asevastos έγραψε:stavmanr έγραψε:
"Σχεδόν αμέσως οι Ναζί σχημάτισαν μια διεθνή δωδεκαμελή επιτροπή από γιατρούς, ιατροδικαστές και εγκληματολόγους με αντιπροσώπους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες (όλες σύμμαχες ή κατεχόμενες πλην της Ελβετίας) για να εξετάσει τα πτώματα. Την επιτροπή αποτελούσαν οι Dr. Birkle (Ρουμανία), Dr. Miloslavich (Κροατία), Prof. Palmieri (Ιταλία), Dr. Orsos (Ουγγαρία), Dr. Subik (Σλοβακία), Dr. Marko Antonov Markov (Βουλγαρία), Dr. Hajek (Βοημία και Μοραβία), Prof. Naville (Ελβετία), Dr. Speleers (Βέλγιο), Dr. De Burlett (Ολλανδία), Dr. Tramsen (Δανία) και Dr. Saxen (Φινλανδία).[23]"
[23] = 1 Ιουλίου 1946 και 2 Ιουλίου 1946, Πρακτικά της Δίκης της Νυρεμβέργης, Τόμος 17
επειδη κουραστηκα να μιλαω σε τοιχο
Μη μιλάς άλλο στον τοίχο. Μίλα σε εμένα.
Ζήτησες στοιχεία και σου έδωσα πηγή: δίκη της Νυρεμβάργης, δηλαδή η πιο σοβαρή διεθνής δίκη για τα εγκλήματα του Β ΠΠ πολέμου.
αν εχεις ορεξη ψαξε ενα-ενα τα παραπανω ονοματα, θα βρεις τα βιογραφικα τους, και θα κρινεις την αξιοπιστια τους. να σημειωθει οτι ολοι, ομοφωνα, συμφωνησαν οτι το εγκλημα ειναι των σοβιετικων, και οτι κανεις δεν ειπε κατι διαφορετικο, ποτε. ακομη και δεκαετιες μετα, ακομη και οταν νικηθηκαν οι ναζι και ησαν απολυτα ελευθεροι να πουν την αληθεια.
σιγουρα αναμεσα τους θα ηταν και υποστηρικτες των ναζι. μετα την ηττα τους ομως, ειχαν καθε λογο να πουν την αληθεια. ποσο μαλλον οσοι δεν ηταν ναζοφιλοι.
Καταρχήν, δεν θα κρίνω εγώ την αξιοπιστία καθενός τους ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Θα την κρίνω συνολικά, όταν τους έχει μαντρώσει ο Χίτλερ, σε εμπόλεμη περιοδο και τους ζητά να βγάλουν πόρισμα για ένα θέμα.
Όταν περιέλθεις εσύ στη θέση τους, πες του Χίτλερ "πλάκα μου κάνεις ρε; Αφού εσύ τους σκότωσες!".
να σημειωθει οτι ορισμενους τους κυνηγησε η nkvd να τους δολοφονησει,και καποιος καταδικαστηκε σε θανατο απο τους σοβιετικους σε δικη που δεν ηταν παρων με μοναδικη κατηγορια το οτι συμμετειχε στην επιτροπη. ομορφιες των αθωων σοβιετικων.
Αν και δεν το γνωρίζω, δεν μου φαίνεται περίεργο.
Εδώ τον Σνόουντεν τον κυνηγά ολόκληρη η Αμερική επειδή έγραψε μερικές αλήθειες για πράγματα που αφορούν διακίνηση προσωπικών δεδομένων κλπ.
αλλες 2 ερευνες εχουν γινει απο τοτε, με τα ιδια συμπερασματα.
Τα στοιχεία θέλω, όχι τα συμπεράσματα.
Σου έγραψα το εξής απλό: όλοι οι αντικομμουνιστές είχαν κάθε λόγο να επιρρίψουν την ευθύνη μίας θολής κατάστασης στο Στάλιν. Η επίρριψη της ευθύνης στο Χίτλερ δεν θα προσέθετε κανένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ όφελος, αφού τα εγκλήματα που βαραίνουν το ναζισμό είναι ήδη ...άπειρα.
Οι όποιες μετέπειτα έρευνες βασίζονται στα "ευρήματα" εκείνης της εποχής. Δηλαδή διαβατήρια ανθρώπων που πήγαιναν προς εκτέλεση (

), σφαίρες παραγωγής Γερμανίας, νεκρούς που τελικά ήταν ζωντανοί, λάθος ημερομηνιες σε έγγραφα, έγγραφα χωρίς κωδικοποίηση (αριθμό πρωτοκόλλου κλπ) και χαρακτηρισμό κλπ.
υπηρξε και μια ερευνα των σοβιετικων, επι σταλιν, που υποτιθεται βγαζει τα αντιθετα συμπερασματα, αλλα δεν εμφανιζεται πουθενα, να δουμε και αυτους τους ερευνητες, να κρινουμε τα βιογραφικα τους, και να δουμε κι αν ανασκευασαν μετα το θανατο του τυρρανου σταλιν.
Ούτε αυτό με απασχολεί. Στοιχεία θέλω να βλέπω.