Διαχρονικός σεβασμός προς τους Έλληνες

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Re: Διαχρονικός σεβασμός προς τους Έλληνες

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 24 Μάιος 2017, 14:11

Ναι, έπαθα ήδη έγκαυμα από τη λάμψη της... αλήθειας.
0 .

Άβαταρ μέλους
oldjedi
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό oldjedi » 24 Μάιος 2017, 14:14

Admin έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Admin έγραψε:1. Κυρίως ότι είχε μια μεγάλη πρόοδο σε μια σειρά από επιστήμες και τέχνες σε σχέση με γειτονικους πολιτισμους, αλλά και η φιλοσοφία και οι ιδέες που εκφράστηκαν μέσα από αυτή.

Ποιοι ήταν τότε οι γειτονικοί πολιτισμοί πλην Αιγυπτίων;

Θα επαναλάβω ότι επιστήμες, τέχνη και φιλοσοφία υπήρχαν ήδη σε προγενέστερους πολιτισμούς. Κινέζοι, Αιγύπτιοι, Μεσοποταμίσιοι κλπ.

Τα δομικά στοιχεία που έκαναν τον ελληνικό πολιτισμό να ξεχωρίσει και να αποτελέσει οδηγό για τη δύση, θέλω να μου γράψεις/γράψετε.

Μήδοι, Πέρσες, Εβραίοι, Ρωμαίοι, Κέλτες, Θράκες.

Τα ειπα τα στοιχεία. Η μεγάλη πρόοδος σε επιστήμες και τέχνες, κάποιες από τις οποίες ούτε καν υπήρχαν αλλού, οι πρωτοποριακές ιδέες, η ιδιαιτερη φιλοσοφία.

oldjedi έγραψε:[

Οχι ακριβως ...
Ενδοθρησκευτικες διαμαχες υπηρξαν και μαλιστα αιματηρες σε ολη την Ευρωπη ...

Δεν πρόκειται για ενδοθρησκευτική διαμάχη.
Το κλείσιμο των φιλοσοφικων σχολών, το κάψιμο βιβλιοθηκών, η κατάργηση του θεάτρου κλπ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχει με θρησκείες.
Απλώς ενοχλούσαν τους Ανατολίτες που ήθελαν να επιβάλουν το δεσποτισμό τους και να σε μετατρέψουν από σκεπτόμενο και ελεύθερο άνθρωπο σε ζώο (και το κατάφεραν). Γιαυτό και δεν είχες πρόβλημα να προσαρμοστεις στον οθωμανισμό. Αργά λοιπόν το θυμηθήκατε ότι είστε Έλληνες και φορείς του ελληνικού πολιτισμου. Ανατολίτες είστε πολιτισμικά που φόρεσαν κοστούμια και γραβάτες και ντύθηκαν "Ευρωπαίοι" που δήθεν είναι και φορείς του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Μόνο τη γλώσσα κρατήσατε κι αυτή όμως τη λέγατε ρωμαίικη, όχι ελληνική. :ciao5:

:)

Αγαπητε , κατα την αποψη μου κανεις λαθος ...
Το ΔΟΓΜΑ του πολεμου , λεει οτι ο κατακτητης / νικητης πρεπει να καταστρεψει τα πολιτιστικα στοιχεια του ηττημενου , μαζι με την ηγεσια του ...

Αυτα που γραφεις , σεβαστα μεν σαν σκεψεις , αλλα δεν εχουν καμμια σημασια ... Δεν υπαρχει "ενοχληση" σε μια διαμαχη ...υπαρχει η επιβολη του ενος στον αλλον
Το ιδιο εκαναν και οι Τουρκοι , στον ανωτερο πολιτισμο που ειχαν οι Βυζαντινοι ... Τον κατεστρεψαν , εκαναν τις εκκλησιες τζαμια και τους Ελληνες / Ρωμιους , τους εκαναν ραγιαδες ( ανθρωπινα ζωα , reaya ) ...
Το να θελουμε να αποτιναξουμε την Τουρκικη επιρροη και να επανασυνδεθουμε με την προϊστορια μας ειναι απολυτα φυσικο ...Θα μας παρει μερικα χρονια ομως ...400 χρονια δεν ξεπλενονται τοσο ευκολα ...

:ciao5: Ολντ
0 .
Επιβαλλεται η αποκουμμουνιστοποιηση της Ελλαδας
Τιμη και δοξα στα Ταγματα Ασφαλειας
Πραγματικη Δημοκρατια θα αποκτησουμε , μονο οταν ο τελευταιος κουμμουνιστης εξαφανιστει μαζι με τον τελευταιο γραφειοκρατη.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Μάιος 2017, 14:17

ΓΑΛΗ έγραψε:Ναι, έπαθα ήδη έγκαυμα από τη λάμψη της... αλήθειας.

Τα καυστικα σχολιακα ανευ αντιλογου αυτο δειχνουν
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 24 Μάιος 2017, 14:24

Λαχουρένιος έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:Ναι, έπαθα ήδη έγκαυμα από τη λάμψη της... αλήθειας.

Τα καυστικα σχολιακα ανευ αντιλογου αυτο δειχνουν

...Αντίλογο σε τι ακριβώς;

Σε κάθε περίπτωση, δέχομαι ότι με τάπωσες (όπως κάνεις σε όλους άλλωστε) αρκεί να μην ξαναμπείς στο θέμα.
Δεν αντέχω άλλες τάπες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Μάιος 2017, 14:32

oldjedi έγραψε:Αγαπητε , κατα την αποψη μου κανεις λαθος ...
Το ΔΟΓΜΑ του πολεμου , λεει οτι ο κατακτητης / νικητης πρεπει να καταστρεψει τα πολιτιστικα στοιχεια του ηττημενου , μαζι με την ηγεσια του ...

Οι Ρωμαίοι όμως δεν κατέστρεψαν τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά απεναντίας τον αντέγραψαν. Ο ελληνικός πολιτισμός καταστράφηκε όταν ανέλαβαν οι Ανατολίτες του Βυζαντίου.

oldjedi έγραψε:Το ιδιο εκαναν και οι Τουρκοι , στον ανωτερο πολιτισμο που ειχαν οι Βυζαντινοι ... Τον κατεστρεψαν , εκαναν τις εκκλησιες τζαμια και τους Ελληνες / Ρωμιους , τους εκαναν ραγιαδες ( ανθρωπινα ζωα , reaya ) ...
Το να θελουμε να αποτιναξουμε την Τουρκικη επιρροη και να επανασυνδεθουμε με την προϊστορια μας ειναι απολυτα φυσικο ...Θα μας παρει μερικα χρονια ομως ...400 χρονια δεν ξεπλενονται τοσο ευκολα ...

:ciao5: Ολντ

Οι Τούρκοι απλώς αντικατέστησαν το χριστιανισμό με το Ισλάμ. Όντως ήταν πιο ουγκαντούγκες από τα βυζαντινά, αλλά επί της ουσίας δεν άλλαξε κάτι.
Και η Εκκλησία μια χαρά ήταν επί Τουρκοκρατίας και συνεργάστηκε με τον Οθωμανό και είχε και προνόμια. Ίσως μόνο τίποτα κατώτεροι κληρικοί ήταν αντίθετοι.
Την προϊστορία την θυμήθηκες όταν ήθελες να έχεις τη συμπάθεια των Ευρωπαίων. Μέχρι τότε κλαιν μάιν.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 24 Μάιος 2017, 14:42

oldjedi έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
oldjedi έγραψε:
Ηταν και οι Περσες εκτος απο τους Αιγυπτιους ...

Μεσοποταμίσιοι ήταν κι αυτοί. Βαβυλώνιοι, Ασσύριοι, Χετταίοι κλπ είχαν μια σειρά από δυναστείες. Οι Πέρσες έπονται.

Επ' ευκαιρία οι Μεσοποταμίσιοι (δική μου έκφραση) είχαν πολλά κοινά στοιχεία με Αιγύπτιους και Κινέζους.

oldjedi έγραψε:Ο Ελληνικος πολιτισμος ξεχωρισε , απο τα πολιτισμικα του στοιχεια ... Φιλοσοφια , θεατρο , κωμωδια , ποιηση συγγραμματα ιστοριας και απο τα τεχνικα του επιτευγματα στα Μαθηματικα , την Μηχανικη , την Ιατρικη ...
Αλλα πανω απο ολα βρισκεται η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ φιλοσοφια ...
Χρειαστηκε να περασουν χιλια χρονια για να αναδυθουν ισαξιοι φιλοσοφοι , οι οποιοι μαθητευσαν στην ΑρχαιοΕλληνικη φιλοσοφια ...εκτος απο μερικες εκλαμψεις απο τους Αραβες κυριως ...οι οποιοι ομως και αυτοι μαθητευσαν στα αρχαια Ελληνικα συγγραμματα και κειμενα ...

Χωρίς παρεξήγηση, όλα αυτά τα θεωρώ γενικότητες.

Το πόιντ μου είναι πολύ πιο συγκεκριμένο.

Και για να το αποσαφηνίσω σχετικά, αν μπορείς να διακρίνεις τα κοινά στοιχεία των δυναστειών που προανέφερα, θα μπορέσεις να διακρίνεις και τη διαφορά τους με τους Έλληνες.

Δεν υπαρχει παρεξηγηση , σε μια πολιτισμενη συζητηση ... υπαρχουν διαφορες και διαφορετικες αποψεις ...

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις με το "κοινα στοιχεια των δυναστειων"... Ολες αυτες οι κοινωνιες ηταν μονολιθικες και συγκεντρωτικες , αλλα μαλλον κατι αλλο εννοεις ...

Ναι, εννοώ κάτι άλλο αλλά επειδή θέλω να το αποσαφηνίσω επαρκώς, θα το κάνω αργότερα, τώρα δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο.

Καλό μεσημέρι. :ciao5:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Μάιος 2017, 14:44

ΓΑΛΗ έγραψε:...Αντίλογο σε τι ακριβώς;

Σε κάθε περίπτωση, δέχομαι ότι με τάπωσες (όπως κάνεις σε όλους άλλωστε) αρκεί να μην ξαναμπείς στο θέμα.
Δεν αντέχω άλλες τάπες.

Καλα ναι, εσυ ολο απαξιεις και αγνοεις, και ολο σκυλακι μου εισαι. Αλλαξε το απο ΓΑΛΗ σε ΣΚΥΛΙ.

Εχεις συνηθισει απο το φορουμ του Αδωνι να αποφασιζεις ποιος θα γραφει σε καθε θεμα, αλλα εδω ειναι αλλο φορουμ, μην μπερδευεσαι.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Μάιος 2017, 15:03

Την ΑΜΕΡΙΚΗ την γνώριζαν οι Έλληνες;

Δεν είδα αντιδράσεις σε αυτό που έγραψα.

Στύγιε την γνώριζαν;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 24 Μάιος 2017, 15:10

ναι την γνώριζαν τις Μπαχάμες τις είχαν αλωνίσει

όχι μόνο οι Έλληνες γνώριζαν τις Μπαχάμες αλλά και οι Φοίνικες, βρέθηκαν άγκυρες και αμφορείς.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 24 Μάιος 2017, 15:38

Όταν λέω εγώ ότι μας ψεκάζουν http://imgur.com/a/ejqqy :s_rofl :s_rofl :s_rofl

ΣΣ: Διάδοχε ,ναι ο "Χάρος" είναι, έβαλα να μου τον φυλάνε οι σωρικοί
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”