Freisinniger έγραψε:ε καιν ποιος τις ξεκίνησε;
Ο Σταλιν. Μαλλον τοτε στην Ρωσια τελειωσαν οι ταξικοι εχθροι και το συστημα δεν ειχε με ποιους να ασχοληθεί.

Freisinniger έγραψε:ε καιν ποιος τις ξεκίνησε;

Λαχουρένιος έγραψε:ВладимирВладимирович έγραψε:Σιγα τους κουλακους-χωρικους, μεγαλοαστοι ημασταν. Μαλιστα ενας απο πραπρα ειχε και τιτλο ευγενείας.
Aκομα πιο καπιταλες δηλαδη![]()

Freisinniger έγραψε:αν θυμάμαι καλά ο Λενιν τις είχε ξεκινήσει, όχι όμως για Έλληνες, γενικότερα για όλες τις εθνικές μειονότητες.
ВладимирВладимирович έγραψε:Ποια συνεργασια με ναζι αγαπητε, οι δικες και εκτοπισμοι αρχισαν πολυ πριν του ΒΠΠ. Ας πουμε ενας απο προπαπουδες μου κατηγορηθηκε ως "ιδρυτης και αρχιγος ελληνικης αντιεπαναστατικης εθνικιστηκης κατασκοπο-σαμποταζνικης οργανωσης" και η υποθεση ηταν του 1935.
Παλι καλα που προλαβε να πεθανει απο καρδιακο επεισοδειο πριν καταδικαστει, και ετσι γλιτωσαν τα παιδια του (συμπεριλαμβανομένων και του παππου μου).
The Odyssey of Greek Pontians in the former Soviet Union after the Revolution of 1917 could be characterised by three historical periods that have indisputably marked the history of Russia.
The first period (1917-1937) is characterised by the prevalence of Lenin's theory and by the existence of certain political freedoms, regarding mother tongue and the minorities' way of living. As a consequence of this political order, Greek civilisation made a significant progress.
The second one is the period of persecution and massive banishment of the biggest part of the population, which starts in 1937, when Stalin was the absolute ruler of the country. The reasons of that persecution during 1937-1939 remain unknown. The tendency of the minorities to establish autonomous areas is regarded as one of them. The 13th of June 1949 is the day of the massive deportation of the Greek-Pontians citizens of Caucasus into Central Asia, especially into the Republics of Kazakhstan, Uzbekistan and Kirghisia. The Greek-Pontic population who has the Greek citizenship and lives in the Republic of Georgia is sent to exile. Stalin's ulterior scope was the exploitation of the huge and remote areas of the former Soviet Union through the full cover of his country's need for labour.
The third period, which virtually begins in 1985 and is characterised by the perestroica ideology, allows the hidden nationalism of the minorities to be shown. This fact concludes into the vindication of certain rights, which in addition to the borders' opening and the possibility of immigration, has led to nationalistic riots and to the increase of the immigration's population.
https://www.ipw.uni-hannover.de/fileadm ... 11_528.pdf

ВладимирВладимирович έγραψε:Σιγα τους κουλακους-χωρικους, μεγαλοαστοι ημασταν. Μαλιστα ενας απο πραπρα ειχε και τιτλο ευγενείας.

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:ВладимирВладимирович έγραψε:Σιγα τους κουλακους-χωρικους, μεγαλοαστοι ημασταν. Μαλιστα ενας απο πραπρα ειχε και τιτλο ευγενείας.
Και μετά ψάχνεις γιατί σας κυνήγησαν;
Να τρέχουν τον παππού στα δικαστήρια το 1935 δεν είναι στις μεηστρημ ποντιακές διώξεις, αυτές αρχίζουν απο το 1937 και μετά. Το 1935 ούτε οι Δίκες της Μόσχας δεν είχαν αρχίσει.
Προφανώς είχατε σταμπαριστεί ως μπουρζουάδες, το έπαθαν σχεδόν όλοι όσοι είχαν οικονομική επιφάνεια και ιστορικές σχέσεις με το προηγούμενο φεουδαρχικό καθεστώς.

Freisinniger έγραψε:Εγώ αναρωτιέμαι πως έγινες κομμουνιστής... μετά από όλα αυτά που μας λες, μαζοχισμός το λένε;

Freisinniger έγραψε:Εγώ αναρωτιέμαι πως έγινες κομμουνιστής... μετά από όλα αυτά που μας λες, μαζοχισμός το λένε;

ВладимирВладимирович έγραψε:Freisinniger έγραψε:Εγώ αναρωτιέμαι πως έγινες κομμουνιστής... μετά από όλα αυτά που μας λες, μαζοχισμός το λένε;
Μα και οι παππούδες κομμουνιστες ηταν, αν και εξοριστοι.
Αλλο ειναι η ιδεολογία και αλλο η παρανοια του Σταλιν.