Πλανήτης Άρης

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Πλανήτης Άρης

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 13 Ιαν 2018, 16:09

Admin έγραψε:
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Δεν αμφισβητώ την δυνατότητα δημιουργίας ζωής απο το τίποτα (διαφορετικά έχουμε αλυσίδα παραδόξων, πχ, πως δημιουργήθηκε ο Θεός -κάτι πολύ πιο πολύπλοκο απο ένα κύτταρο- απο το τίποτε; Αν προϋπήρχε απο πάντα, γιατί να μην προϋπήρχε απο πάντα και ένας μηχανισμός δημιουργίας ζωής;)

Το ενδεχόμενο αυτό που αποκαλείται "Θεός" να είναι κάτι που ο ανθρώπινος εγκέφαλος αδυνατεί -εκ φύσεως- να αντιληφθεί στις πραγματικές του διαστάσεις, το έχουμε σκεφτεί καθόλου; :D :D

Ναι ρε συ, πες το όπως θες, εγώ εστιάζω στα παράδοξα που προκύπτουν. Ας πούμε, αυτος ο συμπαντικός νούς, νόμος χωρίς αρχή, κλπ, είναι κάτι που με το μυαλό μας το καταλαβαίνουμε ως κάτι που δεν έχει ανάγκη να έχει δημιουργηθεί. Αν δεχτούμε λοιπόν ότι υπάρχει κάτι κάτι τέτοιο, τότε δεν πρέπει να έχουμε πρόβλημα και με άλλα πράγματα τα οποία φαινομενικά χρειάζονται ένα νού, αιτία και σημείο αρχής, πχ την δημιουργία ζωής απο το τίποτε. Είναι ένα παράδοξο απο το οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 13 Ιαν 2018, 16:13

Λαχουρένιος έγραψε:Σοφιστεια αυτο το επιχειρημα

Αυτο μπορει να ειπωθει για οποιοδηποτε φανταστικο πλασμα πχ φαντασματα, νεραιδες

Καθόλου σοφιστεία, για όποιον γνωρίζει κάποια πράγματα από Αστροφυσική.

Ξέρεις ας πούμε τί υπάρχει έξω από αυτό που αποκαλούμε "Σύμπαν";;

Επίσης, διαρκώς οι επιστήμονες διαπιστώνουν την ύπαρξη και νέων διαστάσεων, ενώ παλιά ήταν όλοι σίγουροι ότι ζούμε σε 3 διαστάσεις (και πιο παλιά σε 2 διαστάσεις).

Και έρχεστε και μου λέτε ότι σήμερα γνωρίζετε τα πάντα για το Σύμπαν και ό,τι υπάρχει έξω από αυτό και είστε απολύτως βέβαιοι ότι τυχαία έγιναν όλα και δεν υπάρχει "Θεός"... :laugh1: :laugh1:

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Ναι ρε συ, πες το όπως θες, εγώ εστιάζω στα παράδοξα που προκύπτουν. Ας πούμε, αυτος ο συμπαντικός νούς, νόμος χωρίς αρχή, κλπ, είναι κάτι που με το μυαλό μας το καταλαβαίνουμε ως κάτι που δεν έχει ανάγκη να έχει δημιουργηθεί. Αν δεχτούμε λοιπόν ότι υπάρχει κάτι κάτι τέτοιο, τότε δεν πρέπει να έχουμε πρόβλημα και με άλλα πράγματα τα οποία φαινομενικά χρειάζονται ένα νού, αιτία και σημείο αρχής, πχ την δημιουργία ζωής απο το τίποτε. Είναι ένα παράδοξο απο το οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε.

Τα παράδοξα κατά τη γνώμη μου οφείλονται στο ότι προσπαθούν να εξηγήσουν τα πάντα χωρίς ακόμα να γνωρίζουν παρά ελάχιστα. Με τις σημερινές γνώσεις είναι μάλλον αδύνατο (ίσως και λόγω αδυναμιών του εγκεφάλου του ανθρώπου) να αντιληφθούν τί ακριβώς μπορεί να είναι ο "Θεός".
Γι' αυτό -εγώ τουλάχιστον- θα συνεχίσω να αμφισβητώ τις θεωρίες της τύχης, διότι καθόλου δεν καλύπτουν τη δική μου λογική.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Ιαν 2018, 16:20

Admin έγραψε:Καθόλου σοφιστεία, για όποιον γνωρίζει κάποια πράγματα από Αστροφυσική.

Επίσης, διαρκώς οι επιστήμονες διαπιστώνουν την ύπαρξη και νέων διαστάσεων, ενώ παλιά ήταν όλοι σίγουροι ότι ζούμε σε 3 διαστάσεις (και πιο παλιά σε 2 διαστάσεις).

Και έρχεστε και μου λέτε ότι σήμερα γνωρίζετε τα πάντα για το Σύμπαν και ό,τι υπάρχει έξω από αυτό και είστε απολύτως βέβαιοι ότι τυχαία έγιναν όλα και δεν υπάρχει "Θεός"... :laugh1: :laugh1:

Και επειδη δεν εχει εξηγησει τα παντα η επιστημη, σημαινει οτι υπαρχει θεος?

Οχι πολυ απλα σημαινει οτι υπαρχουν πραγματα που δεν ξερουμε ακομα
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Ιαν 2018, 16:22

Κανεις δεν ειπε btw oτι η επιστημη τα εξηγει ολα
Αυτο ειναι αχυρανθρωπος
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 13 Ιαν 2018, 16:24

Λαχουρένιος έγραψε:
Admin έγραψε:Καθόλου σοφιστεία, για όποιον γνωρίζει κάποια πράγματα από Αστροφυσική.

Και επειδη δεν εχει εξηγησει τα παντα η επιστημη, σημαινει οτι υπαρχει θεος?

Οχι πολυ απλα σημαινει οτι υπαρχουν πραγματα που δεν ξερουμε ακομα

Πολύ απλά, σημαίνει ότι καλό θα είναι να μην είστε απόλυτοι και σίγουροι για τίποτα.
Δεν είπα ότι αποδείχτηκε η ύπαρξη του Θεού.
Αποδεικνύεται όμως, αν το εξετάσεις από μαθηματική σκοπιά και θεωρίες πιθανοτήτων, ότι είναι πρακτικά αδύνατον να έχει συμβεί η πολύ υψηλή και λεπτομερής οργάνωση της ύλης την οποία βιώνουμε απλά "εκ της τύχης". :)
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 13 Ιαν 2018, 16:26

Admin έγραψε:Τα παράδοξα κατά τη γνώμη μου οφείλονται στο ότι προσπαθούν να εξηγήσουν τα πάντα χωρίς ακόμα να γνωρίζουν παρά ελάχιστα. Με τις σημερινές γνώσεις είναι μάλλον αδύνατο (ίσως και λόγω αδυναμιών του εγκεφάλου του ανθρώπου) να αντιληφθούν τί ακριβώς μπορεί να είναι ο "Θεός".
Γι' αυτό -εγώ τουλάχιστον- θα συνεχίσω να αμφισβητώ τις θεωρίες της τύχης, διότι καθόλου δεν καλύπτουν τη δική μου λογική.

Γιατί δλδ να μην είναι και η τυχαιότητα κάτι που δεν μπορεί να αντιληφθεί πλήρως ο ανθρώπινος νούς; Η τυχαία διεργασία είναι κάτι που δεν έχει μοντελοποιηθεί πλήρως μαθηματικά, παρ όλα αυτά, συμβαίνει.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Ιαν 2018, 16:29

Σου απαντησαμε ως προς αυτο χθες, το πως εμφανιστηκε και εξελιχθηκε η ζωη στην Γη φαινεται οτι ακριβως δεν υπηρχε καποιος απο πισω

Πιστευεις γιατι υπαρχει θεος γιατι θες να το πιστεψεις. Τα δεδομενα δε σε επιβεβαιωνουν.

Η πιθανοτητα να υπαρχει θεος, ειναι η ιδια με το να υπαρχει οποιοδηποτε φανταστικο πλασμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 13 Ιαν 2018, 16:31

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
Admin έγραψε:Τα παράδοξα κατά τη γνώμη μου οφείλονται στο ότι προσπαθούν να εξηγήσουν τα πάντα χωρίς ακόμα να γνωρίζουν παρά ελάχιστα. Με τις σημερινές γνώσεις είναι μάλλον αδύνατο (ίσως και λόγω αδυναμιών του εγκεφάλου του ανθρώπου) να αντιληφθούν τί ακριβώς μπορεί να είναι ο "Θεός".

Γιατί δλδ να μην είναι και η τυχαιότητα κάτι που δεν μπορεί να αντιληφθεί πλήρως ο ανθρώπινος νούς; Η τυχαία διεργασία είναι κάτι που δεν έχει μοντελοποιηθεί πλήρως μαθηματικά, παρ όλα αυτά, συμβαίνει.

Τους μηχανισμούς που υπάρχουν, μια χαρά τους έχει αντιληφθεί και τους έχει εξηγήσει.
Εσύ, σαν μηχανικός, θεωρείς ότι όλοι αυτοί οι πολύπλοκοι μηχανισμοί και η οργάνωση που υπάρχει έχουν συμβεί μόνο εκ της τύχης;; Δεν μιλάμε τώρα για το φύσημα του αέρα, αλλά για πολύ ακριβείς και λεπτομερείς μηχανισμούς.
Συγγνωμη, αλλά εγώ αδυνατώ να το δεχτώ. Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα την ύπαρξη κάποιου είδους νοημοσύνης.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 13 Ιαν 2018, 16:31

Λαχουρένιος έγραψε:Η πιθανοτητα να υπαρχει θεος, ειναι η ιδια με το να υπαρχει οποιοδηποτε φανταστικο πλασμα.

Διαφωνώ με την συγκεκριμένη διατύπωση, και ρίχνω στο τραπέζι άλλη:

Η πιθανοτητα να υπαρχει θεος, ειναι η ιδια με το να δημιουργείται ζωή απο το τίποτε σε καθαρά τυχαία βάση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Ιαν 2018, 16:32

O θεος αν υπηρχε θα εφτιαχνε την Γη μεσα σε μερικες μερες οπως στις γραφες

Δε θα εφτιαχνε 3 τρις ακατοικητες πετρες και μετα απο 14 δις χρονια θα εφτιαχνε τον ανθρωπο
0 .

Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”