ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:pluton έγραψε:
Στην χούντα οι συνταγματάρχες δεν έφτιαξαν ούτε βίλες, ούτε θυρίδες στην Ελβετία. Έζησαν με τον μισθό τους και έφτιαξαν την Ελλάδα και τους Έλληνες .... οι δείκτες ευημερίας των πολιτών και της οικονομίας ήταν πέρα από κάθε προηγούμενο, κατείχαν ζηλευτή θέση στον παγκόσμιο οικονομικό ανταγωνισμό, η δραχμή ήταν σκληρό νόμισμα και με βάση την δραχμή έκλειναν διεθνείς συμφωνίες τα κράτη (ρήτρα δραχμής).
Την φτώχεια την γνώρισαν οι πολίτες στην μεταπολιτευτική περίοδο, γνώρισαν τι σημαίνει ανεργία, ξεσπίτωμα, αντικατάσταση πληθυσμού, αποβιομηχάνιση, εξάρτηση της χώρας, εθνική ντροπή, συσσίτιο, πληστηριασμοί της περιουσίας τους κλπ εν αντιθέσει με τους πρώην βομβιστές οι οποίοι θησαύρισαν και ευδαιμόνησαν, βομβιστές που ζούσαν πολυτελώς στα ξενοδοχεία των ευρωπαϊκών πρωτευουσών, ποιος χρηματοδοτούσε την διαμονή τους; Ποιος χρηματοδοτούσε την "αντιστασή" τους;
Καλό θα ήταν να απαντηθούν και αυτά τα ερωτήματα δίπλα στις βόμβες που μας παραθέτει ο νηματοθέτης.
Στην αυτοκτονία ενός νέου (για ποιους λόγους άραγε δεν ξέρω και δεν αναφέρεις.... ερωτικοί; ιατρικοί; ....) θα μπορούσα να σου αναφέρω τις κοντά 13.000 αυτοκτονίες από απόγνωση της τελευταίας μόνο περιόδου.... χώρια τα υπόλοιπα δράματα και χώρια της ξενιτιά 600.000 επιστημόνων..... Περίεργο τίποτα απ αυτά δεν συνέβαινε επί χούντας.
σχολιο 3
.. αγαπητε πλουτον ,,με την ευγενεια που χαρακτηριζει το αυθεντικο ηλιακο κομμουνιστικο μου ηθος ..(σαν δικτατορας αριστερος η δεξιος δεν θα επιανα ποτε διαλογο μαζι σου ) σε ρωτω ...η απωλεια της πολιτικης βουληση ενος λαου εστω και τυπικα σεβαστης στις ψευδοδημοκρατιες μας ειναι δυνατο να αντισταθμισει την πενιχρη ευμαρεια στην οποια αναφερεσαι?? ...και με βαση ποια στοιχεια ομως μιλας για αυτην .. για δωσε πηγες στατιστικης ...να μορφωθουμε .. αλλα ακομη κι ετσι .. σε ρωτω να μου απαντησεις ειλικρινως ...
....αν καποιος εμπαινε στο σπιτι σου απροσκλητος και με την βια ...με προοπτικη να σου φερει πλουτο και να σου λυσει ολα τα οικονομικα σου προβληματα αλλα απο την αλλη φιμωνοντας το στομα σου και με το που πας να πεις την γνωμη σου τραβωλογωντας σε σε απολογια και ανακριση κι αν εβαζε νομους μεσα στο σπιτι σου την απαγορευση και δημοσια κριτικη για οσα κανει .. πες μου αν σου συνεβαινε αυτο θα θεωρουσες τον εαυτο σου τυχερο και οτι αυτος που παρα τη βουληση σου ενεργει στο σπιτι σου ειναι ο σωτηρας σου ??? προσωποποιω το προβλημα που λεγεται δικτατορια για να καταλαβεις καλυτερα με τι κατασταση ανισορροπιας συνδεεται οικτρης και ακραιας..εννοειτται δισχειροτερη απο αυτη που βιωνουμε σε κατασταση ψευδοδημοκρατιας ...
...και η ψευδοδημοκρατια μια ανισορροπια ειναι μια αρρωστεια της συλλογικης μα βουλησης αλλα η δικτατορια ειναι ακομη χιεροτερη ειναι πολυ πιο βαρια αρρωστεια του συλλογικου μας ειναι ...
δηλαδη κακο ειναι να πεφτει χαλαζι αλλα ακομη χειροτερο μια καταστροφικη σεισμικη δονηση . με εννοεις?? ειναι θεμα κλιμακωσης της συμφορας ...συμφορα κι η ψευδοδημοκρατια αλλα η δικτατορια ακραια συμφορα πολυ χειροτερη απο την ψευδοδημοκρατια ..
και το σκεπτικο οτι αφου δεν μπορουμε να εχουμε αληθη δημοκρατια καλυτερα να μη εχουμε καθολου δημοκρατια αυτο το σκεπτικο ειναι βαθια παρανοικο κι αρρωστο ..
...σα να λες αφου δεν μπορω να θεραπευσω ενα πονο στο σωμα μου καλυτερα να μου κοψετε το κεφαλι ..χμμμ...
..σε παρακαλω καταλαβε το μεγεθος της παρανοησης σου ...σε παρακαλω .....
Κα ΜΥΘΗΡΑ το κομμουνιστικό σου ήθος δεν ξέρει ότι όπου επικράτησε π κομμουνισμός το πρώτο πράγμα που στέρησε στον λαό ήταν η ελευθερία; Και μάλιστα χωρίς
αλλά με κάθετη υποβάθμιση προς τα κάτω .... θα πρέπει να ξέρεις ότι η οικονομική ευμάρεια δεν ήταν καθόλου πενιχρή, ήταν αλματώδης.αντισταθμισει την πενιχρη ευμαρεια
Είναι λιγάκι σόνονικο να μιλά κάποιος που δηλώνει κομμουνιστής και να μιλά για καταπίεση και βία στην πολιτική ζωή όταν το μόνο που δεν εφαρμόζουν ευθύς μετά την επικράτησή τους τα κομμουνιστικά καθεστώτα είναι η δημοκρατία, η επιβολή της βίας και της αστυνομοκρατίας σε κομμουνιστικό καθεστώς είναι a priori και πήγαινε όπου επιβλήθηκε σαν καθεστώς να το δεις.
Τώρα η δικτατορία τόσο του Ζορμπά, του Πλαστήρα, του Μεταξά όσο και του Παπαδόπουλου (πρόσεξε δεν μιλώ για την δικτατορία του Ιωαννίδη, του Πάγκαλου ή του Κονδύλη) ήταν ήπιες δικτατορίες
μπροστά δε στα κομμουνιστικά καθεστώτα ήταν στην κυριολεξία παιδικές χαρές....
Τώρα για την περίπτωση της αυτοκτονίας του Κώστα Γεωργάκη δεν θα αναφερθώ από σεβασμό προς τον νεκρό άλλα σε ιδιωτική συζήτηση θα έκανα κάποια σχόλια και κάποιες παρατηρήσεις και ίσως αναζητούσα ενόχους ποιοι τον ώθησαν παίζοντας με τον ψυχισμό του νέου στο εξωτερικό... Αυτά σχετικά με την υπόθεση αυτή για τις χιλιάδες αυτοκτονίες λόγω της απόγνωσης από την κακοδιαχείριση (για να μη χρησιμοποιήσω βαρύτερη έκφραση) της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας υπάρχει κάποια εξήγηση;
Παρακαλώ πες μου σε ποιο τομέα θες στατιστικά στοιχεία που συγκρίνει την επταετία με την μεταπολιτευτική δημοκρατία .... στον οικονομικό;