Διαχρονικός σεβασμός προς τους Έλληνες

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Διαχρονικός σεβασμός προς τους Έλληνες

Δημοσίευσηαπό nemo » 24 Μάιος 2017, 10:29

Στύγιος έγραψε:Συνεχίστε παρακαλώ , μετά τις 10 σελίδες ίσως θα έλθετε πιο κοντά με το βόθρουμ :s_cool

δεν υπαρχει σωσμος στη ελ οσο πιο μακρια φυγουμε τοσο το καλυτερο :D
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Μάιος 2017, 10:39

ΓΑΛΗ έγραψε:1. Ακριβώς γι' αυτό έβαλα και τη λέξη "μεγαλείο" σε εισαγωγικά. Η κλασσική περίοδος της Ελλάδας, που την καθόρισε ως μήτρα του δυτικού πολιτισμού, έπεται κατά χιλιετίες της ακμής του Κινέζικου, Αιγυπτιακού και Μεσοποταμιακού πολιτισμού. Το θέμα λοιπόν είναι ποια ήταν τα στοιχεία, που έκαναν τον Ελληνικό πολιτισμό να ξεχωρίσει. Για να απαντήσει κάποιος σε αυτό θα πρέπει να έχει μια στοιχειώδη γνώση και των άλλων πολιτισμών σε κάποια δομικά για τη λειτουργία των κοινωνιών στοιχεία.

2. Θα επιμείνω στο ότι το κάνουν όλα τα αντιεθνίκια, καθαρά για πολιτικούς λόγους. Ακόμη κι αν πιστεύουν το αντίθετο, δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να μην υποστηρίξουν αυτήν τη γραμμή.

3. Σαφώς και είναι η πραγματικότητα αλλά το στοιχείο που λείπει συνήθως από την εικόνα είναι ότι αυτό συνέβη σε όλες τις φυλές και όλα τα έθνη. Κάποιοι εθνικιστές θεωρούν ότι είναι συνήθως απόγονοι του Περικλή ή του Λεωνίδα και ποτέ κάποιου σκλάβου και κάποιοι αντιεθνικιστές παρουσιάζουν τους Έλληνες ως τη μοναδική φυλή που μαγαρίστηκε από... καθαρούς Ρωμαίους, Τούρκους, Σλάβους, Άγγλους, Γάλλους, Ποργογάλους κλπ.

1. Ο ελληνικός πολιτισμός ήταν δίπλα στους δυτικούς, οι οποίοι τον αντέγραψαν και γι' αυτό στη Δύση υπάρχει μεγάλος θαυμασμός για την αρχαία Ελλάδα. Επίσης, οι κατακήσεις του Μ. Αλέξανδρου συνέβαλαν στο να διαδοθεί και στην Ασία. Και πλέον, δεδομένου ότι ο δυτικός πολιτισμός κυριάρχησε σε όλο τον κόσμο, ο θαυμασμός αυτός έχει μεταφερθεί σε όλο τον κόσμο.

2. Δεν ξέρω. Εγώ πάντως δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

3. Όπως είπα και πριν, εγώ αντιμετωπίζω όμοιες περιπτώσεις όμοια. Η Ελλάδα και πχ η Ισλανδία ή η Νορβηγία δεν είναι όμως όμοιες περιπτώσεις. Στην Ισλανδία και τη Νορβηγία υπήρξαν μηδαμινές μετακινήσεις πληθυσμών, οπότε μπορούν να λένε ότι είναι απόγονοι των Βίκινγκς. Στην Ελλάδα, τις τελευταίες 2 χιλιετίες έχει γίνει ο χαμός. Είναι λίγο δύσκολο να πούμε ότι σήμερα οι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Και βέβαια ούτε και οι αρχαίοι Έλληνες ήταν καθαρή φυλή, όπως θέλουν να λένε κάτι ανεγκέφαλα εθνίκια. Ένα κράμα ήταν κι αυτοί από διάφορους άλλους λαούς ή φυλές.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 24 Μάιος 2017, 11:01

αρα ειναι υποκειμενικο οπως το θετεις στο πως οριζεται η καθαροτητα στον καθενα

και δεν ακουσα ποτε μου μεχρι τωρα να λενε οτι οι ελ προηλθαν απο παρθενογεννηση ή απο καποιο εξωγηινο ον

και να μας εξηγησεις αν οχι σε εμας αλλα πρωτίστως στον εαυτο σου πως ενας συμφυρτος απο μιγαδες κατωρθωσε να παραγει πολιτισμο που παρομοιο δεν εχει ξαναγινει
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Μάιος 2017, 11:08

Βιολογική συγγένεια με τους αρχαίους Έλληνες μικρή έχεις (όση έχεις), δεδομένου ότι εδώ υπήρξαν μεγάλες μετατοπίσεις πληθυσμών τα τελευταία 2000 χρόνια και κάτι γεονοκτονίες, χολέρες κλπ κλπ.

Θα μπορούσες να πεις ότι είσαι η συνέχειά τους, ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ είχες τουλάχιστον συνεχίσει τον πολιτισμό τους και τα δικά τους ήθη και έθιμα.

Επί 15 αιώνες περίπου όμως κατεδίωκες αυτό τον πολιτισμό και έσφαζες όποιον τόλμαγε να αντισταθεί. Συνεπώς, ουτε πολιτισμική συνέχεια υπάρχει. Εσύ είσαι ο Ρωμιός, απόγονος του Βυζαντίου. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Το ότι σου καλοάρεσε το κόνσεπτ να το παίξεις απόγονος του Λεωνίδα και του Περικλή, ίσως και για πολιτικούς λόγους και συμφέροντα, είναι άλλο θέμα. Κι αν εσύ θες να το παίζεις ο απόγονος του Περικλή, εγώ πολύ απλά θα σου θυμίζω τίνος απόγονος είσαι και ποια είναι η χαώδης διαφορά που έχεις με αυτούς των οποίων τον απόγονο παριστάνεις. :D :D
0 .

Άβαταρ μέλους
oldjedi
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό oldjedi » 24 Μάιος 2017, 11:10

nemo έγραψε:αρα ειναι υποκειμενικο οπως το θετεις στο πως οριζεται η καθαροτητα στον καθενα

και δεν ακουσα ποτε μου μεχρι τωρα να λενε οτι οι ελ προηλθαν απο παρθενογεννηση ή απο καποιο εξωγηινο ον

και να μας εξηγησεις αν οχι σε εμας αλλα πρωτίστως στον εαυτο σου πως ενας συμφυρτος απο μιγαδες κατωρθωσε να παραγει πολιτισμο που παρομοιο δεν εχει ξαναγινει

:)

Και οχι μονο αυτο ...
Ας εξηγησει το γιατι οι "καθαρες" φυλες των Σλαβων , των Γερμανων , Τουρκων και πολλων αλλων , δεν μπορεσαν να φτιαξουν ενα πολιτισμο τουλαχιστον ισαξιο με τους Ελληνες ...
Μονο οι Κινεζοι και οι Ιαπωνες εφτιαξαν αναλογους πολιτισμους ...
Οσο για τους Ρωμαιους , βρηκαν εναν πολιτισμο ετοιμο και τον απορροφησαν ... Πριν απο την κατακτηση της Ελλαδας και των Ελληνικων πολεων στην Ιταλικη χερσονησο , τι πολιτισμο ειχαν αναπτυξει ;;

:ciao5: Ολντ
0 .
Επιβαλλεται η αποκουμμουνιστοποιηση της Ελλαδας
Τιμη και δοξα στα Ταγματα Ασφαλειας
Πραγματικη Δημοκρατια θα αποκτησουμε , μονο οταν ο τελευταιος κουμμουνιστης εξαφανιστει μαζι με τον τελευταιο γραφειοκρατη.

Άβαταρ μέλους
oldjedi
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό oldjedi » 24 Μάιος 2017, 11:19

Admin έγραψε:Βιολογική συγγένεια με τους αρχαίους Έλληνες μικρή έχεις (όση έχεις), δεδομένου ότι εδώ υπήρξαν μεγάλες μετατοπίσεις πληθυσμών τα τελευταία 2000 χρόνια και κάτι γεονοκτονίες, χολέρες κλπ κλπ.

Δεκτον ...

Θα μπορούσες να πεις ότι είσαι η συνέχειά τους, ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ είχες τουλάχιστον συνεχίσει τον πολιτισμό τους και τα δικά τους ήθη και έθιμα.

Δεν ειναι δυνατον να γινει αυτο ... ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτισμος δεν συνεχιστηκε σταθερος η αναπτυσσομενος συνεχεια εσσαει ...ΟΛΟΙ οι πολιτισμοι εχουν τα πανω και τα κατω τους αναλογα τις συνθηκες που επικρατουν ...

Επί 15 αιώνες περίπου όμως κατεδίωκες αυτό τον πολιτισμό και έσφαζες όποιον τόλμαγε να αντισταθεί. Συνεπώς, ουτε πολιτισμική συνέχεια υπάρχει. Εσύ είσαι ο Ρωμιός, απόγονος του Βυζαντίου. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Το ότι σου καλοάρεσε το κόνσεπτ να το παίξεις απόγονος του Λεωνίδα και του Περικλή, ίσως και για πολιτικούς λόγους και συμφέροντα, είναι άλλο θέμα. Κι αν εσύ θες να το παίζεις ο απόγονος του Περικλή, εγώ πολύ απλά θα σου θυμίζω τίνος απόγονος είσαι και ποια είναι η χαώδης διαφορά που έχεις με αυτούς των οποίων τον απόγονο παριστάνεις.

Πολιτισμικη συνεχεια υπαρχει ... Μην βλεπεις μονο τους διωγμους ... Κοιτα και το ενδιαφερον που εδειξαν οι εκκλησιαστικοι για τους αρχαιους φιλοσοφους , τους οποιους ερμηνευαν και διδασκαν...
Ο Ρωμιος πολιτης στον Ελλαδικο χωρο δεν ηταν Ελληνας ;; Ελληνες δεν ηταν και οι Ρωμιοι πολιτες στα παραλια της Μικρας Ασιας ;; Η λεξη "Ρωμιος" , "Ρωμαιος" ειχε ΠΟΛΙΤΙΚΗ σημασια και οχι πολιτιστικη ...και ηθελε να υποδηλωσει τα πολιτικα δικαιωματα τα οποια ισχυριζονταν πως ειχαν οι Βυζαντινοι αυτοκρατορες στο δυτικο τμημα της Ρωμαϊκης αυτοκρατοριας ...

:D :D

:ciao5: Ολντ
0 .
Επιβαλλεται η αποκουμμουνιστοποιηση της Ελλαδας
Τιμη και δοξα στα Ταγματα Ασφαλειας
Πραγματικη Δημοκρατια θα αποκτησουμε , μονο οταν ο τελευταιος κουμμουνιστης εξαφανιστει μαζι με τον τελευταιο γραφειοκρατη.

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Μάιος 2017, 11:25

Ναι, μόνο που καταδίωξες τον πολιτισμό αυτό. Δεν τον συνέχισες ή τον μετεξέλιξες. Ο πολιτισμός αυτός συνεχίστηκε από τους δυτικούς κυρίως κι από εκεί ήρθε κι εδώ πάλι. Μέχρι τότε ήσουν με τα χαρέμια, τους ναργιλέδες και το ραχάτι.

Οι Σλάβοι πάντως έχουν κατακτήσει το διάστημα. Meanwhile, οι απόγονοι του Σόκρατες δεν ξέρουν ούτε την προπαίδεια καλά - καλά, ενώ το μεγάλο τους τεχνολογικό επιτευγμα ήταν το Pony. :LoL:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 24 Μάιος 2017, 11:37

μα η οποια καποια συγκεκριμένη δημιουργια δεν δημιουργειται εκ του μηδενος αλλα με συγκεκριμενους και στοιχειοθετημενους κανονες ενας απο αυτους ειναι η ποσοτητα ωστε να παραχθει η ποιοτητα το κοινο ανακοινωθεν
των εθνομηδενιστων ηταν παντα η μικρη ελλας με τους λιγοστους ελ αντιθετως η αληθεια ειναι ηταν μια μεγαλη ελλαδα απλωμενη σε ολη την μεσογειο με επικεντρο τους Δελφους και την δηλο δηλαδη στα σημερινα συνορα
...το και στην ρωμη ειχε ελληνες δεν μου αρκει για μενα το σωστοτερο ειναι ..και η ρωμη ειναι των ελ
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Μάιος 2017, 12:00

nemo έγραψε:μα η οποια καποια συγκεκριμένη δημιουργια δεν δημιουργειται εκ του μηδενος αλλα με συγκεκριμενους και στοιχειοθετημενους κανονες ενας απο αυτους ειναι η ποσοτητα ωστε να παραχθει η ποιοτητα το κοινο ανακοινωθεν
των εθνομηδενιστων ηταν παντα η μικρη ελλας με τους λιγοστους ελ αντιθετως η αληθεια ειναι ηταν μια μεγαλη ελλαδα απλωμενη σε ολη την μεσογειο με επικεντρο τους Δελφους και την δηλο δηλαδη στα σημερινα συνορα
...το και στην ρωμη ειχε ελληνες δεν μου αρκει για μενα το σωστοτερο ειναι ..και η ρωμη ειναι των ελ

Για την ακρίβεια όλη η Γη είναι των Ελ. :yesyes:

0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 24 Μάιος 2017, 12:12

Admin έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:1. Ακριβώς γι' αυτό έβαλα και τη λέξη "μεγαλείο" σε εισαγωγικά. Η κλασσική περίοδος της Ελλάδας, που την καθόρισε ως μήτρα του δυτικού πολιτισμού, έπεται κατά χιλιετίες της ακμής του Κινέζικου, Αιγυπτιακού και Μεσοποταμιακού πολιτισμού. Το θέμα λοιπόν είναι ποια ήταν τα στοιχεία, που έκαναν τον Ελληνικό πολιτισμό να ξεχωρίσει. Για να απαντήσει κάποιος σε αυτό θα πρέπει να έχει μια στοιχειώδη γνώση και των άλλων πολιτισμών σε κάποια δομικά για τη λειτουργία των κοινωνιών στοιχεία.

2. Θα επιμείνω στο ότι το κάνουν όλα τα αντιεθνίκια, καθαρά για πολιτικούς λόγους. Ακόμη κι αν πιστεύουν το αντίθετο, δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να μην υποστηρίξουν αυτήν τη γραμμή.

3. Σαφώς και είναι η πραγματικότητα αλλά το στοιχείο που λείπει συνήθως από την εικόνα είναι ότι αυτό συνέβη σε όλες τις φυλές και όλα τα έθνη. Κάποιοι εθνικιστές θεωρούν ότι είναι συνήθως απόγονοι του Περικλή ή του Λεωνίδα και ποτέ κάποιου σκλάβου και κάποιοι αντιεθνικιστές παρουσιάζουν τους Έλληνες ως τη μοναδική φυλή που μαγαρίστηκε από... καθαρούς Ρωμαίους, Τούρκους, Σλάβους, Άγγλους, Γάλλους, Ποργογάλους κλπ.

1. Ο ελληνικός πολιτισμός ήταν δίπλα στους δυτικούς, οι οποίοι τον αντέγραψαν και γι' αυτό στη Δύση υπάρχει μεγάλος θαυμασμός για την αρχαία Ελλάδα. Επίσης, οι κατακήσεις του Μ. Αλέξανδρου συνέβαλαν στο να διαδοθεί και στην Ασία. Και πλέον, δεδομένου ότι ο δυτικός πολιτισμός κυριάρχησε σε όλο τον κόσμο, ο θαυμασμός αυτός έχει μεταφερθεί σε όλο τον κόσμο.

2. Δεν ξέρω. Εγώ πάντως δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

3. Όπως είπα και πριν, εγώ αντιμετωπίζω όμοιες περιπτώσεις όμοια. Η Ελλάδα και πχ η Ισλανδία ή η Νορβηγία δεν είναι όμως όμοιες περιπτώσεις. Στην Ισλανδία και τη Νορβηγία υπήρξαν μηδαμινές μετακινήσεις πληθυσμών, οπότε μπορούν να λένε ότι είναι απόγονοι των Βίκινγκς. Στην Ελλάδα, τις τελευταίες 2 χιλιετίες έχει γίνει ο χαμός. Είναι λίγο δύσκολο να πούμε ότι σήμερα οι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Και βέβαια ούτε και οι αρχαίοι Έλληνες ήταν καθαρή φυλή, όπως θέλουν να λένε κάτι ανεγκέφαλα εθνίκια. Ένα κράμα ήταν κι αυτοί από διάφορους άλλους λαούς ή φυλές.

Απαντώ αριθμητικά.

1. Ναι, αλλά το ερώτημα αφορούσε στα δομικά στοιχεία του πολιτισμού που έβαλε τα θεμέλια αυτού που ονομάζουμε "δυτικό πολιτισμό". Ποια ήταν αυτά, πριν την αντιγραφή και εξέλιξη τους στο imperium;

2. Εγώ αναφέρομαι σε δικές μου διαπιστώσεις. Το αν είναι σωστές ή όχι, θα δείξει.

3. Ναι, η Ισλανδία και η Νορβηγία δεν είναι όμοιες περιπτώσεις με την Ελλάδα. Όπως δεν είναι όμοιες περιπτώσεις με την Ελλάδα, οι φυλές του Αμαζονίου. Εγώ πάντως, μια και μιλάμε για όμοια πράγματα, δεν έχω ακούσει ποτέ για αρχαίο Νορβηγικό ή αρχαίο Ισλανδικό πολιτισμό.

Και θα επαναλάβω αναφορικά με την καθαρότητα των διαφόρων σύγχρονων φυλών ότι δεν άκουσα κανένα αντιεθνίκι να ονομάζει όλους τους άλλους Ευρωπαίους μπάσταρδα των Μογγόλων, των Βίκινγκς κλπ. Παρέμειναν καθαροί Ρωμαίοι, Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Σλάβοι, Τούρκοι... που βίαζαν ασυστόλως τους ακάθαρτους Έλληνες. Μόνον οι Έλληνες ήταν στείροι.
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”