το διαστημα που πέρασα στην Καβάλα, ήταν ένα από τα καλύτερα της ζωής μου.
Δεν ξέρω για τώρα πώς είναι η πόλη,
αλλά για τότε που ημουν εκεί, και έντονη ζωή είχε και ανθρώπινη ήταν και φυσική ομορφιά είχε.
Ηταν και η Θάσος απέναντι, ενα τσιγάρο δρόμος.
Επαναλαμβάνω όμως, πως οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις κάνουν ένα μέρος όμορφο ή όχι και τόσο όμορφο.
Οχι το Υδραγωγείο και το Μικρό Καφέ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 09 Νοέμ 2022, 18:38

bizeli έγραψε:Αλλά να σου πω κάτι; Εμένα όταν με ρωτάνε "από πού είσαι" από Θεσσαλονίκη λέω. Θεωρώ τόπο μας αυτόν που μεγαλώσαμε. Όχι τη γη των προγόνων μας.
Χάνουμε την μπάλα μετά.

Δλδ άμα σου πω εγώ ότι είμαι από Μ. Ασία έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα; Καμία σχέση δεν έχω εγώ προσωπικά. Ο παππούς μου είχε. Ένας άλλος άνθρωπος δλδ. Όχι εγώ.
Και γιατί να σου πω από Μ. Ασία και να μην σου πω από ακόμα πιο πίσω από πού είμαι. Που ποιος ξέρει εδώ που τα λέμε. Πού σταματάει αυτό;

Legit τα ερωτήματα
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Ταξίδια”