ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ 4Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ 4Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Ιαν 2019, 15:00

pluton έγραψε:Το κακό είναι Λαχουρένιε ότι αυτοί που τρώνε σανό για την 21η Απριλίου είναι όσοι δεν την έζησαν, διότι όσοι την έζησαν ξέρουν τι έχασαν.....

Μια χαρα ξερουν τι ηταν η 21η Απριλιου.

Οταν ο Παπαδοπουλος εκανε κομμα με τον Μιχαλολιακο και τον Βοριδη πηρε λιγοτερο και απο τον Κυρκο.... :laugh1:

38.000 ψηφους πανελλαδικα πηρε. Αυτοι ηταν οι χουντικοι στην Ελλαδα.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 28 Ιαν 2019, 15:43

Οφείλω να παραδεχτώ ότι οι κομμουνιστές στον υπαρκτό σοσιαλισμό ήταν έντιμοι ως αναφορά τις εκλογές, έλεγαν ο λαός ψήφισε 99,9% υπέρ του ΚΚ και τέλος (το ήξεραν όλοι το εκλογικό αποτέλεσμα διότι οι κομμουνιστές μη αποδεχόμενοι τον κοινοβουλευτισμό απλά έβαζαν το νούμερο που ήθελαν και τελείωναν).

Είμαι βέβαιος ότι σε ένα μελλοντικό σοσιαλιστικό κράτος θα χρησιμοποιήσουν τις εκλογές κατά το καπιταλιστικό τρόπο, δηλαδή: "Παραμυθιάζεις τον λαό με πλύση εγκεφάλου τι είναι κακό και τι είναι καλό και μετά τον ξαποστέλεις αφού του έχεις κάνει λοβοτομή να ψηφίσει".

Λαχουρένιε ο λαός είναι ανίκανος να επιλέξει μεταξύ του σωστού και του λάθους, του λογικού και του παράλογου, του αληθινού και του ψέματος.

Εξ άλλου γι αυτό το σύστημα επιτρέπει τις εκλογές, διότι είναι ένα απόλυτα ελεγχόμενο εργαλείο και έτσι δίνει την αίσθηση ότι "ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ".

Για να σου δώσω να καταλάβεις ο λαός ...

1. Καταψήφισε (δεν εκλέχτηκε ούτε βουλευτής στην πατρίδα του) τον Τρικούπη τον εργατικό και τίμιο άνθρωπο που μας εισήγαγε στον 20ο αιώνα και ψήφισε τον Γουλεμή και τον λαϊκιστή Θεόδωρο Δηλιγιάννη (ότι χειρότερο υπήρχε). Ο Τρικούπης με αξιοπρέπεια είπε δείχνοντας τι είναι ο λαός: "Ανθ’ ημών Γουλιμής!"

2. Καταψήφισε τον Ε Βενιζέλο (δεν βγήκε βουλευτής) λίγους μήνες αφού έφερε την συνθήκη των Σεβρών (την Ελλάδα των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών).

Θα μπορούσα να σου παραθέσω άπειρα παραδείγματα.

Έτσι λοιπόν δεν με εκπλήσσει που ο λαός δεν μπόρεσε, να εκτιμήσει τι πρόσφερε η επανάσταση της 21ης Απριλίου.... Δεν μπόρεσε ο λαός, μπορεί όμως η ιστορία και όποιος νομίζει ότι μπορεί να συγκριθεί η κλεπτο δημοκρατία σας με την 21η Απριλίου ας αποτολμήσει να ανοίξει νήμα.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Ιαν 2019, 17:26

Στο προηγουμενο ποστ ελεγες οτι οσοι εζησαν την 21η Απριλιου εχουν να πουν τα καλυτερα λογια και τωρα λες οτι ο κοσμος δεν μπορεσε να τους εκτιμησει γιατι ηταν τοσο γαματοι :laugh1:

Καλα :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 28 Ιαν 2019, 18:47

Λαχουρένιος έγραψε:Στο προηγουμενο ποστ ελεγες οτι οσοι εζησαν την 21η Απριλιου εχουν να πουν τα καλυτερα λογια και τωρα λες οτι ο κοσμος δεν μπορεσε να τους εκτιμησει γιατι ηταν τοσο γαματοι :laugh1:

Καλα :laugh1:

Άλλο τι πιστεύει ο κόσμος και άλλο τι ψηφίζει. Θες παράδειγμα;

Το 1945-46 μεγάλη μερίδα είχε καλή γνώμη για το ΕΑΜ (ήταν ακόμα άγνωστα τα δοσίματα που διαπραγματευόταν το ΚΚΕ με τους σλάβους και ο λαός είχε δηλητηριαστεί από την κατοχική προπαγάνδα).... παρ όλα αυτά οι κομμουνιστές δεν ανέβηκαν στο βουνό προτίμησαν να πάνε σε εξορίες (το έχει παραδεχτεί και η ηγεσία του ΔΣΕ) και ο κόσμος στρατεύτηκε τον ΕΣ.

Πέρα απ αυτό όμως τράβα σε παρέες μεγάλων ανθρώπων στις λαϊκές γειτονιές ή στα χωριά να ακούσεις τι λένε άνθρωποι που ψηφίζουν τα κόμματα και την αριστερά.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα πράγμα που λέγεται ΙΣΤΟΡΙΑ και εκεί έχουν καταγραφεί γεγονότα όχι προπαγάνδες και ψέματα.

Γιατί μου ήρθε τώρα στο μυαλό το όνομα ΗΛΕΝΙΑ;

Εικόνα
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 28 Ιαν 2019, 20:43

pluton έγραψε:Γιατί μου ήρθε τώρα στο μυαλό το όνομα ΗΛΕΝΙΑ;

Εικόνα

Μάλλον γιατί μπαίνεις σε φάση δυσλειτουργίας της επεισοδιακής μνήμης. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Ιαν 2019, 22:32

pluton έγραψε:
Πέρα απ αυτό όμως τράβα σε παρέες μεγάλων ανθρώπων στις λαϊκές γειτονιές ή στα χωριά να ακούσεις τι λένε άνθρωποι που ψηφίζουν τα κόμματα και την αριστερά.

Δεν χρειαζεται να παω στα χουντοκαφενεια που συχναζεις, ο κοσμος φαινεται τι θελει απο το τι ψηφιζει. 40% πηραν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ μαζι το '15 και μαζι με Ποταμι και ΠΑΣΟΚ πηραν κοντα στο 50%.

Ακομα και τωρα μετα απο τοσες μαλακιες ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρει ενα 30αρι ενω η εγκληματικη οργανωση ΧΑ θα μεινει κολλημενη στο 7% την ιδια ωρα που πανευρωπαικα η ακροδεξια ανεβαινει.

Γιατί μου ήρθε τώρα στο μυαλό το όνομα ΗΛΕΝΙΑ;

Γιατι εισαι εμμονικος, δεν κολλαει πουθενα στην κουβεντα.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Ιαν 2020, 12:45

ΩRIΩNAS7 έγραψε:
pluton έγραψε:
Όχι ρε συ εγώ τους Αμερικανούς ποτέ δεν τους πιστεύω, εγώ ακολουθώ ΠΑΝΤΑ αυτό που έλεγε ο σύντροφος Χ Φλωράκης : "δεν ξεκινώ για τις δουλειές μου στην Αθήνα αν δεν ακούσω το κύριο άρθρο της Πράβντα που μετέδιδε νωρίς το πρωί ο σταθμός στη Μόσχας.....". :D :D

Τι λες;
Ξαναρωταω γιατί με τόσες εμμονές που χεις, δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις.
Τα πιστεύεις αυτα; Ο τύπος που τα είπε αυτά για τον απατεωνα που τα τσεπωνε από την Siemens ώστε να σε κλεβει, ξέρεις ποιος είναι;
Ας ξεκινήσουμε από αυτο για αρχ. Για πες λοιπόν. Ξέρεις;

Βρε ΩΡΙΩΝΑ που να ξέρω εγώ ο απληροφόρητος όλα αυτά τα περισπούδαστα που εσύ καταλαβαίνεις.

Εγώ παιδί μου ΩΡΙΩΝΑ δεν υπερασπίζομαι την κλεπτο-μεταπολιτευτική δημοκρατία σας, εσείς την υπερασπίζεστε διότι μέσα από αυτή την σαπίλα μπορείτε και υπάρχετε.

Και έτσι για να καταλάβεις ο Ι Μεταξάς όταν επέβαλε την δικτατορία της 4ης Αυγούστου πήρε ένα κομουνιστή τον Αριστείδη Δημητράτο, πρώην ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ (αδελφός του δικηγόρου Νίκου Δημητράτου που μπορεί και πρέπει να θεωρηθεί ο πρώτος οργανωτικός γραμματέας του ΣΕΚΕ).

Το βραδύ της 4ης Αυγούστου η αστυνομία για πολλοστή φορά πήγε στο σπίτι του Δημητράτου
Ο Δημητράτος συνηθισμένος από τις άλλες φορές ετοίμασε βιαστικά την βαλίτσα για την εξορία.

Ο Αστυνόμος ήταν βιαστικός
- Γρήγορα του λέει
- Καλά ντε περίμενε λιγάκι να ετοιμαστώ λέει ο Δημητράτος
Τόσο πολύ βιάζεται ο Μεταξάς να με στείλει εξορία;

Τον συνέλαβαν άρον άρον και γραμμή στο σπίτι του Μεταξά.
Τον υποδέχτηκε χαμογελαστός ο Εθνικός κυβερνήτης
- Είσαι ο κομμουνιστής Δημητράτος έτσι δεν είναι;
- Ναι απαντά ο Δημητράτος
- Και πιστεύεις στα δίκαια των εργατών αν δεν κάνω λάθος
- Βεβαίως λέει ο Δημητράτος
- Ιδού λοιπόν ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΟΡΙΖΕΣΑΙ υπουργός εργασίας!!!

Και του επέβαλε να εφαρμόσει όλα αυτά που φώναζε τόσο καιρό ότι έπρεπε να εφαρμοστούν, το ΚΚΕ λύσσαξε μη μπορώντας να συγχωρήσει την «προδοσία» του Α Δημτράτου που τι έκανε εφάρμοσε το πρόγραμμα της αριστεράς.... έτσι λοιπόν δεν σας ενδιαφέρει η διόρθωση της στραβομάρας της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας σας, σας ενδιαφέρει να μη διορθωθεί τίποτα για να υπάρχετε.
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 11 Ιαν 2020, 12:56

Και η χα και αυτός, τσιράκια του μητσοτακέικου είναι. Απλά αυτός, ως τελευταίος τροχός της αμαξης, δεν το γνωρίζει.
Χρόνια η πιο διεφθαρμένη "οικογένεια" της Ελλάδας, έχει πάρει υπό την προστασία της την ακροδεξιά. Είναι ένα από τα πράγματα που έκλεψε από τον διάδοχο του Αβέρωφ ;)
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 11 Ιαν 2020, 13:00

pluton έγραψε:
ΩRIΩNAS7 έγραψε:
Τι λες;
Ξαναρωταω γιατί με τόσες εμμονές που χεις, δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις.
Τα πιστεύεις αυτα; Ο τύπος που τα είπε αυτά για τον απατεωνα που τα τσεπωνε από την Siemens ώστε να σε κλεβει, ξέρεις ποιος είναι;
Ας ξεκινήσουμε από αυτο για αρχ. Για πες λοιπόν. Ξέρεις;

Βρε ΩΡΙΩΝΑ που να ξέρω εγώ ο απληροφόρητος όλα αυτά τα περισπούδαστα που εσύ καταλαβαίνεις.

Εγώ παιδί μου ΩΡΙΩΝΑ δεν υπερασπίζομαι την κλεπτο-μεταπολιτευτική δημοκρατία σας, μπλα. Μπλα. Μπλα

Εδώ σταμάτησα να διαβάζω.
Καταρχάς δεν σε είπε κανείς δημοκράτη.
Εννοείται ότι απεχθάνεται την δημοκρατία, για αυτό και μετά την πτώση της χα υποστηρίζεις φανατικά "νέα δημοκρατια"
Και εννοείται πως εισια και υπέρ της κλεψιάς, της ρεμουλας και της απάτης.
Δεξιός γαρ

Τέλος η αστική "δημοκρατία" δεν είναι δημοκρατία
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 11 Ιαν 2020, 13:13

pluton έγραψε:Βρε ΩΡΙΩΝΑ που να ξέρω εγώ ο απληροφόρητος όλα αυτά τα περισπούδαστα που εσύ καταλαβαίνεις.

Εγώ παιδί μου ΩΡΙΩΝΑ δεν υπερασπίζομαι την κλεπτο-μεταπολιτευτική δημοκρατία σας, εσείς την υπερασπίζεστε διότι μέσα από αυτή την σαπίλα μπορείτε και υπάρχετε.

Και έτσι για να καταλάβεις ο Ι Μεταξάς όταν επέβαλε την δικτατορία της 4ης Αυγούστου πήρε ένα κομουνιστή τον Αριστείδη Δημητράτο, πρώην ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ (αδελφός του δικηγόρου Νίκου Δημητράτου που μπορεί και πρέπει να θεωρηθεί ο πρώτος οργανωτικός γραμματέας του ΣΕΚΕ).

Το βραδύ της 4ης Αυγούστου η αστυνομία για πολλοστή φορά πήγε στο σπίτι του Δημητράτου
Ο Δημητράτος συνηθισμένος από τις άλλες φορές ετοίμασε βιαστικά την βαλίτσα για την εξορία.

Ο Αστυνόμος ήταν βιαστικός
- Γρήγορα του λέει
- Καλά ντε περίμενε λιγάκι να ετοιμαστώ λέει ο Δημητράτος
Τόσο πολύ βιάζεται ο Μεταξάς να με στείλει εξορία;

Τον συνέλαβαν άρον άρον και γραμμή στο σπίτι του Μεταξά.
Τον υποδέχτηκε χαμογελαστός ο Εθνικός κυβερνήτης
- Είσαι ο κομμουνιστής Δημητράτος έτσι δεν είναι;
- Ναι απαντά ο Δημητράτος
- Και πιστεύεις στα δίκαια των εργατών αν δεν κάνω λάθος
- Βεβαίως λέει ο Δημητράτος
- Ιδού λοιπόν ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΟΡΙΖΕΣΑΙ υπουργός εργασίας!!!

Και του επέβαλε να εφαρμόσει όλα αυτά που φώναζε τόσο καιρό ότι έπρεπε να εφαρμοστούν, το ΚΚΕ λύσσαξε μη μπορώντας να συγχωρήσει την «προδοσία» του Α Δημτράτου που τι έκανε εφάρμοσε το πρόγραμμα της αριστεράς.... έτσι λοιπόν δεν σας ενδιαφέρει η διόρθωση της στραβομάρας της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας σας, σας ενδιαφέρει να μη διορθωθεί τίποτα για να υπάρχετε.

Πάλι ψέματα γράφεις. Απαξιώ και να σε διαψεύσω πλέον.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Ιστορία”