Kauldron έγραψε:mistermax έγραψε:Kauldron έγραψε:Μα οι "εφοπλιστές" της εποχής ήταν που προσέφεραν τον στόλο για τον Αγώνα.
Αυτο φυσικά δεν σημαίνει οτι οι σύγχρονοι εφοπλιστές είναι υπέρ του Έθνους.
οχι, μερικοι εφοπλιστές μόνο, μικρή μειοψηφία. Αυτο δεν σημαινει τίποτα, δείχνει οτι ο διαχωρισμός δεν ειναι απολυτα ταξικός, οπως λενε οι μαρξιστες, αλλά ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟΣ. Ειναι σαν να λες πως οι κομμουνιστες ειναι οι πλουσιοι επειδη ο εγκελς ηταν γιος βιομηχανου....Σοβαρέψου παρακαλώ. Προσπάθησε και άλλο για να αποκαταστήσεις το επισημο σχολικό παραμυθι της εθνικης ομοψυχιας.
Κατ' αρχάς (άσχετο) εσύ είχες πεί οτι η καλύτερη εποχή για την Ελλάδα ήταν η εποχή του Σημίτη? Και είσαι αναρχικός? μάλλον πασόκος, σαν τον αγαπητό πόντικα.
![]()
Δευτερον. Δεν είναι καθόλου του ίδιο. Το οτι ο έγκελς ήταν γιος βιομηχάνου δεν έχει σημασία, αφού ο βιομήχανος πατέρας του δεν ασχολήθηκε με το να ενισχύσει κάποιο αγώνα της εργατικής τάξης. Το να ενισχύσουν όμως βάζοντας τις ζωές τους και τις περιουσίες τους σε κίνδυνο, σημαίνει οτι πρόκειται για εθνικό αγώνα.
Ο Αγωνας ήταν Εθνικός. Τ' άλλα όλα είναι παραμύθια του (λαμογίστικου) σημιτικού πασοκ (όλο το πασόκ μια απάτη είναι, αλλά η περίοδος σημίτη ήταν η αποκορύφωση της μάσας, της ρεμούλας και της απάτης).
Αν καποιος ελληνας έχει φυματιωση, δεν παει να πει πως ολοι οι ελληνες εχουν φυματιωση. Πιο απλή λογική δεν υπάρχει. Αν μερικοι εφοπλιστες συνέδραμαν τον κοινωνικοαπελευθερωτικο αγωνα του 1821, αυτοι ειναι θλιβερη μειοψηφια μπροστα στην αρχουσα τάξη των κοτσαμπάσιδων και των παπάδων. Απλη λογική, αδυνατώ να εξηγησω τα πιο απλά.
Κατα τα άλλα, δεν ειμαι πασοκ, ειμαι αναρχικος και πραγματι αναγνωρίζω οτι επι πασοκ, τοσο στον α παπανδρεου οσο και στον σημιτη, οι ελληνες φάγανε λαρδάκι. Αυτο δεν σημαινει οτι ειμαι πασοκ.
Ο αγώνας ηταν κοινωνικος. Τα αλλα ειναι παραμυθια των λαμόγιων εθνικιστών και κρατικιστών που ηθελαν να φτιάξουν ενα αφηγημα για να δικαιολογήσουν την εξουσια τους και να αλλοιώσουν τον αντι-εξουσιαστικο αγωνα.
Εφαγες με το κουταλακι τον εθνικό σανο χελωνε.