Δες Λαχουρένιε εγώ την ιστορία την έχω για Ευαγγέλιο....
Σου βάζω τι λέει η wikipedia (δεν έχει ιστορική εγκυρότητα αλλά τέλος πάντων)
....Η εγγραφή των νέων δεν ήταν υποχρεωτική, αλλά γινόταν με επιτυχία συστηματική προσπάθεια με διάφορα μέσα να ενταχθεί στην οργάνωση το μεγαλύτερο τμήμα των νέων....
Η ΕΟΝ είχε τόση απήχηση στον Ελληνικό λαό ώστε το ΕΑΜ όταν το 1943 δημιούργησε νεολαία για να παραπλανήσει τους νέους και τους γονείς τους την νεολαία της την ονόμασε ΕΠΟΝ....
Ο πατέρας μου και τ αδέλφια του ας πούμε δεν άνηκαν στην ΕΟΝ.
Ας πούμε οι Σάππες είναι μια κωμόπολη στον Έβρο, την αναφέρω γιατί υπηρέτησα στην περιοχή αυτή, δες μια φωτογραφία ΟΔΗΓΩΝ (κοριτσίστικο τμήμα της ΕΟΝ ) πόσο λίγες ήταν....

Αυτά που σου έγραψα για την κατοχή και ποιοι ξεκίνησαν την αντίσταση κατά του Φασισμού και Ναζισμού είναι η καθαρή αλήθεια έστω και αν λόγω ιδεοληψίας δεν θες να το παραδεχτείς.
Η ΕΣΣΔ για παράδειγμα στα κατεχόμενα τμήματα τα κομματικά τους στελέχη πολεμούσαν κατά του Ναζισμού με αντάρτικα χτυπήματα.
Ποια η διαφορά ένα φαλαγγίτης σαν τον Γλέζο να κάνει ενέργειες κατά των καταχτητών στα καταληφθέντα εδάφη;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».