Περί ζωγραφικής ο λόγος

Φωτογραφία, Ζωγραφική, Γλυπτική κλπ.
Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Re: Περί ζωγραφικής ο λόγος

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 21 Ιουν 2020, 12:59

έλα ρε αλάνι! μπραβο!
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 21 Ιουν 2020, 13:00

Εσθήρ έγραψε:βρε συ βαλε κατι να δουμε ..εκτος απο σχεδιο ...να παρω μια ιδεα και εγω απο σενα

έτσι μπράβο, οι δημιουργοί πρέπει να βάζουν την υπογραφή τους έστω και σε χαρτί (όπως κάνω και εγω).
διότι να δείχνουμε σε αυτό το θέμα φωτογραφίες με έργα που έκαναν άλλοι είναι τουλάχιστο χαζό.
και εγω ζωγραφίζω με ακρυλικά χρώματα επάνω σε βαμβακερά υφάσματα, επειδή θέλω να φοράω μπλουζάκια με σχήματα χειροποίητα που δεν υπάρχουν στο εμπόριο. ίσως δείξω στις κατασκευές μερικά έργα μου.
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Ιουν 2020, 13:22

τι μου λες τωρα; ο μιλλε ηταν η πρωτη αγαπη ειδικα η προσευχη οι ξυλοκοποι και αυτο που εβαλες
σχεδον ολα απο την αγροτικη ζωη αυτοςεγω και ο καμυ παραμενουμε αυθεντικοι αγροτες μεχρι τελους
το τελευταιο που εβαλες ειναι δικη σου συνθεση!

αυτο με τους μαυρους ειναι τελειο αλλα αν ηταν μια δικη σου συνθεση θα μιλαγαμε για διασημοτητα τωρα
θα σου δωσω μια συμβουλη αφου σου αρεσει το σχεδιο σταματα τις αντιγραφες και τα φαντασιακα
και σχεδιαζε απο την ζωη την πραγματικοτητα - ηταν κατι που το ειχα ονειρο ζωης αλλα δεν μου ετυχε
παρε μια φωταγραφικη μηχανη και φωτογραφιζε στιγμες καθημερινης ζωης αστικης και μη
και μετα συνθεσε τα σε σχεδιο ...πχ αγροτικες εργασιες τραβα στην πινδο περνα ολα τα χωρια που συναντας
και παρε οσες φωτο μπορεις το εχω κανει διεσχισα την πινδο τραβωντας φωτο και εχω εκατονταδες
αλλα το να τις μεταφερω στον μουσαμα ειναι αλλη ιστορια ενω συ που εχεις σαν επαγγελμα θα σου ειναι ευκολο
τεσπα ευκολα να τα λεω και δυσκολα στην πραξη
ποιος αλλος σου αρεσει απο τους μεγαλους ζωγραφους; αν και ειναι μκλ η ερωτηση αφου ο καθενας εχει
και ενα τουλαχιστον εργο που να αρεσει αλλα λεμε τωρα γιατι με συγκινησες με τον μιλλε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Ιουν 2020, 13:30

Οι Σταχομαζωχτρες !!!συν και η βοσκοπουλα που την αντεγραψα αλλα το εσκισα γιατι το θεωρησα ιεροσυλία
0 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 21 Ιουν 2020, 14:38

nemo έγραψε:τι μου λες τωρα; ο μιλλε ηταν η πρωτη αγαπη ειδικα η προσευχη οι ξυλοκοποι και αυτο που εβαλες
σχεδον ολα απο την αγροτικη ζωη αυτοςεγω και ο καμυ παραμενουμε αυθεντικοι αγροτες μεχρι τελους
το τελευταιο που εβαλες ειναι δικη σου συνθεση!

αυτο με τους μαυρους ειναι τελειο αλλα αν ηταν μια δικη σου συνθεση θα μιλαγαμε για διασημοτητα τωρα
θα σου δωσω μια συμβουλη αφου σου αρεσει το σχεδιο σταματα τις αντιγραφες και τα φαντασιακα
και σχεδιαζε απο την ζωη την πραγματικοτητα - ηταν κατι που το ειχα ονειρο ζωης αλλα δεν μου ετυχε
παρε μια φωταγραφικη μηχανη και φωτογραφιζε στιγμες καθημερινης ζωης αστικης και μη
και μετα συνθεσε τα σε σχεδιο ...πχ αγροτικες εργασιες τραβα στην πινδο περνα ολα τα χωρια που συναντας
και παρε οσες φωτο μπορεις το εχω κανει διεσχισα την πινδο τραβωντας φωτο και εχω εκατονταδες
αλλα το να τις μεταφερω στον μουσαμα ειναι αλλη ιστορια ενω συ που εχεις σαν επαγγελμα θα σου ειναι ευκολο
τεσπα ευκολα να τα λεω και δυσκολα στην πραξη
ποιος αλλος σου αρεσει απο τους μεγαλους ζωγραφους; αν και ειναι μκλ η ερωτηση αφου ο καθενας εχει
και ενα τουλαχιστον εργο που να αρεσει αλλα λεμε τωρα γιατι με συγκινησες με τον μιλλε

Με δουλέυες ετσι;: Που θα μου δωσεις και συμβουλη. :laugh1: Εγω δν μαθαινω, εγω εχω μαθει.Και βεβαια συνεχιζω να μαθαινω,αλλο αυτο.Οπως και καθε ανθρωπος που δουλευει πανω σε αυτο που εχει σπουδασει.

Καταρχην οταν ειπα αντιγραφη εκτος απο μιλλε και ρεμπραντ εννοω απο φωτο,οχι αντιγραφη απο πινακα.Και βεβαια ειναι παλια εργα αυτα.Εκτος απο το τελευταιο το παιδι με το δασος.Το οποιο και ειναι καθαρα δικια μου συνθεση απλα το προτραιτο το εβλεπα απο φωτο.
Επισης σου ειπε κανεις οτι δεν φτιαχνω εκ φυσικου η απο φαντασια ή εχω φτιαξει μονο αυτα; Σιγα βρε μην σου εβαζα οτι εχω και δεν εχω, :georgiouspeaking:

Γενικα αλλο πραγμα να λεει ενας δασκαλος στον μαθητη τι να κανει ακριβως γιατι πρεπει να μαθει και αλλο ενας που δεν το εχει σπουδασει να λεει τι να φτιαξει ο δασκαλος. :s_wacko
Σεμνα και στην θεσουλα σου. :madwoman:
Η γκαμα μου ειναι μεγαλη και εχει απο ολα.
Δεν μου αρεσει να περιαυτογω ουτε να δειχνω εγωιστρια αλλα εχεις ενα αλφα θρασσος να μου δινεις συμβουλες εξασκησης. :D

Το τι ζωγραφιζει καθε ζωγραφος,τι θεματολογια δηλαδη και πως, οταν πλεον εχει περασει απο το σταδιο της μαθησης ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση ουτε υπαρχουν συνταγες για αυτο.

ΥΓ Επισης με τη φωτ. μηχανη εχω οργωσει την ελλαδα μαναρι μου και βεβαια αντλω θεματα απο εκει.Ασε που ο καθηγητης μου μου ελεγε οτι εγω καιω τα δαση της Αττικης διοτι φωτογραφιζα ολα τα καμενα και τα ζωγραφιζα. :laugh1:
0 .
Ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός.
Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 21 Ιουν 2020, 14:42

mister spooky έγραψε:έλα ρε αλάνι! μπραβο!

Ευχαριστω πολυ κουνελακι! :ashamed:
0 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 21 Ιουν 2020, 14:44

Spark έγραψε:
Εσθήρ έγραψε:βρε συ βαλε κατι να δουμε ..εκτος απο σχεδιο ...να παρω μια ιδεα και εγω απο σενα

έτσι μπράβο, οι δημιουργοί πρέπει να βάζουν την υπογραφή τους έστω και σε χαρτί (όπως κάνω και εγω).
διότι να δείχνουμε σε αυτό το θέμα φωτογραφίες με έργα που έκαναν άλλοι είναι τουλάχιστο χαζό.
και εγω ζωγραφίζω με ακρυλικά χρώματα επάνω σε βαμβακερά υφάσματα, επειδή θέλω να φοράω μπλουζάκια με σχήματα χειροποίητα που δεν υπάρχουν στο εμπόριο. ίσως δείξω στις κατασκευές μερικά έργα μου.

Την υπογραφη μου κανονικα την εχω στα εργα μου,αλλα εβαλα το χαρτι μπροστα με το ΕΣΘΗΡ να μην φαινεται. :D Και βεβαια διοτι εγω μπορει να λεω οτι θελω αλλα πρεπει να φαινεται οτι εμεις το καναμε.Και βεβαια σπαρκ μουαπο ΕΣΕΝΑ το ειδα που βαζεις το χαρτι με το νικ σου και μου ηρθε η ιδεα! Κια μαλιστα οταν το πρωτοειδα ειπα ΜΠΡΑΒΟ ρε συ πολυ εξυπνο! :)
ΥΓ Ναι βρε συ δειξε τι φτιαχνεις!
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Ιουν 2020, 15:17

και αρα ...τα μεγαλα πνευματα συναντιόνται Εσθήρ......

θα μου βαλεις και ενα με χρωμα ; σου ειπα και πριν τα σκιτσογραφηματα οσο τελεια και αν ειναι δεν με πιανουν

βασικα με το χρωμα αμα το δω φτανω και στην ψυχη του καλλιτεχνη

και ξανα βασικα ολοι οι μεγαλοι εμπνεονται απο κατι μικρα ή ακομη και απο μαθητες ..τα λεμεεεεεε!
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Ιουν 2020, 15:21

Εσθήρ έγραψε:

ΥΓ Επισης με τη φωτ. μηχανη εχω οργωσει την ελλαδα μαναρι μου και βεβαια αντλω θεματα απο εκει.Ασε που ο καθηγητης μου μου ελεγε οτι εγω καιω τα δαση της Αττικης διοτι φωτογραφιζα ολα τα καμενα και τα ζωγραφιζα. :laugh1:

τα καμμενα ειναι καμμενα το καταλαβαινω οτι τα καμμενα συμβολιζουν και κατι αλλα ειναι νεκρη φυση
ενω αυτο που σου προτεινα ειναι ζωντανες στιγμες απο την αγροτικη και κτηνοτροφικη ζωη
0 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 21 Ιουν 2020, 15:44

nemo έγραψε:
Εσθήρ έγραψε:

τα καμμενα ειναι καμμενα το καταλαβαινω οτι τα καμμενα συμβολιζουν και κατι αλλα ειναι νεκρη φυση
ενω αυτο που σου προτεινα ειναι ζωντανες στιγμες απο την αγροτικη και κτηνοτροφικη ζωη

Κοιτα καλυτερα να μασας αγαπουλα.Νεκρη φυση δεν ειναι ψοφια ζωα και καμενα δαση. :laugh1:
Ειναι ζωγραφικη αντικειμενων και ΜΟΝΟ αντικειμενων οικιακης χρησης και συνηθως πανω σε τραπεζι πχ βαζα με λουλουδια, φρουτιερες σε τραπεζι κλπ Καμια σχεση με καμμενα δαση. :laugh1:

Επισης δεν εχει καμια σημασια τι προτεινεις εσυ.Δεν εχουν ολοι την ιδια θεματολογια ουτε το ιδιο ενδιαφερον για ολα τα θεματα.Πχ εσενα μπορει να σου αρεσουν οι καθημερινες ασχολιες,στον αλλον η αφηρημενη τεχνη,αλλος να θελει σουρεαλισμο κα συμβολισμο,αλλος απεικονιζει τοπια, αλλος πορτραιτα αλλος αυτοκινητα και μηχανες βλεπε Μυταρα,αλλος ζωα κλπ
.
Ποιος εισαι συ που θα προτεινεις τι θεμα θα αρεσει στον ζωγραφο και τι να ζωγραφιζει; :xaxax:

Εγω οταν σου ειπα να κανεις σχεδιο και προτομες στο ειπα σαν δασκαλα και επειδη ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ σχεδιο που ειναι το αλφα καιτο ωμεγα και εσυ δν ξερεις.Θες να μαθεις.
Αν μου ελεγες οτι δεν σε ενδιαφερει να μαθεις ζωγραφικη αλλα απλα κανεις το κεφι σου σαφως κανε οτι θες,ζωγραφιζε οτι θες νο προπλεμ.
Κατα τα αλλα προφανως και τρολαρεις.
Α/./και την επομενη φορα που θα ανεβασεις εργο σου, βαλε και το ονοματακι σου σε χαρτακι πως ο Σπαρκ και εγω,,,μην χαλαμε τσαμπα πληκτρλογημα δηλαδη για τρολαρισμα,δεν λεει!. :pardon:
0 .

Επιστροφή σε “Καλές Τέχνες”