Αγία Σοφία: Ελληνικός ή Ρωμαϊκός ναός;

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Αγία Σοφία: Ελληνικός ή Ρωμαϊκός ναός;

Δημοσίευσηαπό pluton » 23 Ιούλ 2020, 09:20

Adminović έγραψε:
pluton έγραψε:
Δέκα εντολές.... (Παλαιά Διαθήκη)

Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα, όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης. ου προσκυνήσεις αυτοίς, ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς· εγώ γαρ ειμί Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής, αποδιδούς αμαρτίας πατέρων επί τέκνα, έως τρίτης και τετάρτης γενεάς τοις μισούσι με και ποιών έλεος εις χιλιάδας τοις αγαπώσι με και τοις φυλάσσουσι τα προστάγματά μου.

Δεν θέλω να σε πικράνω αλλά η στενή εφαρμογή αυτού του ΟΥ θα σήμαινε την κατάργηση των καθρεπτών και των φωτογραφιών, πράγμα που κάποιοι πολύ ορθόδοξοι το κάνουν.

Μετεξεταστέος στα θρησκευτικά. :s_no :-/

Σε ρωτώ τί είπε ο Χριστός για τις αγαθοεργίες και εσύ μου φέρνεις ένα κείμενο της Π. Διαθήκης το οποίο μιλάει για την ειδωλολατρία. Δεν θεωρείται ειδωλολατρία το να βάλεις τη φάτσα σου σε ψηφιδωτό, εκτός εάν απαιτείς να σε προσκυνούν και σαν θεό.

Ο Χριστός είπε αυτό:

Ματθαίου 6, 2-4
῞Οταν οὖν ποιῇς ἐλεημοσύνην, μὴ σαλπίσῃς ἔμπροσθέν σου, ὥσπερ οἱ ὑποκριταὶ ποιοῦσιν ἐν ταῖς συναγωγαῖς καὶ ἐν ταῖς ρύμαις, ὅπως δοξασθῶσιν ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἀπέχουσι τὸν μισθὸν αὐτῶν. 3 σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου, 4 ὅπως ᾖ σου ἡ ἐλεημοσύνη ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ.

Τα ξαναλέμε το Σεπτέμβριο και φρόντισε τότε να είσαι διαβασμένος. :pardon: :laugh1:

Διαφωνώ αυτό είναι περί ελεημοσύνης, εδώ ποιεί σεαυτώ είδωλον και φυσικά για πολιτικούς λόγους.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Επιστροφή σε “Ιστορία”