Σάιμποργκς.

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Σάιμποργκς.

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Απρ 2023, 13:04

seismicos έγραψε:Ύλη χωρίς ενέργεια δεν υπάρχει. Πως η ύλη δημιούργησε την ενέργεια?
Αντίθετα η ενέργεια μπορεί να υφίσταται και μόνη της.
Όσο για το πως δημιουργείτε η ενέργεια υπάρχουν δύο εκδοχές.
1) Με την γένεση σιγά σιγά
2) Την κατασκεύασε κάποιος θεός.
Τώρα αυτό μοιάζει με την κότα και το αυγό.
Φυσικά την ίδια ερώτηση απευθύνω στην επιστήμη....ποιος κατασκεύασε την συμπυκνωμένη ύλη?
Πετάμε ένα στην ...τύχη.... και το λύσαμε το πρόβλημα...

Για ποια γένεση μιλάς? Το ότι υπάρχει κάποιος θεός που κατασκεύασε οτιδήποτε είναι θρησκευτική αντίληψη και όχι επιστημονική θεωρία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Απρ 2023, 13:05

seismicos έγραψε:Σημασία δεν έχει πως θα το ονομάσεις σημασία έχει ότι και η ψυχή και η ενέργεια είναι άυλα και τίποτα δεν γίνετε στην τύχη όταν υπάρχει υψηλή τεχνολογία στο σύμπαν.

Στην επιστήμη έχουν σημασία οι ορισμοί και οι έννοιες. Αλλιώς πάμε στις εναλλακτικές επιστήμες ή την θρησκειολογία να λέμε αερολογίες.
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 25 Απρ 2023, 13:18

Λαχουρένιος έγραψε:
seismicos έγραψε:Σημασία δεν έχει πως θα το ονομάσεις σημασία έχει ότι και η ψυχή και η ενέργεια είναι άυλα και τίποτα δεν γίνετε στην τύχη όταν υπάρχει υψηλή τεχνολογία στο σύμπαν.

Στην επιστήμη έχουν σημασία οι ορισμοί και οι έννοιες. Αλλιώς πάμε στις εναλλακτικές επιστήμες ή την θρησκειολογία να λέμε αερολογίες.

Η επιστήμη έγινε για να λύσει προβλήματα του ανθρώπου δεν έγινε για να καταρρίψει την επιστήμη του δημιουργού και για να αναγορεύσει τον εαυτό της θεό.
Επιστήμη όπως λες δεν στηρίζεται στην τύχη ούτε στις θεωρίες του Big Bang αλλά στην απόδειξη του πειράματος.
Έχει αποδειχθεί ότι η ενέργεια είναι αυτή που συγκρατεί το μόρια και τα άτομα σε συνοχή και ότι μπορεί να υπάρξει και αυτοτελώς.
Δεν έχει αποδειχθεί πως δημιουργείτε. Οπότε όπως εσύ μιλάς για θεωρίες του Big Bang άλλο τόσο μιλάω και εγώ για τον τεχνολόγο δημιουργό.
Όποιος πιστεύει ότι όλα έγιναν τυχαία αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό σαν επιστήμονα. Γιατί ένα κομπιούτερ έχει τεράστια τεχνολογία και αν σου πω ότι έγινε στην τύχη θα γελάς.
Πόσο πρέπει να γελάω εγώ όταν ακούω ότι το dna του ανθρώπου ο εγκέφαλός του που εκτός του ότι είναι υπέρ υπολογιστής, αναπαράγεται και μόνος του ?
0 .
Ποτέ μην στέκεσαι μπροστά από τον εφευρέτη και πίσω από τον γάιδαρο.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Απρ 2023, 13:33

seismicos έγραψε:Η επιστήμη έγινε για να λύσει προβλήματα του ανθρώπου δεν έγινε για να καταρρίψει την επιστήμη του δημιουργού και για να αναγορεύσει τον εαυτό της θεό.

Ποιος το λέει αυτό? Η Ιερά Εξέταση? :laugh1: Έλεος, 2023 έχουμε.

Επιστήμη όπως λες δεν στηρίζεται στην τύχη ούτε στις θεωρίες του Big Bang αλλά στην απόδειξη του πειράματος.
Έχει αποδειχθεί ότι η ενέργεια είναι αυτή που συγκρατεί το μόρια και τα άτομα σε συνοχή και ότι μπορεί να υπάρξει και αυτοτελώς.
Δεν έχει αποδειχθεί πως δημιουργείτε. Οπότε όπως εσύ μιλάς για θεωρίες του Big Bang άλλο τόσο μιλάω και εγώ για τον τεχνολόγο δημιουργό.

Δεν μιλάω εγώ για το ΒΒ, η σύγχρονη φυσική μιλάει και είναι περισσότερο αρμόδια για το θέμα από εσένα, εμένα ή τον παπά της ενορίας.

Όποιος πιστεύει ότι όλα έγιναν τυχαία αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό σαν επιστήμονα. Γιατί ένα κομπιούτερ έχει τεράστια τεχνολογία και αν σου πω ότι έγινε στην τύχη θα γελάς.
Πόσο πρέπει να γελάω εγώ όταν ακούω ότι το dna του ανθρώπου ο εγκέφαλός του που εκτός του ότι είναι υπέρ υπολογιστής, αναπαράγεται και μόνος του.

Ο άνθρωπος δεν φτιάχτηκε κανένα. Αυτό το ξέρουμε σίγουρα. Από έναν κοινό πρόγονο με τους χιμπατζήδες εξελίχθηκε. Εκεί που υπάρχουν ερωτήματα είναι στην προέλευση του σύμπαντος αλλά ούτε και εκεί γίνεται λόγος από δημιουργούς στην επιστήμη.
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 25 Απρ 2023, 13:44

Λαχουρένιος έγραψε:
seismicos έγραψε:Η επιστήμη έγινε για να λύσει προβλήματα του ανθρώπου δεν έγινε για να καταρρίψει την επιστήμη του δημιουργού και για να αναγορεύσει τον εαυτό της θεό.

Ποιος το λέει αυτό? Η Ιερά Εξέταση? :laugh1: Έλεος, 2023 έχουμε.

Δεν μιλάω εγώ για το ΒΒ, η σύγχρονη φυσική μιλάει και είναι περισσότερο αρμόδια για το θέμα από εσένα, εμένα ή τον παπά της ενορίας.

Πόσο πρέπει να γελάω εγώ όταν ακούω ότι το dna του ανθρώπου ο εγκέφαλός του που εκτός του ότι είναι υπέρ υπολογιστής, αναπαράγεται και μόνος του.

Ο άνθρωπος δεν φτιάχτηκε κανένα. Αυτό το ξέρουμε σίγουρα. Από έναν κοινό πρόγονο με τους χιμπατζήδες εξελίχθηκε. Εκεί που υπάρχουν ερωτήματα είναι στην προέλευση του σύμπαντος αλλά ούτε και εκεί γίνεται λόγος από δημιουργούς στην επιστήμη.

Και εγώ επιστήμονας είμαι Η επιστήμη ανέκαθεν έλεγε και βλακείες. Η επιστήμη δεν είναι διαπλοκή αλλά σαν την κινούμενη άμμο που αλλάζει θέση συνεχώς.
Η επιστήμη δεν έχει συνέχεια αλλά κάνει άλματα. Στέκεται μεν με το ένα πόδι στην πεπατημένη αλλά με το άλλο προσπαθεί να ρίξει μια κλωτσιά και να τα αλλάξει όλα.
Εγώ πάντως χιμπατζής δεν είμαι. Ποτέ ο άνθρωπος βάση της επιστήμης δεν συνυπήρξε με τον δεινόσαυρο Ο άνθρωπος εμφανίστηκε στην γη ξαφνικά. Αυτό και μόνο δεν αφήνει περιθώρια για εξέλιξη Έτσι και αλλιώς για πια εξέλιξη μιλάς όταν οι αρχαίοι Έλληνες διέθεταν πιο μεγάλη εξυπνάδα από εμάς.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 25 Απρ 2023, 14:20

Λαχουρένιος έγραψε:
seismicos έγραψε:Ύλη χωρίς ενέργεια δεν υπάρχει. Πως η ύλη δημιούργησε την ενέργεια?
Αντίθετα η ενέργεια μπορεί να υφίσταται και μόνη της.
Όσο για το πως δημιουργείτε η ενέργεια υπάρχουν δύο εκδοχές.
1) Με την γένεση σιγά σιγά
2) Την κατασκεύασε κάποιος θεός.
Τώρα αυτό μοιάζει με την κότα και το αυγό.
Φυσικά την ίδια ερώτηση απευθύνω στην επιστήμη....ποιος κατασκεύασε την συμπυκνωμένη ύλη?
Πετάμε ένα στην ...τύχη.... και το λύσαμε το πρόβλημα...

Για ποια γένεση μιλάς? Το ότι υπάρχει κάποιος θεός που κατασκεύασε οτιδήποτε είναι θρησκευτική αντίληψη και όχι επιστημονική θεωρία.

Ρε συ ζούμε ιστορικές στιγμές στο ''ελεύθερο. :D
Πέρα από το αδιαμφισβήτητο του ότι θεός κατασκεύασε τα πάντα και ο σεισμικός σε αυτό το νήμα κατασκεύασε το αεικίνητο.
Και οι δύο παρήγαγαν ενέργεια ''εκ του μη όντος''. :fico:
Μένει τώρα σε συνεργασία οι δυο τους (θεός+σεισμικος) να εφεύρουν και τη μηχανή που αντί άλλου καυσίμου χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας το απλό νερό. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 25 Απρ 2023, 14:24

seismicos έγραψε:
Αν η ενέργεια υπάρχει μέσα στο κενό τότε τι κάνει νιάου μιάου στα κεραμίδια?

Μια λάμπα φθορίου μήπως; :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 25 Απρ 2023, 15:45

Ραν ταν πλαν έγραψε:
seismicos έγραψε:
Αν η ενέργεια υπάρχει μέσα στο κενό τότε τι κάνει νιάου μιάου στα κεραμίδια?

Μια λάμπα φθορίου μήπως; :D
:laugh1: :laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 25 Απρ 2023, 15:51

Λαχουρένιος έγραψε:Η ενέργεια στο σύμπαν προήλθε από το Big Bang, οπού η ύλη είχε άπειρη πυκνότητα και ήταν μαζεμένη σε ένα σημείο. Δεν προυπήρχε του σύμπαντος.

Αυτό αν και βάσει των εξισώσεων του Αινστάιν είναι μαθηματικά σωστό, η σημερινή φυσική παραδέχεται ότι δεν μπορεί να είναι πραγματικό. (Βασικά οπουδήποτε οι εξισώσει οδηγούν σε "άπειρο" υποψιάζονται σφάλμα). Προφανώς κάπου εκεί στην "αρχή" υπάρχει κατάρρευση κάποιων νόμων επομένως οι εξισώσεις δεν έχουν πια ισχύ.
1 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 25 Απρ 2023, 15:52

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Ρε συ ζούμε ιστορικές στιγμές στο ''ελεύθερο. :D
Πέρα από το αδιαμφισβήτητο του ότι θεός κατασκεύασε τα πάντα και ο σεισμικός σε αυτό το νήμα κατασκεύασε το αεικίνητο.
Και οι δύο παρήγαγαν ενέργεια ''εκ του μη όντος''. :fico:
Μένει τώρα σε συνεργασία οι δυο τους (θεός+σεισμικος) να εφεύρουν και τη μηχανή που αντί άλλου καυσίμου χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας το απλό νερό. :D

Δεν είναι προνόμιο της επιστήμης η κατασκευή του σύμπαντος. Ούτε καν την λειτουργία του δεν μπορεί να κατανοήσει η επιστήμη.
Εδώ τους λέω βιδώστε το και σώστε το και ούτε αυτό δεν καταλαβαίνουν.
Τι εμπιστοσύνη να έχω εγώ στην επιστήμη η οποία λόγο διαπλοκής κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την λειτουργία της βίδας :P
0 .

Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”