Προορισμοί που θέλω να επισκεφθώ στο μέλλον

Ταξίδια, περιηγήσεις, διαδρομές, διαμονή κλπ.
Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Προορισμοί που θέλω να επισκεφθώ στο μέλλον

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 16 Απρ 2022, 23:13

Adminović έγραψε:
Κι εγώ θέλω να πάω κάποια στιγμή, ιδίως στο Μπουένος Άιρες! :good:

Ναι πολύ ωραία είναι. Είχαμε περάσει αξέχαστα.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Προορισμοὶ ποὺ θέλω νὰ ἐπισκεφθῶ στὸ μέλλον

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 16 Απρ 2022, 23:14

ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ έγραψε:...μὲ μία ἐξαίρεση: μὴ σώσω καὶ ξαναπάω ἐκεῖ ποτέ,
γιατί ἄν βρεθῶ, θὰ ξεράσω ὅ,τι ἕτοιμο θὰ ἔχω πρὸς εὐκοιλιότητα.
Στὴν Ἀκρόπολη. Τὸ ἐξηγῶ μὴ τυχὸν καὶ μπερδευτοῦμε.

Εικόνα

Ξέρεις τι είναι να πέσεις και να έχεις κάταγμα στον ώμο που να θέλει χειρουργείο;
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 17 Απρ 2022, 10:19

NikosVy έγραψε:
Adminović έγραψε:Κάνω την αρχή. :D

Κανκούν - Πλάγια ντελ Κάρμεν - Τουλούμ και γενικότερα η Ριβιέρα Μάγια στο νότιο Μέχικο.

Από τις πιο ασφαλείς περιοχές του Μέχικο, με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες. Τρομερές παραλίες και τοπίο. Από εκεί μπορεί κανείς να πάει να επισκεφτεί και τις πυραμίδες των Μάγια. Έχει σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο με απευθείας πτήσεις από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις (όχι Ελλάδα βέβαια). Πολλοί expats (κυρίως από ΗΠΑ και Καναδά) ζουν μόνιμα στην περιοχή αυτή.

Την περιοχή αυτή όταν ταξιδεύαμε από τη Βραζιλία την απέκλεισα σαν προορισμό επειδή από παραλίες δεν έχουμε έλλειψη στην Ελλάδα. Άλλοι είναι οι ελκυστικοί προορισμοί στο Μεξικό. Βέβαια γκρίνιαζαν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες γιατί οι Βραζιλιάνοι πελάτες τους ήθελαν παραλίες (οι δικές τους είναι για ηλιοθεραπεία και παιχνίδια στην άμμο, δεν τολμούν να μπουν πιο βαθιά στη χώρα τους).

Δεν είναι μόνο παραλίες (που κάποιες από αυτές είναι μοναδικές και σίγουρα δεν υπάρχουν τέτοιες στην Ελλάδα).

Στην περιοχή αυτή βρίσκονται ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές και καλοδιατηρημένες πυραμίδες των Μάγια και μπορείς να επισκεφθείς κι άλλα σημαντικά τους μνημεία που είναι σε κοντινή απόσταση.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 17 Απρ 2022, 10:48

Adminović έγραψε:Στην περιοχή αυτή βρίσκονται ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές και καλοδιατηρημένες πυραμίδες των Μάγια και μπορείς να επισκεφθείς κι άλλα σημαντικά τους μνημεία που είναι σε κοντινή απόσταση.

Ναι, αυτό εννοούσα, τις έχω δει τις περισσότερες στο Μεξικό, στη Γουατεμάλα και σε ένα μικρό συνοριακό κομμάτι της Ονδούρας και έβαζα αυτές ως προτεραιότητες σε σχέση με τις παραλίες. Νομίζω δεν έχει κοντά στο Κανκούν.

Οι ελληνικές παραλίες που είναι δαντελωτές και με ποικιλίες υπερέχουν και από τις Βραζιλιάνικες και τις Μεξικάνικες στις οποίες δεν μπορείς να πας πάνω από 50 μέτρα (στο Ισραήλ - εκτός θέματος - δεν μπορείς να πάς πάνω από 8 μέτρα) γιατί σε παίρνουν τα ρεύματα μέσα. Όλη η ζωή γίνεται στην αμμουδιά.

Καλύτερες και πιο εντυπωσιακές παραλίες έχω συναντήσει στον Άγιο Δομίνικο. Εκεί έχεις υπέροχη αμμουδιά, παραλία που προστατεύεται από καρχαρίες και κύματα από τα κοράλια και φοινικόδεντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα με καμπύλες των κορμών λες και φτιάχτηκαν για να είναι σαν ομπρέλες πάνω σου. Και στη Βραζιλία τα δέντρα και η βλάστηση φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, όπου μπορείς βέβαια να τη φτάσεις επειδή το κράτος είναι φτιαγμένο για τους πλουσιους και ισχυρούς που σου βάζουν μάντρες να μην έχεις εσύ πρόσβαση σε όλες τις παραλίες (και στη Φλώριντα των ΗΠΑ γίνεται αυτό ως ένα βαθμό).
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 17 Απρ 2022, 10:58

Στη Βραζιλία, ιδίως στο νότο, έχει ωραίες παραλίες για μπάνιο, ελεύθερες ως προς την πρόσβαση, πολύ καθαρές και χωρίς να διατρέχεις κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο από θαλάσσια ρεύματα και καρχαρίες.

Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι πολύ ακριβή για όσα προσφέρει. Επίσης, πολύ αμερικανίλα.

Οι παραλίες της Μεσογείου είναι πολύ διαφορετικές από τις παραλίες του Ωκεανού. Εννοείται πως είναι πιο ασφαλείς για μπάνιο. Αλλά στην παραλία υπάρχουν πολλά άλλα που μπορείς να κάνεις, εκτός του μπάνιου.
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 17 Απρ 2022, 11:54

Adminović έγραψε:Στη Βραζιλία, ιδίως στο νότο, έχει ωραίες παραλίες για μπάνιο, ελεύθερες ως προς την πρόσβαση, πολύ καθαρές και χωρίς να διατρέχεις κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο από θαλάσσια ρεύματα και καρχαρίες.

Στις παραλίες κοντά στο Σάο Πάολο (σχήμα λόγου το κοντά, 80 χλμ με ανηφόρα προς οροπέδιο και αντίστροφα προς τη θάλασσα, όπου ληστές κάνουν επιθέσεις στις κούρμπες) Ουμπατούμπα, Μπερτιόγκα κλπ δεν το έχω παρατηρήσει αυτό. Επίσης δεν το έχω παρατηρήσει στις παραλίες του Ρίο και πιο βόρεια προς Νατάλ, Φορταλέζα κλπ. Στο Νότο δεν έχω πάει για θάλασσα, μόνο στα σύνορα προς Αργεντινή και Παραγουάη στους καταράχτες Ιγκουασού.
Στα ταξίδια αυτά όπως και σε Μεξικό διαφορετικά εξοπλίζεσαι και γεμίζεις τη βαλίτσα ή πας για μπάνιο από ότι εξοπλίζεσαι για να δεις πυραμίδες καταράχτες ζούγκλες ή άλλα αξιοθέατα. Δεν γίνεται πρακτικά συνδυασμός και των δύο με αεροπορικές εταιρείες μάλιστα που δεν εγγυώνται πολλά πράγματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 17 Απρ 2022, 12:14

NikosVy έγραψε:Στις παραλίες κοντά στο Σάο Πάολο (σχήμα λόγου το κοντά, 80 χλμ με ανηφόρα προς οροπέδιο και αντίστροφα προς τη θάλασσα, όπου ληστές κάνουν επιθέσεις στις κούρμπες) Ουμπατούμπα, Μπερτιόγκα κλπ δεν το έχω παρατηρήσει αυτό. Επίσης δεν το έχω παρατηρήσει στις παραλίες του Ρίο και πιο βορεια προς Νατάλ, Φορταλέζα κλπ. Στο Νότο δεν έχω πάει για θάλασσα, μόνο στα σύνορα προς Αργεντινή και Παραγουάη στους καταράχτες Ιγκουασού.

Έχασες δηλαδή το πιο ωραίο κομμάτι και παραλίες της Βραζιλίας. :fico:

Άλλη φορά να μην παρασύρεσαι από τουριστικούς οδηγούς. :P

Πχ

0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 17 Απρ 2022, 12:50

Adminović έγραψε:Έχασες δηλαδή το πιο ωραίο κομμάτι και παραλίες της Βραζιλίας. :fico:

Η Βραζιλία έχει τεράστια έκταση, κάπου σαν τις ΗΠΑ και στις μετακινήσεις που δεν είναι σαν τις μετακινήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ λαμβάνονται πολύ παράγοντες υπόψη, το μπάνιο στη θάλασσα δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για κάποιον που έχει ζήσει στην Ελλάδα. Επίσης κάποιοι που βρίσκονται π.χ. στη Βραζιλία δεν βρίσκονται επειδή απλά πήγαν διακοπές, αλλά για άλλο λόγο.

Κάποιος στην αρχή είχε παρεξηγηθεί που δεν προσφέρθηκα να του κάνω με το αυτοκίνητο το γύρο της Βραζιλίας και ιδιαίτερα Σάο Πάολο - Φορταλέζα στο Βορρά και είπε ότι δεν θα έρθει καθόλου, αλλά του εξήγησα ότι ήταν σαν Αθήνα - Μόσχα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 17 Απρ 2022, 13:03

Εμένα τα λες αυτά;
Η Βραζιλία είναι "μια ξεχωριστή ήπειρος", όπως λένε εύστοχα κάποιοι.

Ούτε εγώ έχω γυρίσει όλη τη Βραζιλία ούτε και είχα σκοπό πότε να τη γυρίσω όλη. Πήγα στοχευμένα σε ορισμένες πόλεις και περιοχές μαζί με την τότε κοπέλα μου, που μου πρότεινε εκείνη (Βραζιλιάνα από Σάο Πάολο).

Αλλά κάτι Φορταλέσες και Νατάλ που μου λες θυμάμαι ότι έχουν κακή φήμη. Και το Ρίο και το Σάο Πάολο επίσης έχουν κακή φήμη. Απλά οι παραλίες του Ρίο είναι σε κάθε τουριστικό οδηγό και όλοι τρέχουν εκεί (και για τις ημίγυμνες :fico: ).
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 17 Απρ 2022, 18:37

Έχει δίκιο ο κ. Νίκος, Βραζιλίες, Κολομβίες κτλ είναι τριτοκοσμικές εσxατότρυπες με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια προσώπων.

Μόνο αν ζείς σε gated community λένε, ή μεταμφιέζεσαι σε πειναλεο back-packer, κάθε φορά που ξεμυτίζεις απο το σπίτις.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Ταξίδια”