Admin έγραψε:Ποια απλο-ομάδα από τις παρακάτω που έχουν ανιχνευτεί στη σημερινή Ελλάδα είναι η αρχαιοελληνική (ή έστω η κυρίαρχη στην αρχαία Ελλάδα), ώστε αν την βρουν σε εμένα να έχω να καμαρώνω ότι είμαι ο απογονος του Περικλή και του Λεωνίδα;;;
Admin έγραψε:Κι έρχεσαι εσύ τώρα και κάτι άλλοι, που διαβάζετε ό,τι μπαρούφα και ό,τι μαλακία σας σερβίρουν τα μπαντριωτικά βοθρομπλόγκς, να μας πείτε τί;;
Ότι η σαλάτα φυλών που λεγόταν "αρχαίοι Έλληνες" είναι οι γνήσιοι πρόγονοι της -διαφορετικής- σαλάτας λαών που λέγονται Νεοέλληνες (ή Ρωμιοί, πιο σωστά), όταν είναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟΝ με οποιαδήποτε διαθέσιμη επιστημονική μέθοδο να προσδιορίσουμε τί ακριβώς ήταν αυτή η σαλάτα λαών που λεγόταν "αρχαίοι Έλληνες".
Κατάλαβες λοιπόν γιατί όλα αυτά που πετάτε είναι μπαρούφες;
Προφανώς και πρόκειται για μπαρούφες. Αυτό που κάνουν είναι να παίρνουν ένα γενετικό σνάπσοτ, λ.χ. κλασσική Ελλάδα, και μετά προσπαθούν να στήσουν υπόθεση ότι αυτό το σνάπσοτ ήταν πάντα εκεί και ότι είναι εδώ μέχρι σήμερα. Το ότι οι ΕΛς της κλασσικής Ελλάδας ήταν και αυτοί μια σαλάτα Ινδοευρωπαίων και μη, δεν το εξετάζουν καν.
Γενικά η όλη συζήτηση είναι άκυρη, υποβιβάζεται στο δρωμαινεικό επίπεδο. Δεν υπάρχει ΕΛ χρωμόσωμα. Γενικά οι σύγχρονες εθνότητες (aka συγκεκριμένα σαλατο-σνάπσοτς κάποιας ιστορικής στιγμής) δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο χρωμόσωμα, αλλά είναι μια μιξ φόρμουλα.
Το νεοΕΛ μείγμα φαίνεται να ομοιάζει αυτό του ελλαδικού χώρου της εποχής του χαλκού. Την εποχή του χαλκού υπήρχαν αφρικανοί, μεσανατολίτες και ΙΕ. Σήμερα το ίδιο. Λ.χ. τον ίδιο ρόλο που έπαιξαν γενετικά οι ΙΕ της εποχής εκείνης, έπαιξαν και οι Σλάβοι τον μεσαίωνα, την ίδια γενετική στάμπα αφήσαν για να παρατηρούμε σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σλάβος που αφήνει R1 είναι ο άμεσος απόγονος του ΙΕ που κατέβηκε το 2000 π.χ. Δεν υπάρχει δείκτης διαφοροποίησης αρχαίου R1 και μεσαιωνικού.