Τα ΟΧΙ των Ελλήνων

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Τα ΟΧΙ των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό pluton » 28 Οκτ 2021, 12:08

Ξεκινάω με το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού το 2015 ... 63% είπαν ΟΧΙ σε ένα δημοψήφισμα αξιοπρέπειας απέναντι στους εξευτελισμούς της ΕΕ.

Οι μόνοι που είπαν ΝΑΙ ήταν οι πολιτικάντηδες που μας οδήγησαν στην πτώχευση, το αισχρότερο ΝΑΙ το είπε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι ζήτησαν από τους Έλληνες να πουν ΟΧΙ.

Τόσο αισχρά λίγοι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν υπήρξαν ποτέ στην ελληνική ιστορία.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Τα ΟΧΙ των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Οκτ 2021, 13:30

Εξαιρετική ιδέα της κυβέρνησης των αριστ(οκρατ)ων η επίσκεψη Μέρκελ ανήμερα του OXI DAY.

Για 25η Μαρτίου προτείνω επίσκεψη Ερντογάν, με παρουσία του στους επισήμους κατά τη διάρκεια της παρέλασης και τουρκικά F16 που θα πετάνε από πάνω πλάι με τα ελληνικά. :thuuumbsup:
3 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 28 Οκτ 2021, 13:49

Adminović έγραψε:Εξαιρετική ιδέα της κυβέρνησης των αριστ(οκρατ)ων η επίσκεψη Μέρκελ ανήμερα του OXI DAY.

Για 25η Μαρτίου προτείνω επίσκεψη Ερντογάν, με παρουσία του στους επισήμους κατά τη διάρκεια της παρέλασης και τουρκικά F16 που θα πετάνε από πάνω πλάι με τα ελληνικά. :thuuumbsup:

Ναι ρε γαμωτο μου έκανε εντύπωση... Έχει θράσος η μισελληνιδα, γούστο έχει να πάει να καταθέσει στεφάνι στην Καισαριανή, στην Μέρλιν και στο Χαϊδάρι!....

Πάντως το πιθανότερο είναι να τονίσει ότι εκείνη κατάφερε να μετατρέψει το όχι του ελληνικού λαού σε ναι σε αντίθεση με τον Χίτλερ.

Πάντως εκεί που θα εκπλαγείς και εσύ αντμιν είναι αν αναγνωρίσει την υποχρέωση καταβολής πολεμικών επανορθώσεων.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Οκτ 2021, 13:59

pluton έγραψε:
Adminović έγραψε:Εξαιρετική ιδέα της κυβέρνησης των αριστ(οκρατ)ων η επίσκεψη Μέρκελ ανήμερα του OXI DAY.

Ναι ρε γαμωτο μου έκανε εντύπωση... Έχει θράσος η μισελληνιδα, γούστο έχει να πάει να καταθέσει στεφάνι στην Καισαριανή, στην Μέρλιν και στο Χαϊδάρι!....

Πάντως το πιθανότερο είναι να τονίσει ότι εκείνη κατάφερε να μετατρέψει το όχι του ελληνικού λαού σε ναι σε αντίθεση με τον Χίτλερ.

Πάντως εκεί που θα εκπλαγείς και εσύ αντμιν είναι αν αναγνωρίσει την υποχρέωση καταβολής πολεμικών επανορθώσεων.

Εγώ θα ήθελα να τη δω πάνω σε Λέοπαρντ στην παρέλαση! :enamorado:

Τί επανορθώσεις και κομμουνιστικές μαλακίες γράφεις;
Αφού ο ΗΓΕΤΗΣ της μεγάλης δεξιάς μπαντριωτικής παράταξης τα έχει φροντίσει αυτά. :yesyes:

https://tvxs.gr/news/ellada/pos-balame- ... o-apo-xali
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 28 Οκτ 2021, 14:09

Adminović έγραψε:
pluton έγραψε:

Εγώ θα ήθελα να τη δω πάνω σε Λέοπαρντ στην παρέλαση! :enamorado:

Τί επανορθώσεις και κομμουνιστικές μαλακίες γράφεις;
Αφού ο ΗΓΕΤΗΣ της μεγάλης δεξιάς μπαντριωτικής παράταξης τα έχει φροντίσει αυτά. :yesyes:

https://tvxs.gr/news/ellada/pos-balame- ... o-apo-xali

Αχου μου άρχισες τώρα τα ψεματακια ....

Πάντως για να έρθω στο εορταστικό κομμάτι της συζήτησης, μπορεί να κουβαλάει τον Σόιμπλε να παρελάσει με τους ανάπηρους.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Οκτ 2021, 14:40

εγω εχω να πω οτι για μια ακομη φορα μια εορτη την ξεφτιλισε το κουλι
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Οκτ 2021, 15:15

Ο πρώτος νεκρός του Ελληνοϊταλικόυ πολέμου ήταν ο Έλληνας στρατιώτης Βασίλειος Τσιαβαλιάρης. Ένας "φαντάρος" πού έτυχε να κάνει την πρωινή του σκοπιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες των συναδέλφων του οι τελευταίες λέξεις τού ήταν: "τι θ’ απογίνουν τα παιδιά μου?". Γεννήθηκε στην Πιάλεια Τρικάλων το 1912. Πέθανε σαν σήμερα το 1940 κάνοντας το καθήκον του στις 5 το πρωί σε φυλάκιο της Πίνδου αφού πρώτα φώναξε "άλτ, τίς εί" και έριξε στον αέρα. Στη φωτογραφία βλέπουμε το άγαλμα του στο χωριό καταγωγής του στο οποίο γίνονται και κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις "Τσιαβαλιάρεια", στη μνήμη του.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 30 Οκτ 2021, 00:01

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ

«Έλαιον αμαρτωλού μη λιπανάτω την κεφαλήν μου»

Στην Κωνσταντινούπολη τα χρόνια της Κατοχής (21 Σεπτεμβρίου 1941) κάηκε το Πατριαρχικό Μέγαρο στο Φανάρι από βραχυκύκλωμα της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Έκαψε όλα τα ξύλινα κτήρια που βρίσκονταν κατά μήκος του νότιου τείχους, εκεί όπου στεγάζονταν τα κελιά των μοναχών, η πρωτοσυγκελία και οι πατριαρχικές αίθουσες. Γλίτωσε ο πύργος, η βιβλιοθήκη, το κτήριο του Μεικτού Συμβουλίου και το Ευγενίδειο. Ακόμη και το πάνω από το μαγειρείο λίθινο κτήριο του Κωνσταντίνου Ε΄ έχασε κατά την πυρκαγιά τα ξύλινα τμήματά του.

Το γεγονός αυτό πληροφορήθηκε ο Α Χίτλερ και προθυμοποιήθηκε να το ανοικοδομήσει με έξοδα του Γ Ράιχ.

Έλαβε από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βενιαμίν (κατά κόσμο Ψωμάς ή Κυριακού) που πατριάρχεψε από τις 18 Ιανουαρίου 1936 ως τις 17 Φεβρουαρίου 1946 και την Σύνοδο υπερήφανη αρνητική απάντηση, Όχι ευχαριστούμε.

Το Πατριαρχικό Μέγαρο ανοικοδομήθηκε επί Πατριάρχου Δημητρίου, με την χορηγία του Έλληνα Ευεργέτη Παναγιώτη Αγγελόπουλου και συνδρομή των ανά τον κόσμο Επαρχιών του Θρόνου. Ο Αριστείδης Πασαδαίος, καθηγητής και αρχιτέκτων, σχεδίασε τα νέα κτήρια βγάζοντας την οικοδομική άδεια το 1987· με τη χορηγία του Παναγιώτη Αγγελόπουλου (όπως γράψαμε) έχουμε σήμερα ένα άρτιο συγκρότημα, το οποίο ελάχιστα διαφέρει μορφολογικά από τα κτίσματα όπως είχαν διαμορφωθεί από τον Ιωακείμ Γ΄ το 1879 με σχέδια του Σ. Χρηστίδη. Δεν ήταν η πρώτη φορά που καιγόταν το Πατριαρχείο.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ τεύχος 252 άρθρο Σεβ Μητροπολίτη Προικοννήσου κ Ιωσήφ
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 31 Οκτ 2021, 10:13

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ

«Μόλις καθίσαμε του είπα ότι έχω να κάμω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Άρχισε μετά προσοχής να το διαβάζει. Παρακολούθησα τη συγκίνησή του στα χέρια του και στα μάτια του. Όταν τελείωσε την ανάγνωση, σήκωσε το κεφάλι του και κάρφωσε τα μάτια του επάνω μου. Με σταθερή φωνή και βλέποντας με κατάματα μου είπε: «Αυτό σημαίνει πόλεμο!!
Του απάντησα αργά και σιγά ότι αυτό θα ήταν δυνατόν να αποφευχθεί , αν η ελληνική κυβέρνηση έδινε διαταγή να επιτραπεί στα τμήματα του ιταλικού στρατού, που θα κινούνταν την 6ην πρωινή ώρα να περάσουν. Μου απάντησε: ΟΧΙ! Διότι και τεχνικώς ακόμη θα ήταν τούτο «αδύνατο» να γίνει.
Του πρόσθεσα: αν ο στρατηγός Παπάγος μπορούσε δια του ασυρμάτου να διαβιβάσει μια διαταγή στις διοικήσεις των μονάδων να μην παρεμβάλλουν εμπόδια στα τμήματα του ιταλικού στρατού. Ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: «ΟΧΙ! Αδύνατον! Η ευθύνη του πολέμου βαραίνει απολύτως την ιταλική κυβέρνηση. Διότι γνώριζε πολύ καλά ότι η Ελλάς ήταν αποφασισμένη να παραμείνει ουδέτερη, αλλά και αποφασισμένη να υπερασπισθεί το έδαφός της, εναντίων οποιουδήποτε που θα επιχειρούσε να το παραβιάσει.»
Ψιθύρισα: Δεν χάνω την ελπίδα.
Ο Μεταξάς σηκώθηκε και με συνόδευσε μέχρι την πόρτα χωρίς να μου δώσει απάντηση. Έφυγα υποκλινόμενος, με το βαθύτερο σεβασμό, προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε τη θυσία αντί της υποδουλώσεως. Έφυγα ταπεινωμένος και με σφιγμένη τη ψυχή μου από μίσος για το επάγγελμα μου. Μετά την αναχώρηση μου από την οικία της Κηφισιάς του Ι.Μεταξά, ήμουν απολύτως βέβαιος ότι μέχρι τις 6 το πρωί που θα έληγε η δια του τελεσιγράφου τασσόμενη προθεσμία αποδοχής των όρων του, ουδεμία επρόκειτο να μου δοθεί απάντηση εκ μέρους της τότε ελληνικής κυβέρνησης, όπως και συνέβη. Γι΄αυτό και δεν δοκίμασα καμία έκπληξη όταν το ρολόι σήμανε την 6η πρωινή, χωρίς να έχω λάβει καμία απάντηση επί του επιδοθέντος εγγράφου. Από το «ΟΧΙ» και το «ΑΔΥΝΑΤΟΝ» που δις μου επανέλαβε και όταν ακόμη έφευγα, ο Μεταξάς, σχημάτισα αμέσως την απόλυτη βεβαιότητα , ότι ουδεμία συζήτηση υποχώρησης εκ μέρους του μπορούσε να γίνει. Η άρνηση υποταγής, το «ΟΧΙ» του, ήταν απόλυτο και κατηγορηματικό.»

Εμανουέλε Γκράτσι , Ιταλός πρέσβης (από το ημερολόγιο του)

Έτσι λένε ΟΧΙ οι δεξιοί κάντε σύγκριση με το ΟΧΙ του νάνου αριστερού Τσίπρα.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 31 Οκτ 2021, 10:52

στον στρατο ειχα κανει καπου δυο μηνες σε ενα στρατηγειο τους χαρτες δλδ ξεσήκωνα απο αντιγραφη
παλιους χαρτες με τις θεσεις των οχυρωματων -και τους αποτυπωνα σε κανουργιο χαρτι
με πλαστικοποιηση ειχα μεγαλη ελευθερια λουφαριζα αλλα και σπαζοκεφαλια γιατι δεχομουν συνεχως
ελεγχους για την σωστη απεικόνιση των θεσεων απο τοτε την ειχα την σχεση
και προσεξτε τι απεγινε ο ηρωας διοικητής του απορροια της διχόνοιας που εφερε το κκε

τρικαλα λοιπον βλαχοι καραγκουνηδες σαρακατσανοι ηταν οι πρωτοι που δεχτηκαν τα πυρα
και αντεξαν αν και λιγοι σαρακατσανοι και βλαχοι εγκατελειψαν την μαχη απο τον φοβο
αλλα τους κυνηγησαν και και τους τουφεκίσαν και πηραν πισω την τιμη τους

28η Οκτωβρίου ύψωμα 731: Η 28η Οκτωβρίου είναι μια εορτή που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε. Συνήθως όμως δεν ξέρουμε όλες τις πτυχές της ιστορίας.

28η Οκτωβρίου ύψωμα 731: Ποιο το ιστορικό ύψωμα 731;
«Επί των κατεχομένων θέσεων θα αμυνθώμεν μέχρι εσχάτων. Προμηνύεται λυσσώδης επίθεσις του εχθρού, η οποία οπωσδήποτε θα αποκρουσθή και θα συντριβή. Τότε μόνον θα διέλθη ο εχθρός εκ της τοποθεσίας μας, όταν αποθάνωμεν άπαντες επί των θέσεών μας. Ουδείς θα κινηθή προς τα οπίσω. Πάντες θα αποθάνωσι επί των θέσεών των».

Αυτή τη διαταγή δίνει στους άνδρες του, ο ηρωικός ταγματάρχης Δημήτριος Κασλάς. Είναι 9 Μαρτίου 1941,στο ύψωμα 731, του βουνού Τρεμπεσίνα, όταν παρουσία του Μπενίτο Μουσολίνι η εαρινή επίθεση των Ιταλών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το ύψωμα 731 το υπερασπίζει το 2ο Τάγμα του 5ου Συντάγματος Τρικάλων, με διοικητή τον Δημήτριο Κασλά.

Τα πυρά των Ιταλών ενάντιας των ελληνικών στρατευμάτων στις 20 επιθέσεις ήταν τόσα πολλά που κατάφεραν να μειωθεί το ύψωμα κατά 5 ολόκληρα μέτρα. Σήμερα αναφέρεται στους χάρτες σαν ύψωμα 726 και όχι 731. Τριακόσια πυροβόλα στρέφουν τις κάννες τους στο ύψωμα 731, το οποίο σφυροκοπείται ακατάπαυστα με βλήματα πυροβολικού διαφόρων διαμετρημάτων. Σύμφωνα με τα Αρχεία Στρατού, έπεσαν 100.000 βλήματα μέσα σε δύο ώρες.

28η Οκτωβρίου ύψωμα 731: Άγγελος Τερζάκης
Ο λογοτέχνης και ακαδημαϊκός Άγγελος Τερζάκης, ο οποίος πολέμησε το 1940 στο αλβανικό μέτωπο, αποτυπώνει στο γραπτό του την εικόνα: «Ξημερώνει η 10η Μαρτίου 1941, ημέρα Δευτέρα, και το πυροβολικό του Καβαλέρο, του Ιταλού Στρατάρχη ξαναρχίζει. Ξαναρχίζει από την Τρεμπεσίνα, με πείσμα διπλό, γιατί η πρώτη μέρα χάθηκε κι αυτό είναι άσχημο για μίαν επίθεση, που πρέπει να το πετύχει στις πρώτες ώρες της.

Το κανονίδι τώρα απλώνεται ανατολικά, στο 731. Είναι τέτοιο που μόνο με τους θρυλικούς βομβαρδισμούς του Βερντέν, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μπορεί να παραβληθεί. Τ’ ακούει και ζαρώνει περίτρομη η ψυχή του ανθρώπου.

Τα ελληνικά πυρά της έκοψαν την ορμή, ως που το μεσημέρι οι Ιταλοί ενισχυμένοι με νέες δυνάμεις, ξανάρχισαν, όμως, το πεζικό κατόρθωσε με μόνα τα δικά του να σπάσει το πρώτο κύμα του εχθρού. Στις 6 τ’ απόγεμα οι Ιταλοί άνοιγαν μεγάλη φωτιά κατά του 731. Χίμηξαν ύστερα με ταυτόχρονη προσπάθεια να το υπερκεράσουν από τη δημοσιά. Ήταν η έβδομη επίθεσή τους για το 731. Το ύψωμα έμπαινε πια, ζωσμένο με φλόγες στο θρύλο».

Λόγω του μικρού αριθμού των αντρών και των λίγων πυρομαχικών που διέθεταν, η επίθεση αποκρούστηκε με μπουκάλια μολότωφ, τα οποία οι Έλληνες στρατιώτες τα έσκαγαν κυριολεκτικά πάνω στα πρόσωπα των Ιταλών στρατιωτών. Οι Έλληνες δε σταμάτησαν εκεί, αφού με τόσες ημέρες μάχης, η υπομονή τους είχε εξαντληθεί. Τους καταδίωξαν, πέρασαν τη χαράδρα με τους χιλιάδες νεκρούς κι έφτασαν μπροστά από τις ιταλικές γραμμές.

28η Οκτωβρίου ύψωμα 731: Ο πανικός στο ιταλικό στρατόπεδο
Επικράτησε πανικός στο ιταλικό στρατόπεδο, αφού μόνο αυτό δεν περίμεναν να δουν. Φύγανε μετά από ώρα, στα πρώτα κροταλίσματα των Ιταλικών πολυβόλων. Εκτεθειμένοι λοιπόν οι Ιταλοί από τα ανατολικά, σταματούν τις επιθέσεις σε όλο το μέτωπο, οπότε και οι υπερασπιστές του 731 αποδεικνύονται αληθινοί νικητές και παίρνουν, μετά από μέρες, βαθιές ανάσες.

Το πρωί της 22ας Μαρτίου o Μουσολίνι παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για τη Ρώμη, «απογοητευμένος με τους στρατηγούς του», όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα. Ο στρατός του είχε υποστεί πανωλεθρία, με 12.000 νεκρούς και 3.000 τραυματίες. Οι απώλειες της ελληνικής πλευράς ανήλθαν σε 1.200 νεκρούς και 4.000 τραυματίες.

Το ύψωμα 731, που οι στρατιώτες της εποχής το ονόμασαν «Γολγοθά», έγινε θρύλος και αναγράφεται στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στην Αθήνα, για να θυμίζει τους ηρωικούς αγώνες του Αλβανικού Έπους.

Στο διάστημα από 9 έως 11 Μαρτίου 1941 έπεσαν υπερασπιζόμενοι το ύψωμα 50 Τρικαλινοί φαντάροι. Την 3η μέρα από το 5° σύνταγμα Τρικάλων χάνονται 586 άνδρες.

Ο ταγματάρχης Δημήτρης Κασλάς, ο οποίος είχε πολεμήσει και στη Μικρά Ασία, επέστρεψε από το μέτωπο, λίγο αργότερα ανέλαβε τη διοίκηση του 52ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ στο Λιανοκλάδι, ενώ μετά την απελευθέρωση γνώρισε την εξορία και πέθανε τον Φεβρουάριο του 1966.
1 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”