Περί ζωγραφικής ο λόγος
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

-
nemo
- Supreme poster

Re: Περί ζωγραφικής ο λόγος
Λαχουρένιος έγραψε:Νεμο, ζωγραφιζεις πολυ ρε ωραια ρε πστη! Μπραβο.
εγω δεν το νιωθω καθως εχω ψηλα το μετρο αλλα αν ειχα αλλον χαρακτηρα θα ημουν ευχαριστημενος
οπως βλεπω μερικους αυτοδιδακτους ή επαγγελματιες στο φεις με κατι εργα μαπα
ειμαι και νιωθω μια δυστυχια με μια ανεκπληρωτη επιθυμια να μαθω οσα δεν ξερω πανω στους τονους των χρωματων
το χρωμα λαχου και η διαχειρηση του ειναι υψηλη τεχνη ειναι και πνευματικη δημιουργία απο ιδιοφυεις καλλιτεχνες
και οσο πιο κοντα ηρθα τωρα με την ενασχοληση μου τοσο πιο πολυ τους σεβομαι και τους ζηλεύω
1 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

nemo έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:Νεμο, ζωγραφιζεις πολυ ρε ωραια ρε πστη! Μπραβο.
εγω δεν το νιωθω καθως εχω ψηλα το μετρο αλλα αν ειχα αλλον χαρακτηρα θα ημουν ευχαριστημενος
οπως βλεπω μερικους αυτοδιδακτους ή επαγγελματιες στο φεις με κατι εργα μαπα
ειμαι και νιωθω μια δυστυχια με μια ανεκπληρωτη επιθυμια να μαθω οσα δεν ξερω πανω στους τονους των χρωματων
το χρωμα λαχου και η διαχειρηση του ειναι υψηλη τεχνη ειναι και πνευματικη δημιουργία απο ιδιοφυεις καλλιτεχνες
και οσο πιο κοντα ηρθα τωρα με την ενασχοληση μου τοσο πιο πολυ τους σεβομαι και τους ζηλεύω
Ειναι ωραιο χομπι και εχεις πολυ καλο χερι, μην τα παρατας. Ποσα χρονια ασχολεισαι?
0 .
-
bizeli
- Moderator

vallon έγραψε:δεν στο είχα
Κανείς δεν του το χε.
Καταβάθος είναι ευαίσθητη ψυχή ο νέμο μας.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

εγινε και αυτο πουλησα-ανταλλαξα 3 των 40χ50 με 2 των 60χ80 ζητω!!!!!!!!
που ειναι η ερμη η εσθηρ!!!!
που ειναι η ερμη η εσθηρ!!!!
0 .
-
nemo
- Supreme poster

ακουσα πολλες φορες οτι τα χρωματα της φωτογραφιας δεν αντιστοιχουν στην πραγματικοτα
το ακουσα τα καταλαβα και δεν επιδιωξα αλλη φορα να το χρησιμοποιησω
αλλα το γιατι μονο σημερα το καταλαβα ..επειδη ειναι πολυ δυνατα σε ενταση
πεστε το ετσι βρε παπαρες να το καταλαβουμε απο την πρωτη στιγμη
το ακουσα τα καταλαβα και δεν επιδιωξα αλλη φορα να το χρησιμοποιησω
αλλα το γιατι μονο σημερα το καταλαβα ..επειδη ειναι πολυ δυνατα σε ενταση
πεστε το ετσι βρε παπαρες να το καταλαβουμε απο την πρωτη στιγμη
0 .
-
ΦΟΡΜΙΓΞ
- Rookie poster

Αγαπητέ ΝΕΜΟ, πολύ ωραίοι πίνακες. Οι αναλογίες που χρησιμοποιείς για την τοποθέτηση των κύριων στοιχείων (τα δένδρα, η γραμμή του ορίζοντα κτλ.) έγινε διαισθητικά ή εφαρμόζεις τις χαράξεις της Χρυσής Τομής;
0 .
-
nemo
- Supreme poster

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:Αγαπητέ ΝΕΜΟ, πολύ ωραίοι πίνακες. Οι αναλογίες που χρησιμοποιείς για την τοποθέτηση των κύριων στοιχείων (τα δένδρα, η γραμμή του ορίζοντα κτλ.) έγινε διαισθητικά ή εφαρμόζεις τις χαράξεις της Χρυσής Τομής;
μεγαλη κουβεντα ανοιγεις ....το μοναδικο δικο μου ειναι η φωτο με το γαιδουρι τα υπολοιπα αντγραφες μεγαλων ζωγραφων
κα δασκαλων και οσα πιο πολλα μαθαινω λιγο απο δω λιγο αποκει τοσο καταλαβαινω την πληρη αγνοια μου
η μεγαλυτερη δυσκολια περα απο τον χρυσο κανονα ειναι η διαχειριση του φωτος με το σκοταδι
την ωρα που ζωγραφιζω -εχω πεσει με τα μουτρα -δεν το εφαρμοζω γιατι εκεινη την ωρα δεν το πιανω
αλλα επειδη ειμαι πολυ αυστηρος κριτης το καταλαβαινω αφου εχω τελειωσει τον πινακα
αλλα εχω διαπιστωσει οτι αν γινει σωστη χρηση του χρυσου κανονα και με σωστη τοποθετηση του σκοταδιου
και παπαριες να ζωγραφισει κανεις ειναι αριστουργηματα σε σχεση με την διαχείριση των χρωματων
υποψιν οτι μαθαινω ειναι απο το ιντερνετ και προσπαθω να βγαλω ακρη απο τις μεταφρασεις χθες ακουσ για πρωτη
φορα την φραση -να προσεχετε το σκοταδι για να παραμεινει στην εικονα και με οδηγησε να ψαχτω εντελως
διαφορετικα σε σχεση με την φραση διαχειριστειτε το φως στο χρωμα σας - ο εγκεφαλος ειναι παρααξενο οργανο
ισως να μην δουλευει σε ολους το ιδιο πχ σε μενα δουλεψε καλυτερα στο να προσεχω το σκοταδι παρα να διαχειριστω
το φως -ενα απο τα μεγαλυτερα λαθη που κανουμε εμεις οι αρχαριοι ειναι οτι δεν τολμουμε το σκοταδι
γιααυτο και οι πρωτοι πινακες μας βγαινουν ασπρισμενοι - τωρα και σιγα σιγα προσπαθω να γινω τολμηρος
με το χρωμα και αν συνεχιστει η καραντινα θα προχωρησω αρκετα
0 .
-
ΦΟΡΜΙΓΞ
- Rookie poster

Για αυτόν τον λόγο σταμάτησα να ζωγραφίζω. Είμαι σχετικά καλός στις χαράξεις και την σύνθεση, καλούτσικος με την αντίθεση μεταξύ σκοταδιού και φωτός αλλά εντελώς ανεπίδεκτος με τα χρώματα. Ειδικά όταν έμαθα πως υπάρχουν πάνω δέκα αποχρώσεις μόνο για το λευκό χρώμα, έκλεισα τα πινέλα σε ένα κουτί και τα καταχώνιασα σε ένα ντουλάπι.
0 .