Το αστυνομικό μυθιστόρημα της ημέρας.

Φωτογραφία, Ζωγραφική, Γλυπτική κλπ.
Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Το αστυνομικό μυθιστόρημα της ημέρας.

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 22 Οκτ 2017, 20:50

Εδώ θα γράφω κάθε μέρα την συνέχεια ενός αστυνομικού μυθιστορήματος που εμπνεύστηκα σήμερα .
Έτσι παράλληλα θα κατοχυρώνονται και τα πνευματικά μου δικαιώματα στο έργο.
Καθώς εξελίσσετε η πλοκή θα ήθελα να μου λέτε ιδέες για την πορεία του μυθιστορήματος.
Έτσι θα βοηθάω λιγάκι και εγώ στην ανάπτυξη του φόρουμ.
Το γράφω απευθείας εδώ το ψιλοδιορθώνω και το δημοσιεύω.
Ευχαριστώ.
1 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Re: Το αστυνομικό μυθιστόρημα της ημέρας.

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 22 Οκτ 2017, 20:53

Η Αποστολή
Ο Μάρκο περιμένει την σειρά του στον έλεγχο των διαβατηρίων βλέποντας τον εαυτό του στα πλαϊνά τζάμια του αεροδρομίου .
Στα 30 του χρόνια περισσότερο θυμίζει γιατρό, παρά δολοφόνο του οργανωμένου εγκλήματος, μήπως αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του; αναρωτιέται.
Έξω από το αεροδρόμιο, ο Τζες κάνει πότε ,παντομίμα πότε ακροβατικά στον δρόμο πετώντας κορίνες πάνω σε ξυλοπόδαρα με βαμμένο το πρόσωπο του.
Έχει κουραστεί τόσες ώρες, αλλά οι εισπράξεις είναι λίγες και σήμερα πρέπει να πληρώσει το ενοίκιο στην φτηνή πανσιόν που μένει.
Ο Μάρκο βγαίνοντας από το αεροδρόμιο περνώντας δίπλα από τον Τζες , πετάει στο κουτί του ένα 100 δόλαρο.
Μπαίνει στο αυτοκίνητο που τον περιμένει και φεύγει.
Ο Τζές το είδε αμέσως , πόσο χάρηκε τα μαζεύει γρήγορα και φεύγει.
Ο Μάρκο κάθισε στην λιμουζίνα και αμέσως πήρε το κινητό του και άρχισε να δίνει εντολές , κανόνιζε μια συνάντηση με όλους στο γνωστό μέρος.
Είναι αυστηρός και επαναλαμβάνει με ιδιαίτερο τόνο το να είναι όλοι παρόντες εκτός από τον καινούργιο.
Ο Τζές έφτασε στην μουχλιασμένη πανσιόν και πλήρωσε το ενοίκιο του.
Ο ιδιοκτήτης της πανσιόν του είπε: <<την Παρασκευή θα γίνουν τα εγκαίνια στο καινούργιο εμπορικό κέντρο ,θα πάει πολύς κόσμος ,εκεί να πας θα έχει νόημα για σένα.>>
Ο Τζές τον ευχαρίστησε και άρχισε να ανεβαίνει προς το δωμάτιο του.
Άλλαξε ρούχα , βγήκε από την πανσιόν και γρήγορα βρέθηκε στο κοντινό μπαρ.
Παράγγειλε το ποτό του και άναψε ένα τσιγάρο .
Ο Μάρκο άναψε τον βιντεοπροβολέα και άρχισε να αναλύει στο σκοτάδι την επόμενη αποστολή τους .
Στόχος ο Δήμαρχος , ημέρα εκτέλεσης η ήμερα των εγκαινίων του εμπορικού κέντρου.
Στο μπαρ ο Τζες είχε προβλήματα ,τρείς τύποι τον κοιτάζουν και μουρμουράνε διάφορα.
Ό ένας μάλιστα άρχισε να εκδηλώνει την δυσαρέσκεια του απέναντι στο πρόσωπο του Τζες πιο δυνατά , με σκοπό να τον ακούσει ο Τζες και να αντιδράσει.
Ο Μάρκο έχει τελειώσει ,ανάβει τα φώτα και λέει .
Όλοι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, κάτι που δεν σας είπα είναι ότι θέλω να είναι και ο καινούργιος μαζί μας ,συνεχώς δίπλα μου ,χωρίς να ξέρει τίποτα για την αποστολή.
Ο Τζές τέλειωσε με το πότο του σηκώθηκε πλήρωσε και έφυγε για να αποφύγει τον καυγά.
Είναι από αυτές τις στιγμές που θα ήθελε να είχε ακούσει τον πατέρα του και να μάθαινε μια πολεμική τέχνη.
Αλλά η γενικότερη του ιδεολογία ,δεν τον άφηνε να έχει σχέσεις με τίποτα βίαιο.
Οι σκέψεις του τον έφεραν γρήγορα στην πανσιόν.
Ο Μάρκο έφτασε στο πολυτελές διαμέρισμα του που τον περίμενε μια καλλονή ξανθιά ντυμένη πολύ χαλαρά.
Στο απέναντι διαμέρισμα ανέβηκε η αδρεναλίνη των αστυνομικών που παρακολουθούν μόνιμα το διαμέρισμα του.
Μου έλειψες του είπε η ξανθιά ,βγάζοντας του την γραβάτα .Εγώ η σου τελείωσαν τα χρήματα; Απάντησε με ερώτηση ο Μάρκο.
Τι λες εγώ σήμερα ήθελα να σου πω ότι σε αγαπώ απάντησε η φίλη του.
Ο Μάρκο έγινε αμέσως έξαλλος και ανοίγοντας την πόρτα πέταξε έξω ένα μάτσο χρήματα λέγοντας της ,μάζεψε τα και φύγε, αν με ενοχλήσεις ξανά θα είναι η μεγαλύτερη χαζομάρα της ζωής σου.
Οι αστυνομικοί ακούνε όλους τους διαλόγους , γράφουν βγάζουν φωτογραφίες ,βλέπουν με τα κιάλια.
Τον Τζες τον πήρε ο ύπνος ήσυχο που πλήρωσε το νοίκι του.
Η Δολοφονία.
Ο Τζες ξύπνησε νωρίς ετοιμάστηκε και πήγε από τους πρώτους στο εμπορικό κέντρο.
Είχε πάρει το καλύτερο πόστο μπροστά στο εμπορικό έβαλε το κουτί του με μερικά ψιλά και ξεκίνησε τα διάφορα κόλπα του.
Ήδη είχαν πέσει και τα πρώτα ψιλά κέρματα από τον κόσμο που ερχότανε.
Ο Μάρκο φτάνει στο εμπορικό κέντρο ,περνάει μπροστά από τον Τζες και πετάει πάλι ένα 100 δόλαρο συνεχίζοντας προς την προγραμματισμένη του θέση μαζί με τον καινούργιο να του φυλάει τα νώτα.
Σε λίγο όλη του η ομάδα έχει πάρει τις θέσεις τους.
Με την ενδοσυνεννόηση στα αυτιά και τα μικρόφωνα τους, είναι όλοι πανέτοιμοι, ξέρουν πόσοι είναι οι ιδιωτικοί φύλακες και πόσοι οι αστυνομικοί.
Όλα προχωράνε βάσει του σχεδίου που τους ανέλυσε ο Μάρκο.
Ένας από την ομάδα του Μάρκου ήδη βρίσκετε μέσα στο δωμάτιο ασφαλείας που είναι οι κάμερες και τα συστήματα ασφαλείας του εμπορικού κέντρου έχοντας δίπλα του κοιμισμένους όλους τους χειριστές.
Όταν θα ξυπνήσουν όλα θα έχουνε τελειώσει.
Ο Τζες δεν το πιστεύει ,είδε το 100 δόλαρο στο κουτί και χάρηκε. Ακόμα δεν άρχισε καλά καλά να έρχεται ο κόσμος και κάτι καλό έγινε.
Βλέποντας το 100δόλλαρο αποφάσισε να χαρίσει στον εαυτό του ένα καλό πρωινό και μετά να συνεχίσει.
Έτσι πήγε στην κεντρική καφετέρια του εμπορικού .
Μηλόπιτα με καφέ αυτό παρήγγειλε και χάζευε τον δρόμο περιμένοντας.
Έφτασαν τα συνοδευτικά περιπολικά μαζί με το αυτοκίνητο του δημάρχου .
Ο Τζες άρχισε να τρώει την μηλόπιτα του όταν άκουσε τους πυροβολισμούς.
Αρκετοί μέσα στην καφετέρια πανικοβλήθηκαν.
Οι μητέρες μάζεψαν τα παιδιά τους.
Ο Τζες χρόνια τώρα στους δρόμους δεν φοβήθηκε καθόλου.
Χάζευε σαν σε ταινία τα περιπολικά να φεύγουν προς μία κατεύθυνση .Τον κόσμο έξω να είναι πεσμένος στο πάτωμα. Εκεί στο σημείο που προηγουμένως ο Τζες έδινε την παράσταση του.
Ένας αστυνομικός μπαίνει στην καφετέρια και δίνει εντολή να μην βγει κανείς έξω.

Ο καινούργιος.
Ο Μάρκος για πρώτη φορά αισθανόταν στριμωγμένος.
Αυτός ο καινούργιος και δύο άλλα μέλη της ομάδας του ήτανε σε ένα κτίριο περικυκλωμένοι από τα περιπολικά που τους κυνηγούσαν.
Πρέπει να σκεφτούμε κάτι και γρήγορα είπε ο Μάρκο.
Ότι είναι να κάνουμε πρέπει να το κάνουμε τώρα πριν έρθουν περισσότερα περιπολικά και ελικόπτερα είπε ο καινούργιος.
Δώστε μου ακόμα ένα αυτόματο είπε .
Ο Μάρκο κοιτώντας τον καινούργιο ,έγνεψε καταφατικά στους άλλους.
Τού έδωσαν ένα αυτόματο και αυτός βγήκε από το πίσω παράθυρο σε λίγο ακούστηκαν τα αυτόματα του καινούργιου σε συνεχείς ριπές ,πανδαιμόνιο.
Κάπου κάπου ακούστηκαν σποραδικά και τα περίστροφα των αστυνομικών αλλά αυτό που ακουγότανε πιο πολύ είναι τα αυτόματα.
Ο Μάρκο έδωσε εντολή και βγήκανε όλοι έξω, την περισσότερη δουλειά την έκανε ήδη ο καινούργιος που ήτανε κάτω τραυματισμένος .
Από τους αστυνομικούς οι περισσότεροι ήτανε τραυματίες ή νεκροί.
Η αιφνιδιαστική κίνηση πέτυχε.
Μάζεψαν τον καινούργιο με εντολή του Μάρκου και έφυγαν.
Η οργάνωση είχε την δική της κλινική με δικούς της γιατρούς πού δεν ρωτούσαν πολλά. Εκεί μετέφεραν τον καινούργιο με εντολή του Μάρκου κατάσταση του ήτανε κρίσιμη.
Ο Μάρκο δεν πήγε σπίτι του αλλά στο γνωστό του ξενοδοχείο έφαγε και σκότωνε την ώρα του στο καζίνο.
Έτσι έκανε κάθε φορά που τελείωνε μια αποστολή.
Σκεφτόντανε ότι Θα μπορούσε να εξελιχθεί η αποστολή σε αποτυχία και να συλληφθούν όλοι αλλά ο καινούργιος έσωσε την κατάσταση.
Ο Δήμαρχος νεκρός και από την ομάδα του Μάρκου ένας τραυματίας μόνο ο καινούργιος.
Πρώτη φορά βρέθηκε τόσο κοντά στην αποτυχία ο Μάρκο.
Ο Τσεζ αναρωτιόταν πώς θα τα είχε πάει αν δούλευε όλη την μέρα.
Θα μπορούσε να τα είχε οικονομήσει καλά.
Αλλά η δολοφονία του δημάρχου τα διέλυσε όλα.
Ο κόσμος έφυγε ,αστυνομικοί γέμισαν όλο το εμπορικό κέντρο.
Οι υπάλληλοι συζητούσαν την εμπειρία τους.
Τα τηλεοπτικά συνεργεία, είχανε στήσει παντού μηχανήματα και μετέδιδαν την είδηση.
Δολοφονήθηκε ο Δήμαρχος.
Την μέρα αυτήν θα την θυμάται καιρό .
Ευτυχώς που πήγε για πρωινό αλλιώς σίγουρα θα έτρωγε κάποια σφαίρα σκέφτηκε.
Ήτανε έντονη η μέρα του ,ένοιωθε κουρασμένος αν και είχε χρήματα αποφάσισε να μην πάει στο μπαρ ,θα κοιμότανε νωρίς.
Σπάνια είχε χρήματα για ένα ποτό και δεν τα ξόδευε.
Ο Μάρκο κοιτούσε την μπίλια της ρουλέτας που γυρνούσε όταν κτύπησε το τηλέφωνο .
Απομακρύνθηκε διακριτικά , λέγε .
- Η κατάσταση του καινούργιου είναι κρίσιμη η επέμβαση τελείωσε αλλά τον έχουνε στην εντατική.
Ό Μάρκο που εκτίμησε όσα έκανε ο καινούργιος αποφάσισε να βάλει κάποια πράγματα στην θέση τους.
-Έχει όνομα ,τον λένε Μάθιου και κανείς σας δεν πάει για ύπνο , εκεί θα κοιμάστε με την σειρά ,για να τον φυλάτε.
Έγινα κατανοητός ;
-Ναι μάλιστα θα το πω σε όλους.
-Κάτι ακόμα ,ενημέρωσε τους όλους , κανείς δεν τον ξαναλέει καινούργιο .Μόλις υπάρχει κάτι νεώτερο με καλείτε στο τηλέφωνο αυτό ότι ώρα και να είναι , θέλω να ενημερωθώ σε οποιαδήποτε εξέλιξη το γρηγορότερο.
Εκείνη την ώρα ο σαξοφωνίστας στο καζίνο ξεκίνησε ένα κομμάτι που βύθισε τον Μάρκο σε δυσάρεστες αναμνήσεις.
Για το κομμάτι αυτό ο Μάρκο ήπιε δυο ποτά και κέρασε και την ορχήστρα.
Ήτανε το αγαπημένο του αδελφού του και το έπαιζε συχνά.
Ο Σαξοφωνίστας και το κομμάτι αυτό ήτανε ο κυριότερος λόγος που σύχναζε σε αυτό το ξενοδοχείο.
Έτσι κάθε φορά που το άκουγε ο Μάρκο ταξίδευε στις αναμνήσεις του αδελφού του.
Ήτανε μεσημέρι ο Μάρκο ακόμα κοιμότανε όταν χτύπησε το τηλέφωνο.
Το κεφάλι του ήτανε χάλια ,αλλά τα νέα που άκουσε ήτανε καλά.
Ο Μάθιου θα την βγάλει καθαρή.
Ο Τζες αποφάσισε να πάει ξανά στο εμπορικό κέντρο.
Καινούργιο εμπορικό κέντρο σίγουρα θα μαζέψει κόσμο ανεξάρτητα για την δολοφονία που έγινε χθες σκέφτηκε.
Οργανώθηκε στο ίδιο σημείο που ήτανε και χθες όταν τον πλησίασαν δύο αστυνομικοί του ζήτησαν τα στοιχεία του, και τον ρώτησα αν χθες ήτανε εκεί.
Ο Τζές του απάντησε καταφατικά και τους είπε ότι την ώρα της δολοφονίας ήτανε στην καφετέρια.
Τον άφησαν ήσυχο και συνέχισε την δουλεία του.
Αλλά αν και έμεινε όλη την μέρα , αν και έκανε του κόσμου τα ακροβατικά έβγαλε απλά το φαγητό του.
Ο εκλεκτός
Είχε περάσει μια βδομάδα από την δολοφονία του δημάρχου και ο Μάθιου είχε βγει απο την εντατική.
Ο Μάρκο όλο αυτόν τον καιρό ενημερωνότανε για την κατάσταση του Μάθιου και συνέχεια είχε κάποιον να τον φυλάει.
Έδωσε την απαραίτητη βοήθεια στην οικογένεια του Μάθιου.
Χωρίς να τους πει τίποτα για τον τραυματισμό του.
Τους είπε απλά ότι είναι σε αποστολή.
Έτσι σήμερα από την πρώτη μέρα που βγήκε ο Μάθιου από την εντατική Ο Μάρκο έφτασε στην κλινική μαζί με όλη την ομάδα για να τον επισκεφτεί .
Κάτι τέτοια τα θεωρούσε πολύ σημαντικά.
Μπαίνει στο δωμάτιο του Μάθιου και πάει κοντά του.
Πώς είναι ο ήρωας μας σήμερα;
Ο Μάθιου ευχαρίστησε τον Μάρκο για όλα .
Ήτανε το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε.
Είπε ο Μάρκο.
Ξέρεις τους εκλεκτούς τους προσέχουμε και τους αμείβουμε ανάλογα.
Βγάζει από την τσέπη του ένα χρυσό νόμισμα και του το δίνει.
Ο Μάθιου έβαλε τα κλάματα.
Ήξερε τι είναι το νόμισμα αυτό.
Το νόμισμα ήτανε χρυσό ,έγραφε από την μία πλευρά δυνατός φίλος και από την άλλη κλεμμένος χρυσός.
Με το νόμισμα αυτό άλλαζε η ζωή του, καθώς επίσης και η θέση του στην οργάνωση . Όλοι στην οργάνωση θα ήθελαν να έχουν αυτό το νόμισμα.
Αλλά λίγοι πολύ λίγοι και εκλεκτοί το είχανε σε όλο τον κόσμο.
Η οργάνωση είχε τα δίκτυα της σε όλο τον πλανήτη έτσι οι εκλεκτοί ήτανε μοιρασμένοι σε όλο τον κόσμο.
Τα λέμε είπε ο Μάρκο σφίγγοντας του το χέρι.
Φεύγοντας , τα περισσότερα μέλη της ομάδας έμειναν να συγχαρούν τον Μάθιου μόνο ένας πήγε κοντά στον Μάρκο.
Είμαι δέκα χρόνια πιστός δίπλα σου , ένα τέτοιο νόμισμα, όμως δεν μου έδωσες.
Αυτό εσένα έπρεπε να σε προβληματίζει, απάντησε ο Μάρκο.
Δεν είμαι θεός να αρκούμε απλά στην πίστη. Καλή η πίστη αλλά δεν είναι αρκετή για να πάρεις το νόμισμα.
Η πίστη ,απλά εξασφαλίζει το κεφάλι στους ώμους σου.
Τίποτα περισσότερο από αυτό δεν κάνει είπε ο Μάρκο φεύγοντας.
O Τζες αν και δούλευε καθημερινά δεν τα έβαζε πέρα.
Με πολλές ώρες μετά δυσκολία έβαζε για το φαγητό του και τα τσιγάρα του.
Έμεινε πίσω στα ενοίκια και ο ιδιοκτήτης άρχισε πάλι την γκρίνια.
1 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 22 Οκτ 2017, 22:16

Το νόμισμα.
Ο Μάρκο ήτανε στο γνωστό μέρος και περίμενε το μήνυμα στον υπολογιστή του.
Ξαφνικά χτύπησε ο υπολογιστής και ήρθανε οι απαραίτητες πληροφορίες.
Αποκωδικοποίησε το μήνυμα και άρχιζε να διαβάζει.
Αφού εκτύπωσε μια φωτογραφία διέγραψε το μήνυμα .
Σηκώθηκε και κάλεσε ένα αριθμό.
-Έχουμε συνάντηση σήμερα στις 6 το απόγευμα στο γνωστό μέρος. Να είναι όλοι εκεί είπε και έκλεισε το τηλέφωνο.
Κάθισε στον υπολογιστή του και ξεκίνησε να προετοιμάζει τις λεπτομέρειες της αποστολής.
Για κάθε αποστολή αποφάσισε μετά την παραλίγο τραγωδία με τον δήμαρχο να έχει πολύ περισσότερα από ένα εναλλακτικό σχέδιο .
Ο Τζες επέστρεψε στην πανσιόν, άκουσε την γκρίνια του ιδιοκτήτη και πήγε για ύπνο.
Ο Μάρκο πρόβαλε την φωτογραφία ενός Ρώσου κακοποιού που άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στην οργάνωση.
Η διαγραφή του από την λίστα θα γινότανε απόψε.
Είχε περάσει πολύ ώρα από την στιγμή που ο Τζες κοιμήθηκε ,τώρα κοιμότανε βαριά όταν ένας θόρυβος τον ξύπνησε.
Άνοιξε τα μάτια του , φώτα τον τύφλωναν ,άρχισε να καταλαβαίνει που ήτανε και έβλεπε διάφορους τύπους να τον σημαδεύουν με τα όπλα και να τον φωτίζουν με φακούς.
Κατατρόμαξε , δεν πρόλαβε να καταλάβει τι του έλεγαν όταν στο δωμάτιο μπήκε ο Μάρκο.
Πλησίασε τον Τζες που οι άλλοι τον είχανε σηκώσει και τον κρατούσαν.
Ο Μάρκο με τον τόνο ανθρώπου που δεν σηκώνει πολλά-πολλά ρωτάει τον Τζες σε ποιό δωμάτιο μένει αυτός ,δείχνοντας του την φωτογραφία του Ρώσου.
Ο Τζες κατάλαβε ότι ο Μάρκο έκανε κουμάντο ,ήξερε ότι ο θάνατος του ήτανε λεπτομέρεια για όλους εκεί αλλά βρήκε το θάρρος και απάντησε όπως αυτός πίστευε ότι ήτανε το σωστό.
- Δεν ξέρω αλλά και να ήξερα Ποτέ δεν θα έλεγα ή θα έκανα οτιδήποτε που θα έκανε κακό στην ζωή κάποιου.
Ο Μάρκο γύρισε στην ομάδα του και είπε βρείτε τον και κάντε αυτό που πρέπει.
Έφυγαν όλοι εκτός από τον Μάρκο που κοίταζε τον Τζες.
Τι δουλειά κάνεις ; Θέλω τέτοιους ανθρώπους δίπλα μου .
Είμαι ηθοποιός αλλά άνεργος έτσι κάνω την παντομίμα και διάφορα ακροβατικά στους δρόμους.
Ο Μάρκο στο πρόσωπο του Τζες είδε τον αδελφό του που ήτανε μουσικός του δρόμου .Τον αδελφό του τον είχε χάσει από κάποιους τύπους που τον σκότωσαν για να του πάρουν τα ψιλά που μάζεψε.
Θυμήθηκε τις διαφορές που είχε με τον αδελφό του που ήτανε κατά τις βίας.
Δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει δεν ήτανε κοντά του ούτε βρήκε ποτέ τους δολοφόνους του.
Ο Τζες πολύ του θύμιζε τον αδελφό του.
Σύμπτωση σκέφτηκε ή κάτι άλλο;
Εκείνη την ώρα όλη η ομάδα επέστρεψε , ένας από αυτούς έφερε στο κινητό μια φωτογραφία και την έδειξε στον Μάρκο.
Ο Ρώσος είχε διαγραφεί από την λίστα ,χωρίς να ακουστεί το παραμικρό.
Αυτόν τι τον κάνουμε ;
Ρώτησε κάποιος από την ομάδα του Μάρκο.
Τίποτα απάντησε ο Μάρκο.
Μετά γύρισε στον Τζες.
-Ξέρω ποιά είναι η απάντηση σου στην πρόταση μου έτσι δεν χρειάζεται να μου πεις τίποτα.
Βγάζει ένα χρυσό νόμισμα και το πετάει στα πόδια του Τζες.
Όλοι στην ομάδα έμειναν έκπληκτοι.
Σε λίγο ο Τζες ήτανε μόνος στο δωμάτιο του με ένα χρυσό νόμισμα στα πόδια του και ζωντανός.
Δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι είναι ζωντανός.
Η καρδιά του χτυπούσε δυνατά , έσκυψε και πήρε το νόμισμα.
Ήτανε ένα παράξενο νόμισμα αρκετά βαρύ ,στην μια του πλευρά έγραφε δυνατό φίλο και στην άλλη κλεμμένος χρυσός.
Δεν είχε δει ξανά κάτι τέτοιο, εδώ καλά - καλά δεν είχε δει ποτέ του χρυσό νόμισμα.
Ο Μάρκο σκεφτότανε τον αδελφό του και τον συνέκρινε με τον Τζες σε όλη την διαδρομή της επιστροφής.
Από την ομάδα του τον ρωτήσανε γιατί έδωσε το χρυσό νόμισμα και η απάντηση του Μάρκο ήτανε ,γιατί έτσι έπρεπε.
Σε λίγο η πανσιόν γέμισε με αστυνομικούς.
Ανέκριναν όλους τους ενοίκους έτσι έφτασε και η σειρά του Τζες.
Στον Τζες για κακή του τύχη, του έπεσαν οι πιο σχολαστικοί και αυστηροί αστυνομικοί.
Αφού έγραψαν τα στοιχεία του Τζες τον άρχισαν στις ερωτήσεις.
Ο Τζες έλεγε συνεχώς ότι κοιμότανε , δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα.
Οι αστυνομικοί είδαν την παραβιασμένη πόρτα και έτσι δεν πίστεψαν λέξη από όσα τους έλεγε και συνέχισαν να τον πιέζουν.
Σε λίγο έφτασε στο δωμάτιο ο αστυνόμος.
Αφού ενημερώθηκε για την εξέλιξη της ανάκρισης έδωσε εντολή να ψάξουν το δωμάτιο του Τζες.
Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος ψαξίματος όταν ο ένας από αυτούς βρήκε το χρυσό νόμισμα που πρόφτασε να κρύψει στο συρτάρι του ο Τζες.
-Αστυνόμε για δείτε τι έχουμε εδώ .
Μόλις το είδε ο αστυνόμος έβγαλε το περίστροφο του και το έστρεψε στον Τζες.
-Μην κάνεις την παραμικρή κίνηση του λέει.
Ώστε είσαι εκλεκτός εε;
Εσύ τον σκότωσες;
Ήδη ο άλλος αστυνομικός φόρεσε χειροπέδες στον Τζες που κατάλαβε ότι είχε μπλέξει για τα καλά και κάλεσε σε βοήθεια από τον ασύρματο τους συναδέλφους που ήτανε στα άλλα δωμάτια.
Συνόδεψαν τον Τζες στο περιπολικό για να τον οδηγήσουν στο τμήμα.
Ο αστυνόμος στο περιπολικό του ήτανε πολύ ικανοποιημένος για την σύλληψη ενός εκλεκτού.
Πότε δεν κατάφερε η αστυνομία να συλλάβει ένα εκλεκτό του οργανωμένου εγκλήματος.
Ήξεραν για το νόμισμα για τους εκλεκτούς αλλά ποτέ δεν πήρανε ένα νόμισμα στα χέρια τους η είχανε συλλάβει ένα εκλεκτό.
Έτσι Τζες βρέθηκε σε ένα ανακριτικό δωμάτιο που συνέχεια ρωτούσαν τα ίδια πράγματα.
Πότε μπήκε στην οργάνωση , ποιά είναι η θέση του γιατί σκότωσε τον Ρώσο που είναι το όπλο του.
Του είχανε κάνει πολλές ερωτήσεις και πολλές προτάσεις.
Θα σε απαλλάξουμε από όλα θα σου δώσουμε καινούργιο όνομα θα σε προστατεύουμε αλλά θα μας πεις τα πάντα για την οργάνωση.
Ο αστυνόμος στο γραφείο του έδωσε εντολή , μόλις είναι καλύτερα ο ιδιοκτήτης της πανσιόν από το χτύπημα στο κεφάλι να τον ανακρίνουν και αυτόν.
Ο Τζές δεν απαντούσε σε τίποτα στους ανακριτές τα δικαιώματα του τα ήξερε καλά και ζητούσε συνεχώς δικηγόρο.
Έτσι βρέθηκε σε ένα κρατητήριο με ένα ακόμα ταλαιπωρημένο τυπάκο ο οποίος όταν έμαθε ότι του φέρνουν ένα δολοφόνο στο κρατητήριο κούρνιασε σε μια γωνιά χωρίς να μιλάει καθόλου.
Μόλις έκλεισε η πόρτα πίσω από τον Τζες , αυτός αμέσως ρώτησε τον συγκρατούμενο του αν έχει ένα τσιγάρο.
Αυτός γρήγορα προσέφερε τσιγάρο χαρούμενος που ήτανε σε κάτι χρήσιμος.
Το τσιγάρο τους έφερε πιο κοντά , έτσι γνωρίστηκε μαζί του
Ήτανε ένας χρηματιστής ,ύποπτος για απάτη, Ιταλός και το όνομα του Αντόνιο.
Σε λίγο ο πάγος είχε σπάσει ανάμεσα τους και σχολίαζαν τα σαΐνια της αστυνομίας.
Ένας αστυνομικός έφερε στον Τζες ένα πακέτο τσιγάρα και ένα καφέ λέγοντας του ότι δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί δεν έχουν κανένα στοιχείο εναντίον του. Ειδοποιήθηκαν οι ανάλογοι και σε λίγο θα ερχόντουσαν εδώ οι δικηγόροι.
Ο Τζες ήτανε έκπληκτος ,δεν περίμενε κάτι τέτοιο ούτε φυσικά τέτοια περιποίηση .
Ο Αντόνιο γύρισε και είπε στον Τζες.
- Ποιός είσαι αλήθεια; δεν είσαι τυχαίος για να σου φέρονται έτσι εγώ είμαι από το πρωί και ούτε νερό δεν μου έδωσαν. Πολύ <<εξυπηρετικός>> αυτός ο αστυνομικός δεν νομίζεις;
Ο Τζες ένα πράμα που έμαθε καλά στους δρόμους που δούλευε τόσα χρόνια είναι να μην μιλάει πολύ.
Έτσι δεν απάντησε στον Αντόνιο και άφησε ένα μυστήριο να πλανιέται γύρω από τον εαυτό του.
Δεν πέρασε πολύ ώρα όταν και πάλι ήρθε ό ίδιος φιλικός αστυνομικός και άνοιξε το κελί οδηγώντας τον Τζες στο ανακριτικό δωμάτιο.
Περιμένετε εδώ του είπε κλείνοντας του μάτι ήρθανε οι δικηγόροι.
Πράγματι σε λίγο μπήκανε στο δωμάτιο δύο άντρες με κουστούμια οι οποίοι είπανε τα ονόματα τους στον Τζες.
Ο Τζες δεν συγκράτησε κανένα όνομα.
Ενημέρωσαν τον Τζες ότι η αστυνομία δεν είχε κανένα στοιχείο εναντίον του εκτός από το νόμισμα.
Θα έπρεπε να συμφωνήσουν σε μια δικαιολογία για το νόμισμα και σε λίγο θα ήτανε ελεύθερος είπανε οι δικηγόροι κοιτώντας τον Τζες με σεβασμό.
Ο Τζες άκουγε αμίλητος σαν να μην συνέβαινε τίποτα από όλα αυτά σε αυτόν.
Ένοιωθε περισσότερο θεατής μεθυσμένος από την όλη πλοκή που έβλεπε να διαδραματίζετε μπροστά του.
Μετά από πολύ σκέψη συμβούλεψαν τον Τζες να πει ότι το νόμισμα το βρήκε στο κουτί με τις εισπράξεις του μια μέρα και δεν είχε καμία σχέση με την οργάνωση.
Σε λίγο τελείωσε ο χρόνος της ιδιωτικής συνάντησης του Τζες με τους δικηγόρους και στο δωμάτιο μπήκε ο αστυνόμος και ο <<φιλικός >> αστυνομικός.
Έχουμε νεώτερα στοιχεία για τον πελάτη σας είπε ο αστυνόμος.
Δηλαδή ρώτησαν οι δικηγόροι;
Θα σας δείξουμε ένα βίντεο από τις κάμερες απέναντι από το εμπορικό που έγινε η δολοφονία του δημάρχου.
Άναψαν την τηλεόραση και έδειξαν μια σκηνή με τον Τζες να δουλεύει έξω από το εμπορικό κάποιος να περνάει απο κει να του πετάει κάτι στο κουτί και ο Τζες να φεύγει αμέσως.
Σε λίγο στο σημείο αυτό έφτασε ο δήμαρχος και ακολούθησαν τα γεγονότα της δολοφονίας του.
Όπως βλέπετε εκτός από την σύλληψη του στον τόπο της δολοφονίας του Ρώσου ,εκτός από το χρυσό νόμισμα ο ίδιος άνθρωπος με κάποιο τρόπο είναι ύποπτος για την συμμετοχή του στην δολοφονία του δημάρχου.
Αυτά όλα είναι εικασίες είπανε οι δικηγόροι δεν έχετε κανένα στοιχείο για τον πελάτη μας και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να του στερείτε την ελευθερία του.
Εμείς θα κάνουμε αίτηση αποφυλάκισης του όπως προβλέπει ο νόμος.
Ο αστυνόμος με ύφος Σερλοκ –χολμς τους είπε.
- Αλήθεια εσείς τόσο ακριβοί δικηγόροι πώς θα πληρωθείτε από ένα ηθοποιό του δρόμου;
Αυτό δεν είναι δικό σας πρόβλημα αλλά δικό μας απάντησαν οι δικηγόροι.Ανήκουμε σε μια οργάνωση που προστατεύει νομικά τους απόρους.
Ο φιλικός αστυνομικός καθώς οδηγούσε τον Τζες στο κρατητήριο τον καθησύχαζε λέγοντας του ότι η απελευθέρωση του ήτανε θέμα ωρών. Συγκεκριμένα του είπε.
-Όλα έχουν δρομολογηθεί.
Ο Αντόνιο μόλις άνοιξε το κελί χάρισε ένα χαμόγελο στον Τζες.
Μετά απο μια λιγόλεπτη παύση ο Αντόνιο θέλησε να μάθει λεπτομέρειες για την έκβαση της υπόθεσης του Τζες.
Ο Τζες με το ύφος δαιμόνιου θέλοντας να κάνει πλάκα στον Αντόνιο επανέλαβε τα λόγια του φιλικού αστυνομικού.
-Όλα έχουν δρομολογηθεί Αντόνιο.
Ο Τζες άυπνος και κουρασμένος ξάπλωσε και κοιμήθηκε μέσα στις σκέψεις του , ενώ ο Αντόνιο να καθόταν και τον κοιτούσε.
Ο φιλικός αστυνομικός ξύπνησε τον Τζες με ένα ελαφρό σκούντημα .
Ο Τζες ξύπνησε χωρίς να έχει την αίσθηση του χρόνου.
Δεν ήξερε καν αν ήτανε μέρα η βράδυ.
-Ήρθανε οι δικηγόροι σας ,θα περάσετε από την διαδικασία ελέγχου και θα αφεθείτε ελεύθερος .
Είπε ο <<φιλικός>> αστυνομικός.
1 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 22 Οκτ 2017, 22:18

Μια φιλία ένα νόμισμα μια καινούργια αρχή .
Ο Αντόνιο πλησίασε τον Τζες και του είπε σε παρακαλώ βοήθησε με αν μπορείς είμαι αθώος αλλά δεν είμαι σε θέση να αποδείξω την αθωότητα μου.
Αν μπορείς βοήθησε με.
Ο αστυνομικός έσπρωξε με περιφρόνηση τον Αντόνιο ενώ ταυτόχρονα με το χέρι του στοργικά προφύλαξε τον Τζες .
Ο Τζες δεν έδωσε καμία απάντηση στον Αντόνιο.
Ο αστυνομικός , οδήγησε τον Τζες σε ένα δωμάτιο που υπέγραψε και παρέλαβε το νόμισμα που του είχανε κατάσχει.
Στην συνέχεια τον οδήγησε στον αστυνόμο ,εκεί ήτανε και οι δικηγόροι , ο αστυνόμος εμφανώς νευριασμένος για την αποφυλάκιση του Τζες ,τον ενημέρωσε ότι δεν πρέπει να ταξιδέψει και να είναι στην διάθεση της δικαιοσύνης για ένα μήνα.
Οι δικηγόροι συνόδεψαν τον Τζες έξω .
Ήτανε πρωί το φώς της μέρας ενόχλησε στιγμιαία τα μάτια του Τζες.
Ο επικεφαλής είπε στον Τζες , αυτή είναι η κάρτα μας με τα τηλέφωνα μας ,αυτό είναι ένα κινητό καθαρό θα το κρατήσετε για ένα μήνα και μετά μπορείτε το πετάξετε.
Αν χρειαστείτε κάτι θα μας καλέσετε από αυτό το κινητό .
Υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε για σας;
Τότε ο Τζες σκέφτηκε τον Αντόνιο.
Ναι στο κελί μου ήτανε ένας συγκρατούμενος που θα μου φανεί χρήσιμος ,θα ήθελα να τον βοηθήσετε.
Βεβαίως απάντησε ο επικεφαλής πώς λέγετε ;
Αντόνιο, απάντησε ο Τζες σφίγγοντας τους τα χέρια .
Είχανε περάσει λίγα λεπτά με τον Τζες να περπατάει προσπαθώντας να καταλάβει τι του έχει συμβεί.
Αφού κατάλαβε ότι άκρη δεν έβγαζε αποφάσισε να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του να δει τα οικονομικά και γενικά να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.
Όλα του τα χρήματα ήτανε 5 δολάρια , ευτυχώς χάρη στον φιλικό αστυνομικό ,τσιγάρα είχε.
Περπατούσε , πεινούσε , χρωστούσε ενοίκια δεν ήξερε τι να πρωτοσκεφτεί όταν μπροστά του είδε ένα ενεχυροδανειστήριο.
Δεν σκέφτηκε τίποτα μπήκε μέσα και έδειξε το νόμισμα στον υπεύθυνο.
Αυτός αμέσως κοκάλωσε.
Αυτό το νόμισμα δεν χρειάζεται ζύγισμα ,αξίζει πολλά , πολλοί είναι αυτοί που θα σκότωναν για να το έχουν.
Σίγουρα το ξέρεις από πρώτο χέρι.
Πάρε 100 δολάρια που μου περισσεύουν ,για ένα καλό λόγο που θα πεις αν χρειαστεί ποτέ ,ίσως και γιατί με άφησες να το κρατήσω για λίγο ,είπε δίνοντας στον Τζες 100 δολάρια μαζί με το νόμισμα του.
Ήτανε η τρίτη μέρα που κοιμότανε με σπασμένη την πόρτα ο Τζες.
Ο ιδιοκτήτης είχε επιστρέψει ,ο Τζες του πλήρωσε κάποια χρήματα και τα 100 δολάρια που πήρε από το ενεχυροδανειστήριο του είχανε τελειώσει.
Δεν είχε όρεξη για δουλειά.
Ήτανε ξάπλα κοιτούσε το ταβάνι και την σπασμένη πόρτα.
Όταν χτύπησε το κινητό που του έδωσαν οι δικηγόροι.
Ήτανε ο Αντόνιο τον αριθμό του τηλεφώνου ,του τον έδωσαν οι δικηγόροι.
Ευχαρίστησε τον Τζες με ένα τόνο όλο σεβασμό και του ανάφερε ανάμεσα στα άλλα ότι έψαχνε μέρος για να μείνει.
Δεν δίστασε καθόλου ο Τζες ,προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσει στο μικρό του δωμάτιο με την σπασμένη πόρτα.
Ο Αντόνιο του είπε ότι θα προσπαθήσει να βρει κάτι αν δεν τα καταφέρει θα επικοινωνήσει πάλι μαζί του και θα έρθει.
Ίσως τον φοβότανε ακόμα σκέφτηκε ο Τζες.
Ναι αυτό θα είναι ,να που βρέθηκε κάποιος να με φοβάται μουρμούρισε ο Τζες και χαμογέλασε.
Τον είχε πάρει ο ύπνος και ξύπνησε αργά το βράδυ.
Πλύθηκε λίγο ,άναψε ένα τσιγάρο βγήκε από την πανσιόν και πήγε στο κοντινό μπαρ.
Παράγγειλε το ποτό του και άκουγε μουσική.
Σκεφτότανε όλα όσα είχανε γίνει αυτές τις μέρες στην ζωή του , ήτανε ήδη στο τρίτο ποτό όταν μπήκανε μέσα οι ίδιοι τύποι που τον ενοχλούσανε κάθε φορά.
Αμέσως πήγανε προς το μέρος του.
-Πάλι εδώ αυτός ;
Είπε το πιο γοριλοειδές της παρέας τους.
Ο Τζες αποφάσισε να φύγει έτσι φώναξε τον μπάρμαν να πληρώσει.
Όμως οι τύποι δεν αστειευόντουσαν.
Πλησίασαν όλοι μαζί τον Τζες και ο τύπος συνέχισε.
-Απόψε δεν θα μας την σκάσεις .
Ο Τζες έψαξε στην τσέπη του για τα χρήματα και έπεσε πάνω στο νόμισμα χωρίς να το πολυσκεφτεί το έβγαλε στο μπαρ και είπε στον μπάρμαν.
-Αυτό σου κάνει;
Αμέσως όλα άλλαξαν.
Ο Μπάρμαν πήρε το νόμισμα το σήκωσε ψηλά για να το δούνε οι ενοχλητικοί τύποι και είπε.
Τα ποτά σας είναι κερασμένα από το κατάστημα κύριε επιστρέφοντας το νόμισμα στον Τζες.
Οι τύποι είχανε παγώσει.
Ο Τζες είπε ευχαριστώ πήρε το νόμισμα και γύρισε να φύγει.
Τότε το πιο γοριλοειδές είπε τραυλίζοντας, συγνώμη δεν ξέραμε χίλια συγνώμη. Αν θέλετε μπορείτε να μας κάνετε παρέα να πιούμε μαζί ένα ποτό ,εμείς κερνάμε.
Ο Τζες δεν απάντησε απλά συνέχισε την έξοδο του από το μπαρ.
Είναι η δεύτερη φορά που το νόμισμα με βγάζει από μια δυσκολία , αυτό το νόμισμα είναι ευλογία και κατάρα μαζί σκεφτότανε καθώς περπατούσε στον δρόμο για το δωμάτιο του.
1 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 22 Οκτ 2017, 22:23

Η κηδεία.
Ο Μάρκο έβαλε το μαύρο του κουστούμι που είχε για τις κηδείες.
Σήμερα ήτανε μια δύσκολη μέρα για αυτόν.
Θα πήγαινε στην κηδεία του δεύτερου στην ιεραρχία της οργάνωσης στην περιφέρεια του Μάρκου.
Αυτός που μάζεψε τον Μάρκο από τους δρόμους.
Αυτός που πίστεψε στον Μάρκο και με την πρώτη του αποστολή κιόλας ,του έδωσε το χρυσό νόμισμα.
Είχε πεθάνει από καρδιά αν και δεν ήτανε μεγάλος σε ηλικία.
Πρώτα θα πήγαινε στο νεκροταφείο και μετά την κηδεία αρκετοί εκλεκτοί από διάφορες χώρες θα παρευρίσκοντο και μετά θα μαζεύονταν σε γεύμα στο εστιατόριο του εκλιπόντα.
Ο Τζες είχε μέρες να δουλέψει έτσι όταν άκουσε για την κηδεία του μεγάλου εστιάτορα της περιοχής και για τον κόσμο που θα μάζευε φόρεσε τα ανάλογα ρούχα έκανε το θλιμμένο μακιγιάζ στο πρόσωπο του και πήγε έξω από το εστιατόριο που θα ερχόντουσαν όλοι.
Έστησε τα απαραίτητα αξεσουάρ του απέναντι στο εγκαταλελειμμένο κτίσμα που διαφήμιζε μόνιμα το εστιατόριο του Βιτόριο.
Σήμερα το κτίριο εγκαταλελειμμένο είχε καλυφθεί με μια μεγάλη αφίσα με τον Βιτόριο.
Εκεί μπροστά στην αφίσα του Βιτόριο έστησε την παράσταση του ο Τζες.
Η θλιμμένη παράσταση ήτανε από τις αγαπημένες του.
Με την μαύρη καπαρντίνα , με το άσπρο μακιγιάζ με τα μόνιμα δακρυσμένα μάτια του πραγματικά σου ράγιζε την καρδιά.
Έβαλε το κουτί του αλλά δεν είχε καθόλου ψιλά για να βάλει στο κουτί για να δελεάζει τον κόσμο.
Χωρίς πολύ σκέψη κρέμασε ψιλά –ψιλά το χρυσό νόμισμα από την πλευρά που φαινότανε ο δυνατός φίλος και πήρε θέση για να αρχίσει την παράσταση του.
Η κηδεία είχε τελειώσει 50 αυτοκίνητα με τους μεγαλύτερους της οργάνωσης και πολλούς εκλεκτούς από διάφορες χώρες σε σειρά κατευθυνόντουσαν στο εστιατόριο του Βιτόριο.
Ο Μάρκο ήτανε στο αμάξι της οικογενείας του Βιτόριο και παρηγορούσε την γυναίκα και τα παιδιά του.
Τα αυτοκίνητα πάρκαραν σε διάφορα σημεία και ο κόσμος περνούσε μπροστά από τον Τζες που έδινε την παράσταση του.
Όλοι έβλεπαν το νόμισμα στο κουτί του Τζες μετά τον Τζες με θλιμμένο πρόσωπο ,την αφίσα του Βιτόριο , χαιρετούσαν τον Τζες και πετούσαν μέσα στο κουτί πολλά χαρτονομίσματα όσα είχανε πάνω τους.
Μέσα σε μισή ώρα το κουτί γέμισε χαρτονομίσματα.
Το αμάξι του Μάρκου ήτανε το μοναδικό αμάξι που πήγε από την πίσω πλευρά του εστιατορίου και ο Μάρκο συνόδευσε από την πίσω πόρτα την οικογένεια του Βιτόριο μέσα στο εστιατόριο.
Όταν όλος ο κόσμος μπήκε μέσα ο Τζες σταμάτησε την παράσταση και μέτρησε τα χρήματα γεμάτος ενθουσιασμό.
Πρώτη του φορά κρατούσε τόσα λεφτά.
17.000 δολάρια και κάτι ψιλά μέσα σε μισή ώρα.
!7.000 δολάρια και κάτι ψιλά έλεγε και ξανάλεγε το νούμερο.
Ακόμα δεν το πίστευε.
Αποφάσισε να φύγει και σκεπτόταν τι μπορούσε να κάνει με τόσα λεφτά.
Στον δρόμο προς την πανσιόν σκέφτηκε ότι η πόρτα του δωματίου ήτανε σπασμένη.
Δεν υπήρχε τρόπος να εξασφαλίσει τα χρήματα που μάζεψε.

Στο γεύμα στου Βιτόριο ,φάνηκε αμέσως ότι ο Μάρκο πήρε χωρίς πολλά πολλά την θέση του Βιτόριο και για πρώτη του αποστολή ήτανε να οργανώσει το ξέπλυμα των χρημάτων του Βιτόριο για να εξασφαλιστεί η οικογένεια του.
Έτσι φεύγοντας από το εστιατόριο ήξερε ότι πλέον δεν θα ασχολείται με τις δολοφονίες αλλά περισσότερο με την εξασφάλιση από όλες τις απόψεις των οικογενειών των μεγάλων στελεχών της οργάνωσης.
Ο Τζες δεν περπατούσε αλλά χόρευε στον δρόμο ,προς την πανσιόν.
Είχε ξεχάσει να βγάλει το μακιγιάζ και έτσι με την θλιμμένη εμφάνιση ένας χαρούμενος άνθρωπος που χόρευε στον δρόμο ήτανε μια μοναδική παράσταση αντιθέσεων.
Ξαφνικά του ήρθε μια ιδέα.
Ναι αυτό θα κάνει.
Το πήρε απόφαση θα μάζευε τα πράγματα του και θα πήγαινε σε ένα καλύτερο ξενοδοχείο.
Θα αγόραζε ρούχα θα έφτιαχνε την εμφάνιση του και θα έψαχνε για κανονική δουλειά ηθοποιού.
Ναι αυτό θα έκανε.
Μόλις έφτασε στην πανσιόν ο ιδιοκτήτης τον ενημέρωσε ότι πέρασε ο Αντόνιο και τον έψαχνε.
Πήγε στο δωμάτιο του έβγαλε το μακιγιάζ από το πρόσωπο του , έκανε ένα μπάνιο έχοντας ακόμα και μέσα στο μπάνιο τα χρήματα, μάζεψε τα πράγματα του και κατέβηκε στην είσοδο.
Φεύγω, σας πληρώνω όλο τον μήνα σας επιστρέφω το κλειδί όταν περάσει από δώ ο Αντόνιο να του το δώσετε και να του πείτε ότι το δωμάτιο είναι πληρωμένο είπε στον ιδιοκτήτη.
Θα του δώσεις και 50 δολάρια είπε ο Τζες δίνοντας στον ιδιοκτήτη ένα 50δόλαρο.
-Γιατί Τζες ; γιατί φεύγεις ; αν είναι για την πόρτα εγώ έχω κανονίσει και αύριο θα την φτιάξουν.
Όχι είπε ο Τζες δεν είναι για την πόρτα απλά πρέπει να κάνω κάποιες αλλαγές στην ζωή μου.
Μην ξεχάσει να δώσεις το κλειδί στον Αντόνιο.
Σε ευχαριστώ για όλα του είπε δίνοντας του το κλειδί.
Βγήκε στον δρόμο περπάτησε με τα πράγματα του μέχρι να βγει την κεντρική λεωφόρο.
Εκεί πήρε ταξί, με μια λιγόλεπτη συνομιλία με τον οδηγό για τα διάφορα ξενοδοχεία διάλεξε ένα και αναπαύθηκε στο κάθισμα του αυτοκινήτου του περιμένοντας γεμάτος χαρά.
Ο Μάρκο ήτανε στο αμάξι και επέστρεφε στο σπίτι του.
Μιλούσε στο τηλέφωνο με ένα χρηματιστή της οργάνωσης.
Έπρεπε να βρούνε μια χρεοκοπημένη εταιρεία να την αγοράσουν ,με τα λίγα νόμιμα λεφτά του Βιτόριο και να την ανακάμψουν με τον πακτωλό μαύρων χρημάτων που είχε .
Έτσι αντικειμενικά θα είχε περιουσία νόμιμη ,η οικογένεια του Βιτόριο με λίγα λόγια τα χρήματα θα καθάριζαν.
Ο Τζές έφτασε στο ξενοδοχείο έδωσε την ταυτότητα του και σε λίγο είχε το κλειδί του δωματίου του.
Ανέβηκε στο δωμάτιο και το πρώτο που έκανε ήτανε να βάλει τα χρήματα στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου του.
Με ανοιχτό το χρηματοκιβώτιο μέτρησε τα χρήματα 17.075 δολάρια.
Υπολόγισε και το 50δολλάρο στον Αντόνιο και σκέφτηκε δεν είναι 17.000 και κάτι ψιλά είναι 17.125 δολάρια αυτά που μάζεψα.
Έβαλε κάποια στην τσέπη του και τα αλλά στο χρηματοκιβώτιο και το έκλεισε.
Κατέβηκε κάτω και πήγε στο πρώτο κουρείο που βρήκε και περιποιήθηκε τον εαυτό του.
Ένοιωσε άλλος άνθρωπος.
Στην συνέχεια πήγε για ψώνια αγόρασε ρούχα ,παπούτσια, επέστρεψε στο ξενοδοχείο του γεμάτος τσάντες ,είχε αρχίσει να τα τακτοποιεί στο δωμάτιο του όταν χτύπησε το τηλέφωνο.
Ήτανε ο Αντόνιο , Τζες δεν βρήκα ακόμα μέρος να μείνω ισχύει ακόμα η προσφορά να μείνω μαζί σου;
-Όχι έγινε ακόμα καλύτερη , θα πάς στην πανσιόν εκεί θα σου δώσει το κλειδί ο ιδιοκτήτης του δωματίου που έμενα το ενοίκιο είναι πληρωμένο για όλο τον μήνα , του έχω δώσει και 50 δολάρια να σου δώσει και τα λέμε αύριο.
Ο Αντόνιο τρελάθηκε από την χαρά του.
Δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω Τζες ούτε αδελφός να ήσουνα.
Ο Τζές του είπε αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη ή οτιδήποτε άλλο πάρε με τηλέφωνο αλλιώς τα λέμε αύριο.
Πήρε τηλέφωνο παρήγγειλε πίτσα και μπύρες να του φέρουν στο δωμάτιο και μπήκε στο μπάνιο.
Έκανε το μπάνιο του άναψε την τηλεόραση του δωματίου όταν του φέρανε την πίτσα με τις μπύρες.
Πέρασε πολύ όμορφα χωρίς ανασφάλειες με γεμάτη την κοιλιά σε τακτοποιημένο δωμάτιο ξάπλωσε αλλά από την υπερένταση δεν μπορούσε να κοιμηθεί.
Ήθελε να μοιραστεί την χαρά του.
Έτσι σήκωσε το ακουστικό και κάλεσε την πανσιόν που έμενε.
Μίλησε με τον ιδιοκτήτη και τον ρώτησε αν ο Αντόνιο είναι στο δωμάτιο.
Όχι με ρώτησε αν έχει κανένα μπαράκι εδώ κοντά και του είπα να πάει στο κοντινό που σύχναζες.
Ο Τζές έκλεισε το ακουστικό και ετοιμάστηκε στα γρήγορα πήρε ταξί και είπε την διεύθυνση του μπαρ.
Ο Αντόνιο είχε στέγη είχε φάει και τώρα έπινε το ποτό του στο κοντινό μπαρ όταν μια παρέα άρχισε να τον ενοχλεί.
Λέγανε διάφορα δυνατά για να τα ακούσει ο Αντόνιο.
Ο Ιταλός έβραζε μέσα του ήτανε έτοιμος να ορμήσει.
Οι τύποι είχανε σηκωθεί και είχανε πλησιάσει τον Αντόνιο όταν ακούστηκε η φωνή του Τζες.
Ο κύριος είναι φίλος μου.
Οι ενοχλητικοί τύποι πάγωσαν όταν είδανε τον Τζες θυμήθηκαν το νόμισμα και πήρανε όλοι την έκφραση του χεσμένου.
Στην αρχή σιγομουρμούρισαν κάτι σαν συγνώμη.
Μετά από μιά παύση και νεκρική σιγή.
Ο Ένας από αυτούς με δυνατή φωνή είπε.
Τότε είναι και δικός μας φίλος.
Ο Αντόνιο είχε σηκωθεί και ήτανε έτοιμος να ορμήσει όταν κατάλαβε ότι η κατάσταση ήτανε κάτω από τον έλεγχο του Τζες.
Τότε σηκώθηκε γεμάτος χαρά , ανακούφιση και περηφάνια βλέποντας τον Τζες να πλησιάζει προς το μέρος του μη δίνοντας σημασία στους τύπους.
-Αρχίζω να πιστεύω ότι είσαι ο φύλακας άγγελος μου .
Τι ωραία εμφάνιση είναι αυτή , ωραία ρούχα κομψός σε κοπέλα ήσουνα;
Ο Τζές είχε συμπαθήσει τον Ιταλό και καταλάβαινε ότι εννοούσε αυτά που έλεγε.
Ο Μπάρμαν σηκώθηκε και πλησίασε στο τραπέζι που ήτανε ο Τζες και του λέει θέλετε να τους διώξω κύριε;
Όχι θα ασχοληθώ εγώ προσωπικά μαζί τους σε λίγο.
Τα λόγια του Τζες περισσότερο αναστάτωσαν τον μπάρμαν παρά τον ησύχασαν που σε λίγο επιστρέφει.
-Σας παρακαλώ μην γίνει κάτι μέσα στο μπαρ με δυσκολία τα βγάζω πέρα.
Ο Αντόνιο λέει στον Τζες ότι να υπολογίζει σε αυτόν έτοιμος για καυγά.
Ο Τζες τους καθησύχασε με ένα νόημα και αποφάσισε να παίξει την παράσταση της ζωής του.
Σηκώθηκε και πλησίασε στο τραπέζι κάθισε στην μοναδική άδεια καρέκλα της ενοχλητικής παρέας.
Γύρισε και τους κοίταξε ένα ένα αργά αργά στο πρόσωπο ,είδε τον φόβο στα μάτια τους.
Με άνεση ο Τζες τους λέει στέλνω διάφορους φίλους στο μπαρ, κάθε φορά διαφορετικούς ελπίζω να μην μου δώσετε ξανά την ευκαιρία που ψάχνω.
Έγινα αντιληπτός;
-Εμείς δεν ξέραμε και στην πραγματικότητα δεν λογαριάζαμε να κάνουμε κάτι στον φίλο σας απλά λίγο ,να ξέρεις για την πλάκα της βραδιάς θέλαμε να τον τρομάξουμε.
Ο Τζες επαναλαμβάνει με αυστηρό τόνο- έγινα αντιληπτός;
Οι τύποι κούνησαν τα κεφάλια τους σαν φοβισμένα παιδάκια.
Ο Τζές σηκώθηκε και πήγε ξανά στον Αντόνιο.
Είδε και στα μάτια του Αντόνιο τον φόβο αλλά δεν το σχολίασε.
Συζητήσανε για διάφορα και η συζήτηση κατέληξε στην δουλειά του Αντόνιο.
Οι τύποι ήπιανε βιαστικά τα ποτά τους και σηκώθηκαν και έφυγαν.
Ο Αντόνιο έλεγε και ξανάλεγε για τους πληροφοριοδότες που έχει σε θέματα χρηματιστηριακά , για την απόδοση που θα μπορούσε να πετύχει σε μια επένδυση πράγματα που άλλες φορές θα φαινόντουσαν ανιαρά για τον Τζες όμως τώρα τα άκουγε με ενδιαφέρον.
Τα κεράσματα από τα τραπέζια , από τον Μπάρμαν ερχόντουσαν το ένα πίσω από το άλλο.
Έτσι οι δύο φίλοι δεν άργησαν να περάσουν στο γέλιο και στα διάφορα αστεία να ευθυμήσουν και να περνάνε όμορφα.
Σε κάποια στιγμή ο Αντόνιο γύρισε και είπε στον Τζες με σοβαρό ύφος.
Αν έχεις λίγα χρήματα με την υποχρέωση που σου έχω θέλω να ξέρεις ότι θα μπορούσα να σου τα αυγατίσω γρήγορα.
Ο Τζες του είπε για ψάξε το λίγο και έλα με καμιά πρόταση.
Ο Αντόνιο χάρηκε πολύ , αισθανότανε ότι βρήκε τον τρόπο να ξεπληρώσει την βοήθεια του Τζες.

Ο Τσεζ ήξερε ότι ο Αντόνιο ήτανε έτοιμος να κάνει θυσίες για αυτόν έτσι του είχε εμπιστοσύνη.
Οι δύο φίλοι χώρισαν με τον Τζες να παίρνει ταξί για το ξενοδοχείο του και τον Αντόνιο να πηγαίνει στην πανσιόν.

Συνεχίζετε………..
1 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 22 Οκτ 2017, 22:30

Πόσες σελ ειναι; Το δικό μου βγήκε καμία 40αρια.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 22 Οκτ 2017, 22:32

δεν ξέρω σήμερα έγραψα αυτές είναι 26 μέσα σε τρείς ώρες.Στο μυαλό μου είναι όλο ακόμα.

Είμαι σε οίστρο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 22 Οκτ 2017, 22:41

Οκ συνέχισε δυνατα

Το δικό μου βασικά είναι στα γερμανικά αλλά 3 ώρες δεν θα τα έγραφα με τίποτα ίσως συνολικά 10 μερες
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Οκτ 2017, 23:11

Συγχαρητηρια Μαντη και μονο για την προσπαθεια

Θα το διαβασω εντος των ημερων και μακαρι να το συνεχισεις :ciao5:
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 23 Οκτ 2017, 00:29

Η αγορά.
Οι άνθρωποι του Μάρκο είχανε ερευνήσει κιόλας και βρήκανε μια εταιρεία νεκρή για να αναστήσουν.
Θα την αγόραζαν πολύ φτηνά και σε λίγο χρονικό διάστημα οι μετοχές της θα ήτανε στα ύψη.
Οι εντολές του Μάρκο ήτανε συγκεκριμένες θα έπρεπε να αγοραστεί το 100% των μετοχών και σε σύντομο χρόνο.
Από την πίσω πόρτα της αγοράς αυτής θα ξέπλεναν τα εκατομμύρια του Βιτόριο.
Όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα.
Ο Τζες ξύπνησε από το τηλέφωνο του Αντόνιο.
-Τάξε μου.
-Για πες.
Χείμαρρος ο Αντόνιο ξεκίνησε.
-Εγώ ξύπνησα πολύ πρωί και γύρισα συνάντησα τους δάκους μου και έμαθα , κάποιοι επενδυτές θα αγοράσουν μια νεκρή εταιρεία για να την αναστήσουν. Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι θα πέσουν πολλά χρήματα η μετοχή της εταιρίας αυτή την στιγμή δεν αξίζει πάνω από 50 σεντς. Αλλά σε ένα εξάμηνο θα αξίζει τουλάχιστον 10δολλάρια.
Δηλαδή βάζεις 1000 δολάρια και θα γίνουν 20.000.
Ότι είναι να κάνεις θα πρέπει να το κάνεις σύντομα όμως πριν αρχίσει η διαπραγμάτευση.
-Να τα πούμε το βράδυ στο μπαράκι είπε ο Τζες και συνέχισε τον ύπνο του.
Πράγματι το απόγευμα οι δύο φίλοι μπήκανε στο μπαράκι με τον εύθυμο μπάρμαν να εκδηλώνει την χαρά του μόλις τους βλέπει , τους φέρνει τα ποτά τους και ευχαριστεί τον Τζες.
-Αισθάνομαι ασφαλής όταν είστε εδώ είπε ο μπάρμαν στον Τζες βάζοντας τα ποτά τους στο τραπέζι , περιττό να σας πω ότι είναι κερασμένα.
Ο Τζες ευχαρίστησε τον μπάρμαν και γύρισε στον Αντόνιο.
-Για πάρε μια ανάσα και πες μου ξανά αυτά που μου είπες στο τηλέφωνο.
Ο Αντόνιο όλος ενθουσιασμό επανέλαβε όσα είπε στο τηλέφωνο στον Τζες.
Δηλαδή αν βάλουμε 1000 δολάρια θα έχουμε 20000 αν βάλουμε 10000 δολάρια θα έχουμε 200.000 ρώτησε ο Τζες;
Ο Αντόνιο τότε του είπε.
Κοίταξε εσύ είσαι φίλος για μένα και αδελφός.
Ναι αν βάλουμε 10.000 θα έχουμε 200.000.
Ο Τσεζ συνέχισε.
Αν είχες μόνο 10.000 δολάρια πόσα θα έβαζες.
Ο Αντόνιο τότε του είπε τα μισά για να έχω τουλάχιστον 5.000 να την βγάλω μέχρι να αποδώσει η κίνηση.
Ωραία απάντησε ο Τσεζ θα σου απαντήσω αύριο.
-Κοίτα λέει ο Αντόνιο το χρηματιστήριο ανοίγει στις 9 θα πρέπει να βρεθούμε το πρωί να έχεις μαζί σου ταυτότητα χρήματα κ.λ.π πρέπει να γίνουν όλα αύριο πρωί αλλιώς μετά είναι αργά.
-Θα επενδύσω αλλά δεν ξέρω πόσα απάντησε ο Τσεζ.
Ο Αντόνιο χάρηκε για την εμπιστοσύνη που του έδειχνε ο Τσεζ.
-Ωραία τότε δεν μένει παρά να σου δώσω την διεύθυνση ενός γραφείου ενός φίλου που έχει χρηματιστηριακή εταιρεία να βρεθούμε εκεί αύριο στις 9+00 όταν θα φτάσεις μας λες και το ποσό.
Σηκώθηκε πήγε στο μπαρ και πήρε χαρτί και στυλό.
Έγραψε την διεύθυνση στο χαρτάκι την έδωσε στον Τσεζ και συνέχισαν το ποτό τους.
Θα πρέπει να φύγουμε νωρίς για να ξυπνήσουμε νωρίς είπε ο Αντόνιο που πήρε τον ρόλο του σοβαρά.
Ο Τσέζ συμφώνησε και σε λίγο έφυγαν.
Ο Μάρκο είχε δώσει τις εντολές στους ανάλογους ανθρώπους αύριο θα αγόραζαν όλες τις μετοχές τις νεκρής εταιρίας στο όνομα της γυναίκας και των παιδιών του Βιτόριο.
Ξάπλωσε και κοιμήθηκε ήσυχος.
Ο Αστυνόμος έβλεπε την όμορφη Κουβανέζα αστυνομικό μπροστά του και δεν την χόρταινε.
Τους ζήτησα μια καλά εκπαιδευμένη και όμορφη αστυνομικό για να μας βοηθήσει.
Όμορφη είσαι ,αν είσαι και καλά εκπαιδευμένη θα πώ για πρώτη φορά ότι το σύστημα πέτυχε 100% στην επιλογή του.
Η όμορφη Κουβανέζα δεν μιλούσε, ήξερε ότι οι σκέψεις ενός άντρα θέλουν τον χρόνο τους μέχρι να κάνουν τον κύκλο τους.
Λοιπόν συνέχισε ο αστυνόμος, ο τύπος είναι εκλεκτός της οργάνωσης , τον λένε Τζες και μένει στο ξενοδοχείο τα τρία αστέρια, πρώτη φορά είμαστε τόσο κοντά σε κάποιον σαν αυτόν.
Μέχρι στιγμή δεν έχει καταλάβει ότι τον παρακολουθούν δικοί μας άνθρωποι.
Σου έχουμε κλείσει δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο με όνομα Σύλβια Κουέρρα .Αυτή είναι η φωτογραφία του. θέλουμε να τον πλησιάσεις και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του.
Στο επάγγελμα είσαι γυμνάστρια αλλά άνεργη.
Πώς είναι το ξενοδοχείο; Ρώτησε η όμορφη αστυνομικός.
Ο αστυνόμος γύρισε στους άλλους και τους είπε ακούστε τι ρωτάει και όλοι μαζί γέλασαν.
Αν ερχόσουν μια βδομάδα πριν θα έμενες σε μια πανσιόν που ούτε σκυλιά δεν θα ήθελαν να μείνουν.
Τέλος πάντων θα δίνεις αναφορά μια φορά την εβδομάδα.
Οι συνάδελφοι θα σε παρακολουθούν διακριτικά και θα επέμβουν μόνο αν κινδυνέψεις.
Πόσο επικίνδυνος είναι ο στόχος ρώτησε η κοπέλα.
Πολύ απάντησε ο αστυνόμος.
Εδώ είναι μια λίστα με όσα πράγματα βρέθηκαν στην έρευνα του δωματίου του. Η λίστα με τα αγαπημένα του βιβλία ίσως σου φανεί χρήσιμη.
Ο Τσεζ ξύπνησε ετοιμάστηκε πήρε τα απαραίτητα μαζί του και κατέβηκε στην καφετέρια του ξενοδοχείου.
Πήρε ένα καφέ στο χέρι πήρε ταξί και έδωσε στον οδηγό το χαρτάκι που του έδωσε ο Αντόνιο.
Είχε φτάσει στο εμπορικό κέντρο πολύ κοντά στην διεύθυνση που του έδωσε ο Αντόνιο όταν χτύπησε το τηλέφωνο.
Ήτανε ο Αντόνιο ο οποίος ήδη είχε φτάσει και ήθελε να ξέρει που είναι ο Τσεζ.
Ο Τσεζ τον καθησύχασε ότι θα ήτανε στην ώρα του στο ραντεβού τους.
Είδε την ώρα δεν ήτανε ακόμα ούτε 8+30 και σχεδόν είχε φτάσει. Πολύ στρεσαρισμένος ο Αντόνιο σκέφτηκε ο Τσεζ και ήπιε την τελευταία γουλιά του καφέ του.
Το ταξί άφησε τον Τσεζ μπροστά από το ψιλό κτίριο, αυτός πέταξε το ποτήρι του καφέ και μπήκε μέσα.
Πήγε στο ασανσέρ και περίμενε.
Δεν υπήρχε πολύς κόσμος στο κτίριο.
Έκανε την επιλογή του ορόφου και περίμενε.
Μόλις άνοιξε η πόρτα είδε τον Αντόνιο μπροστά του.
Αμέσως ο Ιταλός του χάρισε ένα χαμόγελο.
Ελπίζω να μην μου κοστίσει πολλά αυτό το χαμόγελο σκέφτηκε ο Τσεζ.
Καλημέρα είναι η μεγάλη μέρα και για τους δύο μας είπε ο Αντόνιο.
Για μένα ναι για σένα γιατί;
Γιατί θα δείξω σε όλους τι αξίζω πραγματικά είπε ο Αντόνιο.
Είναι κάτι σαν εκδίκηση για όλους αυτούς που μου σκάρωσαν διάφορα.
Πάμε θέλω να γνωρίσεις ένα φίλο.
Ο Αντόνιο συνόδευε τον Τσεζ σε ένα διάδρομο που υπήρχανε μικρά γραφεία αριστερά δεξιά με τζαμένιες πόρτες που στ κάθε γραφείο χωρούσαν δεν χωρούσαν τέσσερα άτομα.
Κάποια στιγμή τον έβαλε στο γραφείο που απέξω έγραφε Ατλαντίς.
Τον σύστησε στον Νίκολα ,ένα ηλικιωμένο κύριο που αν θα τον έβλεπες στον δρόμο θα έκοβες το κεφάλι σου ότι ήτανε η δικαστής ή ιερέας.
Συμπαθέστατος ο Νίκολα σκέφτηκε ο Τζες.
Λοιπόν είπε ό Νίκολα , ο Αντόνιο μου είπε για σένα και τι έχεις κάνει για αυτόν.
Ξέρεις κανονικά σε μια χρηματιστηριακή κίνηση υπάρχει και μία αμοιβή η οποία είναι ποσοστιαία ανάλογα με την αγορά.
Ανάλογα με την αμοιβή πληρώνεται και ο φόρος.
Εγώ είμαι υποχρεωμένος στον Αντόνιο , έτσι εσείς δεν θα πληρώσετε καμία αμοιβή βάλουμε το χαμηλότερο επιτρεπτό ποσοστό και θα πληρώσεις μόνο τον φόρο για να είναι νόμιμη η συναλλαγή σου.
Πόσος θα είναι ο φόρος ;ρώτησε ο Τσεζ.
1 τις χιλις περίπου απάντησε ο Νίκολα.
Πόσα θα επένδυσης ρώτησε ο Νίκολα.
10.010 δολάρια απάντησε ο Τσεζ.
Ο Νίκολα του ζήτησε την ταυτότητα του , συμπλήρωσε κάποια χαρτιά υπέγραψε αυτός υπέγραψε και ο Τσεζ υπέγραψε και ο Αντόνιο σαν μάρτυρας.
Μετά ο Νίκολα του ζήτησε προκαταβολή 5000 δολάρια.
Μόλις μπούμε στο σύστημα και γίνει η αγορά και οι μετοχές είναι δικές σου τότε μας εξοφλάς είπε.
Ο Τσεζ κοίταξε τον Αντόνιο οποίος τον ενθάρρυνε.
Έβγαλε τα χρήματα του μέτρησε 5000 και τα έδωσε στον Αντόνιο συμβολικά.
Ο Αντόνιο τα έδωσε στον Νίκολα , ο οποίος τα έβαλε σε ένα συρτάρι και γύρισε στον υπολογιστή του.
Σε πέντε λεπτά ανοίγει το χρηματιστήριο , εγώ θα τα ετοιμάσω όλα και στις 9+01 ακριβώς 20.000 μετοχές θα είναι δικές σου. Το 2% της εταιρείας.
Αλήθεια ξέρεις με τι ασχολείται η εταιρεία που αγοράζεις μετοχές ;
Όχι δεν μου είπε ο Αντόνιο με τι.
Είναι εταιρεία παγκόσμιων μεταφορών.
Ο Μάρκο ήτανε ανήσυχος.
Σε λίγο θα άνοιγε το χρηματιστήριο και οι δικοί του ήτανε έτοιμοι ,στα πρώτα κιόλας λεπτά θα είχανε αγοράσει το σύνολο των μετοχών της εταιρείας.
Είχε πολλές βλέψεις για την εταιρεία ο Μάρκο.
Καθότανε στο δωμάτιο του και έβλεπε το ρολόι ή ώρα είχε πάει εννιά σε λίγο θα χτυπούσε το τηλέφωνο και όλα θα είχανε τελειώσει.
Στο γραφείο του ο Νίκολα ήτανε έτοιμος με το χέρι στο πληκτρολόγιο.
Σε λίγο τον βλέπει ο Τσέζ να πατάει το πλήκτρο και να βγάζει μια κραυγή έκπληξης.
Είμαι 40 χρόνια στην δουλειά πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Τι έγινε ρώτησε ο Αντόνιο.
Πουλήθηκαν ταυτόχρονα όλες οι μετοχές της εταιρίας όλοι είμαστε στον ίδιο χρόνο και περιμένουμε απάντηση από τον οικονομικό δικαστή.
Σε λίγο θα ξέρουμε αν έχουμε αγοράσει μετοχές ή τις έχουν πάρει όλες ήδη η μετοχή ανέβηκε 15 σεντς.
Ο Τσεζ που με ένα πρόχειρο υπολογισμό που έκανε κατάλαβε ότι αν είχε περάσει η αγορά τους θα είχε ήδη κερδίσει 1500 δολάρια σε ένα λεπτό άρχισε να αγωνιά.
Ο Μάρκο σήκωσε το τηλέφωνο , τι εννοείς ;
Δηλαδή πόσες μετοχές πήραμε εμείς;
Πότε θα ξέρουμε;
Ελπίζω να μην είναι διαρροή από εσάς γιατί την βάψατε.
Σε λίγο χτύπησε το τηλέφωνο του Νίκολα.
-Ναι , ναι σας ευχαριστώ πολύ ,καλή σας μέρα.
Μόλις έκλεισε το ακουστικό είπε.
Άντόνιο πήγαινε στο ψυγείο και φέρε την σαμπάνια.
Ο Μάρκο στην αρχή νευρίασε αλλά μετά το καλοσκέφτηκε ότι ίσω να ήτανε καλλίτερα έτσι.
Ναι κάποιος τυχερός πήρε 2% των μετοχών αυτό όμως θα ήτανε στάχτη στα μάτια των διωκτικών αρχών του οικονομικού εγκλήματος. Ναι ίσως να είναι καλύτερα έτσι σκέφτηκε.
Στο γραφείο του Νίκολα πίνανε σαμπάνια ενώ περιμένανε να έρθουν τα χαρτιά της μεταβίβασης των μετοχών.
Ο Τσεζ σε κάποια στιγμή ρώτησε δηλαδή αύριο αν πουλήσω τις μετοχές παίρνω πίσω 11500 δολάρια;
Αυτές οι μετοχές δεν πωλούνται μπαίνουν στην κατάψυξη είπε ο Νίκολα.
Δηλαδή ρώτησε ο Τσεζ.
Ο Νίκολα τότε γύρισε στον Τσεζ και του είπε.
Ο Αντόνιο πέτυχε κάτι που ίσως δεν θα μπορέσει να το πετύχει ποτέ ξανά στην ζωή του.
Κάποιος σήμερα επένδυσε σε μια εταιρεία σχεδόν 500.000 δολάρια και στην ίδια εταιρεία επένδυσες εσύ 10.000 δολάρια.
Αυτός που έριξε το μισό εκατομμύριο σίγουρα κάτι ξέρει.
Εσύ απλά περιμένεις να κάνει αυτός τις κινήσεις του για να αποδώσουν τα χρήματα που επένδυσε.
Όσο θα αυγατίζει τα δικά του τόσο θα αυγατίζουν και τα δικά σου.
Για αυτό ταιριάζει η έκφραση που λέμε εμείς βάλτες στην κατάψυξη, ακόμα και κάτι να σου τύχει να μην μπορείς να τις ρευστοποιήσεις αμέσως.
Ο Τσεζ τώρα με τα νούμερα που του είπε ο Νίκολα κατάλαβε τι είχε γίνει και τι χρωστούσε στον Αντόνιο.
Η International Cosmos Transportationς ήτανε στα χέρια της οικογένειας του Βιτόριο, εκτός από ένα μικρό ποσοστό που κάποιος τυχερός έτυχε να το αγοράσει. Τώρα δεν μένει παρά να την αναστήσω σκέφτηκε ο Μάρκο και ήπιε μια γουλιά καφέ.
Σε λίγο ήρθε ένας νεαρός φέρνοντας ένα φάκελο που μέσα ήτανε οι μετοχές που αγόρασε ο Τσεζ.
Ο Νίκολα έδωσε τις μετοχές στον Τσεζ και ο Τσεζ του έδωσε τα υπόλοιπα χρήματα.
Ο Τσεζ διάβασε το όνομα της εταιρείας International Cosmos Transportationς.
Να ρωτήσω κάτι είπε ο Τσεζ ;
Ότι θέλεις είπε ο Νίκολα.
Αν θελήσω να δουλέψω σε αυτή την εταιρεία που έχω μετοχές για να έχω ένα μισθό είναι εφικτό;
Ο Αντόνιο και ο Νίκολα γελάσανε σαν να άκουσαν ανέκδοτο.
Δεν απάντησαν και τότε ο Τσεζ κατάλαβε ό Αντόνιο και ο Νίκολα νόμισαν ότι τους έκανε πλάκα.
Για αυτό δεν το συνέχισε.
Σε λίγο ο Τσεζ ήτανε στο ταξί καθοδόν για το ξενοδοχείο του έχοντας στην τσέπη τις μετοχές του.
Φτάνοντας στο ξενοδοχείο περνώντας από την ρεσεψιόν για να πάρει το κλειδί του δωματίου είδε μια πανέμορφη κοπέλα να κάθεται στην καφετέρια του ξενοδοχείου.
Τον κοίταξε και αυτή, μάλιστα θα ορκιζότανε ο Τσεζ ότι τον κοίταξε επίμονα.
Ήτανε πραγματικά πολύ όμορφη, ο Τσεζ από μακριά κοιτούσε την κοπέλα σαν χαμένος.
Θα μπορούσε άραγε να την πλησιάσει;
Μέχρι να πάει στο δωμάτιο μήπως θα φύγει και θα την χάσει;
Ποιά είναι η κυρία ρώτησε τον νεαρό στην ρεσεψιόν.
Είναι καινούργια πελάτισσα είναι Κουβανή σήμερα ήρθε θα μείνει για καμιά βδομάδα και ήδη την έχει ερωτευτεί το μισό ξενοδοχείο.
Ρωτάνε για αυτήν άντρες και γυναίκες.
Ο Τσεζ αν και σιγουρεύτηκε ότι δεν θα την χάσει αποφάσισε να μην το ρισκάρει.
Θα προσπαθούσε να την πλησιάσει έτσι αν και πήρε το κλειδί του δωματίου του δεν ανέβηκε στο δωμάτιο αλλά κατευθύνθηκε στην καφετέρια.
Κάθισε σε ένα τραπέζι δίπλα από την όμορφη κοπέλα και άνοιξε τον κατάλογο.
Στην πραγματικότητα δεν κοιτούσε τίποτα , η καρδιά του χτυπούσε δυνατά, ήρθανε μνήμες από την εποχή που ήτανε σπουδαστής .
Στην ίδια σχολή ήτανε ηθοποιοί , μουσικοί , χορευτές εκεί ήτανε και η πρώτη του σοβαρή του σχέση με την μεξικάνα σπουδάστρια χορού.
Είχε όμορφες αναμνήσεις με την Χουανίτα αλλά και το τέλος της σχέσης του στοίχισε.
Ο Τσεζ βυθισμένος στις σκέψεις του δεν είχε καταλάβει ότι τόση ώρα δίπλα του ήτανε η σερβιτόρα που περίμενε να πάρει παραγγελία ενώ αυτός κοιτούσε την όμορφη κοπέλα με τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ενοχλητικός.
Συγνώμη είπε στην σερβιτόρα ένα καφέ φίλτρου θα ήθελα.
Μάλιστα κύριε απάντησε η σερβιτόρα.
Θυμήθηκε τις συμβουλές του συγκάτοικου του και φίλου του.
Μην αφήνεσαι , κάνε σχέση αλλά να είναι ελεγχόμενη η κοπέλα θέλει απλά να περνάει καλά δεν το βλέπει σοβαρά.
Θυμήθηκε ακόμα και τα μεθύσια που έκανε μετά και τον φίλο του να τον κουβαλάει .
Ναι του είχε στοιχίσει πολύ αυτή η σχέση αλλά περισσότερο του στοίχισε ο χαμός του φίλου του.
Θυμήθηκε το τηλέφωνο της μητέρα του τότε που του φέρανε το δέμα στο σπίτι.

Αποφάσισε να σταματήσει να σκέφτεται γιατί έξυνε πληγές μεγαλύτερες από μια ερωτική απογοήτευση.
Τώρα ήτανε μπροστά του μια όμορφη κοπέλα που τον έκανε να θέλει να ανοίξει το δέμα με τα βιβλία που κουβαλούσε μαζί του τόσο καιρό χωρίς να τα διαβάζει.
Ναι αυτή η κοπέλα τον έκανε να ξανανιώσει άνθρωπος.
Η κοπέλα αν και παρατήρησε ότι ο Τσεζ την κοιτάει επίμονα δεν έδειχνε να την ενοχλεί. Αντιθέτως φάνηκε όλο αυτό το σκηνικό να ικανοποιεί την γυναικεία φιλαρέσκεια της.
Ο Τσεζ αποφάσισε να της μιλήσει θα περιμένω να έρθει ο καφές και μετά θα της μιλήσω σκέφτηκε.
Περίμενε το δεύτερο φλιτζάνι καφέ και ακόμα τα ίδια έλεγε όταν η κοπέλα του μίλησε αυτή.
Ελπίζω να μην πείτε και τρίτο φλιτζάνι καφέ. Ο Τσεζ που δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη είπε απλά ένα όχι δύο είναι αρκετοί.
Μια σιγή και τότε η κοπέλα σηκώθηκε πήρε την τσάντα της και έφυγε.
Ο Τσεζ τα έβαζε με τον εαυτό του. Μα να μου μιλήσει αυτή στο τέλος και να μην πω κάτι καλό κάτι να την πλησιάσω εγώ που φημιζόμουνα για τις ατάκες μου για την καπατσοσύνη μου και το πόσο ετοιμόλογος είμαι.
Πλήρωσε τον καφέ του και ανέβηκε στο δωμάτιο του. Πήγε στην ντουλάπα , έβγαλε το κουτί με τα βιβλία που είχε μέσα και άρχισε να τα κοιτάει ένα ένα με λατρεία.
Έβαλε τις μετοχές στο χρηματοκιβώτιο , πήρε ένα βιβλίο ξάπλωσε και άρχισε να διαβάζει.
Πέρασε αρκετή ώρα διαβάζοντας και αποφάσισε να μην φάει στο δωμάτιο του , κατέβηκε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου , κοίταξε παντού για την όμορφη κοπέλα αλλά δεν ήτανε στο εστιατόριο, κάθισε έφαγε ήπιε και ένα κρασάκι και σκεφτότανε όλα όσα είχανε γίνει μέσα στην μερα. Μετά άρχισε να σκέφτεται όλα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό μέχρι που το βλέμμα αιχμαλώτισε την εικόνα που περίμενε.
Η όμορφη μελαχρινή κοπέλα κάθισε δίπλα του και άνοιξε τον κατάλογο .
Η καρδιά του Τσεζ κτυπούσε δυνατά , τώρα δεν είχε καμία δικαιολογία θα περίμενε να παραγγείλει και θα της μιλούσε. Πράγματι μόλις έφυγε ο σερβιτόρος από το τραπέζι ο Τσεζ της είπε , καφέδες είπαμε όχι πάνω από δύο σχετικά με το κρασί ποιά είναι η δοσολογία γιατρέ;
Με το κρασί υπάρχει ένας κανόνας μόνος ,ένα ποτήρι, με καλή παρέα δεν πρέπει να μετράς τα ποτήρια του απάντησε αυτή.
Ο μα τότε πρέπει να με βοηθήσετε απάντησε ο Τσεζ.
Εγώ πώς;
Είμαι μόνος και έχω πέη ήδη ένα ποτήρι κρασί αλλά θα ήθελα να πιώ ακόμα ένα έτσι χρειάζομαι παρέα για να μην παραβιάσω τις ιατρικές σας συμβουλές .
Η κοπέλα του είπε ένα , έξυπνο και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πιούμε μαζί ένα κρασάκι.
Τσεζ , Σύλβια.
Ο Τσέζ ήτανε ενθουσιασμένος με την Σύλβια είχαν πει ήδη ένα μπουκάλι κρασί μαζί και είχανε γνωριστεί.
Ήτανε γυμνάστρια πλουσίων κυριών , τους ετοίμαζε διαιτολόγιο , πρόγραμμα γυμναστικής και βοηθούσε στην εφαρμογή του. Εδώ και καιρό δεν είχε δουλειά και ήρθε για μια συνάντηση με μια υποψήφια πελάτισσα .Η καταγωγή της ήτανε από την Κούβα αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική.
Έμενε στον ίδιο όροφο με τον Τσεζ αυτός στο 314 και αυτή στο 317.

Ο Μάρκο ήτανε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και είχε κανονίσει τις συναντήσεις του για την επόμενη μέρα. Όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα για να μην έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα η οικογένεια του Βιτόριο.
Ο Βιτόριο ήτανε αυτός που ένωσε , Ρώσους , Κινέζους , Αμερικανούς , Πορτορικανούς , Κολομβιανούς ,Ιταλούς ,Αφγανούς , σε μία παγκόσμια οργάνωση.
Μετά την Βιτόριο εποχή δεν ξανάγιναν προστριβές μεταξύ των διαφορετικών οργανώσεων. Στην ουσία πλέον είναι μία οργάνωση που ελέγχει παγκόσμια οτιδήποτε κινείται και αποδίδει. Ο Βιτόριο έφερε την ένωση αυτή όχι αναίμακτα λέγετε ότι είναι πολλοί οι αγνοούμενοι από πολλές ομάδες που δεν βρέθηκε κανένα ίχνος τους.
Μιλάνε για χιλιάδες , τότε ο Μάρκο δεν ήτανε ακόμα στην οργάνωση. Ήρθε πολύ μετά ,όταν ο Βιτόριο είχε κάνει την πιο πολύ δουλειά. Ο Μάρκο βοήθησε να σταθεροποιηθεί το καινούργιο σύστημα.
Θυμάται τα λόγια του Βιτόριο όταν του έδωσε το νόμισμα. Κάποιος στην Κίνα πήρε ένα τέτοιο την προηγούμενη βδομάδα και πριν τρείς βδομάδες πήρε ένα τέτοιο μια Γερμανίδα σε όλο τον πλανήτη αυτή την στιγμή κυκλοφορούν 190 νομίσματα. Από σήμερα 191 με αυτό εδώ ,που σου αξίζει.
Σκληρός αλλά δίκαιος ο Βιτόριο , με τα δικά του οράματα θα έλεγε κανείς , ότι ήτανε πολύ μπροστά από την εποχή του.
Γιός Ιταλού μαφιόζου που σπούδασε μάρκετινγκ στο καλύτερο πανεπιστήμιο πατέρας του δεν ήθελε να μπλέξει ο Βιτόριο σε αυτά αλλά στο τέλος αποδείχτηκε ότι ο Βιτόριο ήτανε γεννημένος για αυτά.
Ο Μάρκο σταμάτησε τις σκέψεις και φρέσκαρε στην μνήμη του όλα τα αυριανά του ραντεβού .
Ο Τσεζ ανέβηκε μαζί με την Σύλβια στον όροφο και την συνόδεψε έξω από την πόρτα του δωματίου της.
Κανόνισαν να συναντηθούν αύριο το μεσημέρι και υποσχέθηκε ο Τσεζ να την ξεναγήσει στην πόλη.
Μπήκε στο δωμάτιο του έκλεισε την πόρτα και άρχισε να πηδάει από την χαρά του.
0 .

Επιστροφή σε “Καλές Τέχνες”