pluton έγραψε:Από το 1950 είχαμε ανάπτυξη αλλά επί χούντας απογηώθηκε (χούντας του Γ Παπαδόπουλου διότι από χούντας Ιωαννίδη αρχίσαμε την κατρακύλα).... η μόνιμη αυτή ανάπτυξη έπεσε στα τάρταρα μονίμως μόλις έφυγε η κυβέρνηση Γ Παπαδοπούλου και ήρθαν οι δημοκράτες, δεν μιλάμε για μια ομαλή διολίσθηση, μιλάμε για κάθετη πτώση και αυτό εσύ το βρίσκεις φυσιολογίκο.
επί Χούντας είχαμε και κατακόρυφη άνοδο του δανεισμού, μη το ξεχνάς αυτό. Πράγματι το ΑΕΠ πέφτει με Ιωαννίδη αλλά μη ξεχνάς ότι το 1973 που ανέλαβε ο Ιωαννίδης ο πληθωρισμός είχε φτάσει το 40% και το δημόσιο χρέος είχε ήδη διογκωθεί σημαντικά. Δεν θεωρώ τίποτα φυσιολογικό. Έχω κράξει πολλές φορές την μεταπολίτευση και την αστική δημοκρατία αλλά δεν είναι on topic. Καλύτερα το τώρα πάντως, συγγνώμη αλλά δεν θέλω να φοβάμαι να λέω την γνώμη μου ελεύθερα.
Ναι παρ ελπίδα είναι καλή η κυβέρνηση του Κούλη και συγκρινόμενη με τον αριστερό Αρμαγεδδώνα του Τσίπρα είναι η μέρα με την νύχτα, τι να κάνουμε τώρα δεν φοράμε όλοι κομματικές παρωπίδες που σώνει και καλά επειδή είναι ΝΔ είναι κακή, Ε! όχι δεν έχει σχέση η κυβέρνηση των αρίστων με την κυβέρνηση Δούρου, Καρανίκα, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου πως να το κάνουμε;
Μαζί να τους τα χώσουμε αλλά να υπάρχει λόγος όχι διότι η ιδεοληψία μας το υπαγορεύει.
Ναι, καλέ τέλεια είναι η κυβέρνηση των αρίστων. Δεν θα έχει μείνει μικρομεσαίος για μικρομεσαίο μέχρι το πέρας της τετραετίας. Βάζω τελεία εδώ δεν αναλύω παραπάνω γιατί θα βγούμε off topic πάντως για όνομα του Θεού μη πετάς συνέχεια σπόντες περί ΣΥΡΙΖΑ. Έδειχνες να καταλαβαίνεις ότι δεν έχω καμία σχέση με τις συστημικές οπορτούνες και τώρα μου τα χαλάς πάλι.
Για τον Τρικούπη έχεις άδικο, ο Τρικούπης ήταν ένας καλός πρωθυπουργός, ακόμα και τον σιδηρόδρομο που ήταν στενός (Πελοποννήσου) έγινε για να τονωθεί και εξιχρονιστεί η χώρα αλλά έμπαινε το ζήτημα κόστος και δεν μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά μια γραμμή άλλων διαστάσεων (η λύση αυτή έχει εφαρμοστεί σε πολλά μέρη σαν λύση ανάγκης). Τώρα για τον ΕΒ έχεις δίκαιο πήρε την πλειοψηφία των ψήφων (7.125 ψήφους παραπάνω) και καθόρισαν την εκλογή Γούναρη και του συνεργαζόμενου ΚΚΕ οι ψήφοι των Εβραίων, των Τούρκων, των Αλβανών, και των Σλάβων.
Ο σιδηρόδρομος ήταν για την ενίσχυση της βιομηχανίας για αυτό ήταν και επίτευγμα της βιομηχανικής επανάστασης, στην Ελλάδα με μεγάλη ακτογραμμή και συνεπώς γειτνίαση στην θάλασσα δεν είχε χρησιμότητα αφού δεν υπήρχε βιομηχανία ήταν κίνηση απλά για πολιτική προπαγάνδα και προσέλκυση ψήφων. Έλεγαν στον απλό αγράμματο αγρότη " να οι ράγες, τρένα έχουν μόνο στην Ευρώπη, ήρθε η ανάπτυξη ".
Σου είπα κάθε περίοδος είχε τα δικά της κατάλληλα τεχνολογικά και οικονομικά μέσα που επέτρεπαν κάποια έργα. Δεν ήταν κάνα μεγάλο κατόρθωμα, αν το πάμε έτσι ας πούμε και μπράβο στον Τσίπρα που άνοιξε ένα σωρό δρόμους, αύξησε τις ΜΕΘ κλπ. Δεν έχει σχέση αυτό.
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε, δεν έχετε τίποτα να χάσετε εκτός από τις αλυσίδες σας -Καρλ Μαρξ
Μην φοβάστε την αναταραχή -Μάο Τσε Τούνγκ