οταν ερθει η ωρα θα μιλησω μεσα απο τα τσαρικα αρχεια.
ειναι οτι επισημωτερο υπαρχει.συτα ειναι σε 6 τομους,μεταφραστηκαν στην γερμανικη γλωσσα αλλα και στα γαλλικα απο το 1930,αλλα ηταν γνωστα απο το 1922 οι μπολσεβικοι τα εδωσαν στην δημιοσιοτητα,
μια ελληνικη εφημεριδα τα ειχε στο χερι της το 1924 και τα δημοσιευσε σε ελληνικη μεταφραση.
προσφατα ο ιστορικος χανς ριχτερ εβγαλε ενα βιβλιαρακι με το ιδιο θεμα κοστιζει 9 ευρω(οσο 1,5 μεριδα πατσας στην ηπειρο της κεντρικης αγορας)και εχει αρκετα ενδιαφεροντα στοιχεια που αποδομουν τον ρολο του βενιζελου ως εθναρχη.
οποιος θελει να τα βρει ας ψαξει στο διαδυκτυο τα εχω βαλει εδω και 3 χρονια.
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΤΟ 1915;
-
TAYGETHS
- Rookie poster

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΤΟ 1915;
0 .
Οποιος κανει εγκλημα και το μετανοιωνει είναι ανθρωπος.Οποιος καμαρωνει για αυτό είναι κομμουνιστης.
-
Τλαξκαλτέκος
- Extreme poster

Re: ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΤΟ 1915;
Βάλε και κανέναν σύνδεσμο γιατί βλέπω να στο διαγράφουν το νήμα.
Ελλάδα 1915-1917 μέσα από τα Ρωσικά Αρχεία, του Heinz Richter (εκδόσεις Γκοβόστης)
https://www.istorikathemata.com/2018/11 ... chter.html
Ελλάδα 1915-1917 μέσα από τα Ρωσικά Αρχεία, του Heinz Richter (εκδόσεις Γκοβόστης)
1 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Καλό θα ήταν να έπεφτε απο νωρίς η τσαπού στα Δαρδανέλια, για να γλιτώσουμε τα μετέπειτα ρεζιλίκια στην Μ. Ασία.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
TAYGETHS
- Rookie poster

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Βάλε και κανέναν σύνδεσμο γιατί βλέπω να στο διαγράφουν το νήμα.![]()
το αρθρο το ξερω και το εχω σχολιασει.
αλλα εχω δημοσιευσει απο το το 2004 αναλογο αρθρο με ολα τα τηλεγραφηματα.
θα το κανω και εδω εν καιρω.
αν θελουν ας με διαγραψουν.
θα σου πω μια ιστορια οχι πληρη ομως.
προ ετων με βρηκε ενας γερμανος που ησχολειτο με το θεμα και σε συζητηση του ειπα οτι εχω τσαρικα αρχεια για τα δαρδανελια.
μου τα ζητησε και του τα εστειλα ηλεκτρονικα,
εχασα επαφη μαζι του να μαθω αν αυτος τα εδωσε στον ριχτερ που λεει οτι τα βρηκε στο διαδυκτυο.
δεν με ενδιαφερει παντως η γνωση πρεπει να διαδιδεται.
εξ αλλου εχω και τα απομνημονευματα του εν αθηναις ρωσου πρεσβη ντεμιντωφ οστις ξεμεινε εδω και πεθανε στην κατοχικη αθηνα το 1943.
υγ,πως στελνω πμ σε καποιον;
0 .
Οποιος κανει εγκλημα και το μετανοιωνει είναι ανθρωπος.Οποιος καμαρωνει για αυτό είναι κομμουνιστης.
-
NikosVy
- Extreme poster

Και να ανοίξει και κανένα νήμα γιατί δεν κάναμε συμμαχία με την Αυστροουγγαρία και τη Γερμανία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο,
Αφού εκεί το πάει το θέμα.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".
-
TAYGETHS
- Rookie poster

NikosVy έγραψε:Και να ανοίξει και κανένα νήμα γιατί δεν κάναμε συμμαχία με την Αυστροουγγαρία και τη Γερμανία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο,
οχι βεβαια συμμαχια με τις κεντρικες δυναμεις παρολο που ηταν πιο εντιμες απο τους αγγλογαλλους.
και να ηθελε η ελλαδα δεν μοορουσε διοτι οι στολοι της ανταντ κυριαρχουσαν στην μεσογειο η ελλαδα ηταν χωρις δρομους οποτε ηταν δυσκολα,
η καλυτερη λυση η ουδετεροτητα.
ειναι γνωστο οτι αν τσακωνονται τα βοδια σε εναν βαλτο την πληρωνουν τα βατραχια που συνθλιβονται κατω απο τις οπλες.
ουτε οι βουλγαροι παντως που πηγαν με τους κεντρικους ουτε οι ρουμανοι που πηγαν με την ανταντ διχαστηκαν εδω τι εφταιξε;
θα τα δουμε εν καιρω.
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Βάλε και κανέναν σύνδεσμο γιατί βλέπω να στο διαγράφουν το νήμα.![]()
Έτσι.
Εδώ που ήρθατε, θέλετε και δεν θέλετε, ΘΑ ΞΕΒΛΑΧΕΨΕΤΕ.

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Τλαξκαλτέκος
- Extreme poster

TAYGETHS έγραψε:Τλαξκαλτέκος έγραψε:Βάλε και κανέναν σύνδεσμο γιατί βλέπω να στο διαγράφουν το νήμα.![]()
το αρθρο το ξερω και το εχω σχολιασει.
αλλα εχω δημοσιευσει απο το το 2004 αναλογο αρθρο με ολα τα τηλεγραφηματα.
θα το κανω και εδω εν καιρω.
αν θελουν ας με διαγραψουν.
θα σου πω μια ιστορια οχι πληρη ομως.
προ ετων με βρηκε ενας γερμανος που ησχολειτο με το θεμα και σε συζητηση του ειπα οτι εχω τσαρικα αρχεια για τα δαρδανελια.
μου τα ζητησε και του τα εστειλα ηλεκτρονικα,
εχασα επαφη μαζι του να μαθω αν αυτος τα εδωσε στον ριχτερ που λεει οτι τα βρηκε στο διαδυκτυο.
δεν με ενδιαφερει παντως η γνωση πρεπει να διαδιδεται.
εξ αλλου εχω και τα απομνημονευματα του εν αθηναις ρωσου πρεσβη ντεμιντωφ οστις ξεμεινε εδω και πεθανε στην κατοχικη αθηνα το 1943.
υγ,πως στελνω πμ σε καποιον;
Δεν ξέρω φίλε.
Δεν έχω στείλει εδώ ποτέ σε κανέναν, ούτε και μου έχουν στείλει. Πάντως αν θες να στείλεις σε μένα πες το μου εδώ. Απαντώ σε όλα και δεν κρύβω τίποτα. Είμαι ανοιχτό βιβλίο. 
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )
-
Τλαξκαλτέκος
- Extreme poster

Adminović έγραψε:Τλαξκαλτέκος έγραψε:Βάλε και κανέναν σύνδεσμο γιατί βλέπω να στο διαγράφουν το νήμα.![]()
Έτσι.![]()
Εδώ που ήρθατε, θέλετε και δεν θέλετε, ΘΑ ΞΕΒΛΑΧΕΨΕΤΕ.![]()
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ

0 .
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich bereue nichts