Η επιρροή της θρησκείας στον αρχαίο κόσμο
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Re: Η επιρροή της θρησκείας στον αρχαίο κόσμο
Ουδεμια σχεση δεν εχουν τα ελληνικα κομματα με τη συζητηση αυτη, και η θρησκεια εχει δεχθει επιθεσεις τοσο απο την ντεξια οσο και απο την αγιστεγα, παρα το κλισε που θελει την αγιστεγα να ειναι φουλ αντικληρικαλιστικη και την ντεξια ευσεβη.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:Ουδεμια σχεση δεν εχουν τα ελληνικα κομματα με τη συζητηση αυτη, και η θρησκεια εχει δεχθει επιθεσεις τοσο απο την ντεξια οσο και απο την αγιστεγα, παρα το κλισε που θελει την αγιστεγα να ειναι φουλ αντικληρικαλιστικη και την ντεξια ευσεβη.
εχουν ..επισης και οι αντιοβελικοι εχουν.. αλλα τεσπα ...
παμε στο σημερα οπου υπαρχει ακομη η επιρροη της αρχαιας θρησκειας παντου σχεδον γυρω μας
ακομη ακομη και στους λεγομενους αθεους /ενθεους ....αρκει να παρατηρεις
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Λαχουρένιε, άσε τη μουρμούρα και απάντησε.
Αντιγόνη ή Ισμήνη;
Αντιγόνη ή Ισμήνη;
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Αντιγονη αλλα για αλλους λογους απ' αυτους που ειχε εκεινη.
Ηταν και τελειως αλλη εποχη ομως, οπου ο νομος δεν ηταν βασισμενος στο δικαιο και τον λογο.
Ηταν και τελειως αλλη εποχη ομως, οπου ο νομος δεν ηταν βασισμενος στο δικαιο και τον λογο.
0 .
-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Λαχουρένιος έγραψε:Αντιγονη αλλα για αλλους λογους απ' αυτους που ειχε εκεινη.
Σαφώς και ήταν άλλη εποχή αλλά οι διαχρονικοί συμβολισμοί παραμένουν.
Κατά την άποψη μου πάντως, παραμένουν και οι διαχρονικές αντιφάσεις, όπως και τα αντίστοιχα ερωτήματα.
Παραδείγματος χάριν, η Αντιγόνη εκφράζει μεν το "παλιό" υπερασπιζόμενη τη δική της πατρώα παράδοση και η Ισμήνη το "νέο" που δίνει υποβαθμισμένο ρόλο στις παραδόσεις.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η "προοδευτική" άποψη της Ισμήνης (κρατικίστικη και όχι θρησκευτική), εκφράζει ουσιαστικώς συντήρηση και σίγουρα φόβο.
Ουσιαστικώς και σήμερα συμβαίνει το ίδιο.
Κάποιοι θεωρούν ότι αμφισβητώντας τον όποιο θεό, καθίστανται άφοβοι και απέναντι στους ανθρώπους.
Καμμία σχέση.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

ΓΑΛΗ έγραψε:Σαφώς και ήταν άλλη εποχή αλλά οι διαχρονικοί συμβολισμοί παραμένουν.
Κατά την άποψη μου πάντως, παραμένουν και οι διαχρονικές αντιφάσεις, όπως και τα αντίστοιχα ερωτήματα.
Παραδείγματος χάριν, η Αντιγόνη εκφράζει μεν το "παλιό" υπερασπιζόμενη τη δική της πατρώα παράδοση και η Ισμήνη το "νέο" που δίνει υποβαθμισμένο ρόλο στις παραδόσεις.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η "προοδευτική" άποψη της Ισμήνης (κρατικίστικη και όχι θρησκευτική), εκφράζει ουσιαστικώς συντήρηση και σίγουρα φόβο.
Ουσιαστικώς και σήμερα συμβαίνει το ίδιο.
Κάποιοι θεωρούν ότι αμφισβητώντας τον όποιο θεό, καθίστανται άφοβοι και απέναντι στους ανθρώπους.
Καμμία σχέση.
Πολλοι αχυρανθρωποι, παρα πολλοι. Εχεις παρα πολλα κλισε στο μυαλουδακι σου.
Εχεις παθει εμμονη με τα ντεξιοαριστερα, χαλαρωσε, δεν κολλανε πουθενα στην κουβεντα, αλλα αν θες ευχαριστως το γυρναω (παλι) σε αναρθρες κραυγες και γω.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Εγω παλι απ'την μερια μου τους ανθρωπους τους φοβαμαι ενω τους θεους οχι, γιατι οι πρωτοι υπαρχουν ενω οι δευτεροι οχι.
Αλλα αφου ειχες ετοιμασει αυτην την ηλιθια ατακα στο κεφαλι σου (ανεξαρτητως του τι σου απαντουσα εγω) γιατι να στο χαλασω?
Πολυ πιθανον δε να μην πιστευεις ουτε εσυ σε μια οργανωμενη θρησκεια, αλλα θες να προσαρμοστεις στο κλισε του ευσεβους ντεξιου.
Περαστικα σου παρεα με τις ιδεοληψιες σου.
Αλλα αφου ειχες ετοιμασει αυτην την ηλιθια ατακα στο κεφαλι σου (ανεξαρτητως του τι σου απαντουσα εγω) γιατι να στο χαλασω?
Πολυ πιθανον δε να μην πιστευεις ουτε εσυ σε μια οργανωμενη θρησκεια, αλλα θες να προσαρμοστεις στο κλισε του ευσεβους ντεξιου.
Περαστικα σου παρεα με τις ιδεοληψιες σου.
0 .
-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Ε, τι να γίνει, δεν έχουμε όλοι την ευφυία και την ακρίβεια λόγου που απαιτεί η μεταφυσική αριστερή αντίληψη.
Δείξτε έλεος.
Δείξτε έλεος.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

ΓΑΛΗ έγραψε:Ε, τι να γίνει, δεν έχουμε όλοι την ευφυία και την ακρίβεια λόγου που απαιτεί η μεταφυσική αριστερή αντίληψη.
Δείξτε έλεος.
τα εγραψες/διατυπωσες πολυ αναλυτικα Γαλη ...και δεν ειναι μονο η αντιληψη του λαχουρ ή ακομη και η δική μου
αν ηταν θα λεγαμε δεν πειραζει δεν τρεχει και τιποτα ..ειναι και των γερασμενων ηλιακα πανσοφων της δεξιας /αριστερας και των δημοσιογραφων και αλλων παρα-μορφωμενων που θετουν ερωτηματα ..ειναι απελπιστικη η κατασταση λεμε για τον λαο γενικα αλλα την ευθυνη πρωτιστως την εχουν τα πολιτικα τζακια και οι εκπαιδευτικοι
δεν ημουν της παραδοσης μικρος ημουν πολεμιος της αλλα μεγαλωνοντας κατανοω την διαχρονικη αξια της
υσ..ασχετο με το θεμα χιλια χρονια κρατησε ο χριστιανισμος στην ανατολη σημερα εξαφανιζονται και τα τελευταια υπολειμματα χιλια χρονια τοσο τους πηρε να την ξεριζωσουν και νομιζουν οτι ερχομενοι στην ευρωπη θα αλλαξουν συμπεριφορα; ή πιστευω;...θα ειναι η ιδια ευρωπη μετα απο εναν αιωνα; θα ειναι η ιδια γαλλια με μουσουλμανικο πληθυσμο; γιατι δεν γινεται να αφομοιωθούν τοσες πολλες κουλτουρες μαζι δεν γινεται να απομονωθουν πχ τι κοινο εχει ο πακιστανος με τον αφρικανο; και ολοι αυτοι μαζι με τον ευρωπαιο ; νιωθω τον πολεμο που ερχεται τις μαχες και την οδυνη που θα προκαλεσει αυτη η πολιτικη -γιατι καποιοι δεν θα παραδοθουν αμαχητοι - ειναι και το οτι δεν μπορεις να το αλλαξεις ή να το σταματησεις οταν καποιοι συνεχιζουν να κτυπουν το σαμαρι αντι για τον γαιδαρο
προσμοιουμενοι τον προοδευτικο και γενικως εχουν περισσευμα γνωμης ..εκτος βεβαια αν ο ρυθμος ανάπτυξης τρεξει με ξεφρενη ταχυτητα στην ευρωπη και αλλου και τα μηχανακια αντι για χρηματα θα βγαζουν ετοιμες μεριδες φαγητου
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Γαλη: -ΖΗΤΩ Η ΝΤΕΞΙΑ
Νεμο: -αχ ωραια τα λες γαλη μου σλουρπ σλουρπ
Γαλη: - ΚΑΤΩ Η ΑΓΙΣΤΕΓΑ
Νεμο: - πεστα γαλη πεστα γαλη σλουρπ μας ελειψε η διεισδυτικη σου ματια