Λίβανος, Καζέρτα, Απελευθέρωση, Δεκεμβριανά, Βάρκιζα

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Re: Λίβανος, Καζέρτα, Απελευθέρωση, Δεκεμβριανά, Βάρκιζα

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 20 Δεκ 2021, 21:43

Αθηναϊκά Νέα 25/1/1945
Οι Γερμανοί ελπίζουν να νικήσουν με "μυστικά όπλα" . Τα αναποτελεσματικά Β1 , Β2 κ.λπ. :D
Εικόνα
Οι δυο επόμενες εικόνες να διαβαστούν σαν μία κάθετα. Ο νόμος για τους δοσιλόγους. Και μόνο η πρόθεση να βοηθήσεις τον εχθρό σε έκανε δοσίλογο . Οι κατοχικοί πρωθυπουργοί και υπουργοί ήταν δοσίλογοι και μόνο με την ιδιότητά τους. Καταργείται ο νόμος που ήθελε το αδίκημα να παραγράφεται μετά από 6 μήνες.
Οι δημόσιες υπηρεσίες και ο τράπεζες να δώσουν στοιχεία για τους δοσιλόγους , αλλιώς κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ως συνεργοί.
Οι μάρτυρες υπερασπίσεως θα είναι μέχρι 10.
Ο μηνυτής θα μένει κατά την διάρκεια της δίκης στο ακροατήριο γιατί μετά το τέλος της δίκης μπορεί να κατηγορηθεί για ψευδή καταμήνυση.
Εικόνα
Εικόνα
Οι δυο επόμενες εικόνες να διαβαστούν σαν μία.
Ο Εργατικός Άγγλος σερ Γουώλτερ Σιτρίν πήγε και είδε τα 350 πτώματα στο Περιστέρι και δήλωσε τον αποτροπιασμό του για τις σφαγές. Εργάτης να ντουφεκάει εργάτη ! :laugh1:
Μίλησε με την ΓΣΕΕ στην Πατησίων . Τον προσφώνησε μια εργάτρια και αυτός μετέφερε τους χαιρετισμούς 7 εκ. Άγγλων εργατών. Είπε πως μια αγγλική παροιμία λέει πως η αλήθεια είναι στο βάθος ενός πηγαδιού και θα πρέπει να σκάψουμε πολύ βαθειά για να την βρούμε. Στην Ελλάδα είδε πράγματα που ούτε θα μπορούσε να τα φανταστεί. Δεν φανταζόταν πτώματα εργατών σφαγμένους από συναδέλφους τους. Ο αγγλικός τύπος μας παραπλάνησε χωρίς να το θέλει . Δεν μας έδωσε την σωστή εικόνα. Τελικά η κυβέρνηση [ δηλαδή ο Τσώρτσιλ ] έβαλε τα πράγματα στην σωστή τους θέση.
Οι εκτελέσεις στο Περιστέρι είχαν γίνει με μαχαίρια και λίθους.
Στα Άνω Λιόσια βρέθηκε το πτώμα του απαχθέντος υποναυάρχου εν αποστρατεία Μανουσάκη. Τον εκτέλεσαν με μια σφαίρα στον κρόταφο γιατί έτσι γέρος που ήταν δεν μπορούσε να περπατήσει και να ακολουθήσει τους υπολοίπους ομήρους στην Θήβα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο κτήμα Ευταξία στο Οβιδουργείο της Ελευσίνας έχουν θάψει οι ΕΛΑΣίτες 1.000 πτώματα εκτελεσμένων. :hmhmhm:
Στα διυλιστήρια της Ούλεν βρέθηκαν 55 νέα πτώματα ( τα 8 γυναίκες ). Αναγνωρίστηκαν ο υπαρχιφύλαξ Μορφίδης , ο Πέτρος Αρναούτης , ο Αλέξανδρος Σέρβας και η 65χρονη Βασιλική Χρήστου.
Εικόνα
Εικόνα
Ασύρματος 5/2/1945
Εικόνα
Πριν ακόμη τελειώσει ο Β΄ΠΠ άρχιζε ο Ψυχρός Πόλεμος.
Εικόνα
Οι σφαγμένοι στο Περιστέρι.
Εικόνα
Δεν νομίζω πως έγινε ποτέ τέτοιος γάμος ! :hmhmhm:
Εικόνα
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Δεκ 2021, 11:12

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Έχω ένα σπανιότατο βιβλίο, το αγόρασα από σκουπιδιαρηδες σε άθλια κατάσταση, φυσικά το βιβλιοδεσία το περιποιήθηκα... Το βιβλίο είναι του 1948.... Πάρα πολλά στοιχεία από την πλευρά του ΕΔΕΣ στην 206 σελίδα αναφέρεται στις επιθέσεις στα Δεκεμβριανά κατά του Ζέρβα ...

Το βιβλίο αυτό λοιπόν αναφέρει ότι στις 9-12-1944 ο Ζέρβας έστειλε τηλεγράφημα στον Σκόμπυ ότι είναι έτοιμος να αποστρατευσεί τις δυνάμεις του (10 του μήνα έληγε η προθεσμία που είχε θέσει η κυβέρνηση) και ο Σκόμπυ του απαντά:

< Να μη αποστρατευθεί και ότι η εκτέλεσις της σχετικής διαταγής αναστέλλεται επ αόριστον. Να αναμενη όπως είναι και θα του αποσταλούν Μεσαορίας συντηρησιν>

IMG_20211220_164524_077.jpg

IMG_20211220_170220_253.jpg

Αυτο ειναι διτομο. Το χω σε ηλεκτρονικη μορφη.

Μονότομο είναι ρε στη φυσική του μορφή και 381 σελίδες όλο αναίσχυντα ψέματα.
Είναι έκδοση του ίδιου του Μυριδάκη και το τύπωσε το 1948 στο τυπογραφείο Ξάνθη-Λωρίδα.
Και ''Παν αντίτυπον φέρει την υπογραφή του συγγραφέως''.
Και με κεφαλαία ''ΑΦΙΕΡΟΥΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ''. :D
Αυτά για να πειστεί ο Πλούτωνας ότι δε μιλάει με άσχετους. :fico:
Και διάβασε στις σελ 290-293 πώς διαστρεβλώνει τα μυστικά και δόλια νταραβέρια του Ζέρβα με τους Γερμανούς και θα λυθείς στα γέλια από τη χυδαία προσπάθεια του να καταλογίσει συνεργασία του Βελουχιώτη με τους Γερμανούς.
Αυτό είναι το ''σπάνιο'' βιβλίο του Πλούτωνα.
Ακόμα ένα χυδαιογράφημα της δωσιλογικής πλευράς εναντίον του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και επιτομή της ιστορικής διαστρέβλωσης.
Με δυο λόγια είναι ένα υποκειμενικό αντιιστορικό σκουπιδογράφημα που κανένας ιστορικός από τότε που κυκλοφόρησε δεν πήρε στα σοβαρά υπόψη του.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Δεκ 2021, 12:53

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Είναι έκδοση του ίδιου του Μυριδάκη και το τύπωσε το 1948 στο τυπογραφείο Ξάνθη-Λωρίδα.
Και με κεφαλαία ''ΑΦΙΕΡΟΥΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ''. :D
Και διάβασε στις σελ 290-293 πώς διαστρεβλώνει τα μυστικά και δόλια νταραβέρια του Ζέρβα με τους Γερμανούς και θα λυθείς στα γέλια από τη χυδαία προσπάθεια του να καταλογίσει συνεργασία του Βελουχιώτη με τους Γερμανούς.
Ακόμα ένα χυδαιογράφημα της δωσιλογικής πλευράς εναντίον του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και επιτομή της ιστορικής διαστρέβλωσης.
Με δυο λόγια είναι ένα υποκειμενικό αντιιστορικό σκουπιδογράφημα που κανένας ιστορικός από τότε που κυκλοφόρησε δεν πήρε στα σοβαρά υπόψη του.

Εγώ το έχω στα χέρια μου, το πρωτότυπο, και μπορω να δω τι γράφει. Πέραν τούτου όπως και αν το κάνεις είναι πια μια πολύ σπάνια πηγή, ξέρεις πολλούς εσύ να έχουν στα χέρια τους ένα τέτοιο βιβλίο, και εγώ σου γράφω πως βρέθηκε στα χέρια μου.

Φυσικά αποτελεί πρωτογενή ιστοργική πηγή, διότι γράφτηκε από άνθρωπο που συμμετείχε , φυσικά εκφράζει το πάθος της περιόδου και πρέπει να το διαβάσεις προσεκτικά.

Ειναι γνωστό ότι οι κομμουνιστές που έγραψαν κείμενα την περίοδο αυτή ήταν άκρως αντικειμενικοί. :D

Να σε ρωτήσω όμως κάτι, αφού είναι αυτό που είναι το βιβλίο αυτό γιατί πάτε και το διαβάζετε και αντλείται στοιχεία;

Ο Μιχαλ αγάς είχε ενόπλους χωρικούς, οπλισμένους από τους Γερμανούς για να υπερασπίζονται τα χωριά τους, δεν έκαναν επιχειρήσεις κατά των ανταρτών, απλά τους απαγόρευαν να χρησιμοποιούν τα χωριά τους, για επιστράτευση, διαμονή, τροφοδοσία κλπ.... Όπως καταλαβαίνεις αυτό ήταν θανάσιμη απειλή για τους αντάρτες και γι αυτό τους ονόμασαν προδότες.... Διαφορετική περίπτωση είναι του Πούλου.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Δεκ 2021, 13:02

pluton έγραψε:Όχι ένας τόμος είναι, τουλάχιστον εγώ αυτό έχω.

Ραν ταν πλαν έγραψε:Μονότομο είναι ρε στη φυσική του μορφή και 381 σελίδες όλο αναίσχυντα ψέματα.

Εγω το εχω σε pdf με διαφορετικο εξωφυλλο και δυο τομους απο εκδοσεις ''Σιδερη'' 1977. Ο πρωτος τομος ειναι 450 σελ. και ο δευτερος 400. Το βιβλιο που εδειξε ο Πλουτον στις φωτο μου φαινεται το πολυ 300 με 400 αντι για 850 που επρεπε να ειναι κανονικα.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Δεκ 2021, 13:12

Όχι είναι 381 σελίδες ένας τόμος, απλά εγώ το περιποιήθηκαν και το βιβλιοδέτησα με δέρμα στην ράχη και πανί στο καπάκι.

[attachment=1]IMG_20211221_130818_061.jpg[/attachment]

[attachment=0]IMG_20211221_130810_102.jpg[/attachment]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Δεκ 2021, 13:32

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Άιντε να σου βάλω μια πρωτότυπη πηγή που θα σ ευχαριστήσει, και αυτό το βιβλιοδέτησα, πρόκειται για ΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ, διάβασε όσο μπορείς αντικειμενικές ειδήσεις, με αυτές παραμυθιαζαν τους ,,μαχητές,, και τις ,,μαχητριες,, για όσους δηλαδή μπορούσαν να διαβάσουν.

IMG_20211221_132527_592.jpg

IMG_20211221_132456_456.jpg

IMG_20211221_132437_147.jpg

Άντε να τα βρεις αυτά σύντροφε. Μόνο μοναρχοφασιστικα βιβλία πας και διαβάζεις. :D
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Δεκ 2021, 14:10

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Όχι ένας τόμος είναι, τουλάχιστον εγώ αυτό έχω.

Ραν ταν πλαν έγραψε:Μονότομο είναι ρε στη φυσική του μορφή και 381 σελίδες όλο αναίσχυντα ψέματα.

Εγω το εχω σε pdf με διαφορετικο εξωφυλλο και δυο τομους απο εκδοσεις ''Σιδερη'' 1977. Ο πρωτος τομος ειναι 450 σελ. και ο δευτερος 400. Το βιβλιο που εδειξε ο Πλουτον στις φωτο μου φαινεται το πολυ 300 με 400 αντι για 850 που επρεπε να ειναι κανονικα.

Εύκολα τσεκάρουμε αν είναι το ίδιο.
Το πρώτο κεφάλαιο ''ΙΔΡΥΣΙΣ ΤΟΥ Ε.Δ.Ε.Σ'' το ξεκινάει έτσι;

«Προ της καταρρεύσεως του Αλβανικού μετώπου ο Στρατηγός Ζέρβας προέβλεπε την Εθνικήν συμφοράν...»

και η τελευταία πρόταση του βιβλίου στη σελ 381 είναι αυτή;

«Δυστυχώς εκρατήθη πάντοτε περιωρισμένος εις ενίσχυση [....] ΑΠ' ΑΡΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡ' ΟΛΩΝ ΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ.»

Και όπως είπαμε και πιο πάνω πρόκειται για ''μνημείο'' ιστορικής διαστρέβλωσης, ψεμάτων και χυδαίου αντικομμουνισμού, το οποίο ήταν απόλυτα σύμφωνο βέβαια με το πνεύμα της εποχής.
Τότε που ήταν κυρίαρχη η ιδεολογία του δωσιλογισμού και της πατριδοκαπηλείας από τη μεριά των ''νικητών'' απόντων από τον αγώνα και των υποστηρικτών τους ταγματασφαλιτών τους οποίους αναγνώρισαν ως ''αντιστασιακούς'' ως αμοιβή για τη στήριξη που τους πρόσφεραν.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 21 Δεκ 2021, 14:46

Ασύρματος 5/2/1945
Δεν θα δοθεί γενική αμνηστεία. Θα αμνηστευθούν μόνο τα πολιτικά εγκλήματα ( π.χ. απλή συμμετοχή στην στάση ) και όχι τα ποινικά ( ωμότητες , λεηλασίες ,εμπρησμοί ). Η Άκρα Αιστερά δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση.
Εικόνα
Δύο εαμικοί γιατροί διαπράττουν εγκλήματα κατά τα Δεκεμβριανά. Ο ένας έκανε την κλινική του σφαγείο. ( Αυτό γίνεται και ταινία θρίλερ ! :mrgreen:
)Βρέθηκε και ακέφαλο πτώμα. Ο άλλος ήταν κτηνίατρος και έδρασε σε Αθήνα και Άργος.
Εικόνα
1.400 αιχμάλωτοι Εαμίτες των Άγγλων παραδίδονται στις ελληνικές φυλακές.
Εικόνα
5 Εαμίτες του δεκεμβριανού κινήματος καταδικάζονται σε άμεση εκτέλεση. Δεν θα εκτελεσθούν όμως ( ανακαλύφτηκε κάποιο νομικίστικο τερτίπι ) ούτε θα γίνουν άλλες δίκες γιατί η κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με τους στασιαστές του ΕΑΜ. Αυτοί που αναφέρονται ( Μονέδας , Μπουρδής κ.λπ. ) εκτελέστηκαν αργότερα στον Εμφύλιο. Ένας απ'τους λόγους που επικαλέστηκε ο Μουτσογιάννης όταν έφαγε τον υπουργό δικαιοσύνης Λαδά , ήταν και η εκτέλεση αυτών των Εαμιτών.
ΕΑΜίτες ηθοποιοί φυλακίζονται ή καταζητούνται. Τον προφυλακισμένο Εαμίτη Παππά τον κατηγορούν πως ήταν φρούραρχος στο Περιστέρι. Ενδέχεται όμως ο άνθρωπος να πήγε εκεί για να σώσει απ' τους Εαμίτες τον αιχμάλωτο Γιαδακηρόγλου που ήταν ο χρηματοδότης του ! Δυστυχώς δεν το κατόρθωσε.
Διαφεύγουν ακόμη οι Εαμικοί ηθοποιοί Βεάκης , Γιαννίδης , Γλυνός και Θάλεια Κουρή.
Ανακρίνονται οι Πατρίκιος , Μυράτ , Μπούμης , Καίτη Ντιριντάουα κ.α. Σε αυτούς έχει κάνει μήνυση ηθοποιός που επέστρεψε απ' την ομηρία.
Εικόνα
Ακρόπολις 30/1/1945
Οι επόμενες φωτογραφίες να διαβαστούν σαν μία καθέτως.
Την 1/2 θα φτάσουν ο Σαράφης και άλλοι 3 Εαμικοί αντιπρόσωποι στην Αθήνα για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Αν οι διαπραγματεύσεις δεν καρποφορήσουν τον λόγο θα έχουν πάλι τα όπλα.
Φήμες για δυσφορία των υπολοίπων εαμικών κομμάτων επειδή η κυβερνητική πρόταση για τις διαπραγματεύσεις είναι να παρίστανται μόνο αντιπρόσωποι του ΚΚΕ και όχι άλλου εαμικού κόμματος. Ο Δαμασκηνός τους απαντάει ευγενικά πως ουσιαστικά το ΕΑΜ είναι μόνο το ΚΚΕ και οι υπόλοιποι είστε απλές μαριονέτες. Θέλω στις διαπραγματεύσεις οπωσδήποτε τους Παρτσαλίδη , Σιάντο και Σαράφη και αν θέλετε να συμμετέχουν και άλλοι εαμικοί , δώστε δυο στρατιωτικούς Εαμίτες ως βοηθούς στον Σαράφη.
Εικόνα
Εικόνα
Περιοδικό ΑΕΡΑ ( Αγγλία - Ελλάδα - Ρωσία - Αμερική ), Κάιρο - Αλεξάνδρεια , Φεβρουάριος 1945.
Αφιέρωμα στον αγγλόφιλο , βενιζελικό , αντιβασιλιά αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό.
Εικόνα
19 αιώνες το ελληνικό έθνος αγωνίζεται υπό την προστασία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού για την επικράτηση της Διδασκαλίας του Λυτρωτή Θεανθρώπου. Πολλά έπαθε και μπήκε σε δοκιμασίες. Πάντοτε όμως νίκησε και οι εχθροί του καταντροπιάστηκαν . Γιατί οι αρχές για τις οποίες αγωνίζεται είναι αιώνιες και ακατάλυτες σαν το κράτος , την δύναμη και την δόξα του Κυρίου μας Σωτήρα Χριστού.
Ο Δαμασκηνός φοιτητής σε ηλικία 20 ετών.
Κρατώντας τον Σταυρό στα Ιεροσόλυμα το 1925 όταν ήταν μητροπολίτης Κορίνθου.
Εκδρομή στην Πάρνηθα με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος , έναν αποθανόντα μητροπολίτη και ένα άλογο.
Με τον Βενιζέλο το 1928 καταθέτουν τον θεμέλιο λίθο του μητροπολιτικού μεγάρου Κορίνθου το 1928. Την Κόρινθο είχε χτυπήσει καταστροφικός σεισμός και ο Δαμασκηνός βοήθησε πολύ στην ανοικοδόμησή της.
Το 1938 - 41 ήταν εκτοπισμένος στην Σαλαμίνα. Του προσφέρεται ο πρωινός καφές.
Εικόνα
Ο Δαμασκηνός με τον διερμηνέα του ταγματάρχη Μακάσκυ . Είχαν συνδεθεί απ' την Κατοχή. Ο Μακάσκυ είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε θάνατο , αλλά δραπέτευσε και επέστρεψε με την απελευθέρωση.
Φόρτος εργασίας για τον αντιβασιλιά - αρχιεπίσκοπο.
Εικόνα
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Δεκ 2021, 16:10

Και όπως είπαμε και πιο πάνω πρόκειται για ''μνημείο'' ιστορικής διαστρέβλωσης, ψεμάτων και χυδαίου αντικομμουνισμού, το οποίο ήταν απόλυτα σύμφωνο βέβαια με το πνεύμα της εποχής.
Τότε που ήταν κυρίαρχη η ιδεολογία του δωσιλογισμού και της πατριδοκαπηλείας από τη μεριά των ''νικητών'' απόντων από τον αγώνα και των υποστηρικτών τους ταγματασφαλιτών τους οποίους αναγνώρισαν ως ''αντιστασιακούς'' ως αμοιβή για τη στήριξη που τους πρόσφεραν.

Λοιπόν αποφάσισα να σου βάλω την αντικειμενική πληροφόρηση που παρείχε το Δελτίο του ΔΣΕ ... Μια δημοσιογραφία που τιμά το λειτούργημα της πληροφόρησης, χωρίς λογοκρισία, με μετριοπάθεια, αντικειμενικότητα και κυρίως σεβασμό στην ιστορική αλήθεια.

Τα βάζω προς τέρψη σας.

IMG_20211221_160156_176.jpg

Η φροντίδα για τα παιδιά δεν είναι τίποτα άλλο παρά το σλαβοκινητο παιδομάζωμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Δεκ 2021, 16:18

pluton έγραψε:IMG_20211221_132527_592.jpg

Ρε Πλουτωνα, σε τρολλαρανε στην βιβλιοδεσια? Γιατι στο εξωφυλλο ειναι ο Τσε Γκεβαρα? :laugh1:

Ραν ταν πλαν έγραψε:Εύκολα τσεκάρουμε αν είναι το ίδιο.
Το πρώτο κεφάλαιο ''ΙΔΡΥΣΙΣ ΤΟΥ Ε.Δ.Ε.Σ'' το ξεκινάει έτσι;

«Προ της καταρρεύσεως του Αλβανικού μετώπου ο Στρατηγός Ζέρβας προέβλεπε την Εθνικήν συμφοράν...»

και η τελευταία πρόταση του βιβλίου στη σελ 381 είναι αυτή;

«Δυστυχώς εκρατήθη πάντοτε περιωρισμένος εις ενίσχυση [....] ΑΠ' ΑΡΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡ' ΟΛΩΝ ΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ.»

Περιεργη φαση. Το πρωτο κεφαλαιο εχει το ιδιο ονομα αλλα ξεκιναει αλλιως ''Την 20η Απριλιου 1941 ο στρατηγος Τσολακογλου...''. Η τελευταια προταση του 2ου τομου ειναι ''Με αυτα περαινω το παρον εργο με το αισθημα....''.

Μηπως το δικο μου ειναι πιο νεα εκδοση?
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”