Σάιμποργκς.

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Σάιμποργκς.

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 28 Απρ 2023, 13:15

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε: σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα βρισκόταν τη δεδομένη στιγμή εκτός πεδίου φυσικών νόμων (αλλά εντός του πεδίου θεϊκής βούλησης; :fico: ) :D

Οι φυσικοί νόμοι ήταν διαφορετικοί (δεν είχαν καν δημιουργηθεί τα άτομα) αυτό λέει, όχι ήταν "εκτός νόμων".
Πάντως δεν ήξερα ότι ο δ.υ. είχε κοσμολογική θεωρία...μήπως με τρολάρεις; :D ;)

Ο διαλεκτικός υλισμός θέτει το αξίωμα του ότι η θεωρία της αρχικής ώθησης είναι εκτός πεδίου των γνωστών φυσικών νόμων, που δε λειτουργούν στο κενό, και υποστηρίζει το αέναο της αυθυπαρξίας της ύλης, το μη πεπερασμένο του σύμπαντος και τη χωροχρονική συνέχεια της ύλης στο συμπαντικό άπειρο.
Η μπινγκμπαντική θεωρία για το ότι από το τίποτα χωρίς αιτία (ή με αιτία τη θεϊκή βούληση :fico: )
και σε χρόνο μηδέν γεννήθηκε το ''άτομο'' είναι παραδοξολογία αφού στο τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα πολύ δε περισσότερο ούτε και εκείνο το άπειρης πυκνότητας και μηδενικού όγκου υλικό σημείο που πυροδότησε με κάποιο αδιευκρίνιστο επιστημονικά τρόπο το μπινγκ μπανγκ.
Και οπωσδήποτε δε θέτει ούτε ως αστείο το ερώτημα για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν γιατί αυτονόητα η δημιουργία προϋποθέτει δημιουργό. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 28 Απρ 2023, 13:19

nemo έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Εσύ ρε παπάρα τι σχέση έχεις με την ''αρχαία γνώση'' και ζητάς τα ρέστα; :fico:

ελα μου ρε !! η διαλεκτικη επιστημη ηταν του παππου μου και της γιαγια μου
τι δουλεια ειχαν οι ρωσοι και λοιποι σαρα μαρα και μαρξοβαρβαροι να μου την
αποσπασουν απο την κουνια μου ε!! και να την παρουσιαζουν για δικη τους !! :angry:

Ρε αν γινόταν με κάποιο τρόπο να βρεθούν στο σήμερα οι αρχαίοι υλιστές φιλόσοφοι και έβλεπαν ποιοι θεοβαρεμένοι αυτοπροσδιορίζονται κληρονόμοι της σκέψης τους θα πήδαγαν από τα μπαλκόνια. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 28 Απρ 2023, 14:43

Ραν ταν πλαν έγραψε:Ο διαλεκτικός υλισμός θέτει το αξίωμα του ότι η θεωρία της αρχικής ώθησης είναι εκτός πεδίου των γνωστών φυσικών νόμων, που δε λειτουργούν στο κενό, και υποστηρίζει το αέναο της αυθυπαρξίας της ύλης, το μη πεπερασμένο του σύμπαντος και τη χωροχρονική συνέχεια της ύλης στο συμπαντικό άπειρο.

:kritiki:
Και με ποια επιστημονική μέθοδο τα αποδεικνύει αυτά; Με το "έτσι είναι γιατί δεν μπορεί να είναι αλλιώς"; Ωραία, η Βίβλος είναι πιο τεκμηριωμένη... :D
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Απρ 2023, 15:08

Ραν ταν πλαν έγραψε:
nemo έγραψε:ελα μου ρε !! η διαλεκτικη επιστημη ηταν του παππου μου και της γιαγια μου
τι δουλεια ειχαν οι ρωσοι και λοιποι σαρα μαρα και μαρξοβαρβαροι να μου την
αποσπασουν απο την κουνια μου ε!! και να την παρουσιαζουν για δικη τους !! :angry:

Ρε αν γινόταν με κάποιο τρόπο να βρεθούν στο σήμερα οι αρχαίοι υλιστές φιλόσοφοι και έβλεπαν ποιοι θεοβαρεμένοι αυτοπροσδιορίζονται κληρονόμοι της σκέψης τους θα πήδαγαν από τα μπαλκόνια. :D

συμφωνω απολυτα

με την εννοια και με συσχετισμο οτι εαν βρεθουν σημερα αυτοπροσδιοριζομενοι
κληρονομοι του μαρξ -αυτος θα γελαγε απο καμια γωνια
και αυτο δεν στο λεω για να στην πω αλλα για να δειξω ποσο διαφορετικο ηταν το χθες
απο το σημερα και ποσο πολυ διαφορετικοι θα ηταν στο σημερα οι χθεσινοι
ανθρωποι
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Απρ 2023, 08:25

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε: σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα βρισκόταν τη δεδομένη στιγμή εκτός πεδίου φυσικών νόμων (αλλά εντός του πεδίου θεϊκής βούλησης; :fico: ) :D

Οι φυσικοί νόμοι ήταν διαφορετικοί (δεν είχαν καν δημιουργηθεί τα άτομα) αυτό λέει, όχι ήταν "εκτός νόμων".
Πάντως δεν ήξερα ότι ο δ.υ. είχε κοσμολογική θεωρία...μήπως με τρολάρεις; :D ;)

Γιατί σου κάνει εντύπωση? Οι περισσότερες φιλοσοφίες έχουν. Ο μαρξισμός είναι η εφαρμογή του ΔΥ στην πολιτική και την κοινωνία. Ο Ένγκελς είχε γράψει ένα έργο που προσπαθούσε να αναλύσει την φυσική της εποχής του υπό το πρίσμα του ΔΥ.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 29 Απρ 2023, 10:58

Λαχουρένιος έγραψε:Γιατί σου κάνει εντύπωση? Οι περισσότερες φιλοσοφίες έχουν.

Στην αρχαιότητα ναι. Οι μετέπειτα φιλοσοφίες αν δεν ήταν θεϊστικές, δεν γνωρίζω να ασχολούνται με τέτοια ζητήματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Απρ 2023, 11:13

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Γιατί σου κάνει εντύπωση? Οι περισσότερες φιλοσοφίες έχουν.

Στην αρχαιότητα ναι. Οι μετέπειτα φιλοσοφίες αν δεν ήταν θεϊστικές, δεν γνωρίζω να ασχολούνται με τέτοια ζητήματα.

Oι περισσότερες φιλοσοφίες έχουν κάποιες ρητές ή άρρητες μεταφυσικές αντιλήψεις σχετικά με την πραγματικότητα και το σύμπαν.
0 .

Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 29 Απρ 2023, 11:31

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Ο διαλεκτικός υλισμός θέτει το αξίωμα του ότι η θεωρία της αρχικής ώθησης είναι εκτός πεδίου των γνωστών φυσικών νόμων, που δε λειτουργούν στο κενό, και υποστηρίζει το αέναο της αυθυπαρξίας της ύλης, το μη πεπερασμένο του σύμπαντος και τη χωροχρονική συνέχεια της ύλης στο συμπαντικό άπειρο.

:kritiki:
Και με ποια επιστημονική μέθοδο τα αποδεικνύει αυτά; Με το "έτσι είναι γιατί δεν μπορεί να είναι αλλιώς"; Ωραία, η Βίβλος είναι πιο τεκμηριωμένη... :D

Ολα αρχίζουν με μια Τυχαιότητα (το Σινγκιουλάριτυ που λέμε).
Οταν το συμπαν είναι στην τελικη φάση της διαστολής του.
Μετά αρχίζει πάλι η συστολή, με την μαυρη τρύπα κλπ κλπ.
Οι πειρατες της Καραιβικής (at world's end), τα δειχνουν ψυχαγωγικά.
Kοσμολογικό ορίζοντα, σινγκιουλαριτυ, μαυρη τρυπα, σκουληκότρυπα και λευκή ωπή.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 29 Απρ 2023, 12:00

Παυλος Γ. έγραψε:Ολα αρχίζουν με μια Τυχαιότητα (το Σινγκιουλάριτυ που λέμε).

Το singularity (μοναδικότητα) είναι μια κατάσταση στην οποία καταλήγουν οι εξισώσεις του Einstein αν τις αντιστρέψει κανείς πίσω στο χρόνο. Μαθηματικά σωστή, πρακτικά αμφισβητούμενη σήμερα.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 29 Απρ 2023, 12:05

Λαχουρένιος έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Στην αρχαιότητα ναι. Οι μετέπειτα φιλοσοφίες αν δεν ήταν θεϊστικές, δεν γνωρίζω να ασχολούνται με τέτοια ζητήματα.

Oι περισσότερες φιλοσοφίες έχουν κάποιες ρητές ή άρρητες μεταφυσικές αντιλήψεις σχετικά με την πραγματικότητα και το σύμπαν.

Σωστά ωστόσο
Α. Στην περίπτωση του ΔΥ δεν πρόκειται για μεταφυσική αντίληψη
Β. Δίνει τελεσίδικη απάντηση σε ένα ζήτημα που μπορεί δυνάμει να απαντηθεί επιστημονικά
0 .

Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”