Όσοι ξέρετε καλά τα στρατιωτικά μπορείτε να απαντήσετε σε μία υπόθεση;
Αν ο Παπαφλέσσας με τους λίγους που είχε στο Μανιάκι είχαν Καλάζνικωφ ή έστω G3, Θα τον νικούσαν τον Ιμπραήμ;
Υπόθεση για το Μανιάκι
-
Γύπας
- Extreme poster

Υπόθεση για το Μανιάκι
0 .
itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις
Τέλος!-
Nandros
- Crazy poster

Re: Υπόθεση για το Μανιάκι
Γύπας έγραψε:Όσοι ξέρετε καλά τα στρατιωτικά μπορείτε να απαντήσετε σε μία υπόθεση;
Αν ο Παπαφλέσσας με τους λίγους που είχε στο Μανιάκι είχαν Καλάζνικωφ ή έστω G3, Θα τον νικούσαν τον Ιμπραήμ;
Φαντάσου πώς δουλεύει το καριοφίλι:
Πυροβολώ.
Αδειάζω από την σακούλα ή το κέρατο μπαρούτη στη κάνη.
Ρίχνω μετά το βόλι.
Βάζω την τάπα.
Σπρώχνω με το μαντζαφλάρι να κάτσουν όλα στον πάτο.
Σηκώνω τον κόκορα και πυροβολώ πάλι.
Θυμίζω το μικρό βεληνεκές του όπλου.
Πόσες σφαίρες θα είχες ρίξει στον ίδιο χρόνο με το ΑΚ-47 ή το G3 και σε τί βεληνεκές;
Οι Μπραήμηδες δεν θα είχαν καμιά ελπίδα, εφόσον οι δικοί μας θα είχαν πληθώρα πυρομαχικών!
Μόνο με πυροβολικό και από μακρυά θα μπορούσαν να διώξουν τους δικούς μας από τα ταμπούρια!
ΥΓ. Υπάρχει μια παλιά ταινία με ένα σύγχρονο αμερικάνικο αεροπλανοφόρο που για κάποιο λόγο μεταφέρεται πίσω στον χρόνο στον Ειρηνικό, όταν ο πόλεμος με τους Γιαπωνέζους είναι σε εξέλιξη. Ενώ ετοιμάζονται να κερδίσουν μόνοι τους τον πόλεμο, το αεροπλανοφόρο επιστρέφει πίσω στην εποχή του.
.
0 .
-
stavmanr
- Extreme poster

Γύπας έγραψε:Όσοι ξέρετε καλά τα στρατιωτικά μπορείτε να απαντήσετε σε μία υπόθεση;
Όχι , αν ο Ιμπραήμ είχε ανακαλύψει πρώτος τη σχάση του ατόμου...

0 .
-
Γύπας
- Extreme poster

Ξεκινάω από το έργο που λες. Νομίζω το λέγανε Νίμιτς. Θυμάμαι τη σκηνή με τα F-16 και τα zero (για να ερεθίζεται ο μέσος σύγχρονος θεατής και να ταυτίζεται με τον Αμερικάνικο στρατό. Ωραιο ήταν).
Αυτό πίστευα κι εγώ. Αλλά από την άλλη έχω ακούσει ότι ήταν 100.000 τα μουσλίμια. Πες έχεις άπειρο υλικό εσύ κι αυτοί τα όπλα που είχαν. Αλλά τέτοιος πληθυσμός, ξέρω γω;
Αυτό πίστευα κι εγώ. Αλλά από την άλλη έχω ακούσει ότι ήταν 100.000 τα μουσλίμια. Πες έχεις άπειρο υλικό εσύ κι αυτοί τα όπλα που είχαν. Αλλά τέτοιος πληθυσμός, ξέρω γω;
0 .
itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις
Τέλος!-
Γύπας
- Extreme poster

stavmanr έγραψε:Γύπας έγραψε:Όσοι ξέρετε καλά τα στρατιωτικά μπορείτε να απαντήσετε σε μία υπόθεση;
Ρε συ θέλω να έχω κάποια στάνταρτς σχέσης υλικού με πληθυσμό. Δηλαδή ο παράγοντας οπλισμός (είδος και πόσο εξελιγμένος είναι)
μπορεί από μόνος του να είναι καθοριστικός; Τα άτομα η στρατηγική;
0 .
Τέλος!-
Συριζαίος
- Rookie poster

Γύπας έγραψε:stavmanr έγραψε:
Ρε συ θέλω να έχω κάποια στάνταρτς σχέσης υλικού με πληθυσμό. Δηλαδή ο παράγοντας οπλισμός (είδος και πόσο εξελιγμένος είναι)
μπορεί από μόνος του να είναι καθοριστικός; Τα άτομα η στρατηγική;
Όπως το έπαθαν οι Ινδιάνοι, οι Ινκας, οι Αφρικανοί από τους αποικιοκρατες που είχαν προηγμένο οπλισμο σε σχέση μ αυτους
1 .
-
stavmanr
- Extreme poster

Δεν υπάρχουν στάνταρτς στον πόλεμο, εκτός από ένα:
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
0 .
-
Nandros
- Crazy poster

Γύπας έγραψε:Ξεκινάω από το έργο που λες. Νομίζω το λέγανε Νίμιτς. Θυμάμαι τη σκηνή με τα F-16 και τα zero (για να ερεθίζεται ο μέσος σύγχρονος θεατής και να ταυτίζεται με τον Αμερικάνικο στρατό. Ωραιο ήταν).
600 Έλληνες κατά 6.000 Αιγυπτίων ήσαν, μόνο 1 προς 10 η αναλογία!
.
0 .
-
Γύπας
- Extreme poster

Λάθος . Δέκα ήθελα να γράψω.
Δεν είχαν και κανόνια οι Μπραήμηδες;
0 .
Τέλος!-
Nandros
- Crazy poster

Γύπας έγραψε:Λάθος . Δέκα ήθελα να γράψω.
Είχαν. Γι αυτό έγραψα ότι μόνο με το πυροβολικό μπορούσαν να κάνουν κάτι οι Αιγύπτιοι.
Από την άλλη, με την πρώτη κατά μέτωπο επίθεση στα ταμπούρια και όταν έβλεπαν πώς τα αυτόματα θα τους θέριζαν σαν στάχυα, σε 10-15 λεπτά θα τα μάζευαν και θα μπαρκάριζαν πίσω για την Αίγυπτο!
Τεράστια η διαφορά δύναμης πυρός.
.
0 .