PhD οικονομικές σπουδές στη Σουηδία.

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: PhD οικονομικές σπουδές στη Σουηδία.

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Σεπ 2018, 17:43

TaoistDemon έγραψε:Γιατί όλη αυτή η συζήτηση περί μισθών;
Αν κάποιος ολοκληρώνει ένα διδακτορικό με σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση, τότε όχι μόνο ανήκει στη θλιβερή πλειοψηφία αλλά μόνος του μειώνει τις πιθανότητες σημαντικής καριέρας.

Για ποιο λογο? Δεν με ενδιαφερει να κανω διδακτορικο αλλα μου κανει εντυπωση αυτο που γραφεις. Γιατι δε βοηθαει?
0 .

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 22 Σεπ 2018, 18:24

TaoistDemon έγραψε:
Οργισμένος έγραψε:Εχω πτυχιο και μαστερ στα οικονομικα αλλα ειμαι λιγο μεγαλουλης , 43 ετων , παρολα αυτα σκέφτομαι να το επιχειρήσω.
Οση έχετε άποψη καταθεστε την παρακαλώ.

Δεν έχει σημασία η ηλικία παρά μόνο από πλευράς οικογενειακών υποχρεώσεων. Προφανώς όμως για να κάνεις διδακτορικό σε αυτήν την ηλικία έχεις την οικονομική άνεση για να το στηρίξεις.

Εγώ έχω διδακτορικό σε ΑΙ και CFA L. III που σχετίζεται με την τωρινή executive δραστηριότητά μου. Ακριβώς όμως επειδή έχω την άνεση, θα ξεκινήσω δεύτερo διδακτορικό(part-time) σε διαφορετικό θέμα. Όχι γιατί μου χρειάζεται κάπου, αλλά λειτουργεί ως επιπλέον κίνητρο σε σχέση με το να εντρυφήσω μόνος μου στο καινούριο πεδίο.

Εχει κανονικο μισθο η μαθητεια phd γυρω στα 2 κ καθαρα οποτε μπορω να το κανω ως φουλ ταημ απασχοληση.
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 22 Σεπ 2018, 18:26

Διάδοχος έγραψε:
'71 έγραψε:2.5-3.0.Κάπου εκεί.Οι γερμανοί δεν πληρώνουν το αρχικό ποσό που είπες διότι υπάρχει διαφορετική νοοτροπία στο πως τρέχουν οι επιχειρήσεις,δεν στοχεύουν στη δημιουργία leaders.Έχουν περισσότερο να κάνουν με μελέτη εργασίας γενικά.Αν μιλάγαμε για αγγλοσαξωνική χώρα τότε θα έπαιζαν καλύτερα χρήματα,αλλά και πάλι σου εξηγώ ότι άτομο που καθαρίζει τόσα δύσκολα γράφει σε φόρουμ τέτοιου τύπου.Σαφώς και όλα αυτά μικρή σημασία έχουν,απλά ελλοχεύει πάντα η παγίδα της εικόνας που δίνει κάποιος για τον εαυτό του.Αυτό πιστεύω σε έκανε να τσιμπήσεις και να κάνεις λανθασμένη αρχική εκτίμηση.

Nαι, οκ, γνώστης της γερμανικής αγοράς εργασίας. Στα είπε ο γνωστός σου.

Οι μισθοί στην Γερμανία διαφέρουν απο περιοχή σε περιοχή και από επιχείρηση σε επιχεiρηση (μέγεθος = συλλογικές συμβάσεις εργασίας με δραματικά μεγαλύτερες αποδοχές, πάνω απο 20% διαφορά) και απο κλάδο σε κλάδο (πχ ένας μελετητής σε κάποιο τεχνικό γραφείο παίρνει αρκετά λιγότερα απο μηχανικό βιομηχανίας)

3.500-4.000 ευρώ μεικτά είναι οι απολαβές ενός απόφοιτου μηχανικού στην Α. Γερμανία σε μικρή επιχείρηση.

Το ότι γράφεις απο την κούτρα σου είναι εμφανές. Δεν υπάρχει μηχανικός που να παίρνει 4.000 μεικτά σε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, όπως σε είπε ο γνωστός σου. Μιλάμε για πολυεθνικές μεγαθήρια όπου υπάρχει IG Metall, Entgeldgruppen, κλίμακες ωρίμανσης, κοκ

https://www.igmetall.de/docs_20161208_1 ... 7613ea.pdf

5.000+ είναι για μικρή κλίμακα και 35 ώρες την εβδομάδα.

Μηχανικος που να παίρνει 2.500 το μήνα μεικτά, δεν υπάρχει στην Γερμανία, ακόμη και στην πιο κωλότρυπα επιχείρηση της πιο κωλότρυπας πόλης που τα νοίκια είναι πιο φθηνά και απο Ελλάδα.

ΥΓ
Τα ποσά που αναφέρονται είναι μεικτά, τα καθαρά είναι σαφώς μικρότερα ποσά, κατά 25-35%, και τα πάγια έξοδα στις περισσότερες περιοχές είναι μεγαλύτερα απο Ελλάδα.

Τα ιδια ισχυουν και για σουηδια για διαφορες ειδικοτητες.
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Athos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Athos » 22 Σεπ 2018, 19:12

Διάδοχος έγραψε: Έτσι σκέφτονται, θα κάνω πτυχίο, μεταπτυχιακό και μετά διδακτορικό, και νομίζουν ότι το κάθε ένα αντιστοιχεί σε μια ταρίφα που θα τους δώσει κάποιος αλά παλιό καλό ΕΛ Δημόσιο
..

αλά καινούργιο ΕΛ Δημόσιο Τσιπρικό. Στό παλιό άλλα μετρούσαν.
0 .
ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε: τα δικά μου γονίδια θα συνεχίσουν ενώ τα δικά σου όχι ,από καθαρά φυσική επιλογή του ισχυρότερου και ικανότερου

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 22 Σεπ 2018, 19:28

Οργισμένος έγραψε:
Διάδοχος έγραψε:Σαφώς και έχουν λίγη, γιατί και εσύ και ο 71 με τον γνωστό, δεν έχετε ιδέα. Έχετε ίντερνετ όμως, υπάρχουν στατιστικά.

Poy ακριβως διαβασες πως διαφωνω με μισθους;
Κανε μιαπαραθεση.

ΤΟ μονο που εχω ισχυρισθει μετα βεβαιοτητας ειναι ομισθος phd o οποιος ειν στα 2000 καθαρα.
Α και για το μισθος σου που αρχικα τον υπολογισα ως 8κ κι επειτα ανασκευασα στα 4κ τα οποια θεωρει πολλα ο 71.
Αν και το μισθολογιο που παραθεσατε ειναι του 2016

Όργι, άσε τα καθαρά και τα βρώμικα. Έτσι κι αλλιώς τις κρατήσεις σου θα τις μάθεις μετά, παίζουν πολλά ρόλο, παιδιά, επιδόματα κλπ.
Μην τυχόν κάνεις καμμιά αίτηση και πεις θέλω τόσα καθαρά το μήνα. Θα λες ετήσιο μικτό εισόδημα. Π.χ. 1.000.000 (δραχμές)
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 22 Σεπ 2018, 19:32

Οργισμένος έγραψε:
TaoistDemon έγραψε:
Δεν έχει σημασία η ηλικία παρά μόνο από πλευράς οικογενειακών υποχρεώσεων. Προφανώς όμως για να κάνεις διδακτορικό σε αυτήν την ηλικία έχεις την οικονομική άνεση για να το στηρίξεις.

Εγώ έχω διδακτορικό σε ΑΙ και CFA L. III που σχετίζεται με την τωρινή executive δραστηριότητά μου. Ακριβώς όμως επειδή έχω την άνεση, θα ξεκινήσω δεύτερo διδακτορικό(part-time) σε διαφορετικό θέμα. Όχι γιατί μου χρειάζεται κάπου, αλλά λειτουργεί ως επιπλέον κίνητρο σε σχέση με το να εντρυφήσω μόνος μου στο καινούριο πεδίο.

Εχει κανονικο μισθο η μαθητεια phd γυρω στα 2 κ καθαρα οποτε μπορω να το κανω ως φουλ ταημ απασχοληση.

Και μετά που θα βγεις στα 50 με διδακτορικό, αλλά χωρίς εργασιακή εμπειρία, ποιος πιστεύεις ότι θα ενδιαφερθεί να σε προσλάβει;
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 22 Σεπ 2018, 19:59

Ο εργοδότης θα σε πληρώσει για να παράξεις κάποιο συγκεκριμένο έργο, όχι απλά για το πτυχίο. Πολύ συχνά βλέπεις σε εταιρίες προϊστάμενους με Μπάτσελορ να έχουν απο κάτω Δόκτορες. Μην τα ξαναλέμε, το ερώτημα που θέτει η αγορά είναι ενα και μοναδικό: τι ξέρεις να κάνεις; To έταιρο ερώτημα, δλδ, τι μπορώ να σου μάθω;, τίθεται μόνο σε αριστούχους μικρής ηλικίας.

Το Διδακτορικό είναι προσόν υπό προποθέσεις. Ας πούμε εμείς έχουμε κάποιο δυσνόητο πρόβλημα με κραδασμούς σε ένα μοντέλο εργαλειομηχανής. Αν κάνει αίτηση για δουλειά ένα που τέλειωσε διδακτορικό στην ανάλυση κραδασμών σε συνδυασμό με απτές γνώσης εφαρμογής μετρολογίας, θα τον πάρουμε και θα τον χρυσοπληρώσουμε.

Το να στείλεις 40+ χρονών βιογραφικό με διδακτορικό στην τάδε σαμανική θεωρητικολογία, σε εταιρία finance ή τράπεζα, ή δεν ξέρω γω, θα έχει ως αποτέλεσμα να βρεθεί στον κάδο. Αντίθετα, αν πας στην Σουηδια με ένα απλό πτυχίο ΑΕΙ, και 10 χρόνια προϋπηρεσία σε τράπεζα, θα βρείς 100% δουλειά. Η αγορά θέλει ανθρώπους που είτε ξέρουν την δουλειά ή μπορούν να την μάθουν σε ασήμαντο χρόνο (πχ 6 μήνες). Απο κάποιον 40+ η αγορά περιμένει τουλάχιστον 10 χρόνια προπηρεσία σχεδόν ακριβώς στο αντικείμενο της θέσης.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 22 Σεπ 2018, 20:36

Διάδοχος έγραψε:Ο εργοδότης θα σε πληρώσει για να παράξεις κάποιο συγκεκριμένο έργο, όχι απλά για το πτυχίο. Πολύ συχνά βλέπεις σε εταιρίες προϊστάμενους με Μπάτσελορ να έχουν απο κάτω Δόκτορες. Μην τα ξαναλέμε, το ερώτημα που θέτει η αγορά είναι ενα και μοναδικό: τι ξέρεις να κάνεις; To έταιρο ερώτημα, δλδ, τι μπορώ να σου μάθω;, τίθεται μόνο σε αριστούχους μικρής ηλικίας.

Το Διδακτορικό είναι προσόν υπό προποθέσεις. Ας πούμε εμείς έχουμε κάποιο δυσνόητο πρόβλημα με κραδασμούς σε ένα μοντέλο εργαλειομηχανής. Αν κάνει αίτηση για δουλειά ένα που τέλειωσε διδακτορικό στην ανάλυση κραδασμών σε συνδυασμό με απτές γνώσης εφαρμογής μετρολογίας, θα τον πάρουμε και θα τον χρυσοπληρώσουμε.

Το να στείλεις 40+ χρονών βιογραφικό με διδακτορικό στην τάδε σαμανική θεωρητικολογία, σε εταιρία finance ή τράπεζα, ή δεν ξέρω γω, θα έχει ως αποτέλεσμα να βρεθεί στον κάδο. Αντίθετα, αν πας στην Σουηδια με ένα απλό πτυχίο ΑΕΙ, και 10 χρόνια προϋπηρεσία σε τράπεζα, θα βρείς 100% δουλειά. Η αγορά θέλει ανθρώπους που είτε ξέρουν την δουλειά ή μπορούν να την μάθουν σε ασήμαντο χρόνο (πχ 6 μήνες). Απο κάποιον 40+ η αγορά περιμένει τουλάχιστον 10 χρόνια προπηρεσία σχεδόν ακριβώς στο αντικείμενο της θέσης.

Exω 20 + χρονια εμπειριας στο πρωτο μου πτυχιο. Δουλεια θα βρω , απλα βαρεθηκα το πρωτο αντικειμενο και θελω να βρω κατι στα οικονομικα. Ολα παιζουν βεβαια.
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 22 Σεπ 2018, 20:59

Αγγελίες για θέσεις στην πόλη που θα πας κοίταξες; Έχεις σχηματίσει μια καλή εικόνα του τι θέσεις παίζουν και τι προσόντα απαιτούνται ή πας με το μυαλό γεμάτο αέρα;

Το αν σε συμφέρει να βρείς κάτι πάνω στο επάγγελμά σου ή να ξεκινήσεις καριέρα σε άλλο αντικείμενα στα 40φεύγα ή ακόμη χειρότερα να το κάνεις μετά απο 3-4-5 στα 50 με διδακτορικό;

Λάβε υπόψη σου ότι στο 1ο σου επάγγελμα υπό προϋποθέσεις μπορείς να θεωρηθείς επαγγελματίας, ενώ στα οικονομικά είσαι απλά απόφοιτος με μηδενική εμπειρία και μειονέκτημα την ηλικία.

Σε κάθε περίπτωση, η απόκτηση πτυχίου και μεταπτυχιακού παράλληλα με εργασία μετράει στο βιογραφικό, ειδικά εκεί που δεν ξέρουν ότι τον μίναρες στο Δημόσιο.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 22 Σεπ 2018, 22:46

Οργισμένος έγραψε:
Διάδοχος έγραψε:Ο εργοδότης θα σε πληρώσει για να παράξεις κάποιο συγκεκριμένο έργο, όχι απλά για το πτυχίο. Πολύ συχνά βλέπεις σε εταιρίες προϊστάμενους με Μπάτσελορ να έχουν απο κάτω Δόκτορες. Μην τα ξαναλέμε, το ερώτημα που θέτει η αγορά είναι ενα και μοναδικό: τι ξέρεις να κάνεις; To έταιρο ερώτημα, δλδ, τι μπορώ να σου μάθω;, τίθεται μόνο σε αριστούχους μικρής ηλικίας.

Exω 20 + χρονια εμπειριας στο πρωτο μου πτυχιο. Δουλεια θα βρω , απλα βαρεθηκα το πρωτο αντικειμενο και θελω να βρω κατι στα οικονομικα. Ολα παιζουν βεβαια.

Πού είναι αυτό;
0 .

Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”