Σάιμποργκς.

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Σάιμποργκς.

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 25 Απρ 2023, 16:01

seismicos έγραψε:Όποιος πιστεύει ότι όλα έγιναν τυχαία αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό σαν επιστήμονα. Γιατί ένα κομπιούτερ έχει τεράστια τεχνολογία και αν σου πω ότι έγινε στην τύχη θα γελάς.

Αυτά τα παραδείγματα με τα "κομπιούτερ" κλπ μην τα λέτε καθόλου δεν υπάρχει καμία σχέση με τη βιολογία και τη χημεία. Δεν υπάρχει καμία αναλογία για να γίνεται σύγκριση. Είναι υπεραπλούστευση. Οι ζώντες οργανισμοί προέκυψαν από πολύ απλές μορφές κυττάρων οι οποίοι έφεραν επάνω τους τους νόμους της επιβίωσης και της εξέλιξης. Οι υπολογιστές δεν είναι έμβιοι οργανισμοί για να τους απασχολεί να επιβιώσουν και να εξελιχθούν ;)
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 25 Απρ 2023, 16:05

seismicos έγραψε:Εδώ τους λέω βιδώστε το και σώστε το και ούτε αυτό δεν καταλαβαίνουν.
Τι εμπιστοσύνη να έχω εγώ στην επιστήμη η οποία λόγο διαπλοκής κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την λειτουργία της βίδας :P

Ναι, πόσο πάει το μαλλί όμως με τις βιδες;... :D
Εδω βλέπεις Αμερική με τοσους τυφώνες και κυκλώνες κάθε χρόνο και φτιάχνουν κάτι ξύλινα καλυβάκια που ένα 9αρι μποφόρ να κανει το χει στείλει στον ατλαντικό...όχι τυφώνας... :laugh1:
Άρα είναι οικονομικό το θέμα.
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 25 Απρ 2023, 16:11

BaKXOS_Lysios έγραψε:
seismicos έγραψε:Όποιος πιστεύει ότι όλα έγιναν τυχαία αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό σαν επιστήμονα. Γιατί ένα κομπιούτερ έχει τεράστια τεχνολογία και αν σου πω ότι έγινε στην τύχη θα γελάς.

Αυτά τα παραδείγματα με τα "κομπιούτερ" κλπ μην τα λέτε καθόλου δεν υπάρχει καμία σχέση με τη βιολογία και τη χημεία. Δεν υπάρχει καμία αναλογία για να γίνεται σύγκριση. Είναι υπεραπλούστευση. Οι ζώντες οργανισμοί προέκυψαν από πολύ απλές μορφές κυττάρων οι οποίοι έφεραν επάνω τους τους νόμους της επιβίωσης και της εξέλιξης. Οι υπολογιστές δεν είναι έμβιοι οργανισμοί για να τους απασχολεί να επιβιώσουν και να εξελιχθούν ;)

Ναι αλλά έχουμε κοινά στοιχεία.
Χρησιμοποιούμε ενέργεια όπως το κομπιούτερ.
Χρησιμοποιούμε επεξεργαστή και πρόγραμμα
Κάνουμε υπολογισμούς και κατασκευάσαμε υπολογιστικές μηχανές.
Χρησιμοποιούμε την όρασή μας για να βλέπουμε τον υπολογιστή Και ο υπολογιστής και το σύμπαν περιέχουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και συχνότητες τις οποίες χρησιμοποιούν για να μας κάνουν να βλέπουμε.
Εν τέλη και ο υπολογιστής και εμείς είμαστε το ίδιο το σύμπαν.
0 .
Ποτέ μην στέκεσαι μπροστά από τον εφευρέτη και πίσω από τον γάιδαρο.

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 25 Απρ 2023, 16:13

BaKXOS_Lysios έγραψε:
seismicos έγραψε:Εδώ τους λέω βιδώστε το και σώστε το και ούτε αυτό δεν καταλαβαίνουν.
Τι εμπιστοσύνη να έχω εγώ στην επιστήμη η οποία λόγο διαπλοκής κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την λειτουργία της βίδας :P

Ναι, πόσο πάει το μαλλί όμως με τις βιδες;... :D
Εδω βλέπεις Αμερική με τοσους τυφώνες και κυκλώνες κάθε χρόνο και φτιάχνουν κάτι ξύλινα καλυβάκια που ένα 9αρι μποφόρ να κανει το χει στείλει στον ατλαντικό...όχι τυφώνας... :laugh1:
Άρα είναι οικονομικό το θέμα.

Ναι οικονομικό είναι Θίγω την χαλυβουργία. :)
30 ΜΕ 50% πιο φθηνές οι κατασκευές με την μέθοδό μου. Αλλά άστα αυτά τώρα.
0 .
Ποτέ μην στέκεσαι μπροστά από τον εφευρέτη και πίσω από τον γάιδαρο.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 25 Απρ 2023, 23:14

seismicos έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Στην επιστήμη έχουν σημασία οι ορισμοί και οι έννοιες. Αλλιώς πάμε στις εναλλακτικές επιστήμες ή την θρησκειολογία να λέμε αερολογίες.

Η επιστήμη έγινε για να λύσει προβλήματα του ανθρώπου δεν έγινε για να καταρρίψει την επιστήμη του δημιουργού και για να αναγορεύσει τον εαυτό της θεό.
Επιστήμη όπως λες δεν στηρίζεται στην τύχη ούτε στις θεωρίες του Big Bang αλλά στην απόδειξη του πειράματος.
Έχει αποδειχθεί ότι η ενέργεια είναι αυτή που συγκρατεί το μόρια και τα άτομα σε συνοχή και ότι μπορεί να υπάρξει και αυτοτελώς.
Δεν έχει αποδειχθεί πως δημιουργείτε. Οπότε όπως εσύ μιλάς για θεωρίες του Big Bang άλλο τόσο μιλάω και εγώ για τον τεχνολόγο δημιουργό.
Όποιος πιστεύει ότι όλα έγιναν τυχαία αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό σαν επιστήμονα. Γιατί ένα κομπιούτερ έχει τεράστια τεχνολογία και αν σου πω ότι έγινε στην τύχη θα γελάς.
Πόσο πρέπει να γελάω εγώ όταν ακούω ότι το dna του ανθρώπου ο εγκέφαλός του που εκτός του ότι είναι υπέρ υπολογιστής, αναπαράγεται και μόνος του ?

:hmmm

Η επιστήμη είναι απλά μια αντικειμενική μεθοδολογία που προσφέρει λειτουργικά μοντέλα, χωρίς αυτά να κατέχουν καμιά απόλυτη συμπαντική αλήθεια. Πχ, τα αρχαία χρόνια δούλευε καλά το γεωκεντρικό μοντέλο για αυτό που το χρειαζόταν, ή αργότερα η νευτώνια μηχανική. Σήμερα, έχουμε φτάσει σε θεωρίες των κβάντων κλπ, αλλά δεν έχει εξαφανιστεί και η νευτώνια πχ για τις περισσότερες πρακτικές εφαρμογές (λχ αν θες να υπολογίσεις την τροχιά μιας οβίδας, ή να θέσεις σε τροχιά έναν δορυφόρο, καλή τύχη με τα κβάντα :D ).

Καμιά επιστήμη δεν σου λέει μεγάλε έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. 1ο έτος σχολής θετικής κατεύθυνσης, μάθημα επιστημολογία. Αυτά τα λένε μόνο οι θρησκείες για δημιουργούς κλπ που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με επιστήμη.

Επιστήμη = δεν καταλαβαίνω το σύμπαν στην ολότητά του, απλά ως μια κάποια μορφή ζωής σε κάποια παραγωνιά του, προσεγγίζω κάπως σε μια λειτουργική κατανόηση, απο την όποια δυνατή οπτική μου, με εργαλείο τα μαθηματικά και τα πειράματα.
2 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Απρ 2023, 08:08

seismicos έγραψε:Και εγώ επιστήμονας είμαι Η επιστήμη ανέκαθεν έλεγε και βλακείες.

Η επιστήμη όντως έλεγε και κάποιες βλακείες αλλά η θρησκεία λέει μόνο βλακείες.

Εγώ πάντως χιμπατζής δεν είμαι. Ποτέ ο άνθρωπος βάση της επιστήμης δεν συνυπήρξε με τον δεινόσαυρο Ο άνθρωπος εμφανίστηκε στην γη ξαφνικά. Αυτό και μόνο δεν αφήνει περιθώρια για εξέλιξη Έτσι και αλλιώς για πια εξέλιξη μιλάς όταν οι αρχαίοι Έλληνες διέθεταν πιο μεγάλη εξυπνάδα από εμάς.

Που κολλάνε οι δεινόσαυροι? Ο άνθρωπος δεν εμφανίστηκε ξαφνικά. Εξελίχθηκε μέσω ενός κοινού προγόνου που μοιραζόμαστε με τους χιμπατζήδες μέσα σε εκατομύρια χρόνια. Δεν νοείται ένας επιστήμονας να μην αποδέχεται την εξέλιξη το 2023.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Απρ 2023, 08:10

BaKXOS_Lysios έγραψε:Αυτό αν και βάσει των εξισώσεων του Αινστάιν είναι μαθηματικά σωστό, η σημερινή φυσική παραδέχεται ότι δεν μπορεί να είναι πραγματικό. (Βασικά οπουδήποτε οι εξισώσει οδηγούν σε "άπειρο" υποψιάζονται σφάλμα). Προφανώς κάπου εκεί στην "αρχή" υπάρχει κατάρρευση κάποιων νόμων επομένως οι εξισώσεις δεν έχουν πια ισχύ.

Σίγουρα οι νόμοι της φυσικής όπως τους ξέρουμε σήμερα καταρρέουν από το Big Bang μέχρι ένα χρονικό διάστημα μετά αλλά αυτό είναι το επικρατέστερο μοντέλο μέχρι στιγμής.
0 .

Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 26 Απρ 2023, 09:02

seismicos έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Οτιδήποτε υπάρχει στο σύμπαν προυπήρχε με άλλη μορφή αφού τα δομικά υλικά του συμπάντος έχουν μείνει ίδια εδώ και δισεκατομύρια χρόνια. Αυτό ισχύει εξίσου για έναν άνθρωπο με μια καρέκλα. Η ύλη και η ενέργεια ούτε χάνονται ούτε καταστρέφονται, αλλά μετασχηματίζονται.

Εσύ όμως το πας αλλού στο ότι υπάρχει ψυχή κλπ. Μόνο που αντί για ψυχή λες ''ενέργεια''.

Σημασία δεν έχει πως θα το ονομάσεις σημασία έχει ότι και η ψυχή και η ενέργεια είναι άυλα και τίποτα δεν γίνετε στην τύχη όταν υπάρχει υψηλή τεχνολογία στο σύμπαν.

Ας πούμε πως η ψυχή, είναι κατά κάποιον τρόπο η σκέψη της ενέργειας.
Η σκέψη που παράγει πηγαία συναισθήματα, κι όχι από μοτίβα και πάττερνς, όπως στα σάιμποργκς.

Τώρα την Ανοιξη, που οργιάζει η φυση, οι λουλουδιασμένοι κήποι και τα ανθισμένα δέντρα,
μου φέρνουν το συναίσθημα της ευφορίας.
Για κάποιον όμως που είναι αλλεργικός, του φέρνουν το συναίσθημα της δυσφορίας.
Σε ποιό μοτίβο θα υποκύψει η ΑΙ του σάιμποργκ ;

Γι αυτό και λέω, πως ο άνθρωπος είναι το πείραμα,
και το συμπαν (ο συμπαντικός νους ας απούμε) είναι ο παρατηρητής του πειράματος.

Η ψυχή από την άλλη, έχει και την ιδιοτητα της μετενσαρκωσης.
Ο στόχος είναι η απόκτηση της εμπειρίας.
Αρα, αν δεχτούμε τα παραπάνω, και δεδομένου πως η ψυχή και ο ανθρωπος είναι ενέργεια,
το ερώτημα που προκύπτει ειναι,
ο αριθμός των ψυχών είναι απειρος, ή πεπερασμενος ;
(Για την ενέργεια ξέρουμε οτι είναι άπειρη).
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 26 Απρ 2023, 10:46

Τώρα που χρειαζόμαστε τη Μυθηρα τώρα βρήκε ώρα να εξαφανιστεί.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 26 Απρ 2023, 14:37

Ραν ταν πλαν έγραψε:Τώρα που χρειαζόμαστε τη Μυθηρα τώρα βρήκε ώρα να εξαφανιστεί.

απιστε θωμα! ειδες που στα ελεγα ;και επρεπε να φτασεις στο αμην για να πιστεψεις !
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”