Σάιμποργκς.

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Σάιμποργκς.

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 11 Ιουν 2023, 14:42

seismicos έγραψε:Βλέπουμε με τα μάτια μας αλλά βλέπουμε και χωρίς μάτια στα όνειρά μας πως γίνεται αυτό?
Ο σκύλος δεν βλέπει χρώματα γιατί ο άνθρωπος βλέπει χρώματα?

Σου έχω ήδη απαντήσει σε αυτά σε προηγούμενα ποστ αλλά δεν τα λαμβάνεις καθόλου υπόψιν και αναμασάς συνέχεια τα ίδια, επομένως δεν θα συνεχίσω.
:pardon:
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 11 Ιουν 2023, 15:20

BaKXOS_Lysios έγραψε:
seismicos έγραψε:Βλέπουμε με τα μάτια μας αλλά βλέπουμε και χωρίς μάτια στα όνειρά μας πως γίνεται αυτό?
Ο σκύλος δεν βλέπει χρώματα γιατί ο άνθρωπος βλέπει χρώματα?

Σου έχω ήδη απαντήσει σε αυτά σε προηγούμενα ποστ αλλά δεν τα λαμβάνεις καθόλου υπόψιν και αναμασάς συνέχεια τα ίδια, επομένως δεν θα συνεχίσω.
:pardon:
Ναι το ξέρω λες ότι είναι επεξεργασίες του εγκεφάλου και συμφωνώ.
Ο εγκέφαλος είναι ένα μεγάλο κομπιούτερ με υψηλή τεχνολογία. Δεν μου είπες όμως πως ένα κομπιούτερ κατασκευάστηκε τυχαία από το σύμπαν, ούτε αν το σύμπαν που επικαλείσαι ως κατασκευαστή του εγκεφάλου είναι εν ζωή ή νεκρό.
Αυτά τα παιχνιδάκια του εγκέφαλου λέγονται προσομοιώσεις και θέλουν προγραμματιστή.
Από ένα πεθαμένο σύμπαν δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστεί ο εγκέφαλος.
Εκτός αν το σύμπαν ζει.
Και επειδή όλα στο σύμπαν περιέχουν ενέργεια, η ενέργεια σκέπτεται και κατασκευάζει τα πάντα από την ύλη μέχρι τον άνθρωπο.
Άλλωστε ο άνθρωπος είναι μέρος του σύμπαντος οπότε το σύμπαν ζει μέσα από τις αισθήσεις μας.
0 .
Ποτέ μην στέκεσαι μπροστά από τον εφευρέτη και πίσω από τον γάιδαρο.

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 11 Ιουν 2023, 15:48

seismicos έγραψε: Δεν μου είπες όμως πως ένα κομπιούτερ κατασκευάστηκε τυχαία από το σύμπαν, ούτε αν το σύμπαν που επικαλείσαι ως κατασκευαστή του εγκεφάλου είναι εν ζωή ή νεκρό.
Αυτά τα παιχνιδάκια του εγκέφαλου .

Δεν κατασκευάστηκε, συνέβη μέσω εξέλιξης. Κατασκευάζω σημαίνει έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου που στη συνέχεια το υλοποιω. Κοίτα γύρω σου και θα δεις ότι παρατηρώντας τη ζωή στη γη, το σύμπαν δεν είχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του να φτιάξει. Δεν είχε κάποιο "κατασκευαστικό πρότυπο". Για αυτό βλέπεις όλη αυτή την τεράστια ποικιλομορφία ζωής εδώ πάνω. (Από τον πιο μικρό ιό και βακτήριο, μέχρι τα φυτά, τα ζώα, τον άνθρωπο). Αυτά όλα προέκυψαν μέσω φυσικών εξελικτικών διαδικασιών και μέσω εξαιρετικά σπάνιας τύχης. Εξ'ου και όλη η ποικιλομορφία επαναλαμβάνω.
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 11 Ιουν 2023, 16:02

BaKXOS_Lysios έγραψε:
seismicos έγραψε: Δεν μου είπες όμως πως ένα κομπιούτερ κατασκευάστηκε τυχαία από το σύμπαν, ούτε αν το σύμπαν που επικαλείσαι ως κατασκευαστή του εγκεφάλου είναι εν ζωή ή νεκρό.
Αυτά τα παιχνιδάκια του εγκέφαλου .

Δεν κατασκευάστηκε, συνέβη μέσω εξέλιξης. Κατασκευάζω σημαίνει έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου που στη συνέχεια το υλοποιω. Κοίτα γύρω σου και θα δεις ότι παρατηρώντας τη ζωή στη γη, το σύμπαν δεν είχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του να φτιάξει. Δεν είχε κάποιο "κατασκευαστικό πρότυπο". Για αυτό βλέπεις όλη αυτή την τεράστια ποικιλομορφία ζωής εδώ πάνω. (Από τον πιο μικρό ιό και βακτήριο, μέχρι τα φυτά, τα ζώα, τον άνθρωπο). Αυτά όλα προέκυψαν μέσω φυσικών εξελικτικών διαδικασιών και μέσω εξαιρετικά σπάνιας τύχης. Εξ'ου και όλη η ποικιλομορφία επαναλαμβάνω.

Είμαι οικοδόμος και κατασκευάζω πολλά έργα και κανένα δεν είναι το ίδιο με το άλλο και το πρώτο πράγμα που έμαθα είναι ότι τίποτα δεν γίνεται μόνο του.
Αν αφήσεις ένα σπίτι μέσα στον χρόνο χωρίς επισκευές δεν θα γίνει καλύτερο αλλά θα γκρεμίσει.
Και το άλλο ερώτημα είναι γιατί οι άνθρωποι εξελιχτήκαμε ενώ τα άλλα ζώα έμειναν τα ίδια?
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 11 Ιουν 2023, 17:24

seismicos έγραψε:Αν αφήσεις ένα σπίτι μέσα στον χρόνο χωρίς επισκευές δεν θα γίνει καλύτερο αλλά θα γκρεμίσει.

Το ίδιο και τα έμβια όντα και ο άνθρωπος. Για αυτό και αναπαράγονται για να διατηρηθεί το είδος. :pardon: Αν τώρα δεν καταλαβαινεις τη διαφορά οργανικής και ανόργανης ύλης ψάξε να μάθεις.
seismicos έγραψε:Και το άλλο ερώτημα είναι γιατί οι άνθρωποι εξελιχτήκαμε ενώ τα άλλα ζώα έμειναν τα ίδια?

Α. Δεν είναι ζωή μόνο τα ζώα.
Β. Δεν έμειναν ίδια. Δεν είναι το ίδιο μια μύγα, ένας σκύλος, ένα πουλί, κι ενα ποντίκι.
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 11 Ιουν 2023, 17:27

BaKXOS_Lysios έγραψε:
seismicos έγραψε:Αν αφήσεις ένα σπίτι μέσα στον χρόνο χωρίς επισκευές δεν θα γίνει καλύτερο αλλά θα γκρεμίσει.

Το ίδιο και τα έμβια όντα και ο άνθρωπος. Για αυτό και αναπαράγονται για να διατηρηθεί το είδος. :pardon: Αν τώρα δεν καταλαβαινεις τη διαφορά οργανικής και ανόργανης ύλης ψάξε να μάθεις.
seismicos έγραψε:Και το άλλο ερώτημα είναι γιατί οι άνθρωποι εξελιχτήκαμε ενώ τα άλλα ζώα έμειναν τα ίδια?

Α. Δεν είναι ζωή μόνο τα ζώα.
Β. Δεν έμειναν ίδια. Δεν είναι το ίδιο μια μύγα, ένας σκύλος, ένα πουλί, κι ενα ποντίκι.

Ίδια παραμένουν τα διάφορα είδη για εκατομμύρια χρόνια ο σκύλος έμεινε σκύλος το πουλί έμεινε πουλί και το ποντίκι ποντίκι, ενώ ο άνθρωπος άλλαξε όπως ισχυρίζονται ότι από χιμπατζής έγινε άνθρωπος.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 11 Ιουν 2023, 17:30

seismicos έγραψε:Ίδια παραμένουν τα διάφορα είδη για εκατομμύρια χρόνια

Δεν είναι ούτε ίδια ούτε έχουν το ίδιο επίπεδο νοημοσύνης μεταξύ τους. Κάπου εδώ αρχίζεις τις ψεκιές οπότε αποσύρομαι... :helloo:
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 11 Ιουν 2023, 17:33

BaKXOS_Lysios έγραψε:
seismicos έγραψε:Ίδια παραμένουν τα διάφορα είδη για εκατομμύρια χρόνια

Δεν είναι ούτε ίδια ούτε έχουν το ίδιο επίπεδο νοημοσύνης μεταξύ τους. Κάπου εδώ αρχίζεις τις ψεκιές οπότε αποσύρομαι... :helloo:

Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Ο σκύλος δεν έγινε γάτα παρέμεινε σκύλος για εκατομμύρια χρόνια.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 11 Ιουν 2023, 17:36

seismicos έγραψε:Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Ο σκύλος δεν έγινε γάτα παρέμεινε σκύλος για εκατομμύρια χρόνια.

Δεν υπάρχει ένα είδος σκύλου και όλοι προέρχονται από τον λύκο. Και ναι υπάρχουν μικρόσωμοι σκύλοι που οι γάτες είναι μεγαλύτερες από αυτούς οπότε μπορείς να πεις ότι γατοποιούνται σιγά σιγά.. :laugh1:
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 11 Ιουν 2023, 17:45

BaKXOS_Lysios έγραψε:
seismicos έγραψε:Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Ο σκύλος δεν έγινε γάτα παρέμεινε σκύλος για εκατομμύρια χρόνια.

Δεν υπάρχει ένα είδος σκύλου και όλοι προέρχονται από τον λύκο. Και ναι υπάρχουν μικρόσωμοι σκύλοι που οι γάτες είναι μεγαλύτερες από αυτούς οπότε μπορείς να πεις ότι γατοποιούνται σιγά σιγά.. :laugh1:
Ναι αλλά δεν νιαουρίζουν :D
0 .

Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”