Πόσο γαμάτη ήταν η Ελλάδα επί Χούντας;

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Πόσο γαμάτη ήταν η Ελλάδα επί Χούντας;

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 02 Ιουν 2021, 17:05

pluton έγραψε:
NikosVy έγραψε:Σημασία έχει το τι κληροδότησε η 21η Απριλίου στο Τουρκικό Έθνος και στις μεταγενέστερες γενεές του Τουρκικού Λαού. Χρειάζονται πολλοί λογιστές να το αποτιμήσουν σε χρήμα.
Εικόνα

Ζεις σε μύθους η 21η Απριλίου είχε σταματήσει να υπάρχει ΕΝΑ περίπου χρόνο πριν

elkosmos-dimokratia02.jpg

Από ψέματα χορτάσαμε.

Και στην Αργεντινή είχε αποσυρθεί η δικτατορία του παιδόφιλου Χόρχε Βιντέλα και είχε επικρατήσει ο Γκαλτιέρι επί δικτατορίας του οποίου έγινε το φιάσκο των Φώλκλαντς.
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

Και εκεί λένε ότι έχουν χορτάσει από ψέματα. κ
Μήπως βρήκες το όνομα της φυλακής στην οποία είχαν βάλει τον Παπαδόπουλο που σου ζητήσαμε ο Ραν Ταν Πλαν και εγώ;
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Ιουν 2021, 18:47

NikosVy έγραψε:
pluton έγραψε:
Ζεις σε μύθους η 21η Απριλίου είχε σταματήσει να υπάρχει ΕΝΑ περίπου χρόνο πριν

elkosmos-dimokratia02.jpg

Από ψέματα χορτάσαμε.

Και στην Αργεντινή είχε αποσυρθεί η δικτατορία του παιδόφιλου Χόρχε Βιντέλα και είχε επικρατήσει ο Γκαλτιέρι επί δικτατορίας του οποίου έγινε το φιάσκο των Φώλκλαντς.
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

Και εκεί λένε ότι έχουν χορτάσει από ψέματα. κ
Μήπως βρήκες το όνομα της φυλακής στην οποία είχαν βάλει τον Παπαδόπουλο που σου ζητήσαμε ο Ραν Ταν Πλαν και εγώ;

Να μη σου βάλω άλλες πηγές, να σου βάλω κάτι που θα το δεχτείς

...Ακολούθησε η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973 και στη συνέχεια το Πραξικόπημα του Ταξιάρχου Δ. Ιωαννίδη στις 25 Νοεμβρίου 1973, κατά το οποίο ο Παπαδόπουλος ετέθη σε κατ’ οίκον περιορισμόν....

https://www.tovima.gr/2019/04/21/societ ... -i-xounta/

Πρόκειται για εμπαθές δημοσίευμα...

Τώρα σχετικά με τους συσχετισμούς της Αργεντινής ... συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...

Ειλικρινά δεν έχω πρόθεση να υπερασπιστώ κάποιον, ιστορικά βλέπω το θέμα... σχετικά με το κυπριακό είναι μια ιστορία που δεν την ξέρουμε... κανείς μας, ειδικά η μεταπολίτευση προσπάθησε να μη φανερώσει τα στοιχεία της, ξέρουμε την επιφάνεια, πραξικόπημα Ιωαννίδη, εισβολή ...αυτά εσάς σας ικανοποιούν, εμένα πάλι όχι... το ζήτημα είναι ότι είναι πικρή υπόθεση και εγώ δεν ανασκαλεύω τα άπειρα βιβλία που έχω κάποια στιγμή θα το κάνω.

Πάντως σ αυτή την υπόθεση δεν είχε σχέση ο Γ Παπαδόπουλος.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 02 Ιουν 2021, 20:54

pluton έγραψε:ετέθη σε κατ’ οίκον περιορισμόν

Δηλαδή περίπου ότι όλοι εμείς εδώ και ένα χρόνο λόγω των μέτρων της πανδημίας. Μόνο που τότε δεν είχε το SMS.
pluton έγραψε:Τώρα σχετικά με τους συσχετισμούς της Αργεντινής ... συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...

Ανόμοια;

Συμπτώσεις;

Χουντικά καθεστώτα οδηγούν τις χώρες τους σε ήττες και εθνικές συμφορές, λόγω πληροφοριών, αυθαίρετων και αδιασταύρωτων (το χουντικό καθεστώς είχε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κάνουν απόβαση στην Κύπρο από τον Κύριο Γκας Αβράκωτο, χαμηλόβαθμο στέλεχος, κλητήρα, της CIA).
pluton έγραψε:Πάντως σ αυτή την υπόθεση δεν είχε σχέση ο Γ Παπαδόπουλος.

Ήταν κάποιος άλλος Γ. Παπαδόπουλος (συνωνυμία) που το Δεκέμβριο 1967 αποφάσισε σε συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, να αποσύρει την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο (αποβιβάστηκαν στο Βόλο, μπας και γίνει κανένα κακό).
Ήταν άλλος Γ. Παπαδόπουλος που οργάνωσε την απόπειρα δολοφονίας του Μακάριου (θυμάσαι, εκείνη με το ελικόπτερο).

Άλλη μία σύμπτωση 1967 έτος εθνοσωτήριου πραξικοπήματος - αποφασίζεται η αποχώρηση της ελληνικής μεραρχίας
1974 Πράξικόπημα-Ανατροπή του Μακάριου και συμπεφωνημένη απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο.

Αμέσως μετά 23 Ιουλίου 1974 (ΣΥΜΠΤΩΣΗ) η χούντα παραδίδει την εξουσία. Σύμπτωση: Δεν είχε πλέον λόγο ύπαρξης, αφού εκτέλεσε πιστά την αποστολή της και το ρόλο της στην Ιστορία.

Αν ήσουν Τούρκος πολίτης, δεν θα αντηχούσαν χαρμόσυνα στα αφτιά σου οι χρονιές 1967 και 1974;
1 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Ιουν 2021, 21:34

Μπορείς να μου πεις σε ποιά ήττα μας οδήγησε η εξέγερση Μακρυγιάννη της 3ης Σεπτέμβρη; Σε ποιά ήττα μας οδήγησε το κίνημα του 1909 στου Γουδή, σε ποιά ήττα μας οδήγησε η 4η Αυγούστου του Ι Μεταξά....

Τέλος πάντων ανοησίες και ανιστόρητα πράγματα, άμα δεν ξέρουμε κάτι, όπως δεν ξέρουμε πολλά για το ζήτημα της Κύπρου λέμε ότι μας φυτεύουν οι πολιτικάντηδες ...

Μιλάς για την απόσυρση της Μεραρχίας Κύπρου, ποιός έκανε τα γεγονότα στην Κοφινού ξέρεις; Τέλος πάντων η Μεραρχία δεν έφυγε από την Κύπρο, αυτές οι ανοησίες είναι που με φτιάχνουν, δεν ξέρετε και συνθηματολογείτε έτσι με την λογική του Γκέμπελς "Πείτε ψέματα, στο τέλος όλο κάτι μένει".

Στην Κύπρο και στην λούμπα που έπεσε ο Ιωαννίδης, ο Γκιζίκης, ο Αραπάκης, ο Μπονάνος κλπ δεν συμμετείχε ούτε ο Παπαδόπουλος, ούτε ο Παττακός, ούτε ο Μακαρέζος.... Κατ οίκον περιορισμός σημαίνει ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ δηλαδή ΦΥΛΑΚΗ και το μέτρο είχε εφαρμοστεί σε άπειρους και στον Κανελλόπουλο από τον Μεταξά και στον Μ Θεοδωράκη και στον Γ. Παπανδρέου από τον Γ Παπαδόπουλο πλήθος περιπτώσεις. Τώρα να θέλετε να κάνετε το άσπρο μαύρο λέγετε τις σοφιστείες σας.

Μιας και δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα κατά αυτού του ανθρώπου του φορτώνεται πράγματα στα οποία δεν έχει ευθύνη. Εξ άλλου ο Γ Παπαδόπουλος δεν δικάστηκε καν για την Κύπρο διότι απλά δεν ήταν στην εξουσία.
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 02 Ιουν 2021, 21:53

pluton έγραψε:Μπορείς να μου πεις σε ποιά ήττα μας οδήγησε η εξέγερση Μακρυγιάννη της 3ης Σεπτέμβρη;

Οι συνειρμοί και παρομοιώσεις με έχουν καταπλήξει.

Δηλαδή αν αντίστοιχοι του Παπαδόπουλου ήταν ο Μακρυγιάννης και ο Καλλέργης, τότε αντίστοιχος του Γεωργίου Παπανδρέου θα ήταν ο Όθωνας.

Το κίνημα του 1908 οδήγησε σε στρατιωτική δικτατορία, σε συμφωνία με την Τουρκία για αποχώρηση μεραρχίας;
pluton έγραψε:Τέλος πάντων ανοησίες

Το ποιος γράφει ανοησίες, φώναξε τον Ραν Ταν Πλαν να σου πει.
pluton έγραψε:Μιλάς για την απόσυρση της Μεραρχίας Κύπρου, ποιός έκανε τα γεγονότα στην Κοφινού ξέρεις;

Αυτοί που έπαιρναν διαταγές από το Γρίβα.
pluton έγραψε:Τέλος πάντων η Μεραρχία δεν έφυγε από την Κύπρο,

Το υποψιάζομαι αυτό, ίσως να είναι εκεί ακόμα.

Και αυτό επειδή σε δημοσκόπηση που είχε γίνει στο παλιό φόρουμ, οι μισοί από σας είχαν δηλώσει ότι είχαν υπηρετήσει στην ΕΛΔΥΚ. Τους είχα μετρήσει και ίσως και να έφταναν μία μεραρχία.
pluton έγραψε:αυτές οι ανοησίες είναι που με φτιάχνουν, δεν ξέρετε και συνθηματολογείτε έτσι με την λογική του Γκέμπελς "Πείτε ψέματα, στο τέλος όλο κάτι μένει".

Γκέμπελς και 21η Απριλίου είναι ανόμοια πράγματα, βέβαια.
pluton έγραψε:Στην Κύπρο και στην λούμπα που έπεσε ο Ιωαννίδης, ο Γκιζίκης, ο Αραπάκης, ο Μπονάνος κλπ

Δεν ήταν δικοί σας όλοι αυτοί;

Είχαν επιλεγεί από ένα ανεξάρτητο Σώμα, όπως π.χ. από το Κογκρέσσο;
pluton έγραψε:Κατ οίκον περιορισμός σημαίνει ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ δηλαδή ΦΥΛΑΚΗ

Τα ίδια ακριβώς έλεγε και ο παιδόφιλος Χόρχε Βιντέλα, στην Αργεντινή, που έριχνε το φταίξιμο στον Γκαλτιέρι.

Και εκεί δεν δικάστηκαν για τα Φώλκλαντς. Μόνο ο έρμος ο Χόρχε Βιντέλα πήγε μέσα για παιδοφιλία.
pluton έγραψε: Εξ άλλου ο Γ Παπαδόπουλος δεν δικάστηκε καν για την Κύπρο διότι απλά δεν ήταν στην εξουσία.

Γιατί ξέρεις κανέναν που να δικάστηκε για την Κύπρο;

Σκέψου να έιχε γίνει δίκη για την προδοσία της Κύπρου, τι θα μας έσερνε ο Ερντογάν διεθνώς. Θα έλεγε "Να, ορίστε απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, την Κύπρο μας την χάρισαν οι Χουντικοί που κυβερνούσαν την Ελλάδα. Ισχύει σαν συμφωνία".
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 02 Ιουν 2021, 22:05

NikosVy έγραψε:
pluton έγραψε: Εξ άλλου ο Γ Παπαδόπουλος δεν δικάστηκε καν για την Κύπρο διότι απλά δεν ήταν στην εξουσία.

Γιατί ξέρεις κανέναν που να δικάστηκε για την Κύπρο;

Θα το ψάξει και θα σου πει. :fico:
Αλλά όπως και να 'χει γεγονός είναι ότι οι χουντοχειρισμοί στο Κυπριακό από το 1967 έως το 1974 είχαν ως αποτέλεσμα να σωθεί η Κύπρος από τα νύχια των κομμουνιστών.
Που ειρήσθω εν παρόδω τον Ιούλη του 1974 είχαν παρατάξει 850 μεραρχίες του κόκκινου στρατού στα σύνορα με τη Βουλγαρία και ήταν έτοιμοι να εισβάλλουν στη Μακεδονία, γεγονός που απέτρεψε την αποστολή του ελληνικού στρατού στην Κύπρο ώστε να πατάξει άμα τη αφίξει του τους Τούρκους. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 03 Ιουν 2021, 07:47

Δυστιχώς μιλάμε σε λάθος συχνότητα, εγώ μιλάω για ιστορία και γεωστρατηγική και εσύ μιλάς για ιδεοληψία.

Τι να σου απαντήσω; Για παράδειγμα λες

Χουντικά καθεστώτα οδηγούν τις χώρες τους σε ήττες και εθνικές συμφορές,

Σου απαντώ επί αυτού και τότε μου γράφεις:

Δηλαδή αν αντίστοιχοι του Παπαδόπουλου ήταν ο Μακρυγιάννης και ο Καλλέργης, τότε αντίστοιχος του Γεωργίου Παπανδρέου θα ήταν ο Όθωνας.

Το κίνημα του 1908 οδήγησε σε στρατιωτική δικτατορία, σε συμφωνία με την Τουρκία για αποχώρηση μεραρχίας;

Δηλαδή άρες μάρες κουκουνάρες.... έτσι εξελίσσετε όλος ο διάλογος με ασυναρτησίες και ιδεοληπτικές π@π@ρ@τζες....

Όλα βασίζονται σε υποθέσεις και συμπεράσματα του μυαλού σου.

Την ιστορία όμως δεν την γράφεις εσύ, έχει γραφτεί. Εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την ερευνήσεις και να βγάλεις συμπεράσματα, τα οποία μετά από διαρκή έρευνα αναθεωρείς, για παράδειγμα οι απόψεις που έχω για την περίοδο Γ Παπαδόπουλου δεν είναι ίδια με αυτή που είχα στο παρελθόν και μπορεί να μη είναι ίδια με αυτή που θα έχω στο μέλλον....

Να σου δώσω άλλο παράδειγμα διάβαζα την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του Γ Φίνλευ μετάφραση Αλ Παπαδιαμάντη, ένα καλογραμμένο βιβλίο, είχα την εντύπωση ότι ο Γ Φίνλευ έγραφε αμερόληπτα, ότι ήταν φιλέλληνας, ότι συμμετείχε στην Επανάσταση άρα ήταν αξιόπιστος.... κάποια πράγματα μου φαινόντουσαν παράξενα αλλά τα ανεχόμουνα .... Μέχρι που διάβασα την ιστορία αυτού του υποκειμένου και τότε εξηγήθηκαν τα γραφόμενά του ... συνέχισαν να την διαβάζω αλλά πια πολύ προσεκτικά και υποψιασμένος....

Είμαι βέβαιος ότι πάλι δεν πήρες μυρουδιά από τον τρόπο σκέψης μου, αλλά έτσι είμαι.... ψάχνω την ιστορία, λάθη κάνω, αναθεωρώ άπειρες φορές τις απόψεις μου μετά από μελέτη και μερικές φορές η αναθεώρηση είναι ριζική, αλλά δεν λειτουργώ με κλισέ και ιδεοληψία όπως κάνεις εσύ και πολύ άλλοι εδώ.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Ιουν 2021, 09:41

pluton έγραψε:Να σου δώσω άλλο παράδειγμα διάβαζα την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του Γ Φίνλευ μετάφραση Αλ Παπαδιαμάντη, ένα καλογραμμένο βιβλίο, είχα την εντύπωση ότι ο Γ Φίνλευ έγραφε αμερόληπτα, ότι ήταν φιλέλληνας, ότι συμμετείχε στην Επανάσταση άρα ήταν αξιόπιστος.... κάποια πράγματα μου φαινόντουσαν παράξενα αλλά τα ανεχόμουνα ....

ειμαι ολος αυτια θελω να ακουσω τι σου φανηκε παραξενο -δεν την εχω διαβασει
περιμενω -και παρτους και τις καλτσες μαζι με τα σωβρακα :laugh1:
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 03 Ιουν 2021, 10:20

pluton έγραψε:Είμαι βέβαιος ότι πάλι δεν πήρες μυρουδιά από τον τρόπο σκέψης μου, αλλά έτσι είμαι.... ψάχνω την ιστορία, λάθη κάνω, αναθεωρώ άπειρες φορές τις απόψεις μου μετά από μελέτη και μερικές φορές η αναθεώρηση είναι ριζική, αλλά δεν λειτουργώ με κλισέ και ιδεοληψία όπως κάνεις εσύ και πολύ άλλοι εδώ.

Η Τουρκική Σημαία που στήθηκε οριστικά στη Βόρεια Κύπρο επί Χούντας, σε βοηθάει στις σκέψεις σου;

Δεν σε ρωτάω, αφού θέλεις, για τη θριαμβευτική νίκη των Άγγλων στα Φώλκλαντς επί Χούντας του Γκαλτιέρι, επειδή προτιμάς να ανατρέχεις καλύτερα στον Μακρυγιάννη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 03 Ιουν 2021, 11:02

NikosVy έγραψε:Η Τουρκική Σημαία που στήθηκε οριστικά στη Βόρεια Κύπρο επί Χούντας, σε βοηθάει στις σκέψεις σου;

Οριστικά στήθηκε επί Καραμανλή. Επί κυβερνήσεως Ιωαννίδη οι Τούρκοι είχαν καταλάβει το 3 % του νησιού. Βέβαια η δουλειά είχε γίνει. Απ' την στιγμή που δημιούργησαν προγεφύρωμα και η Εθνική Φρουρά δεν κατάφερε να τους διώξει ούτε να διαλύσει τον τουρκοκυπριακό θύλακα , η ήττα ήταν προδιαγεγραμμένη. Τόσο ο Ιωαννίδης όσο και ο Καραμανλής δεν βοήθησαν την Κύπρο. Η στρατιωτική ηγεσία έκρινε πως η εμπλοκή των ελλαδίτικων δυνάμεων ήταν ασύμφορη. Ο Ιωαννίδης διαφώνησε , αλλά τον έκλασαν και τον έκαναν πέρα. Δεν είχε το σθένος να βγάλει το όπλο του , να τους καθαρίσει όλους επί τόπου και να διορίσει άλλους. Βέβαια το βρήκε το κουράγιο όταν έπρεπε να ανατρέψει την πορεία εκδημοκρατισμού της χώρας το '73. :s_mad Ο Καραμανλής διατήρησε την σρατιωτική ηγεσία ( την διορισμένη απ' την Χούντα ) , άκουσε τις προτροπές της και την τίμησε δεόντως .
1 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Επιστροφή σε “Ιστορία”