Αεροσκάφη Β' ΠΠ

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Αεροσκάφη Β' ΠΠ

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 14 Μαρ 2015, 16:40

Ας βάλουμε και κανένα γαλλικό.

Εικόνα

Dewoitine D.520

Εικόνα

Morane-Saulnier M.S.406
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 15 Μαρ 2015, 00:16

και κανένα ιταλικό:

Εικόνα

Fiat G.50

Εικόνα

Macchi MC-200

Εικόνα

Macchi C.202
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 22 Μαρ 2015, 22:34

και ένα ρουμάνικο, αξιόλογο αεροσκάφος που δεν μπόρεσαν όμως να παράξουν σε σημαντικούς αριθμούς

Εικόνα

ΙΑR - 80
0 .

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 22 Μαρ 2015, 23:14

Πολύ θα ήθελα να ασχοληθώ με την κατασκεύη μικρών turbojet

σε βλεπω εσενα και τον Χελωνα πρωτη σελιδα στις εφημεριδες

"Παραναλωμα του πυρος..."
0 .

Χαοτικός

Δημοσίευσηαπό Χαοτικός » 22 Μαρ 2015, 23:26

Ποιο ήταν το καλύτερο είπατε;

Το 73 στο σχολείο έπαιζε έντονα η διαφωνία αν ουμε οι Έλληνες στούκας ή όχι. :rolleyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 23 Μαρ 2015, 01:40

Perseus έγραψε:
Πολύ θα ήθελα να ασχοληθώ με την κατασκεύη μικρών turbojet

σε βλεπω εσενα και τον Χελωνα πρωτη σελιδα στις εφημεριδες

"Παραναλωμα του πυρος..."

A, που να φάς τη γλώσσα σου...
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 23 Μαρ 2015, 20:58

Εγώ είμαι έτοιμος να πέσω στο καθήκον των ευγενών χόμπυ μου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 23 Μαρ 2015, 21:44

και εγω αν και δεν κινδυνευεω να μου επιτεθει κανενα ζυμαρι.
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”