Σάιμποργκς.

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Re: Σάιμποργκς.

Δημοσίευσηαπό seismicos » 02 Μάιος 2023, 23:54

BaKXOS_Lysios έγραψε:
seismicos έγραψε:Όταν λες ότι είμαστε το σύμπαν ή μέρος του σύμπαντος
δεν μπορείς να πεις ότι εμείς ζούμε και το σύμπαν είναι dead

Μα ποιος έθεσε τέτοιο ζήτημα; Εγω πάντως όχι. Δεν καταλαβαίνω που προέκυψε το αν το σύμπαν "ζει".
(Βασικά το ερώτημά σου δεν έχει νόημα επιστημονικό, είναι φιλοσοφικό: πρέπει να καθορίσουμε τι σημαίνει "ζω". Αν με το "ζω" εννοούμε "υπάρχω" τότε ναι το σύμπαν "ζει". )
Πρόσεξε τώρα τι πιστεύω εγώ (είναι καθαρά όμως προσωπική θέση, κάτι σαν αξίωμα). Αν το σύμπαν ΔΕΝ είναι αιώνιο και άπειρο σημαίνει ότι κάπως κάπου κάποτε δημιουργήθηκε. Αν επίσης ισχύει βάσει της θεωρίας του ΒΒ ότι συνεχίζει να επεκτείνεται, σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα απο τα όρια του και η πραγματικότητα δημιουργείται στα σύνορά του καθώς επεκτείνεται. Αυτο σημαίνει το εξής: Ότι βρισκόμαστε μέσα σε μια πραγματική "φούσκα" (το σύμπαν) η οποία βρίσκεται μέσα στο "τίποτα". Πόσο "πραγματικό" λοιπόν είναι και πόσο "ζει" κάτι που περιβάλλεται απο το "τίποτα";...... ;)
Τι είναι το τίποτα? Και η πληροφορία και η ενέργεια τίποτα είναι αφού δεν έχουν ύλη. Αλλά τίποτα δεν υπάρχει χωρίς αυτά.
0 .
Ποτέ μην στέκεσαι μπροστά από τον εφευρέτη και πίσω από τον γάιδαρο.

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 02 Μάιος 2023, 23:56

seismicos έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Μα ποιος έθεσε τέτοιο ζήτημα; Εγω πάντως όχι. Δεν καταλαβαίνω που προέκυψε το αν το σύμπαν "ζει".
(Βασικά το ερώτημά σου δεν έχει νόημα επιστημονικό, είναι φιλοσοφικό: πρέπει να καθορίσουμε τι σημαίνει "ζω". Αν με το "ζω" εννοούμε "υπάρχω" τότε ναι το σύμπαν "ζει". )
Πρόσεξε τώρα τι πιστεύω εγώ (είναι καθαρά όμως προσωπική θέση, κάτι σαν αξίωμα). Αν το σύμπαν ΔΕΝ είναι αιώνιο και άπειρο σημαίνει ότι κάπως κάπου κάποτε δημιουργήθηκε. Αν επίσης ισχύει βάσει της θεωρίας του ΒΒ ότι συνεχίζει να επεκτείνεται, σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα απο τα όρια του και η πραγματικότητα δημιουργείται στα σύνορά του καθώς επεκτείνεται. Αυτο σημαίνει το εξής: Ότι βρισκόμαστε μέσα σε μια πραγματική "φούσκα" (το σύμπαν) η οποία βρίσκεται μέσα στο "τίποτα". Πόσο "πραγματικό" λοιπόν είναι και πόσο "ζει" κάτι που περιβάλλεται απο το "τίποτα";...... ;)
Τι είναι το τίποτα?

Η μη ύπαρξη, μη ύλη, μη ενέργεια. Ουσιαστικά δεν μπορούμε να το φανταστούμε είναι ασύλληπτο.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 02 Μάιος 2023, 23:58

Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να κατανοήσει για κάποιο χρονικό όριο και με διάφορα μέσα το "τίποτα" αρχίζει να..."το χάνει" σιγά σιγά....
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Μάιος 2023, 00:03

Spark έγραψε:
seismicos έγραψε:Πιστεύω στην μετενσάρκωση. Η ψυχή πάει κάπου αλλού.

κι εγώ πιστεύω στη μετενσάρκωση, εάν θέλεις άνοιξε θέμα στη γενική συζήτηση να τα πούμε για την μετενσάρκωση, σε αυτό το θέμα είναι άσχετη αυτή η συζήτηση ;)

..

λετε να ειμαι μετανσαρκωση απο αρχαια ελλαδα; ποιος ειμαι γμτ μου!!!!!
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 03 Μάιος 2023, 00:04

BaKXOS_Lysios έγραψε:Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να κατανοήσει για κάποιο χρονικό όριο και με διάφορα μέσα το "τίποτα" αρχίζει να..."το χάνει" σιγά σιγά....

Τι είναι το τίποτα? Και η πληροφορία και η ενέργεια τίποτα είναι αφού δεν έχουν ύλη. Αλλά τίποτα δεν υπάρχει χωρίς αυτά.
Η επιστήμη πιστεύει κάτι από το τίποτα εγώ πιστεύω τίποτα από το τίποτα
0 .
Ποτέ μην στέκεσαι μπροστά από τον εφευρέτη και πίσω από τον γάιδαρο.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Μάιος 2023, 00:19

φανταστειτε το συμπαν σαν στηλη απο καπνο που αιωρειται στον αερα
και ο καπνος να λικνίζεται στο απαλο αερακι αφηνοντας μικρα διαμπερη κενα

επισης το συμπαν δεν ειναι ενιαιο -γιατι δεν γινεται να ειναι ενιαιο
αναμεσα στην υλη του υπαρχουν μεγαλα κενα απο τιποτα -καμια ενεργεια
αλλα που συμπιεζουν τον χωρο και δινουν την κινηση που αντιλαμβανομαστε

καπως ετσι
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 03 Μάιος 2023, 00:20

seismicos έγραψε:Τι είναι το τίποτα? Και η πληροφορία και η ενέργεια τίποτα είναι αφού δεν έχουν ύλη.

Δεν έχουν ύλη γιατί απλά τα γεννάει ως έννοιες το μυαλό σου το οποίο όμως αποτελείται απο ύλη. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 03 Μάιος 2023, 00:25

nemo έγραψε:αναμεσα στην υλη του υπαρχουν μεγαλα κενα απο τιποτα -καμια ενεργεια

καπως ετσι

αν αφαιρέσω το κόκκινο (γιατί το κενό του διαστήματος δεν είναι "τίποτα" και έχει και "ενέργεια") το υπόλοιπο θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς έτσι όπως το λες. Με πυκνώσεις και αραιώσεις χωροχρόνου οι οποίες πάλλονται και λικνίζονται στο κενό.
Κοίτα να δεις, εχει μυαλό το σκασμένο τελικά. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Μάιος 2023, 00:29

BaKXOS_Lysios έγραψε:
nemo έγραψε:αναμεσα στην υλη του υπαρχουν μεγαλα κενα απο τιποτα -καμια ενεργεια

καπως ετσι

αν αφαιρέσω το κόκκινο (γιατί το κενό του διαστήματος δεν είναι "τίποτα" και έχει και "ενέργεια") το υπόλοιπο θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς έτσι όπως το λες. Με πυκνώσεις και αραιώσεις χωροχρόνου οι οποίες πάλλονται και λικνίζονται στο κενό.
Κοίτα να δεις, εχει μυαλό το σκασμένο τελικά. :D

ουτε και εγω το περιμενα απο σενα :laugh1: -κενο το χωρις ενεργεια το λεμε
γιατι δεν γνωριζουμε τι ακριβως ειναι ισως να ειναι το αντιθετο απο την ενεργεια
ή παλι ειναι κατι που και η φανατσια μας δεν μπορει να το ορισει
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 03 Μάιος 2023, 00:35

nemo έγραψε:[-κενο το χωρις ενεργεια το λεμε
γιατι δεν γνωριζουμε τι ακριβως ειναι

γνωρίζουμε, δεν υπάρχει απόλυτο κενό, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει "σκόνη" υπάρχουν κβαντικά σωματίδια και διακυμάνσεις. :yesyes:
0 .

Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”