Περί ζωγραφικής ο λόγος

Φωτογραφία, Ζωγραφική, Γλυπτική κλπ.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Περί ζωγραφικής ο λόγος

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Ιουν 2020, 20:00

104871293_10213754145368140_3542447414857779076_n.jpg

προσπαθω να ζωγραφισω αυτο και δεν μου βγαινει δυο μερες τωρα

εσθηρ ποιο γαλαζιο ειναι ; ....αν δεν μου πεις θα σε καθαιρεσω απο δασκαλα :s_mad
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 27 Ιουν 2020, 20:03

νεμο, ποσο χρονο εισαι;
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 27 Ιουν 2020, 20:07

αν θυμάμαι καλά η εσθηρ δήλωσε πως δεν θέλει να κάνει την δασκάλα, γιατί επιμένεις;
πειραματίσου με τα χρώματα, ανακάτεψε τα στην παλέτα και δες με τα μάτια σου πιο ταιριάζει, έτσι γίνεται.
μαθήματα ζωγραφικής απο φορουμ δεν.

mister spooky έγραψε:νεμο, ποσο χρονο εισαι;

άσχετη ερώτηση, όσο θέλει είναι και εσύ δεν θα μάθεις διότι δεν πρέπει να πιστεύεις ότι γράφουν σε φορουμ.
1 .

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 27 Ιουν 2020, 20:34

Spark έγραψε:αν θυμάμαι καλά η εσθηρ δήλωσε πως δεν θέλει να κάνει την δασκάλα, γιατί επιμένεις;
πειραματίσου με τα χρώματα, ανακάτεψε τα στην παλέτα και δες με τα μάτια σου πιο ταιριάζει, έτσι γίνεται.
μαθήματα ζωγραφικής απο φορουμ δεν.

mister spooky έγραψε:νεμο, ποσο χρονο εισαι;

άσχετη ερώτηση, όσο θέλει είναι και εσύ δεν θα μάθεις διότι δεν πρέπει να πιστεύεις ότι γράφουν σε φορουμ.

δεν ειναι ασχετο, εννοω καλλιτεχνικη ηλικία όχι ποσο ειναι ως ζωο.
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 27 Ιουν 2020, 20:41

mister spooky έγραψε:εννοω καλλιτεχνικη ηλικία όχι ποσο ειναι ως ζωο.

συγνώμη για το άσχετο δεν θα επαναληφθεί αλλά όποτε βλέπω το άβαταρ σου θυμάμαι αυτό

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Μια μέρα ένα κουνελάκι που το έλεγαν Ρίκο (mister spooky), πήγε σε ένα μαγαζί και ρώτησε:
“Καροτάκια έχετε;”
- “Έχουμε Καροτάκια!” απάντησε ο καταστηματάρχης.

Την άλλη μέρα ο Ρίκος ξαναπήγε στο ίδιο μαγαζί και ρώτησε:
“Καροτάκια έχετε;”
- “Ναι, έχουμε!”

Αυτό συνεχιζόταν για μια βδομάδα ώσπου τελικά ο καταστηματάρχης δεν άντεξε άλλο και του είπε:
- “Ναι, Καροτάκια έχουμε, αλλά αν ξανάρθεις και με ρωτήσεις αν έχουμε Καροτάκια θα σου κόψω τα πόδια με ένα μαχαίρι!”

Έτσι, την άλλη μέρα ξαναπάει στο μαγαζί και ρωτάει:
“Μαχαιράκια έχετε;”
- “Όχι, δεν έχουμε!”

“Καροτάκια έχετε;” :D
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Ιουν 2020, 20:44

θα μας κουφανει ο κουνελος -ακου καλλιτεχνικη ηλικα; ενα χρονο με μπογιες και απο μικλο παιντι σχεδιο
και ζωιακα ειμαι πανω απο τριαντα και κατω απο σαραντα

ρε Spark θελω να ξερω αν γνωριζει απο χρωμα και τονο αλλιως πηγαν τζαμπα οι σπουδες και τα λεφτα του μπαμπα
και μερικες αξιες χρωματων δεν βγαινουν οσο πειραμα και αν κανει κανεις υπαρχουν δεκα γαλαζια το λιγότερο
αλλα πριν απο λιγο το βρηκα και τωρα ειμαι κοντα στο τελος
0 .

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 27 Ιουν 2020, 20:45

:filaki: :filaki:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Ιουν 2020, 20:47

και ηταν να παρω μερος σε μια εκθεση ερασιτεχνων αλλα λογω του ιου δεν εγινε
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 01 Ιούλ 2020, 10:43

Αγαπητο μου ημερολογιο :P
στην αντιγραφη του πινακα με την βαρκα καταφερα να αποδωσω την θαλλασα και την αμμουδια εξαιρετικα
και εκεινο μου εμεινε ειναι λιγο ο ουρανος -να δωσω μια αξια παραπανω και να τελειοποιησω την βαρκα
και τα ανθρωπακια ..-δεν θα το κανω αμεσως ..γιατι φοβαμαι μη τον χαλασω και αυτον
σε εναν αλλον πινακα και αυτος αντιγραφη που ξεκινησα αμεσως με τον αλλον
φυση με δεντρα ενα ρυάκι αναμεσα σσε βουνα -βρηκα τις αξιες των χρωματων ευκολα --αλλα κολλησα
στην αποδωση του χιονιου και προσπαθωντας να το βρω καταλαβα οτι ειχα χασει το κεντρο του πινακα
παλι με σχεδιαστικο λαθος ...τον χαλασα χθες και σημερα που θα ειναι ετοιμος θα το ξαναφτιαξω
(μειωμένη εργασία λογω κοροναιου και μαλακινση της κυβερνησης )
μου ειναι ευκολο τα δεντρα αλλα πολυ δυσκολο να αποδωσω την αξια του χιονιου γιατι ειναι ενα μυστηριο χρωμα
που χρησιμοποιει ο σκοτ στην παλετα του ενω ειναι ασπρο και δειχνει το χιονι εχει και κοκκινο και μοβ και γαλαζιο
αντε τωρα να βρω την αξια του καθε χρωματος τεσπα ειναι δυσκολη η αντιγραφη
και μαλιστα απο καποιον σαν και μενα αυτοδιδακτο -γιατι πρεπει να βρισκω μονος το καθε πραγμα

ειναι δεκα κοκκινα και πρεπει να βρω ποιο ειναι το ενα για να το σμιξω με ενα απο τα δεκα γαλαζια
και να προσθεσω -ποσο λιγο κιτρινο -ποσο λιγο ωχρα ποσο λιγο πορτοκαλι -ποσο λιγο απο ενα αλλο

επειτα ειναι και το αλλο τα χρωματα φαινονται διαφορετικα στην οθονη οι αξιες των χρωματων
μπορει να ειναι ανεβασμενες ή να χανουν την τονικοτητα τους

αυτα τα γραφω να τα διαβασει και η εσθηρ και ο νεμο να ξεκοψει απο τις μλκ-γιατι διαλεγω κατι που μου αρεσει
το κοιταζω και λεω ενταξει ευκολο και γρηγορο φαινεται -αλλα δεν ειναι ουτε ευκολο ουτε γρήγορο
και καταληγω να τους ξαναζωγραφιζω πολλες φορες ή να τους σχιζω απο τα νευρα μου

αν θελω να συνεχισω και να εχω την αποδοση που θελω πρεπει να να μαθω να ξεκιναω με σωστο τροπο

καλη σχεδιαση -να μην χανω το κεντρο -να μην το μετατοπιζω δηλαδη -ελπιζω να καταλαβε η εσθηρ τι εννοω

και -οπως λεει και η εσθηρ -πρεπει να ξεκοψω απο τις αντιγραφες αν θελω να μαθω την παλετα μου
και δηλαδη χωρις καλο σχεδιο -δεν γινεται να ζωγραφισει καποιος -ηταν κατι που λογω του παρορμητικου μου
χαρακτηρα - δεν εδινα την πρεπουσα σημασια στο σχεδιο σκεπτομενος οτι θα διόρθωνα τις ατελειες
στην πορεια με το χρωμα ....ελα μου ντε που καταντουσα να διορθωνω συνεχως και να χαλαω και καλα κομματια
του πινακα και η μεγαλυτερη δυσκολια - για μενα ειναι τωρα να ξεκοψω απο αυτην την συνήθεια
και οποια και οποιος θελει να ασχοληθει με τα χρωματα πολυ ευχαριστως να δωσω οτι εμαθα μεχρι τωρα
οσες συμβουλες και θελει - γιατι εγω δεν ειμαι σαν την αφιλοτιμη εσθηρ
0 .

Άβαταρ μέλους
Θανάσης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Θανάσης » 01 Ιούλ 2020, 10:52

πω. μου θύμισες την ζωή μου. αλλά εγώ έχω χάσει από καιρό το κέντρο-στόχο. :-(
0 .