Είστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο καταγραφής της ιστορίας;

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Είστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο καταγραφής της ιστορίας;

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Ιούλ 2021, 13:54

ο παρασιτισμος και η αυξηση του πληθυσμου ειναι οι κυριοτερες αιτιες που εξασθενουν καθε κοινωνια

και αυτα τα εχουμε με καθε συστημα που δοκιμασε η ανθρωποτητα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Darkdays
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Darkdays » 29 Ιούλ 2021, 13:57

nemo έγραψε: της πατριδας μας και η πατριδα δεν ειναι
ενα ιδεατο κατασκευασμα του αερα αλλα ο τοπος που εργαζομαστε μιλωντας την ιδια γλωσσα
και πορευομαστε μεγαλωνοντας την επομενη γενια
που θα συνεχισει με μας και χωρις εμας τον ιδιο τροπο την ιδια κουλτουρα

Πιστεύω πως αν κατανοούσαμε καλύτερα το σύμπαν και τους νόμους του και ερχόμασταν σε αρμονία με αυτό θα δημιουργούσαμε μια ιατρική παράδοση για τους επόμενους ιατρούς και αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα μας κρατούσε στο σωστό μονοπάτι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 29 Ιούλ 2021, 14:20

Darkdays έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Την ιστορική αλήθεια μόνο με βάση τον ιστορικό υλισμό μπορούμε να την αντιληφθούμε.

Η λέξη υλισμός μου προκαλεί αποστροφή-απέχθεια. Τι είναι ο ιστορικός υλισμός; Με δικά σου λόγια.

Κοίτα, εδώ στο ''ελεύθερο'' πράγματι επιτελούμε τεράστιο εκπαιδευτικό έργο στον τομέα των πολιτικών επιστημών, του μαρξισμού-λενινισμού, της θεωρίας της επανάστασης, της φιλοσοφίας της ιστορίας, του συμπεριφορικού χοντροκωλισμού κ.α. τομέων της επιστήμης.
Όχι όμως σε περιόδους καύσωνα ή δριμέως ψύχους.
Υπομονή μέχρι να πιάσουν τα μελτέμια να πέσει η θερμοκρασία για να μην ιδρώνει ο κώλος μας στην καρέκλα μπροστά στο πισι.
Μη βιάζεσαι και να είσαι έτοιμος για πολύχρονη μελέτη αν θέλεις να κατακτήσεις τον τίτλο του μαρξιστή πρωτοπόρου του προλεταριάτου και του θεωρητικού της επανάστασης. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Darkdays
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Darkdays » 29 Ιούλ 2021, 17:48

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Darkdays έγραψε:
Η λέξη υλισμός μου προκαλεί αποστροφή-απέχθεια. Τι είναι ο ιστορικός υλισμός; Με δικά σου λόγια.

Κοίτα, εδώ στο ''ελεύθερο'' πράγματι επιτελούμε τεράστιο εκπαιδευτικό έργο στον τομέα των πολιτικών επιστημών, του μαρξισμού-λενινισμού, της θεωρίας της επανάστασης, της φιλοσοφίας της ιστορίας, του συμπεριφορικού χοντροκωλισμού κ.α. τομέων της επιστήμης.
Όχι όμως σε περιόδους καύσωνα ή δριμέως ψύχους.

Ολο πράγματα που μας χωρίζουν βλέπω να συζητούνται στα fοra. Πολιτική κυρίως. Και με μπόλικους χαρακτηρισμούς. Ασεμνη γλώσσα. Γιατί δεν συζητάμε για πράγματα που μας ενώνουν;

Ραν ταν πλαν έγραψε:Υπομονή μέχρι να πιάσουν τα μελτέμια να πέσει η θερμοκρασία για να μην ιδρώνει ο κώλος μας στην καρέκλα μπροστά στο πισι.
Μη βιάζεσαι και να είσαι έτοιμος για πολύχρονη μελέτη αν θέλεις να κατακτήσεις τον τίτλο του μαρξιστή πρωτοπόρου του προλεταριάτου και του θεωρητικού της επανάστασης. :D

Και τον τίτλο του Σούπερμαν.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Ιούλ 2021, 21:33

Γραφει ενας φιλος , "«Ο πατέρας μου ήταν Κομμουνιστης , έφυγε το 48 από τα χωριά της Καρδίτσας και κατέβηκε στο Βόλο να κρυφτεί από τους ντόπιους δεξιούς.
5 παιδιά μεροκάματο σκληρό αυτοκινητιστής και αυτός και ο μεγάλος μου αδελφός.
Το 63 πήγε στην Καρδίτσα και υποστήριξε το κέντρο και τον Αλαμανή, ο οποίος του είχε υποσχεθεί άδεια αυτοκινήτου.
Άδεια δεν πήρε γιατί τις αγόρασε ολες ο Μητσοτάκης (τις είχε βγάλει για τα νησιά αποκλειστικά και δεν συνέφερε να εχει 20 άδειες η Φολέγανδρος πχ χωρίς οδικό δίκτυο , τις έδωσε σε δικούς του 1000 άδειες και μετά έκανε τροπολογία να ισχύει σε ολη την Ελλάδα και τις πουλούσε 1000-1500 λίρες τη μια).
Συνεχίζαμε ως το 68 έτσι , ώσπου ήρθε ο Πατακος στον Βόλο , πήγε στη νομαρχία ο πατέρας μου και του λέει, κοιτά να δεις ήμουν κομμουνιστης θέλω μια άδεια να ζήσω τίμια, του λέει ο Πατακος ποσά παιδιά εχεις , πέντε λέει ο πατέρας μου , ποσό είναι ο μεγαλύτερος, ήταν τότε ο αδελφός 22 μόλις ήρθε από τον Στρατό.
Να πάρεις δυο του λέει να δουλέψετε να προκόψετε.
Πήραμε δυο άδειες , πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά κάναμε 10 φορτηγά και 6-7 γερανούς, σπίτια , αυτοκίνητα , οικόπεδα , σπουδάσαμε τα παιδιά μας.
Εγώ φιλε να με συγχωρείς αλλά μπορεί να ήμουν κομμουνιστης σαν παιδάκι, αλλά από το 74 και μετά ήμουν και είμαι χουντικός».
Εξομολόγηση φίλου επιχειρηματία με γερανούς (το όνομα στη διάθεση σας).
1 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Ιστορία”