Η καταγωγή των σύγχρονων Βαλκανικών λαών

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster

Re: Η καταγωγή των σύγχρονων Βαλκανικών λαών

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 14 Νοέμ 2017, 21:35

Admin έγραψε:Η Αλβανία, πριν καταφθάσουν εκεί οι Αλβανοί και οι Βλάχοι, ήταν τίγκα στους Σλάβους. Δια τούτο και υπάρχει πληθώρα σλάβικων τοπωνυμίων και εκεί (πχ Κορυτσά, Πόγκραντετς).

Μαεστρο να σε ρωτησω κατι;

Βικινγκς
1. Οταν μιλας για Σλαβους ποτε δεν εχεις αναφερει τους Βικινγκς, που βρικανε τους Σλαβους να ζουνε σε βαλτους και δαση και τους μαθανε να βραζουν τα Βελανιδια, για αυγα δεν ξερω αν μαθανε ακομη.

Τουρκαρβανιτες
2. Επι Οθωμανικης αυτοκρατοριας στην πρωην Γιουγκοσλαβια δεν υπηρχανε Τουρκοι η μηπως ητανε Ιρλανδοι;

Αιγυπτιοι
3. Επι Οθωμανικης αυτοκρατοριας στην πρωην Γιουγκοσλαβια υπηρχανε και μεινανε Αιγυπτιοι, οι οποιοι εχουν πολλαπλασιαστει και εχω δει Σερβους που ειναι ετσι:

Εικόνα

Βοσνια

Εικόνα

Κροατια

Εικόνα
Εικόνα

https://www.youtube.com/watch?v=1cyBXPMurJY
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 15 Νοέμ 2017, 00:13

Admin έγραψε:Οι πρώτοι κάτοικοι της νότιας Βαλκανικής ήταν οι "Πελασγοί".
Η καταγωγή τους φαίνεται πως ήταν κυρίως αφρικανική και δευτερευόντως μεσανατολίτικη.
Αυτοί οι τύποι προκύπτει από τα ιστορικά στοιχεία πως μέσω της Ανατολίας/Μ. Ασίας πέρασαν στα νησιά και την σημερινή Ελλάδα, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία.
Μετά έχουμε κάθοδο από το βορρά ινδοευρωπαϊκών φύλων, όπως πχ οι Δωριείς (των οποίων η κάθοδος είναι και ιστορικά καταγεγραμμένη), οι οποίοι κυριαρχούν στο ντόπιο αφρικανο-ασιατικό πληθυσμό.

Ινδοευρωπαίοι ήρθαν και μέσω Μ. Ασίας, όχι μόνο απο τον Βορρά. Απο την ευρασιατική στέππα και τον Καύκασο, άλλα κοπάδια κίνησαν δυτικά και μετά νότια, άλλα νότια και μετά δυτικά.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 15 Νοέμ 2017, 00:21

Admin έγραψε:Ποια απλο-ομάδα από τις παρακάτω που έχουν ανιχνευτεί στη σημερινή Ελλάδα είναι η αρχαιοελληνική (ή έστω η κυρίαρχη στην αρχαία Ελλάδα), ώστε αν την βρουν σε εμένα να έχω να καμαρώνω ότι είμαι ο απογονος του Περικλή και του Λεωνίδα;;;

Admin έγραψε:Κι έρχεσαι εσύ τώρα και κάτι άλλοι, που διαβάζετε ό,τι μπαρούφα και ό,τι μαλακία σας σερβίρουν τα μπαντριωτικά βοθρομπλόγκς, να μας πείτε τί;;
Ότι η σαλάτα φυλών που λεγόταν "αρχαίοι Έλληνες" είναι οι γνήσιοι πρόγονοι της -διαφορετικής- σαλάτας λαών που λέγονται Νεοέλληνες (ή Ρωμιοί, πιο σωστά), όταν είναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟΝ με οποιαδήποτε διαθέσιμη επιστημονική μέθοδο να προσδιορίσουμε τί ακριβώς ήταν αυτή η σαλάτα λαών που λεγόταν "αρχαίοι Έλληνες".

Κατάλαβες λοιπόν γιατί όλα αυτά που πετάτε είναι μπαρούφες;

Προφανώς και πρόκειται για μπαρούφες. Αυτό που κάνουν είναι να παίρνουν ένα γενετικό σνάπσοτ, λ.χ. κλασσική Ελλάδα, και μετά προσπαθούν να στήσουν υπόθεση ότι αυτό το σνάπσοτ ήταν πάντα εκεί και ότι είναι εδώ μέχρι σήμερα. Το ότι οι ΕΛς της κλασσικής Ελλάδας ήταν και αυτοί μια σαλάτα Ινδοευρωπαίων και μη, δεν το εξετάζουν καν.

Γενικά η όλη συζήτηση είναι άκυρη, υποβιβάζεται στο δρωμαινεικό επίπεδο. Δεν υπάρχει ΕΛ χρωμόσωμα. Γενικά οι σύγχρονες εθνότητες (aka συγκεκριμένα σαλατο-σνάπσοτς κάποιας ιστορικής στιγμής) δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο χρωμόσωμα, αλλά είναι μια μιξ φόρμουλα.

Το νεοΕΛ μείγμα φαίνεται να ομοιάζει αυτό του ελλαδικού χώρου της εποχής του χαλκού. Την εποχή του χαλκού υπήρχαν αφρικανοί, μεσανατολίτες και ΙΕ. Σήμερα το ίδιο. Λ.χ. τον ίδιο ρόλο που έπαιξαν γενετικά οι ΙΕ της εποχής εκείνης, έπαιξαν και οι Σλάβοι τον μεσαίωνα, την ίδια γενετική στάμπα αφήσαν για να παρατηρούμε σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σλάβος που αφήνει R1 είναι ο άμεσος απόγονος του ΙΕ που κατέβηκε το 2000 π.χ. Δεν υπάρχει δείκτης διαφοροποίησης αρχαίου R1 και μεσαιωνικού.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 15 Νοέμ 2017, 00:48

Admin έγραψε:Ποια απλο-ομάδα από τις παρακάτω που έχουν ανιχνευτεί στη σημερινή Ελλάδα είναι η αρχαιοελληνική (ή έστω η κυρίαρχη στην αρχαία Ελλάδα), ώστε αν την βρουν σε εμένα να έχω να καμαρώνω ότι είμαι ο απογονος του Περικλή και του Λεωνίδα;;;

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Εικόνα

Πιθανόν να σου βρούν την R1a (κίτρινη),

R1a origins

Tatiana et al. (2014) "rapid diversification process of K-M526 likely occurred in Southeast Asia, with subsequent westward expansions of the ancestors of haplogroups R and Q." [6]

The split of R1a (M420) is computed to ca. 22,000,[1] or 25,000[2] years ago, which is the time of the last glacial maximum. A large, 2014 study by Peter A. Underhill et al., using 16,244 individuals from over 126 populations from across Eurasia, concluded that there was compelling evidence that "the initial episodes of haplogroup R1a diversification likely occurred in the vicinity of present-day Iran."

η οποία μπορεί να προέρχεται από κάποια προϊστορική πληθυσμιακή ΙΕ μετακίνηση, ή απο κάποια μεσαιωνική μετακίνηση Σλάβων (i.e. το ίδιο περίπου στοκ που κατέβηκε 2-3000 χρόνια αργότερα προς τα κάτω). Τώρα, αν ο παππούς σου μιλούσε σλάβικα, δεν θέλει πολύ φαντασία για να καταλάβεις ποια περίπτωση ισχύει.

Μπορεί πάλι να σου βρούν Ι2b (μπλε), ειδικά αν είσαι ψηλός :D

The haplogroup reaches its maximum frequency in the Dinaric Alps in Eastern Europe (especially in the Balkans),[4] where the men are on record as being the tallest in the world, with a male average height of 185.6 cm (6 ft 1.1 in).
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Νοέμ 2017, 04:48

Wild Rebel έγραψε:
Admin έγραψε:Η Αλβανία, πριν καταφθάσουν εκεί οι Αλβανοί και οι Βλάχοι, ήταν τίγκα στους Σλάβους. Δια τούτο και υπάρχει πληθώρα σλάβικων τοπωνυμίων και εκεί (πχ Κορυτσά, Πόγκραντετς).

Μαεστρο να σε ρωτησω κατι;

Βικινγκς
1. Οταν μιλας για Σλαβους ποτε δεν εχεις αναφερει τους Βικινγκς, που βρικανε τους Σλαβους να ζουνε σε βαλτους και δαση και τους μαθανε να βραζουν τα Βελανιδια, για αυγα δεν ξερω αν μαθανε ακομη.

Τουρκαρβανιτες
2. Επι Οθωμανικης αυτοκρατοριας στην πρωην Γιουγκοσλαβια δεν υπηρχανε Τουρκοι η μηπως ητανε Ιρλανδοι;

Αιγυπτιοι
3. Επι Οθωμανικης αυτοκρατοριας στην πρωην Γιουγκοσλαβια υπηρχανε και μεινανε Αιγυπτιοι, οι οποιοι εχουν πολλαπλασιαστει και εχω δει Σερβους που ειναι ετσι:

Εικόνα

Οι Βίκινγκς τί σχέση έχουν με τους Σλάβους και ιδίως τους Νοτιοσλαβους, που είναι αυτοί που κατέβηκαν στην Ελλάδα και την Πελοποννησο; :sgrat:

Οι Οθωμανοί έφεραν μουσουλμανικό πληθυσμό από άλλες περιοχές κυρίως στην περιοχή της σημερινής Βοσνιας, όπου ήταν και το συνόρο με την Αυστρία. Οι Κροάτες τους Βόσνιους τους θεωρούν γενικά κουτοπόνηρους και αναξιόπιστους.

Οι Σέρβοι που είδες να μοιάζουν έτσι, ίσως να είναι και γύφτοι. Έχει πολλούς τέτοιους στο νότο της Σερβίας.
Οι Κροάτες δεν είναι τόσο γνησιοι Σλάβοι όσο πχ οι Λευκορώσοι ή οι Πολωνοι. Έχουν αναμειχθεί και με πληθυσμούς που προϋπήρχαν στα Βαλκάνια. Αλλά συγκριτικά πχ με τους Σερβους είναι πιο γνησιοι Σλάβοι.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Νοέμ 2017, 05:23

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Εικόνα

Πιθανόν να σου βρούν την R1a (κίτρινη),

Κι εγώ αυτό πιστεύω.
Ο παππούς μου κι άλλοι άρρενες στο σόι του είναι ξανθοι και πρασινομάτηδες, οπότε μάλλον για R1a μας κόβω.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Νοέμ 2017, 09:03

βρε παιδια μπορειτε να μου πειτε ενα ιχνος των ινδοευρωπαιων ;

λετε απο καπου ηρθανε και φερανε τον πολιτισμο απο που δηλαδη ....απο τις στεπες ; και θελετε να σας λεμε για σοβαρους

δεν θα ειχαν βρει ιχνη απο καποια πολη εναν συνοικισμο τελος παντων αρκετα προηγμενο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Νοέμ 2017, 09:14

nemo έγραψε:βρε παιδια μπορειτε να μου πειτε ενα ιχνος των ινδοευρωπαιων ;

λετε απο καπου ηρθανε και φερανε τον πολιτισμο απο που δηλαδη ....απο τις στεπες ; και θελετε να σας λεμε για σοβαρους

δεν θα ειχαν βρει ιχνη απο καποια πολη εναν συνοικισμο τελος παντων αρκετα προηγμενο

Χέσε τους ινδοευρωπαίους.

Εσύ και οι λοιποί παντογνώστες, που έχετε ανακαλύψει το ""ελληνικό dna"" και ότι σήμερα οι Έλληνες είναι οι φορείς του, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΠΛΟΟΜΑΔΑ Η ΕΝΑ ΓΟΝΙΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ;;;;;;;;;;;;

Μας έχετε ζαλίσει τα ούμπαλα ότι οι έρευνες δείχνουν ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Θέλω ένα παράδειγμα ελληνικού dna. Πολλά ζητάω;;;;;;;;;;;;;;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Νοέμ 2017, 09:41

πλησιαζουμε αρκετα στους αρχαιους ελ δηλαδη πιο λιανα δεν ειμαστε βορειοι δεν ειμαστε σλαβοι δεν ειμαστε ασιατες αφρικανοι
ινδιανοι κινεζοι ρωσοι αγγλοι γαλλοι ισπανοι μογγολοι κροατες βουλγαροι ..πολυ απλα ειμαστε ελ
με ιστορια δεκα και πλεον χιλιαδων χρόνων
με τρεις ή τεσσερες αυτουσιους μεγα πολιτισμους στον ιδιο χωρο και με πολλες αποικιες στον μισο τουλαχιστον κοσμο
και λεξεις απο την γλωσσα μας υπαρχουν σε ολες τις γλωσσες οπου πατησαμε που αν τις αφαιρεσουμε δεν θα μπορουν να συνεννοηθουν
και για μενα ενα πολιτευμα εθνικο για πενηντα χρονια μας λειπει για να ξαναπαρουμε παλι στα επανω μας
επισης να μη το ξεχασω και αρκετο dna δικο μας δωσαμε και δωσαμε και δωσαμε και δωσαμε και παλι δινουμε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Νοέμ 2017, 09:51

nemo έγραψε:πλησιαζουμε αρκετα στους αρχαιους ελ δηλαδη πιο λιανα δεν ειμαστε βορειοι δεν ειμαστε σλαβοι δεν ειμαστε ασιατες αφρικανοι
ινδιανοι κινεζοι ρωσοι αγγλοι γαλλοι ισπανοι μογγολοι κροατες βουλγαροι ..πολυ απλα ειμαστε ελ
με ιστορια δεκα και πλεον χιλιαδων χρόνων
με τρεις ή τεσσερες αυτουσιους μεγα πολιτισμους στον ιδιο χωρο και με πολλες αποικιες στον μισο τουλαχιστον κοσμο
και λεξεις απο την γλωσσα μας υπαρχουν σε ολες τις γλωσσες οπου πατησαμε που αν τις αφαιρεσουμε δεν θα μπορουν να συνεννοηθουν
και για μενα ενα πολιτευμα εθνικο για πενηντα χρονια μας λειπει για να ξαναπαρουμε παλι στα επανω μας
επισης να μη το ξεχασω και αρκετο dna δικο μας δωσαμε και δωσαμε και δωσαμε και δωσαμε και παλι δινουμε

Πέρα από τα τσιτάτα που διάβασες στα βιβλία του Λιακόπουλου, κάτι σε αυτό που ρώτησα έχεις να πεις ή θα συνεχίσεις το τσάμικο;
πλησιαζουμε αρκετα στους αρχαιους ελ

Αυτό ειδικά πώς προέκυψε και μάλιστα από ανάλυση του dna των σημερινών Ελς;;
Υπάρχει κάποια αρχαία ανάλυση dna και ξέρουμε τί dna είχαν οι αρχαίοι Έλληνες και βλέπουμε ότι και οι σημερινοί Ελς είναι το ίδιο;
Υπάρχει κάποιο γονίδιο ή απλοομάδα που να είναι των Ελλήνων;

Αν δεν υπάρχει (που δεν υπάρχει) κόφτε επιτέλους τις μπαρούφες. :yesyes:

Διότι τα ιστορικά στοιχεία ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ότι εδώ έγινε Ο χαμός επί 2000 χρόνια με σφαγές και μεταναστεύσεις πληθυσμών.

Αν λοιπόν δεν έχετε κάποιο συγκεκριμένο dna που να είναι χαρακτηριστικό των ΕΛς, αφήστε τις μαλακίες.
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”