1946 στην Γαλλία υπάρχει κυβέρνηση Ντε Γκωλ συμμετέχουν 4 κομμουνιστές υπουργοί, 4 σοσιαλιστές, 4 λαικοδημοκράτες, 2 αντιστασιακοί της δημοκρατικής ένωσης, 1 ριζοσπάστης και 2 εξωκοινοβουλευτικοί.
Το βιοτικό επίπεδο των Δημοσίων υπαλλήλων είναι απελπιστικά χαμηλό.
Ο Μορρίς Τορές επισκέφτηκε τον Ντε Γκωλ και του δήλωσε ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει η κυβέρνηση στην πίεση των συνδικαλιστών για αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.
Οι συνδικαλιστές σοσιαλιστές στο χειμερινό ποδηλατοδρόμιο του Παρισιού πρωτοστατούν για την κήρυξη απεργίας... ελπίζουν στην συμπαράταξη των κομμουνιστών και των άλλων, η απεργία φαίνεται βεβαία.
Φυσικά η Γαλλία θα πάθαινε μεγάλη ζημιά, προς γενική κατάπληξη των σοσιαλιστών οι κομμουνιστές συνδικαλιστές επιτέθηκαν με βιαιότητα εναντίων των «αγκιτατόρων» όπως τους ονόμασαν συνδικαλιστές, που υποδαύλιζαν την απεργία «Αν οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργήσουν θα είναι σαν να διαπράττουν έγκλημα εναντίον της πατρίδας!».
Μετά από αυτή την δριμεία επέμβαση των Γάλλων κομμουνιστών η απεργία ματαιώθηκε.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ του Σαρλ ντε Γκωλ σελ 866
Σύγκριση των πατριωτικών ΚΚ σε σχέση με το ΚΚΕ
-
pluton
- Supreme poster

Σύγκριση των πατριωτικών ΚΚ σε σχέση με το ΚΚΕ
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
nemo
- Supreme poster

Re: Σύγκριση των πατριωτικών ΚΚ σε σχέση με το ΚΚΕ
το μεγαλο πανηγυρι εγινε το 68 ; εκει κυλιστηκαν στις λασπες και ξεβρακωθηκαν
1 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
pluton
- Supreme poster

nemo έγραψε:το μεγαλο πανηγυρι εγινε το 68 ; εκει κυλιστηκαν στις λασπες και ξεβρακωθηκαν
Θεωρείς λάσπη ότι δεν έγιναν δουλοπάροικοι των σλάβων;
Πρόσεξε τι στάση κράτησαν οι Γάλλοι κομμουνιστές δεδομένη απεργία και την απέτρεψαν για να μπορέσει η χώρα να ανορθωθεί, οι δικοί μας ήδη είχαν κάνει δύο εμφύλιους και ετοίμαζαν και τρίτο.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
nemo
- Supreme poster

pluton έγραψε:nemo έγραψε:το μεγαλο πανηγυρι εγινε το 68 ; εκει κυλιστηκαν στις λασπες και ξεβρακωθηκαν
Πρόσεξε τι στάση κράτησαν οι Γάλλοι κομμουνιστές δεδομένη απεργία και την απέτρεψαν για να μπορέσει η χώρα να ανορθωθεί, οι δικοί μας ήδη είχαν κάνει δύο εμφύλιους και ετοίμαζαν και τρίτο.
ploton με πικραινεις αφου το γραφω εγιναν μπιλιες μεταξυ τους μεχρι και ξυλο παιξανε
το κκΓ -μη τυχον και το παρερμηνευσεις και αυτο!
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
-
pluton
- Supreme poster

nemo έγραψε:pluton έγραψε:
ploton με πικραινεις αφου το γραφω εγιναν μπιλιες μεταξυ τους μεχρι και ξυλο παιξανε
το κκΓ -μη τυχον και το παρερμηνευσεις και αυτο!
Για ρώτα να σου πουν στην Τασκένδη δεν έπαιξαν ξύλο. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι το ΓΚΚ και το ΙΚΚ είναι τα μεγαλύτερα ΚΚ και απ αυτό το Ρωσικό δεν μιλάω για το ΚΚΕ αυτό κινείται μεταξύ 4,2% και 4,6% και έτσι και πεθάνουν τα 80χρονα αετόπουλα.... Κάνε υπομονή θα σου βάλω πράγματα από το ΚΚ που θα τρίβεις τα μάτια σου (απλά βαριέμαι να πληκτρολογώ, γι αυτό δεν τα βλέπεις ακόμα).
0 .