Αριστερά και Μακεδονία-Θράκη

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Αριστερά και Μακεδονία-Θράκη

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Απρ 2021, 07:25

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:Αλλά μιας και θες να μιλήσεις περί στρωμάτων και εκεί πρέπει να ανοίξεις κανένα βιβλίο, μάθε λοιπόν ότι η κοινωνική διαστρωμάτωση χωρίζεται σε θέση, στρώμα, τάξη άηντε πια ούτε τον μαρξισμό δεν διαβάζετε, πετάτε μια μπαρούφα για να κάνετε εντύπωση, η αστική τάξη είναι τάξη δεν είναι στρώμα... ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ.

Μη γράφεις βλακείες.
Η θεωρία της ''κοινωνικής διαστρωμάτωσης'' είναι μία από τις βασικές θέσεις της αστικής κοινωνιολογίας και καμιά σχέση δεν έχει με το μαρξισμό.

Μην δινεις σημασια, παει να κανει τριπλα για να αποφυγει την συζητηση γυρω απο το οτι ειναι ναζι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Απρ 2021, 09:38

pluton έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Μη γράφεις βλακείες.
Η θεωρία της ''κοινωνικής διαστρωμάτωσης'' είναι μία από τις βασικές θέσεις της αστικής κοινωνιολογίας και καμιά σχέση δεν έχει με το μαρξισμό.

Η Μαρξική προσέγγιση των κοινωνικών τάξεων : Η κοινωνία εμφανίζεται διαιρεμένη σε τάξεις των οποίων τα συμφέροντα αντικρούονται διαρκώς. Η πάλη των τάξεων βρίσκεται στη βάση της εξέλιξης της ιστορίας και της πολιτικής και η ιστορία εκφράζεται μέσα από αυτή τη διαλεκτική διαδικασία.

Στο ξαναλέω.
Μη γράφεις βλακείες που διαβάζεις σε φασιστοσάιτ, χωρίς και να καταλαβαίνεις το νόημα όσων διαβάζεις, στο διαδίκτυο.
Άλλο πράγμα η μαρξιστική πάλη των τάξεων και άλλο η αστική θεωρία της κοινωνικής διαστρωμάτωσης.
Να στο αναλύσω αν θέλεις αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το κάνω τζάμπα. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Απρ 2021, 11:23

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:

Η Μαρξική προσέγγιση των κοινωνικών τάξεων : Η κοινωνία εμφανίζεται διαιρεμένη σε τάξεις των οποίων τα συμφέροντα αντικρούονται διαρκώς. Η πάλη των τάξεων βρίσκεται στη βάση της εξέλιξης της ιστορίας και της πολιτικής και η ιστορία εκφράζεται μέσα από αυτή τη διαλεκτική διαδικασία.

Στο ξαναλέω.
Μη γράφεις βλακείες που διαβάζεις σε φασιστοσάιτ, χωρίς και να καταλαβαίνεις το νόημα όσων διαβάζεις, στο διαδίκτυο.
Άλλο πράγμα η μαρξιστική πάλη των τάξεων και άλλο η αστική θεωρία της κοινωνικής διαστρωμάτωσης.

Όχι να μου το αναλύσεις, διότι αν αναγκαστείς να το αναλύσεις θα υποχρεωθείς να ανοίξεις και κανένα βιβλίο.... :D

Την κοινωνική διαστωμάτωση μαρξιστές την έγραψαν γι αυτό και την επικαλείται ο Λχουρένιος.... όμως προσπάθησε να μου το αναλύσεις.

Μην δινεις σημασια, παει να κανει τριπλα για να αποφυγει την συζητηση γυρω απο το οτι ειναι ναζι.

Σε ποιό σημείο εγώ υποστήριξα τον ναζισμό; :skata:

Το ζήτημα είναι αν εγώ ή όποιος άλλος είναι ναζιστής ή η διαρκής προδοσία σας στο Μακεδονικά και σε όλα τα εθνικά θέματα;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Απρ 2021, 12:13

υπαρχει ενας ιος που πρεπει να τον αφανισουμε δια παντος απο την πατριδα μας
ο ιος της υποκρισιας ενθεν κακειθεν

θα πω ενα ασχετο προς το νημα αλλα θ το πω γιατι το εχω στο μυαλο μου
-γιατι σας κυνηγουσε η χουντα;
-επειδη ηθελα να διαβασω ριζοσπαστη και δεν με αφηναν

κακως στο οτι η χουντα δεν αφηνε τον ριζοσπαστη ελευθερο να τον διαβαζουν

αλλα αν καποιοι θελαν να δημιουργησουν επεισοδια -στην σιβηρια κατευθειαν
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Απρ 2021, 12:32

pluton έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Στο ξαναλέω.

Όχι να μου το αναλύσεις, διότι αν αναγκαστείς να το αναλύσεις θα υποχρεωθείς να ανοίξεις και κανένα βιβλίο.... :D

Την κοινωνική διαστωμάτωση μαρξιστές την έγραψαν γι αυτό και την επικαλείται ο Λχουρένιος....

Ρε μη συνεχίζεις να λες βλακείες και ψέματα.
Ο Λαχουρένιος έγραψε ''η αστική τάξη είναι κοινωνικό στρώμα και όχι πολιτικός χώρος.''
Ξέρεις τι σημαίνει ''κοινωνικό στρώμα'' γμ τα ελληνικά μας εδώ μέσα;
Είναι κοινωνιολογική έννοια που δεν έχει καμιά σχέση με την ''κοινωνική διαστρωμάτωση'' που είναι θεωρία της αστικής κοινωνιολογίας, που κάπου διάβασες και μας την αμόλησες ως μαρξιστικό κιόλας όρο, και που αρνείται τη διάσπαση της καπιταλιστικής κοινωνίας σε ανταγωνιστικές τάξεις και την πάλη των τάξεων (δύο είναι οι κύριες ανταγωνιστικές τάξεις στον καπιταλισμό) μέσα από μια διαδικασία ορισμού των κοινωνικών τάξεων, των στρωμάτων και των ομάδων με βάση γνωρίσματα όπως η μόρφωση, η ψυχολογία, το βιοτικό επίπεδο, το επάγγελμα, το εισόδημα κλπ αλλά όχι τη θέση του κάθε ατόμου στην παραγωγική διαδικασία.
Θα μιλάμε και θα συνεννοούμεθα ή θα κλάνουμε το κέρατο μου μέσα. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Απρ 2021, 13:16

γμτ μου δεν καταλαβα τιποτα τι αλλο τουτο και αλλο το αλλο
αφου καπου συναντιόνται και αρα εχουν ενα κοινο
ασε που η κοινωνιολογια ανασκευαζεται συνεχως καθως τα παλια αναθεωρουνται
-για να το διαβασω με προσοχη οκ το διαβασα ..μια κοινωνια περιεχει τα παντα
αρα δεν ειναι ξεχωριστο κομματι η πολιτικη τα υπολοιπα ειναι μια αλφαβητα
σωστα μεν αλλα δεν εχουν θεση

μου θυμιζετε την μυθηρα που ολο λεει αλλά στην ουσια δεν φτανει
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Απρ 2021, 16:49

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:

Την κοινωνική διαστωμάτωση μαρξιστές την έγραψαν γι αυτό και την επικαλείται ο Λχουρένιος....

Ο Λαχουρένιος έγραψε ''η αστική τάξη είναι κοινωνικό στρώμα και όχι πολιτικός χώρος.''
Είναι κοινωνιολογική έννοια που δεν έχει καμιά σχέση με την ''κοινωνική διαστρωμάτωση'' που είναι θεωρία της αστικής κοινωνιολογίας, που κάπου διάβασες και μας την αμόλησες ως μαρξιστικό κιόλας όρο, και που αρνείται τη διάσπαση της καπιταλιστικής κοινωνίας σε ανταγωνιστικές τάξεις και την πάλη των τάξεων (δύο είναι οι κύριες ανταγωνιστικές τάξεις στον καπιταλισμό) μέσα από μια διαδικασία ορισμού των κοινωνικών τάξεων, των στρωμάτων και των ομάδων με βάση γνωρίσματα όπως η μόρφωση, η ψυχολογία, το βιοτικό επίπεδο, το επάγγελμα, το εισόδημα κλπ αλλά όχι τη θέση του κάθε ατόμου στην παραγωγική διαδικασία.

Για να δεις τι αρλούμπες πετάτε, δες τι γράφεις

δύο είναι οι κύριες ανταγωνιστικές τάξεις στον καπιταλισμό

Ποιές είναι αυτές προφανώς εννοείς τις θεμελιώδεις τάξεις την αστική τάξη και την εργατική τάξη.... άρα λοιπόν λες στον Λαχουρένιο ότι γράφει πατάτες όταν την αστική τάξη την ονομάζει στρώμα... δηλαδή αγνοείτε τον μαρξισμό του νηπιαγωγείου.

Αρκετά όμως με τον μαρξισμό, εγώ ξέρω τι στουρνάρια έχει το κομμουνιστικό κόμμα, το έχω ζήσει από πολύ κοντά το θέμα.

Επανέρχομαι λοιπόν στο Μακεδονικό.

Έλληνες Μακεδόνες κυριάρχησαν στην Αυστρουγγαρία 300 χρόνια πριν τον Μακεδονικό αγώνα, αυτό το αναγνώρισαν και οι αξιόλογοι Σέρβοι ιστορικοί όπως ο καθηγητής Ντουσάν Πόποβιτς που κυκλοφότησε βιβλίο το 1927 "Οι Κουτσοβλάχοι και η συμβολή τους στη δημιουργία σέρβικης αγοράς" στο βιβλίο αυτό φαίνεται καθαρά η πλήρης επικράτηση του Ελληνισμού στη βόρειο Βαλκανική και την Κεντρική Ευρώπη.

Το Βελιγράδι 100 με 150 χρόνια πριν τον Μακεδονικό αγώνα είχε όψη εντελώς Ελληνική, όλα τα καταστήματα ήταν Ελληνικά (τα περισσότερα Κλεισοργειώτικα), με δυσκολία εύρισκες σέρβικη επιγραφή.

Όλο το εμπόριο της Ουγγαρίας, Κροατίας, Σερβίας και μεγάλο μέρος της Αυστρίας ήταν στα χέρια Ελλήνων Μακεδόνων. Πλούτησαν κυρίως στους Ναπολεόντειους πολέμους με τον ναυτικό αποκλεισμό των Άγγλων. Η λέξη "Έλληνας" ήταν ταυτόσημη με την λέξη "έμπορος", παράδειγμα στην περιοχή Σρεμ κάθε έμπορος λέγεται Έλληνας άσχετα αν ήταν Σέρβος ή Γερμανός.

Ο καθηγητής Ντουσάν Πόποβιτς γράφει χαρακτηριστηκά: "...οι Έλληνες αποτελούσαν την αριστοκρατία της Σερβίας και ήταν όπως το αλάτι στο ψωμί και έστεκαν ψηλότερα, όπως το λάδι στο νερό, Ελληνικά ήταν τα τραπεζικά ιδρύματα, τα καλύτερα σπίτια και ελληνική η γλώσσα του εμπορίου, της ανώτερης κοινωνίας, των συντεχνιών, του δήμου και των εκκλησιών..."

Ο πρώτος ηγεμόνας τους Μίλος Οβρένοβιτς είχε παιδαγωγό τον Πάνο Καλιβιώτη και γαμπρούς στις δύο θυγατέρες του τον Βασίλειο από την Πτολεμαΐδα και τον Νικόλαο από τα Γρεβενά... ελληνικά σχολεία παντού στο Βελιγράδι, στο Σμιεντέροβο, στο Σάμπατς, στο Νόβισαδ, στο Ζέμουν κα ... Όταν ο Φραγκίσκος Α της Αυστρίας επιστέφτηκε το Ζέμουν τον προσφώνησε μαθητής στα Ελληνικά και μετά στα Γερμανικά, ο Μητροπολίτης Βελιγραδίου Δοσίθεος μάθαινε ελληνικά από τον γείτονά του Γερο Δήμο (Κοζανίτη) και ήθελε να φορέσει φουστανέλα.
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Απρ 2021, 17:18

πω πω ακομη και τοτε μοιραζαμε το φως και τον πολιτισμο εμεις οι ελ
για την κροατια εχεις τιποτα πλουτων; αν εχεις βαλε για τον αντιμν
κατι μου λεει οτι και εκει επαιξαν ρολο οι ελ εκπολιτιζοντας τους κροατες
2 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Απρ 2021, 18:30

pluton έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:

Για να δεις τι αρλούμπες πετάτε, δες τι γράφεις

δύο είναι οι κύριες ανταγωνιστικές τάξεις στον καπιταλισμό

Ποιές είναι αυτές προφανώς εννοείς τις θεμελιώδεις τάξεις την αστική τάξη και την εργατική τάξη.... άρα λοιπόν λες στον Λαχουρένιο ότι γράφει πατάτες όταν την αστική τάξη την ονομάζει στρώμα... δηλαδή αγνοείτε τον μαρξισμό του νηπιαγωγείου.

Τελικά καλύτερα να κλάνουμε παρά να μιλάμε μαζί σου.
Στο δημοτικό που πήγαινες δεν έμαθες ότι στην ελληνική γλώσσα υπάρχουν και συνώνυμες λέξεις;
Και ότι παρά την κοινή τους ρίζα οι λέξεις ''στρώμα'' και ''δια-στρωμάτωση'' προσδιορίζουν εντελώς διάφορες έννοιες;
Ρίξε μας τώρα τα υπόλοιπα συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνικό έδαφος εδώ και τρεις χιλιετίες. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Απρ 2021, 19:56

ο φιλιππος ενωσε ολα τα βασιλεια της μακεδονιας εκτος απο ενα που δεν ηταν ελληνικο
μαλιστα νυμφευτηκε την κορη του βασιλια που ηταν τοσο στουρνος που δεν μπορεσε ποτε της να μαθει τα ελληνικα -δεν θυμαμαι ονοματα οποτε ναι η μακεδονια εχει τουλαχιστον οχι μονο τρεις αλλα πεντε χιλιαδες χρονια ελληνικοτητα..φυσικα και ειχαμε ενα μικρο αριθμο διαστρωματωσης
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”