ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχολιο 2
...εχιε σημασια με τι λεφτα χτιζεται ενα θρησκευτικο μνημειο λατρειας υποτιθεται του θειου και επικλησης ευλογητικης δυναμης ...
αν ο πλουτος που χρησιμοποιηθηκε εχει προκαλεσει πονο μαζικο για αν συγκεντρωθει τοτε το κτισμα φερει μεσα του τη καταρα αυτων που πονεσαν .. δνε μπορει αν ειν αρα ιερο κτισμα ...
...ετσι κτιστηκε και ο Αγιος Πετρος απο αποικιοκρατικες λεηλασιες και αρπαγη χρυσου ..
επισης σημασια εχιε ο σκοπος για τον οποιο κτιζεται κατι η προσωπικοτητα εκεινου που συνδεει το ονομα του με το κτισμα ...
οποιος παταει στο συλλογικο πονο για να εγειρει λαμπρα κτιρια τοτε τα κτιρια αυτα εινα κατα αναγκην ακαθαρτα και δαιμονοκρατουμενα ...
....εσυ Ελ θα εκτιζες σπιτι απο χρηματα που συγκεντρωθηκαν ισοπεδωνοντας και λαφυραγωγωντας μια πολη ?? πες μου αληθεια .. εχω την εντυπωση οτι δεν θα ειχες προβλημα η κανω λαθος ?..θα εμενες ποτε σε κτισμα που εχουν συμβει μαζικοι θανατοι ?? πες μου αληθεια ......αν το εκανες για αυτο θα εφταγε η επαιδριωσης αντιληψη σου για το τι εινα εικινδυνο και τι οχι ...θα νοικιαζες ενα σπιτι που εχιε γινει φονικο .. αν λοιπον ενα ανθρωπος ολα αυτα που θεωρει μιερα τα αποφευγει φανταστειτε τι κανει ενας θεος !!!..
ο κλασσικος γνωστο παρθενωνας χτιστηκε σε ερειπια παλιου ναου ,, για την ιστορια του οποιου δνε γνωριζουμε σχεδο τιποτε ....αυτο ο παλιος ναος ισως ειχε καποια ιεροτητα
εκκλησια θα εκτιζες πανω σε νεκροταφειο ??? κι ομως ολε ςοι παλιες εκκλησιες κατω απο τα δαπεδα τους ειχαν ταφους .. και μαλιστα πολλες φορες οχι μαρτυρων η αγιων αλλα πχ πειρατων ληστων κτ κτλ ..χμμ ναι ετσι ακριβως .. στο νησι μου εοχυμε τεοιες εκκλησιε ςπανω σε ταφους πειρατων !!!χμμμ...
σχολιο 4
...και προσπερναμε τους χαφιεδες- αναφορακηδες ...επιστρεφωντας στο θεμα ...
...τελικα ο Παρθενωνας ειναι ενα αρνητικο κτιριο για την πολη των Αθηνων ως συμβολο ειναι το σημα κατατεθεν μιας αθλιας αναρχης τσιμεντουπολης, ενος πεδιου αληθινου θανατου της ψυχης και πολιτισμικης ερειπωσης ... ...βεβαια ως καταχρηστικο το Συστημα ενα τετοιο μνημειο θα το θεωρουσε τι αλλο,, θαυμα του πολιτισμου ... οπως κι αλλα θλιβερα μνημεια που εχουν πανω τους το αποτυπωμα του μαζικου πονου και της οδυνης και χτιστηκαν με μαυρο αιμα !!!
....και δεν εινα τυχαιο που ο πολιτικος που συνδεθηκε με την κατασκευη του εργου ο Περικλης πεθανε απο πανουκλα,, λιγα χρονια μετα την αποπερατωση του Ναου ...η πανουκλα ηταν μια τρομερη συμβολικη συμφορα που ειχε ξεσπασει την εποχη εκεινη στην Πολη παρα το γεγονος οτι ενας νεος ναος ειχε ολοκληρωθει προς τιμη της Θεας Παλλαδας ....
....ισως γιατι στο Ναο αυτο η προστατιδα της Πολης ποτε δεν κατοικησε αποστρεφοντας το Προσωπο Της, οσο κτιζονταν ενας Ναος στο Ονομα Της με λαφυρα απο δηωσεις αλλων ελληνικων πολεων και ιερων και απο κλεμενα λεφτα του Συμμαχικου Ταμειου την εποχη που η Αθηνα ηταν κατι σαν τις ΗΠΑ μια στρατιωτικη υπερδυναμη που ασκουσε αποικιοκρατικη καταδυναστευση και αφαιμαζε τους πορους των αλλων ελληνικων πολεων σε ολη την Ελλαδα !!!

Τέλος!