pluton έγραψε:Ναι βρε Ρεκ--μας όπως σε φτιάχνει, ήξερες λοιπόν ότι ήταν τρία τα γράμματα αλλά ένα πιάνεται διότι αυτό δημοσίευσε ο Μανιαδάκης. Ενώ εγώ δεν το ήξερα. Τώρα επειδή είσαι πονηρό παιδί μου λες "Έλα παππού μου να σου δείξω που το έχει η γιαγιά μου".
Βρε άνθρωπε ΟΛΑ τα γράμματα και τα τρία ήταν σε γνώση του Μανιαδάκη, δημοσίευσε το πρώτο διότι ήταν στην γραμμή δίπλα στον Ι Μεταξά βοηθάμε την πολεμική προσπάθεια. Τα άλλα δύο δεν τα δημοσίευσε διότι βαρούσαν άλλο χαβά. και το πρώτο δεν θα το δημοσίευε αν είχε άλλο περιεχόμενο.
Υποπτευόμουν ότι δεν ξέρεις τι ΓΚΑΦΑ έκανε το ΚΚΕ με την συμφωνία Σκλαβαίνα Σοφούλη, που μας την παρουσίασες σαν την συμφωνία.
πήγαινε να διαβάσεις ξανά το ιστορικό των γραμμάτων.
όσο για τη γραμμή των γραμμάτων καμία σχέση δεν έχει με το μεταξά και το φασιστικό σκυλολόι του.
η γραμμή τους ήταν απόλυτα σύμφωνη με τις αποφάσεις του 7ου συνεδρίου της κομ. διεθνούς από τον ιούλη του 1935 της 4ης ολομέλειας του κκε από το σεπτέμβρη του 1935 και κυρίως με του 6ου συνεδρίου του κκε από το δεκέμβρη του 1935.
τις οποίες είμαι σίγουρος ότι πρώτη φορά ακούς γι αυτές.
σε όλες τις αποφάσεις καθοριζόταν η στάση των κομ.κομμάτων απέναντι στον κίνδυνο απειλής της εθνικής ανεξαρτησίας των χωρών τους..
απόλυτη συμμετοχή στον απελευθερωτικό αμυντικό αγώνα ανεξάρτητα από το ποιος θα τον καθοδηγούσε.
αυτά από ένα χρόνο έως οχτώ μήνες πριν ο φασίστας μεταξάς καταλύσει και αυτή την κουτσή αστική δημοκρατία που υπήρχε και πέντε χρόνια πριν την κήρυξη του πολέμου.
οπότε τι μεταξάς και παπάρια μας τσαμπουνάς.και ξεκαθάρισε στο μυαλό σου ότι άλλο η πατριωτική στάση και άλλο η στήριξη στη φασιστική δικτατορία μεταξά. ακόμα και εσύ να είχες την εξουσία το κκε θα έπαιρνε μέρος στον πόλεμο μέχρι το σημείο που θα σταμάταγε να ήταν απελευθερωτικός.
πάνω σε αυτές τις αποφάσεις στηρίχτηκε και το σύμφωνο σοφούλη σκλάβαινα. το οποίο αν εφαρμοζόταν και ο λαός συνειδητοποιούσε ότι μπορούσε να κερδίσει πραγματικές δημοκρατικές ελευθερίες μέσα από τη στήριξη του παλλαϊκού μετώπου-κκε ο μεταξάς όχι εξουσία δε θα έβλεπε αλλά το λιγότερο τρία μέτρα σχοινί.