Διαφορες θεωριες εχουν κυκλοφορησει.
Θεωρια: Τα νησια μας
Σύμφωνα με την θεωρία αυτή η Ατλαντίδα συνδέεται με τον μινωϊκό πολιτισμό, την Κρήτη και την Σαντορίνη πριν τέσσερεις χιλιάδες χρόνια.
Η θεωρία υποστηρίζει ότι η Ατλαντίδα αποτελεί την ιστορία του μινωϊκού πολιτισμού και ότι σε αυτή αναφέρεται ο Πλάτωνας.
Η Σαντορίνη έχει συνδέσει το όνομά της με τον μύθο της χαμένης Ατλαντίδας. Σύμφωνα με τους θιασώτες αυτής της θεωρίας, η Ατλαντίδα είναι τμήμα του νησιού που εξαφανίστηκε μετά την έκρηξη....
http://www.mixanitouxronou.gr/santorini ... parastasi/
Καποιοι αλλοι υποστηριζουν οτι η θεση της Ατλαντιδας ηταν ακριβως στη Μεσο-ωκεανια ραχη του Ατλαντικου
δηλαδη στο σημειο στο οποιο απομακρυνονται η Αφρικανικη/Ευρασιατικη με την αντιστοιχη πλακα της Βορειας/Νοτιας Αμερικης.
Και οτι οι Αζορες και οι Αντιλλες μπορει να ειναι υπολειμματα της Ατλαντιδας
Μυθος;
Aτλαντιδα
-
relativer777
- Basic poster

Re: Aτλαντιδα
Φίλε Dr Socrates καλησπέρα.
Επί του θέματος.
Βλέπω ότι λαμβάνεις υπόψη σου θιασώτες διαφόρων απόψεων.
Θα σου πρότεινα αντί να λαμβάνεις υπόψη σου το τί νομίζει η κάθε πλευρά,
Να λάβεις ακριβής γνώση για το τί έχει γράψει ο ίδιος ο Πλάτωνας για την τοποθεσία της Ατλαντίδας,
Στο βιβλίο του : τίμαιος
Όπου στους διαλόγους του με τον φανταστικό συνομιλητή του τον τίμαιο,
Αναφέρει την θέση της Ατλαντίδας, έξω από της στήλες του Ηρακλή.
Δηλαδή στον Ατλαντικό.
Την ονομασία της η χαμένη στα βάθη του ωκεανού το είχε από τον Ατλαντικό ωκεανό.
Άλλωστε ο Πλάτωνας περιγράφει Επίσης τους κατοίκους της Ατλαντίδας,
τον πολιτισμό και την δομική διαρρύθμιση της Ηπείρου.
Τα χαρακτηριστικά που αναφέρει για την Ατλαντίδα δέν έχουν καμία σχέση και ομοιότητα με την Σαντορίνη.
Άλλωστε η βύθιση της Ατλαντίδας συνέβη πρίν τον Μινωϊκό πολιτισμό.
Αυτά τα λίγα από εμένα.
Καλή σου μέρα.
Επί του θέματος.
Βλέπω ότι λαμβάνεις υπόψη σου θιασώτες διαφόρων απόψεων.
Θα σου πρότεινα αντί να λαμβάνεις υπόψη σου το τί νομίζει η κάθε πλευρά,
Να λάβεις ακριβής γνώση για το τί έχει γράψει ο ίδιος ο Πλάτωνας για την τοποθεσία της Ατλαντίδας,
Στο βιβλίο του : τίμαιος
Όπου στους διαλόγους του με τον φανταστικό συνομιλητή του τον τίμαιο,
Αναφέρει την θέση της Ατλαντίδας, έξω από της στήλες του Ηρακλή.
Δηλαδή στον Ατλαντικό.
Την ονομασία της η χαμένη στα βάθη του ωκεανού το είχε από τον Ατλαντικό ωκεανό.
Άλλωστε ο Πλάτωνας περιγράφει Επίσης τους κατοίκους της Ατλαντίδας,
τον πολιτισμό και την δομική διαρρύθμιση της Ηπείρου.
Τα χαρακτηριστικά που αναφέρει για την Ατλαντίδα δέν έχουν καμία σχέση και ομοιότητα με την Σαντορίνη.
Άλλωστε η βύθιση της Ατλαντίδας συνέβη πρίν τον Μινωϊκό πολιτισμό.
Αυτά τα λίγα από εμένα.
Καλή σου μέρα.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

-
Στύγιος
Λαχουρένιος έγραψε:Ιστορικα γνωριζει κανεις ποια ηταν η εμπνευση της Ατλαντιδας?
Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά είναι στον "Τίμαιο" του Πλάτωνα, όπου γίνεται λόγος για τη μάχη Αθηναίων - Ατλάντων, πέραν τούτου ουδέν.
0 .
-
Spark
- Extreme poster

45 λεπτά βιντεο ντοκουμεντ για να δειτε όσα έχουν σχεση με ατλαντίδα.
και εχω στη συλλογή μου το επιτραπέζιο παιχνίδι με περιπέτειες απο την ταινία Disney
και εχω στη συλλογή μου το επιτραπέζιο παιχνίδι με περιπέτειες απο την ταινία Disney
0 .
-
itteithe
- Extreme poster

Νομίζω πως η Ατλαντίδα είναι ένα κλασικό παράδειγμα του κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Χρησιμοποιήθηκε από τον Πλάτωνα για να φτιάξει μια αλληγορία μέσω της οποίας προσπάθησε να εκφράσει τις πολιτικές του θέσεις και τίποτα παραπάνω.
2 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω
Habemus filium
Habemus filium
-
Spark
- Extreme poster

Spark έγραψε:45 λεπτά βιντεο ντοκουμεντ για να δειτε όσα έχουν σχεση με ατλαντίδα.
..στη συλλογή μου το επιτραπέζιο παιχνίδι με περιπέτειες απο την ταινία Disney![]()
εχω και ταινία κινουμενων σχεδιων "Atlantis The Lost Empire 2001 Greek Audio Toyristas"
το βρίσκεις με αναζήτηση και είναι μεταγλωτισμένο στα ελληνικά, μόνο 700ΚΒ
0 .
-
relativer777
- Basic poster

Ρέ Σπάρκι μήν το διακομοδείς το θέμα.
Είναι ένα ωραίο θέμα για σοβαρή συζήτηση.
Μήν το χέσ/μαι
Μήν το χέσ/μαι
0 .
-
Spark
- Extreme poster

relativer777 έγραψε:Ρέ Σπάρκι μήν το διακομοδείς το θέμα.
Μήν το χέσ/μαι
μην δεις την ταινία, μην παιξεις το παιχνίδι, αυτά τα κάνω εγω που γουστάρω.
μπορείς να ζήσεις με την περιέργεια ή να ενημερωθείς απο τα βίντεο που έβαλα παραπάνω.
0 .
-
Γύπας
- Extreme poster

itteithe έγραψε:Νομίζω πως η Ατλαντίδα είναι ένα κλασικό παράδειγμα του κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Χρησιμοποιήθηκε από τον Πλάτωνα για να φτιάξει μια αλληγορία μέσω της οποίας προσπάθησε να εκφράσει τις πολιτικές του θέσεις και τίποτα παραπάνω.
Να σπείρει ένα μύθο ήθελε μετά τα Περσικά. Είχε γνώση των ομηρικών μύθων για το τι γαμάτοι πολεμιστές είναι Αχαιοί, είδε την επιτυχία του και θέλησε να κάνει απντέητ. Το είχε ανάγκη η Αθήνα τότε.
0 .
itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις
Τέλος!