σύμφωνο σοφουλη-σκλαβαινα

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: σύμφωνο σοφουλη-σκλαβαινα

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 14 Σεπ 2017, 17:20

pluton έγραψε:Εγώ είμαι αδιάβαστος :D Ενημερώθηκες λοιπόν ότι ΤΡΙΑ είναι τα γράμματα του ΝΖ για αυτό σου λέω αν μπλέξεις σε λόγια μαζί μου χρειάζεται να διαβάσεις πολύ ... μα δεν ντρέπεσαι μωρέ να ψεύδεσαι όταν συμπεριλαμβάνεις στην απάντησή σου την άγνοια σου για την ύπαρξη ΤΡΙΩΝ επιστολών του ΝΖ;

Δικό σου δεν είναι αυτό;

το μεσαίο και μακρύτερο. άσε μας ρε πλούτωνα που θα μας πουλήσεις πνεύμα. αυτά στους άσχετους και ανιστόρητους ομοϊδεάτες σου σανοφάγους. αν συνεχίσεις τις ηλίθιες ερωτήσεις θα σε κατατάξω σε αυτή την κατηγορία.:fico:

πλούτωνα είσαι στόκος ή πραγματικά δεν καταλαβαίνεις;
εγώ έγραψα ότι το μαντρόσκυλο του μεταξά, ο μανιαδάκης δλδ, ξεσκίστηκε να δημοσιοποιήσει το γράμμα του ζαχαριάδη.
εσύ που είσαι ιστορικός ποιο γράμμα ξέρεις ότι δημοσιοποίησε ο μανιαδάκης; το πρώτο το δεύτερο το τρίτο ή το εικοστό τρίτο;
τι σχέση έχει αν υπήρχαν τρία ή δεκατρία γράμματα με αυτό που δημοσίευσε ο μανιαδάκης;
το μαντροσκυλο δημοσίευσε ένα και μονο ένα άσχετα με το ποσα γράφτηκαν. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 14 Σεπ 2017, 17:24

Λαχουρένιος έγραψε:O ελληνικος λαος ηταν διχασμενος απο τον ΑΠΠ μεχρι και το τελος της χουντας

Οι διαχωριστικες γραμμες ηταν

ΑΠΠ-αρχες κατοχης: Βενιζελικοι-Βασιλικοι
Κατοχη-Χουντα: Κομμουνιστες-αντικομμουνιστες και εν μερει Βενιζελικοι-Βασιλικοι

Η κοντρα βενιζελικων-βασιλικων ειχε ουσιαστικες βασεις μεχρι την κατοχη με την εννοια οτι υπηρχαν ουσιαστικες διαφορες αναμεσα στις δυο παραταξεις μεχρι τοτε.

Μετα τον εμφυλιο, οι κοντρες τους αφορουσαν απλως τον ελεγχο του κρατους, των δημοσιων υπηρεσιων και του στρατου, δηλαδη πιο λαικα, αφορουσε την καρεκλα και τους διορισμους ψηφοφορων.

Το κρατος ηταν μονοπωλιο της δεξιας απο το '36 μεχρι το '74.
Το Κεντρο/βενιζελικοι απο τις αρχες του '60 αρχισε να ισχυροποιειται με την ενωση του κατω απο την Ενωση Κεντρου, και με τον προσεταιρισμο μεγαλου μερους των πρωην ΕΑΜιτων.

Την ιδια συνταγη ακολουθησε και το ΠΑΣΟΚ το οποιο εβαλε οριστικο τελος στο διχασμο, οχι φυσικα με το διαλογο, ή απο αγνα κινητρα, αλλα γιατι απο το '81 και μετα μπορει καθε κομμα να διοριζει τους δικους του στο κρατος, και οχι μονο δεξιους οπως συνεβαινε επι 40 χρονια.

Ετσι αφου οι μισοι διοριζονται απο το ενα κομμα και οι αλλοι μισοι απο το αλλο, δεν υπαρχει πια και λογος διχασμου. Ο καθενας τρωει το μεριδιο που του αναλογει.

Φυσικα μιλαμε για κοινωνικες ισορροπιες βαλκανικου/αφρικανικου τυπου οχι για σοβαρα κοινωνικα συμβολαια. Τετοια δεν υπαρχουν εδω.

Εχω περιεργεια να δω τι θα γινει τωρα που το δημοσιο απαξιωθηκε και τα ρουσφετια κοπηκαν πολυ.

Ασυναρτησίες φίλε μου όπως σου έγραψα ήδη.

Δηλαδή τι νομίζεις ότι ο Εθνικός Διχασμός ήταν θέμα διορισμών; Ρε σοβαρολογείς τώρα;

Δηλαδή πριν το 1936 το κράτος άνηκε στην αριστερά; Κατάλαβες γιατί σου λέω ότι λες ασυναρτησίες;

Λαχουρένιε ο Βενιζέλος ΠΑΝΤΑ υπήρξε πιο αντικομμουνιστής από την δεξιά. Το κέντρο ΠΑΝΤΑ ήταν ο νεκροθάφτης του κομμουνισμού. Πιο αριστερή πολιτική έκανε ο Παύλος παρά ο Γ Παπανδρέου, πιο αριστερή πολιτική έκανε ο Καραμανλής παρά ο Α Παπανδρέου. Ο ΕΑΜίτες δεν ήταν κομμουνιστές, στους ΕΑΜίτες υπήρχαν βασιλόφρονες, δεξιοί, Κεντρώοι ότι μπορείς να φανταστείς. Το ΕΑΜ είχε λόγο ύπαρξης μόνο διότι η χώρα ήταν υπό Κατοχή για κανένα άλλο λόγο. Και αποδείχτηκε αυτό.

Το ΠΑΣΟΚ στέρησε διά παντώς την δυνατότητα του ΚΚΕ να είναι υπολογίσιμη δύναμη (θυμάμαι εν δυνάμη αριστερούς μετά το ΠΑΣΟΚ να μη θέλουν να ακούσουν για ΚΚΕ) εξ άλλου γι αυτό υπήρξε ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ για την ολική καταστροφή του ΚΚΕ, για τον ίδιο λόγο που υπήρξε ο Γεώργιος Παπανδρέου για το ΕΑΜ.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Σεπ 2017, 17:25

Χαζος εισαι?

Ειπα εγω οτι ο Βενιζελος ηταν κομμουνι ή οτι το κρατος ηταν αριστερο πριν τον Μεταξα?
Ειπα οτι ο Εθνικος Διχασμος ηταν θεμα διορισμων?

Απλα ελληνικα γραφω, δε θα καθομαι να στα κανω νιανια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 14 Σεπ 2017, 17:28

Λαχουρένιος έγραψε:Ναι ηταν τοσο ενωμενος ο λαος επι 4ης Αυγουστου, που λιγα χρονια μετα και ενω ηταν υπο κατοχη οι μισοι πηραν οπλα απο τους κατακτητες εναντιον των αλλων μισων :laugh1:

αν ο λαός ήταν ενωμένος ας άφηναν να εφαρμοστεί η συμφωνία παλλαϊκού μετώπου και φιλελευθέρων. δλδ το σύμφωνο σοφούλη σκλάβαινα. ρε λαχουρένιε έβλεπαν από τότε ότι το ρεύμα πήγαινε αριστερά γι αυτό και η φασιστική δικτατορία μεταξά.
απόδειξη της επιρροής των θέσεων του κκε ήταν η τεράστια αποδοχή των θέσεων του εαμ στην κατοχή.
ο πλούτωνας αναμασά τις γνωστές παπάντζες των δοσίλογων εθνικοφρόνων. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 14 Σεπ 2017, 17:32

Στόκος είμαι.

Όταν σου είπα :

Μάλιστα το γράμμα του Ν Ζαχαριάδη, ποιο από τα τρία;

μου απάντησες αυτό.

το μεσαίο και μακρύτερο. άσε μας ρε πλούτωνα που θα μας πουλήσεις πνεύμα. αυτά στους άσχετους και ανιστόρητους ομοϊδεάτες σου σανοφάγους. αν συνεχίσεις τις ηλίθιες ερωτήσεις θα σε κατατάξω σε αυτή την κατηγορία.:fico:

Είναι σαφές ότι δεν ήξερες ότι υπήρχαν τρία γράμματα, μετά έρχεσαι και πας να κάνεις το άσπρο μαύρο.

Τέλος πάντων δεν θεωρώ σοβαρό να μη ξέρει ο οποιοσδήποτε κάτι, δεν είναι και ντροπή. Αλλά να θες να κάνεις πισωγυριστή την άγνοιά σου και εκεί που μας χρωστούσανε να ζητάνε και το βόδι.... Δεν ήξερες κάτι τέρμα μέχρι εκεί κανείς δεν σε κατηγορεί.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 14 Σεπ 2017, 17:38

Λαχουρένιος έγραψε:Χαζος εισαι?

Ειπα εγω οτι ο Βενιζελος ηταν κομμουνι ή οτι το κρατος ηταν αριστερο πριν τον Μεταξα?
Ειπα οτι ο Εθνικος Διχασμος ηταν θεμα διορισμων?

Απλα ελληνικα γραφω, δε θα καθομαι να στα κανω νιανια.

Με συγχωρείς όταν λες :

Τι εννοείς; ότι πριν το 1936 υπήρχε ένα άλλο καθεστώς που δεν ήταν δεξιά και μετά το 1974 ένα άλλο καθεστώς μη δεξιό.

Κάτι άλλο εννοείς;
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 14 Σεπ 2017, 17:40

Ρεκ_ _μας έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Ναι ηταν τοσο ενωμενος ο λαος επι 4ης Αυγουστου, που λιγα χρονια μετα και ενω ηταν υπο κατοχη οι μισοι πηραν οπλα απο τους κατακτητες εναντιον των αλλων μισων :laugh1:

αν ο λαός ήταν ενωμένος ας άφηναν να εφαρμοστεί η συμφωνία παλλαϊκού μετώπου και φιλελευθέρων. δλδ το σύμφωνο σοφούλη σκλάβαινα. ρε λαχουρένιε έβλεπαν από τότε ότι το ρεύμα πήγαινε αριστερά γι αυτό και η φασιστική δικτατορία μεταξά.
απόδειξη της επιρροής των θέσεων του κκε ήταν η τεράστια αποδοχή των θέσεων του εαμ στην κατοχή.

Βρε παιδί μου γιατί ο Σοφούλης ήρθε σε συμφωνία με τον Σκλαβαίνα; Γιατί; Ξέρεις;
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 14 Σεπ 2017, 18:18

pluton έγραψε:
Ρεκ_ _μας έγραψε:

Βρε παιδί μου γιατί ο Σοφούλης ήρθε σε συμφωνία με τον Σκλαβαίνα; Γιατί; Ξέρεις;

οχι δεν ξέρω. θα μας πεις εσύ; :fico:
παρεμπιμπόντως το ιστορικό των γραμμάτων το διάβασες ώστε όταν κάποιος σου αναφέρει ξανά για το γράμμα ζαχαριάδη που δημοσίευσε το μαντρόσκυλο του μεταξά να καταλάβεις ότι πρόκειται για το ένα. το πρώτο δλδ και όχι ένα από τα άλλα δύο;απομνημόνευσε τις ημερομηνίες των γραμμάτων, συγγραφής και δημοσίευσης που σου έγραψα και όλα θα γίνουν κατανοητά από το μυαλό σου.
και επαναλαμβάνω την πρόταση.

ομοψυχία είχαμε μετά τη δημοσίευση του γράμματος του ζαχαριάδη. αν είχαμε ομοψυχία και πριν τότε γιατί το μαντρόσκυλο του μεταξά ο μανιαδάκης δεν το έπνιξε το γράμμα; αλλά αντίθετα ξεσκίστηκε να το δημοσιεύσει πλαστογραφώντας το κιόλας ότι απευθύνεται στον ίδιο και όχι στον ελληνικό λαό;

για πες μας τώρα τι κατάλαβες; με δεδομένο ότι ο μανιαδάκης δημοσίευσε ένα και μόνο ένα γράμμα του ζαχαριάδη. αυτο μην το ξεχνάς. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Σεπ 2017, 00:08

pluton έγραψε:Με συγχωρείς όταν λες :

Τι εννοείς; ότι πριν το 1936 υπήρχε ένα άλλο καθεστώς που δεν ήταν δεξιά και μετά το 1974 ένα άλλο καθεστώς μη δεξιό.

Κάτι άλλο εννοείς;

Μετα το '74, η δεξια μοιραστηκε το κρατος με το κεντρο, οποτε οι αντιθεσεις μεταξυ των πολιτων εξομαλυνθηκαν.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 15 Σεπ 2017, 09:22

Ρεκ_ _μας έγραψε:
pluton έγραψε:
Ρεκ_ _μας έγραψε:

οχι δεν ξέρω. θα μας πεις εσύ; :fico:
παρεμπιμπόντως το ιστορικό των γραμμάτων το διάβασες ώστε όταν κάποιος σου αναφέρει ξανά για το γράμμα ζαχαριάδη που δημοσίευσε το μαντρόσκυλο του μεταξά να καταλάβεις ότι πρόκειται για το ένα. το πρώτο δλδ και όχι ένα από τα άλλα δύο;απομνημόνευσε τις ημερομηνίες των γραμμάτων, συγγραφής και δημοσίευσης που σου έγραψα και όλα θα γίνουν κατανοητά από το μυαλό σου.
και επαναλαμβάνω την πρόταση.

ομοψυχία είχαμε μετά τη δημοσίευση του γράμματος του ζαχαριάδη. αν είχαμε ομοψυχία και πριν τότε γιατί το μαντρόσκυλο του μεταξά ο μανιαδάκης δεν το έπνιξε το γράμμα; αλλά αντίθετα ξεσκίστηκε να το δημοσιεύσει πλαστογραφώντας το κιόλας ότι απευθύνεται στον ίδιο και όχι στον ελληνικό λαό;

για πες μας τώρα τι κατάλαβες; με δεδομένο ότι ο μανιαδάκης δημοσίευσε ένα και μόνο ένα γράμμα του ζαχαριάδη. αυτο μην το ξεχνάς. :fico:

Ναι βρε Ρεκ--μας όπως σε φτιάχνει, ήξερες λοιπόν ότι ήταν τρία τα γράμματα αλλά ένα πιάνεται διότι αυτό δημοσίευσε ο Μανιαδάκης. Ενώ εγώ δεν το ήξερα. Τώρα επειδή είσαι πονηρό παιδί μου λες "Έλα παππού μου να σου δείξω που το έχει η γιαγιά μου".

Βρε άνθρωπε ΟΛΑ τα γράμματα και τα τρία ήταν σε γνώση του Μανιαδάκη, δημοσίευσε το πρώτο διότι ήταν στην γραμμή δίπλα στον Ι Μεταξά βοηθάμε την πολεμική προσπάθεια. Τα άλλα δύο δεν τα δημοσίευσε διότι βαρούσαν άλλο χαβά. και το πρώτο δεν θα το δημοσίευε αν είχε άλλο περιεχόμενο.

Υποπτευόμουν ότι δεν ξέρεις τι ΓΚΑΦΑ έκανε το ΚΚΕ με την συμφωνία Σκλαβαίνα Σοφούλη, που μας την παρουσίασες σαν την συμφωνία.

Οι αστοί πολιτικοί ενέπαιζαν τους αμόρφωτους ηγέτες του ΚΚΕ και μπροστά του και πίσω του με βάση την συμφωνία αυτή και όχι μόνο αυτή. :D

Η δε συμφωνία αυτή για την οποία πρόβαλες, ήταν με βάση τον χειρισμό που έκαναν οι φωστήρες του ΚΚΕ το τελευταίο λιθαράκι που χρειαζόταν για να γίνει η 4η Αυγούστου.
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”