ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ 4Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Ιαν 2020, 13:15

ΩRIΩNAS7 έγραψε:
pluton έγραψε:
Βρε ΩΡΙΩΝΑ που να ξέρω εγώ ο απληροφόρητος όλα αυτά τα περισπούδαστα που εσύ καταλαβαίνεις.

Εγώ παιδί μου ΩΡΙΩΝΑ δεν υπερασπίζομαι την κλεπτο-μεταπολιτευτική δημοκρατία σας, μπλα. Μπλα. Μπλα

Εδώ σταμάτησα να διαβάζω.
Καταρχάς δεν σε είπε κανείς δημοκράτη.
Εννοείται ότι απεχθάνεται την δημοκρατία, για αυτό και μετά την πτώση της χα υποστηρίζεις φανατικά "νέα δημοκρατια"
Και εννοείται πως εισια και υπέρ της κλεψιάς, της ρεμουλας και της απάτης.
Δεξιός γαρ

Τέλος η αστική "δημοκρατία" δεν είναι δημοκρατία

Αν την έχεις για αστική δημοκρατία την μεταπολιτευτική ρεμούλα, τι να σου πω;

Πάντως απ ότι ξέρω ούτε εσείς είστε δημοκράτες, έτσι δεν είναι;

Πάλι ψέματα γράφεις. Απαξιώ και να σε διαψεύσω πλέον.

Που λέω ψέματα Ραν ταν πλαν; πάλι!
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 11 Ιαν 2020, 13:23

pluton έγραψε:

Όταν παρουσιάζεις τον Δημητράτο κομμουνιστή που πίστευε το 1936 ότι ο Μεταξάς θα τον έστελνε εξορία δε γράφεις μόνο ψέματα αλλά διαστρεβλώνεις και παραποιείς την ίδια την ιστορία.
Πλούτωνα δε ζεις στην προ ίντερνετ εποχή που για να διασταυρώσεις μια πληροφορία έπρεπε να ψάξεις δυο εξειδικευμένες βιβλιοθήκες.
Σήμερα με ένα ''κλικ'' ακόμα και η γιαγιά μου μπορεί να βρει σε δυο δευτερόλεπτα το βιογραφικό του Αριστείδη Δημητράτου και την πολιτική του πορεία από το 1925 και μετά.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 11 Ιαν 2020, 13:47

pluton έγραψε:
ΩRIΩNAS7 έγραψε:

Εδώ σταμάτησα να διαβάζω.
Καταρχάς δεν σε είπε κανείς δημοκράτη.
Εννοείται ότι απεχθάνεται την δημοκρατία, για αυτό και μετά την πτώση της χα υποστηρίζεις φανατικά "νέα δημοκρατια"
Και εννοείται πως εισια και υπέρ της κλεψιάς, της ρεμουλας και της απάτης.
Δεξιός γαρ

Τέλος η αστική "δημοκρατία" δεν είναι δημοκρατία

Αν την έχεις για αστική δημοκρατία την μεταπολιτευτική ρεμούλα, τι να σου πω;

Η οικογνειοκρατια και η πλουκρατια κοβουν και ράβουν την ζωή σου, αλλά εγώ την ονομάζω αστική ε;
Για αυτό είσαι το δουλικο του κάθε Μιζοτάκη, που τα παίρνει από ξένους σε κλεβει

pluton έγραψε:
Πάντως απ ότι ξέρω ούτε εσείς είστε δημοκράτες, έτσι δεν είναι;

Ότι να ναι. Οι αμεσοδημοκρατικες διαδικασίες είναι το Α και το Ω.

pluton έγραψε:

Ε καλά τώρα. Το ψέμα το πας πριονοκορδελα. Άσε τις υποκρισίες τώρα.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Ιαν 2020, 14:07

Εικόνα

Εντάξει λοιπόν αφού ζούμε στην εποχή του ίντερνετ ας πάμε στο ίντερνετ να δούμε τι ήταν ο Δημαράτος:

Ο Δημητράτος γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά. Ήταν αδερφός του Σοσιαλιστή ηγέτη Νίκου Δημητράτου (πρώτου γραμματέα της ΚΕ του ΣΕΚΕ) και ξάδερφος του Παναγή Δημητράτου. Κατά τα γυμνασιακά του χρόνια εντάχθηκε στη Σοσιαλιστική Νεολαία Ελλάδας, που αργότερα θα συγχωνευτεί με το ΣΕΚΕ. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών δραστηριοποιήθηκε στο Συνδικαλιστικό Κίνημα . Στις αρχές της δεκαετίας του '20 ανέλαβε σημαντικές καθοδηγητικές θέσεις στην ΟΚΝΕ, ενώ πρωταγωνίστησε και στους αγώνες των καπνεργατών της Καβάλας. Το 1925 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Ταυτόχρονα, αποχώρησε από το ΚΚΕ, στράφηκε στον αντικομμουνισμό και εντάχθηκε στη συντηρητική παράταξη, στην οποία και παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του. Το 1926, μάλιστα, ως εκπρόσωπος της συντηρητικής παράταξης στο 3ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ κατήγγειλε τη Διοίκηση της Συνομοσπονδίας για "υποταγή στον Κομμουνισμό". Το 1928 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και το 1929 μέλος του Ανωτάτου Οικονομικού Συμβουλίου.
.....
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF ... E%BF%CF%82

Ο Γιάννης Καλομοίρης υπήρξε συνδικαλιστής στη διάρκεια του μεσοπολέμου , κατατασσόμενος μεταξύ των λεγόμενων «ρεφορμιστών» (συντηρητικών).

Θεωρούταν ικανός να προσαρμόζεται σε «νέες καταστάσεις» και γι' αυτό διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας της Γ.Σ.Ε.Ε., λίγο πριν από την Κατοχή, από τον Υπουργό Εργασίας της Κυβερνήσεως Ι. Μεταξά και πρώην Γενικό Γραμματέα της Γ.Σ.Ε.Ε. Αριστείδη Δημητράτο ...

Ο Καλομοίρης συνέπραξε ως εκπρόσωπος των ρεφορμιστών στη σύμπηξη του Εργατικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου και συμμετείχε στη δράση του κατά τη διάρκεια της κατοχής.

https://www.wikiwand.com/el/%CE%93%CE%B ... E%B7%CF%82

Εικόνα

Ο Γιάννης Καλομοίρης που τον διόρισε ο Δημαράτος ήταν στο ΕΕΑΜ μαζί με τον Θέο.

Εικόνα

Ο Δημαράτος πήγε στην Μ Ανατολή σαν υπουργός του Τσουδερού και συνέχισε τον αντιχιτλερικό - αντιφασιστικό αγώνα που ξεκίνησε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Την εποχή που η ΕΣΣΔ ήταν σύμμαχος χώρα του Γ Ράιχ.

Μήπως θες να σου παραθέσω και το εργατικό έργο που επιτελέστηκε από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου; :D :D :D

Ποιος λοιπόν λέει ψέματα και ποιος ψαρεύει στην αμάθεια;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 11 Ιαν 2020, 16:18

pluton έγραψε:Ποιος λοιπόν λέει ψέματα και ποιος ψαρεύει στην αμάθεια;

Εσύ.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 11 Ιαν 2020, 16:27

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:

Όταν παρουσιάζεις τον Δημητράτο κομμουνιστή που πίστευε το 1936 ότι ο Μεταξάς θα τον έστελνε εξορία δε γράφεις μόνο ψέματα αλλά διαστρεβλώνεις και παραποιείς την ίδια την ιστορία.
Πλούτωνα δε ζεις στην προ ίντερνετ εποχή που για να διασταυρώσεις μια πληροφορία έπρεπε να ψάξεις δυο εξειδικευμένες βιβλιοθήκες.
Σήμερα με ένα ''κλικ'' ακόμα και η γιαγιά μου μπορεί να βρει σε δυο δευτερόλεπτα το βιογραφικό του Αριστείδη Δημητράτου και την πολιτική του πορεία από το 1925 και μετά.

Εσείς που ξέρετε Ιστορία, η αφήγηση της οποίας σας κατατάσσει στην ελίτ του φορουμικού χώρου,
Ραν ταν πλαν έγραψε:Αντίθετα θα έπρεπε να νιώθεις περήφανος που είσαι διακεκριμένο μέλος της ελίτ των ελληνικών φόρουμς. :fico:

πέστε μου τι γνώμη έχετε για την εκδοχή ότι ο Μεταξάς δηλητηριάστηκε επειδή τον κέρασαν ανοιγμένη πορτοκαλάδα...

https://www.greatlie.com/index.php/el/anazitiseis/kataggelies/1923-sto-spiti-tou-lampraki-dilitiriastike-o-metaksas έγραψε:
Σημαντική αποκάλυψη του Σπύρου Χατζάρα, στο κανάλι «Blue-Sky»: Ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει πως ο Ιωάννης Μεταξάς δολοφονήθηκε στο σπίτι του εκδότου του «Βήματος» και των «Νέων» Δημητρίου Λαμπράκη (πατέρα του Χρήστου Λαμπράκη, μεγαλοεκδότη και δημιουργού του Μεγάρου Μουσικής).

Θα ακούσετε τον Χατζάρα να λέει, ότι την παραμονή του θανάτου του 25 ή 26 Γενάρη 1941, ο Ιωάννης Μεταξάς επισκέφθηκε το σπίτι του Δημητρίου Λαμπράκη όπου τον κέρασαν μία δηλητηριασμένη πορτοκαλάδα.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Ιαν 2020, 17:18

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:Ποιος λοιπόν λέει ψέματα και ποιος ψαρεύει στην αμάθεια;

Εσύ.

Είδες ποια είναι η διαφορά, εγώ μιλώ με στοιχεία, εσύ μιλά με μπαρμπούτσαλα.

Ο Αριστείδης Δημητράτος

Ήταν σε σημαντικές καθοδηγητικές θέσεις στην ΟΚΝΕ.
Πρωταγωνίστησε και στους αγώνες των καπνεργατών της Καβάλας.
Το 1925 εκλέχθηκε με το ΚΚΕ Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Μετά έφυγε από το ΚΚΕ, έπαψε να έχει αριστερές ιδέες; φυσικά όχι.

Το Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και το 1929 μέλος του Ανωτάτου Οικονομικού Συμβουλίου.

Το 1929 είχαμε διακυβέρνηση Ε Βενιζέλου δεν είχαμε Ι Μεταξά.

Η ΓΣΕΕ στην περίοδο πριν την 4η Αυγούστου είχε μόνο δύο τάσεις:

Α. Τους ρεφορμιστές δηλαδή (συντηρητικοί), όταν λέμε συντηρητικούς τι εννοούμε δηλαδή; Αριστεροί που δεν ήταν κομμουνιστές.

Β Τους κομμουνιστές

Και οι ρεφορμιστές και οι κομμουνιστές στην διάρκεια της κατοχής ήταν στο ΕΕΑΜ την πιο επιτυχημένη και η λιγότερο διαφημισμένη οργάνωση του ΕΑΜ.

Τα Εργατικά Κέντρα ήταν 56 σ όλη την Ελλάδα, το εκλογικό σύστημα ήταν το πλειοψηφικό, η νικήτρια παράταξη έπαιρνε όλες τις έδρες και αυτό εφαρμόστηκε μέχρι το 1945, οι εργάτες λοιπόν δεν είχαν δημοκρατική αντιπροσώπευση. Το ΚΚΕ με τον Θέο δημιούργησε το ΕΕΑΜ, σ αυτό ΕΕΑΜ συμμετείχαν οι κομμουνιστές με τον Θέο και οι ρεφορμιστές με τον Καλομοίρη και τον Στρατή (δηλαδή η παράταξη του Αριστείδη Δημητράτου).

Η αναλογία ήταν:

9 αντιπρόσωποι του Καλομοίρη, 4 του Θέου, 2 του Στρατή

Μετά την κατοχή πραξικοπηματικά καταλήφθηκαν και τα 56 Εργατικά Κέντρα από το ΚΚΕ και έσπευσαν να τοποθετήσουν δικές του διοικήσεις, ακολούθησαν διαμαρτυρίες, αποσκιρτήσεις, φιλονικίες και στο τέλος διάσπαση, το ΕΕΑΜ διαλύθηκε. Το ΚΚΕ έφτιαξε το ΕΡΓΑΣ (Εργατικός Αντιφασιστικός Συνασπισμός).

Βλέπεις λοιπόν πόσο λειψή γνώση έχεις;

Ο Ι Μεταξάς ήθελε να εφαρμόσει αριστερή εργατική πολιτική, ποιόν θα έβαζε τον Ζαχαριάδη για υπουργό; Αργότερα ο Ζαχαριάδης βέβαια - από την φυλακή - καλοέβλεπε μια συνεργασία με την 4η Αυγούστου, απλά δεν το χειρίστηκε σωστά ο Μανιαδάκης το θέμα.... τα έχω γράψει με στοιχεία αυτά τα πράγματα.

Άλλη φορά για να μη εκτίθεσαι όταν θα λες σε μένα ότι λέω ψέματα θα το ζυγιάζεις δύο φορές το πράγμα, δεν κάνω τον σπουδαίο λάθη κάνω και είμαι έτοιμος να τα παραδεχτώ, αλλά τα θέματα της ιστορίας τα σέβομαι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Ιαν 2020, 20:02

Τα τελευταια 15 και ισως παραπανω ποστ ειναι προπαγανδιστικο σπαμ απο τον γνωστο χρυσαυγιτικο λογαριασμο. Απορω πως καποιοι τσιμπατε και του δινετε βημα και πως οι συντονιστες δεν εχουν διαγραψει τα ποστ τα οποια οχι μονο ειναι οφ τοπικ αλλα αποτελουν συνειδητη προσπαθεια απομακρυνσης της προσοχης των χρηστων και επισκεπτων απο το φιασκο της επισκεψης Μητσοτακη στην Αμερικη.
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 11 Ιαν 2020, 23:39

Η δηλητηρίαση του Μεταξά από ανοιγμένη πορτοκαλάδα είναι χρυσαυγήτικης προελεύσεως;
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Ιαν 2020, 11:07

NikosVy έγραψε:Η δηλητηρίαση του Μεταξά από ανοιγμένη πορτοκαλάδα είναι χρυσαυγήτικης προελεύσεως;

οτι ισχυριζεται ο λαχουρ ακριβως το ιδιο το εχω ζησει και απο εθνικιστες
μιλαμε η αποθεωση της κατρακυλας του ανθρωπινου πνευματος

τα ιδια σκατα γινοταν και παλια σε μεγαλυτερη ποσοτητα

απλως στους εθνικιστικους κυκλους βρισκεις και καπως πιο φωτεινα μυαλα απο τους αριστερους
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Ιστορία”