Η επιρροή της θρησκείας στον αρχαίο κόσμο

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Η επιρροή της θρησκείας στον αρχαίο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 07 Απρ 2017, 08:58

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Mετά που θα πεί της Μέρκελ να κατεβάσει τους φόρους στο ιδωτικό τομέα, θα της πει ότι δεν θα επιτρέψει η Ελλάδα να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του στρατοπαίδου μεταναστών.

Όλα αυτά χωρίς καν να χτυπήσει χέρι στο τραπέζι, απλά θα την κοιτάξει στα μάτια, θα της ξεδιπλώσει το σχέδιό του, και αυτή στο τέλος με γουρλωμένα απο θαυμασμό μάτι, θα πεισθεί. Ο δε Άδωνις ισχυρίστηκε δημόσια ότι πιστεέι ακράδαντα ότι με Κυριάκο, ο οποίες είναι απίστευτος λέει, μέσα σε μία 2ετία αρχίζουμε καλπασμό.

Εικόνα

Επιτελους, ερχεται το τελος της αγιστεγας. 1000 χρονια ΝΔ απο δω και μπρος.

ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 07 Απρ 2017, 11:24

ΓΑΛΗ έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
nemo έγραψε:και για τι οχι και επιρροη και στον σημερινο κοσμο Γαλη; πως μπορουμε και γιατι να απομονώσουμε τους σημερινους αθεους και ενθεους και αριστερους φυσικα, που τους θεωρώ ξεχωριστο κομμάτι κρεατος στο τσιγκέλι του χασάπη

ή και πολλα αλλα ακομη που διαιωνίζονται απο την βαθια αρχαιοτητα μεχρι σημερα

Δεν είχα δει το μήνυμα σου, όταν έγραφα την απάντηση μου στον Metranion.

Nομίζω όμως ότι το ερώτημα αναφορικά με την Αντιγόνη και την Ισμήνη είναι διαχρονικό. ;)

Θα συμπληρώσω επίσης ότι θεωρώ κάποιες αριστερές απόψεις στο θέμα της θρησκείας ατταβιστικές. Δηλαδή εκφέρονται ως μια ένδειξη "προοδευτικότητας" χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία. Οκ, καλές είναι οι ταμπελίτσες ως εύκολη και ανώδυνη μέθοδος αλλά δεν νομίζω ότι πείθουν κανένα.

Το επαναφέρω λόγω ενδοθρησκευτικού ιδεολογικού μπάχαλου των τελευταίων ημερών.
Τσιπράκιαμ, καρανικάκιαμ, μπαλαουράκιαμ και άλλοι ων ουκ έστι αριθμός.

και εγω τωρα το ειδα ..δεν εχω κανει καμια ρύθμιση εδω και ολα μου τα βγαζει παραξενα

αυτην την στιγμη για να πω την αληθεια δεν θυμαμαι τοσες λεπτομερειες για το θεμα
και συμβαινει και ενα θεμα με μενα δεν μπορω να αναφερθώ
σε ενα ελληνικο ή τοπικο ιστορικο -θρησκευτικο θεμα
χωρις να το αντιπαραθεσω με παγκοσμια γεγονοτα της ιδιας χρονολογιας
οποτε χρειαζομαι σκεψη και σεντονια που δεν εχω τον χρονο ή την μορφωση να τα διατυπωσω σωστα
(Η επιρροή της θρησκείας στον αρχαίο κόσμο)..πως θα γραψει κανεις χωρις να ερθει σε αντιπαραθεση με τους τυφλωμένους απο την αντιπερα οχθη;ας γραψω αυτο μου ερχεται αυτην την στιγμη στο μυαλο μου
χωρις αυτην την επιρροη οι αρχαιοι δεν θα ειχαν φτασει στο σημειο που εφτασαν και δεν θα ειχαν προλαβει να γεννηθουν οι μεγαλοι φιλοσοφοι γενικα θα ειχαν εξαφανιστει οπως τοσοι αλλοι λαοι και ο κοσμος θα ηταν τελειως διαφορετικος απο οσο γνωριζουμε σημερα
το ενδιαφερον για μενα εστιαζεται στο γιατι αυτοι και οχι καποιο αλλοι τι ακριβως ηταν αυτο το ιδιωμα που τους εφτασε τοσο ψηλα,μονο η επιρροη της θρησκειας;ισως! κοιταζοντας το σημερα .. επισης και οι εβραιοι αποτελουν ξεχωριστο παγκοσμιο κομματι στην σκακιερα ...αν εχεις υποψιν γραψε με την ησυχια σου
υσ..η αντιγονη θα επρεπε να διδασκεται απο την πρωτη ταξη του δημοτικου
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 07 Απρ 2017, 21:44

ΓΑΛΗ έγραψε:

Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά για να μην ξεφύγουμε και επειδή το θέμα αφορά στην επιρροή της θρησκείας στον αρχαίο κόσμο, προτείνω να αναφερθούμε σε κάτι που είναι σε όλους μας γνωστό και εννοώ την Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Στη συγκεκριμένη τραγωδία, υπάρχει η αντιπαράθεση νοοτροπίας της Αντιγόνης και της Ισμήνης.

Ποια θεωρείται ότι εκφράζει μεγαλύτερη ελευθερία πνεύματος;

διεισδυτικη οπως παντα η ματια σου Γαλη εγω ομολογω ζωντας στην καθημερινοτητα οτι δεν θυμομουν την Ισμηνη

ΙΣΜΗΝΗ

Αχ, σκέψου, αγαπημένη μου αδελφή, πως χάθηκ' ο πατέρας μας, μέσα στο μίσος και στην περιφρόνηση, όταν μαθεύτηκαν όλες οι ντροπές κι έβγαλε μόνος του τα μάτια του! Έπειτα η γυναίκα του και μάνα του, δύο ονόματα σε ένα πρόσωπο, κρεμάστηκε και έδωσε τέλος στις συμφορές της. Τρίτο κακό, τα δυο τ' αδέρφια μας μαζί, την ίδια ώρα σκοτώθηκαν χτυπημένα, με μιας, από το χέρι ο ένας τ' αλλουνού.

Τώρα κι εμείς, αν παρακούσουμε το νόμο, τις διαταγές και απειλές του τυράννου, σκέψου τι καταστροφή μας περιμένει. Πρέπει να νιώσεις πως είμαστε γυναίκες και δεν μπορούμε μ' άντρες να τα βάλουμε. Κι αφού μας κυβερνούνε δυνατότεροι, αυτά πρέπει να υπακούμε και χειρότερα.

Εγώ λοιπόν ζητάω συγνώμη απ' τους νεκρούς και θα υπακούσω σε κείνους που κυβερνούν. Το παραπάνω είναι παραφροσύνη.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Δε θα σε παρακαλέσω κι ούτε δέχομαι, και να το θέλεις, τώρα δεν το θέλω εγώ. Εσύ κάνε όπως νομίζεις, εγώ θα τον θάψω. Και θα το κάνω έστω κι αν είναι να πεθάνω. Θα κείτομαι εκεί αγαπημένη με αυτόν που έχω αγαπήσει, κάνοντας άγιο κρίμα. Σ' αυτούς θέλω ν' αρέσω πιο πολύ, στους κάτω κι όχι σ' αυτούς που ζουν ακόμα. Γιατί για πάντα θα 'μαι κει. Συ αν το θες περιφρονείς τα όσια και τα ιερά.
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 10 Απρ 2017, 10:52

nemo, δεν έχει σημασία η άποψη σου για την Αντιγόνη και την Ισμήνη -και η αντίστοιχη επιλογή- αλλά η άποψη σου για τον Μητσοτάκη, ακόμη και σε αυτό το θέμα.

Γενικώς, αν δεν συμμορφωθείς με το σκεπτικό του συγκεκριμένου χώρου, θα είσαι πάντα εκτός θέματος. :LoL:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Απρ 2017, 17:42

Ενω οι αποψεις της αγιστεγας εχουν πολυ σχεση με αυτο το θεμα

ΓΑΛΗ έγραψε:Θα συμπληρώσω επίσης ότι θεωρώ κάποιες αριστερές απόψεις στο θέμα της θρησκείας ατταβιστικές. Δηλαδή εκφέρονται ως μια ένδειξη "προοδευτικότητας" χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία. Οκ, καλές είναι οι ταμπελίτσες ως εύκολη και ανώδυνη μέθοδος αλλά δεν νομίζω ότι πείθουν κανένα.

http://free.bbfοrum.co/topic5008-20.html#p77894

:rolleyes:

28/2 το ποστ.
Ξαφνικα, μετα απο 2,5 μηνες, μας πειραξαν οι κομματικες αναφορες οταν πηγε η κουβεντα στον Κουλη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Απρ 2017, 17:44

nemo έγραψε:και για τι οχι και επιρροη και στον σημερινο κοσμο Γαλη; πως μπορουμε και γιατι να απομονώσουμε τους σημερινους αθεους και ενθεους και αριστερους φυσικα, που τους θεωρώ ξεχωριστο κομμάτι κρεατος στο τσιγκέλι του χασάπη

ή και πολλα αλλα ακομη που διαιωνίζονται απο την βαθια αρχαιοτητα μεχρι σημερα

http://free.bbfοrum.co/topic5008-20.html#p77892

Mα που κολλανε τα πολιτικα ρε παιδια?
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 11 Απρ 2017, 08:52

Επαναφέρω το ερώτημα.

Και μη σπρώχνεστε, όλοι οι αντιντεξιοί για το ποιος θα απαντήσει.

Για κούληδες, μπούληδες και λοιπούς αντιπερισπασμούς υπάρχουν όλα τα άλλα θέματα. Ανεξαρτήτως τίτλου.

ΓΑΛΗ έγραψε:

Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά για να μην ξεφύγουμε και επειδή το θέμα αφορά στην επιρροή της θρησκείας στον αρχαίο κόσμο, προτείνω να αναφερθούμε σε κάτι που είναι σε όλους μας γνωστό και εννοώ την Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Στη συγκεκριμένη τραγωδία, υπάρχει η αντιπαράθεση νοοτροπίας της Αντιγόνης και της Ισμήνης.

Ποια θεωρείται ότι εκφράζει μεγαλύτερη ελευθερία πνεύματος;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Απρ 2017, 10:20

..της αντιγονης φυσικα αλλα θελω να γραψει ο λαχουρ το γιατι το εκφραζει και το πως ..να εχω και εγω εναν αντιλογο
ή ο αντιμν που σε τοσες αναφορες που εγραψε οτι λατρευει τα σοβαρα κρατη και εθνη
θα μου πειτε τωρα τι γραφω; και τι σχεσει το ενα με το αλλο; ελα μου ντε
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Απρ 2017, 13:59

ΓΑΛΗ έγραψε:Για κούληδες, μπούληδες και λοιπούς αντιπερισπασμούς υπάρχουν όλα τα άλλα θέματα. Ανεξαρτήτως τίτλου.

Για αγιστεγους κανει το θεμα? Γιατι ειδα η αναφορα του συναγωνιστη σου νεμο δε σε πειραξε.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Απρ 2017, 10:29

Λαχουρένιος έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:Για κούληδες, μπούληδες και λοιπούς αντιπερισπασμούς υπάρχουν όλα τα άλλα θέματα. Ανεξαρτήτως τίτλου.

Για αγιστεγους κανει το θεμα? Γιατι ειδα η αναφορα του συναγωνιστη σου νεμο δε σε πειραξε.

μα δεν μιλαμε ..εγω τουλαχιστον για σενα και μενα .. εννοω/εννοουμε για τις ιδεοληψιες/ιδεολογιες των τασεων στην κοινωνια .. δηλαδη ισως να αναφερθω σε σενα οναμαστικα αλλα στην ουσια θα αναφερομαι γενικα
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”