ο ρόλος των Σλάβων στον συμμοριτοπόλεμο

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
ελληνας
Rookie poster
Rookie poster

Re: ο ρόλος των Σλάβων στον συμμοριτοπόλεμο

Δημοσίευσηαπό ελληνας » 05 Ιαν 2019, 16:01

ВладимирВладимирович έγραψε:Παλι δεν τσεκαρες την ημερομηνία λήξης στα χαπια σου;

ακόμα είσαι υπο την επήρεια φθηνής σοβιετικής βοτκα;
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 05 Ιαν 2019, 16:11

ελληνας έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Παλι δεν τσεκαρες την ημερομηνία λήξης στα χαπια σου;

ακόμα είσαι υπο την επήρεια φθηνής σοβιετικής βοτκα;

Βρε αλμπανο αν δεν ξερεις να διαβαζεις Ελληνικα εγω σε τι φταιω; Σε λεω για προξενικα αρχεια πριν του ΒΠΠ κι εσυ σαν ζομπι συνεχιζεις τις εμφυλιοπολεμικες παπαριες. Καθυστερημένε, δεν συμμετείχαμε εμεις στο εμφυλιο αφου ημασταν ηδη στη Ρωσια, δυσκολο είναι να το καταλάβεις;
1 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

ελληνας
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ελληνας » 05 Ιαν 2019, 16:16

ВладимирВладимирович έγραψε:
ελληνας έγραψε: Καθυστερημένε, ;

θα δινα 1000 ρουβλια για να μου το λεγες μπροστα μου αυτο
μετα βεβαια δε θα μπορουσες να αρθρωσεις σωστα
χωρις δοντια
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Ιαν 2019, 16:25

Ειναι αυτο που εγραψα πριν, ο κοσμος δεν ξερει οτι υπηρχαν δεκαδες χιλιαδες ΕΛ στην περιοχη της πΕΣΣΔ και ρωσικης αυτοκρατοριας πολυ πριν τον εμφυλιο ή την κομμουνιστικη επανασταση.

Νομιζουν οτι ειναι ολοι απογονοι των ανταρτων του ΔΣΕ.
0 .

ελληνας
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ελληνας » 05 Ιαν 2019, 16:37

Λαχουρένιος έγραψε:Ειναι αυτο που εγραψα πριν, ο κοσμος δεν ξερει οτι υπηρχαν δεκαδες χιλιαδες ΕΛ στην περιοχη της πΕΣΣΔ και ρωσικης αυτοκρατοριας πολυ πριν τον εμφυλιο ή την κομμουνιστικη επανασταση.

Νομιζουν οτι ειναι ολοι απογονοι των ανταρτων του ΔΣΕ.

τι λες ρε φιλε
η φιλικη εταιρεια ξεκινησε απο την Οδδησο
ο Καποδιστριας ηταν υπουργος του τσαρου
κλπ κλπ

αυτα ειναι κοινη γνωση
τι γινεται μεσα στο κεφαλι σου;!
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 05 Ιαν 2019, 16:43

Το κρατος εκανε όλα για να μας σβησει από την μνημη του κοσμου. Ολοιδια απαντηση ότι "τα αρχεια καηκαν" πηρα κι εγω όταν πηγα στο προξενειο για να βρω τα χαρτια του παππου και προπαππου που ηταν υπηκοοι (τοτε) της Ελλαδας...

Το ιδιο εργο βλέπουμε και στο βιντεο που ποσταρε Αντμινοβιτς
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Ιαν 2019, 14:39

Θεέ μου τι είναι αυτά που γράφετε εδώ; Ρε δεν πάμε καλά μου φαίνεται ...........

Ημερήσια διαταγή της 2ας Αυγούστου 1948

«Γιορτάζουμε σήμερα τη 45η επέτειο της εξέγερσης του Ήλιντεν.
Γιορτάζουμε το ξεσήκωμα των Μακεδόνων ενάντια στην τουρκική τυραννία. Το 1903 ο υπόδουλος στους Τούρκους μακεδόνικος λαός ξεσηκώθηκε και με επικεφαλής τους ήρωες Γκότσε Ντέλτσεφ, Ντάμιαν Γκρούεφ και άλλους δημιούργησε την ιστορική Δημοκρατία του Κρουσόβου.
Η τότε αντικειμενική κατάσταση δεν επέτρεψε τη διατήρηση της δημοκρατίας εκείνης της λευτεριάς [...]
Με αίμα γράφτηκαν οι αγώνες των σλαβομακεδόνων κατά του ρετσινόλαδου και της ρέγγας του Μεταξά.
Με χιλιάδες θύματα σφραγίστηκαν οι αγώνες ενάντια στους γερμανο-ιταλο-βουλγάρους επιδρομείς [...]
Με εκατόμβες θυσιών ο αδούλωτος σλαβομακεδονικός λαός συνεχίζει τον πόλεμο ενάντια στους καινούργιους επιδρομείς αμερικανο-άγγλους ιμπεριαλιστές και πουλημένους αμερικανόδουλους Σοφουλο-Τσαλδάρηδες προδότες [...]
Η 45η επέτειος του Ήλιντεν ας γίνει μέρα γενικής εξόρμησης που θα φέρει πιο σιμά τη μεγάλη μέρα της νίκης και της λαϊκής δημοκρατίας, όπου λεύτερα και ισότιμα με τον ελληνικό λαό θα χτίσουμε την καινούργια Ελλάδα της χαράς, της λευτεριάς, της δημοκρατίας».

Η ημερήσια διαταγή βρέθηκε πάνω σε κάποιον νεκρό αντάρτη και δημοσιεύτηκε 25 ημέρες αργότερα στις εφημερίδες[Μακεδονία, 25 Αυγούστου 1948] και την υπογράφει ο νεαρός διοικητής της 16ης ταξιαρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, Παντελής Βαϊνάς.

Ο ίδιος ο Παντελής Βαϊνάς, παλαίμαχος αξιωματικός του ΕΛΑΣ, Αγραφιώτης στην καταγωγή και γιος επώνυμου Μακεδονομάχου από τα Ασπρόγεια της Φλώρινας (Γρηγόριου Βαϊνά), σταδιοδρόμησε μεταπολεμικά ως ανώτατος αξιωματικός του βουλγαρικού στρατού.

ΠΗΓΗ:Βασίλης Γούναρης,« Εαμοβούλγαροι και Μακεδονομάχοι» στον συλλογικό τόμο «Ο εμφύλιος πόλεμος» των εκδόσων Θεμέλιο.

Εικόνα

Ο Γρηγόριος Βαϊνάς (επίσης αναφέρεται ως Βαενάς ή Βαγενάς γνωστός και ως καπετάν Αγραφιώτης.)

Εικόνα

Ο Παντελής Βαϊνάς

Συνάντησα τον Παντελή Βαηνά το 1996 στη Σόφια εντελώς τυχαία, ξαφνιάστηκε που γνώριζα γι’ αυτόν. Δεν ήθελε να πει τίποτα για τον εαυτό του. Ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και ο κομμουνισμός που ευαγγελίστηκε είχε μόλις καταρρεύσει.

Τον απασχολούσε τι έφταιξε, τι δεν πήγε καλά, είχε μόλις πέντε χρόνια αποστρατευθεί. Τον προκάλεσα για μια κουβέντα, αρνήθηκε· «ότι έχω να πω τα είπα στο κόμμα», μου είπε. Είχε όμως μια πικρία, «δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Χαρίλαος έκανε τέτοιο λάθος και συνεργάστηκε με τον Μητσοτάκη».

Όταν τον ρώτησα για τον επαναπατρισμό του, γελώντας μου είπε «θα αφήσουν ποτέ ένα Βούλγαρο αξιωματικό να γυρίσει πίσω», και πάλι κατηγόρησε το Χαρίλαο Φλωράκη (μάλλον αδίκως) ότι δεν έκανε όσα έπρεπε προκειμένου οι Σλαβομακεδόνες να επιστρέψουν στη πατρίδα τους.

Ψάχνοντας γι’ αυτόν βρήκα ένα ντοκιμαντέρ της βουλγαρικής τηλεόρασης με θέμα τον ελληνικό Εμφύλιο και, αν το μετέφρασα καλά, εκεί ο Βαηνάς είπε το αυτονόητο: «Έκανα όσα και όλοι οι άλλοι, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, όμως αυτοί, δύσκολα ή εύκολα, θα πεθάνουν στο τόπο τους

https://enthemata.wordpress.com/2010/06/20/vaina/
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 06 Ιαν 2019, 14:46

ελληνας έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:

θα δινα 1000 ρουβλια για να μου το λεγες μπροστα μου αυτο
μετα βεβαια δε θα μπορουσες να αρθρωσεις σωστα
χωρις δοντια

Λολ τι λεει ο καθυστερας :xaxax: ελα ανεβα Μοσχα να το συζητήσουμε απο κοντα :rolleyes:
1 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Ιαν 2019, 16:34

Δε γαμας με ΡουΠου φιλε :D
1 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович