Metranion έγραψε:Δυστυχώς όμως και πολύ άθεοι εξ οικογένειας επειδή δεν το είχαν ανάγκη ποτέ, δεν φέρνουν επιχειρήματα ή όταν φέρνουν λένε τους παπάδες και την εκκλησία τσαρλατάνους, χωρίς να έχουν διαβάσει ή να τους αντιπαραβάλουν επιχειρήματα με συνέπεια να μισεί ο ένας τον άλλον. Αλλά και πάλι κάποιοι άθεοι το να μην πηγαίνουν εκκλησία φυσικά σε ένα γάμο, βάπτιση συγγενών το βρίσκω αρκετά κακόγουστο. Και φυσικά θα πω, χρόνια πολλά και χριστός ανέστη, άσχετα αν δεν το πιστεύω εγώ, το κάνω μόνο και μόνο για την παράδοση.
ΟΚ σιγουρα υπαρχουν και οι βαρεμενοι που δεν καταλαβαινουν οτι καποια πραγματικα ειναι κοινωνικες εκδηλωσεις ή δεν ξερουν γιατι δεν πιστευουν,δεν το αρνουμαι.
Μόνο μια φορά ήρθα σε δύσκολη θέση ή μάλλον αρκετές φορές και πάντα έκανα το λάθος ή μάλλον δεν το είχα ψάξει αρκετά, «γιατί ο πίθηκος δεν εξελίχθηκε ενώ ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί». Και πάντα έκανα το λάθος και τους έλεγα ότι είναι διαφορετικά μεν είδη ο άνθρωπος με τον πίθηκο αλλά κάποτε είχαν ένα κοινό απόγονο και με την πάροδο των εκατομμυρίων ετών ο άνθρωπος εξελίχθηκε ενώ ο πίθηκος είναι ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης, όπως και εμείς άλλωστε οι άνθρωποι συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε. Όμως αυτή η απάντησή μου ΔΕΝ ήταν η σωστή και έτσι το ερώτημα έμενε αναπάντητο.
Φυσικά μετά από έρευνα στο ίντερνετ στο διαδίκτυο και μερικά ντοκυμαντέρ για την εξέλιξη μέσω της φυσικής οδούς κατάλαβα που ήταν το σφάλμα μου. Το σφάλμα μου ήταν φυσικά, ότι όταν ένα έμβιο ον προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον για τον οποίο είναι δύσκολο να επιβιώσει, το DNA αντικαθιστά κάποια νουκλεοτίδια C, A, G, T τα οποία μπορεί να οφείλονται για το χρώμα το μαλλιών, για το ύψος. Και έτσι με αυτούς τους διακόπτες να αλλάζουν την σειρά DNA το ον να παίρνει την αντίστοιχη μορφή.
Όταν πχ ο άνθρωπος κάνει αποικίες στον Άρη και οι νέοι επίγονοι γεννηθούν εκεί τα χαρακτηρηστικά τους θα διαφέρουν από αυτών των κατοίκων της γης, μπορεί να έχουν μικρότερους πνεύμονες, κόκκαλα, οστά, δέρμα κλπ. Υπάρχει και μια εξαιρετική ταινία που θα βγει σε λίγο καιρό στον κινηματογράφο που το περιγράφει αυτό.
Κοιταξε,καποια πραγματα χρειαζονται καπως εξειδικευμενες επιστημονικες γνωσεις για να απαντησεις.
Σιγουρα και οι πιθηκοι δεν ειναι οπως πριν μερικα εκ. χρονια,αρα και αυτοι θα χουν εξελιχθει καπως.
Δε θεωρω οτι ως αθεος θα πρεπει να χω εξειδικευμενες γνωσεις γυρω απο την βιολογια και τη φυσικη,απλως για να ταπωνω θρησκους,οταν οι ιδιοι ξεμπερδευουν με 2 παραμυθια που μαθανε στο κατηχητικο.
Εγω εγινα αθεος γιατι δεν εβλεπα πουθενα το θεο στη και την κοινωνια,και η επιστημη μου ενισχυσε αυτην την αντιληψη.
Το ''κακο'' με την επιστημη ειναι οτι ειναι δυσκολο να την κατανοησεις,θελει χρονο και κοπο.
Δεν ειναι απλη μυθολογια σαν το χριστιανισμο με ετοιμες απαντησεις.