Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Ιαν 2019, 13:27

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Λες τώρα να πήγαν ακάλεστοι οι "τινές κληρικοί"; Μήπως οι κομμουνιστές τους κάλεσαν για να τους αγιάσουν μέρα που ήταν;

Προφανως δεν ηταν ακαλεστοι, οπαδοι του ΣΕΚΕ ηταν. Που ειναι το περιεργο ακριβως? Οι περισσοτεροι παπαδες στο ΕΑΜ ηταν.

Τι λες μωρέ Λαχουρένιε χρονιάρα μέρα .... Οι παπάδες ειδικά την εποχή εκείνη ήταν σοσιαλιστές στο ΣΕΚΕ.... :D και στο ΕΑΜ ήταν ενταγμένοι οι περισσότεροι παπάδες :D .... μπράβο να σου πω και εγώ ένα ανέκδοτο:

Ο Λένιν, ξαπλωμένος στο κρεβάτι του πόνου, ζούσε τις τελευταίες του στιγμές. Από πάνω του ο Στάλιν, τάχα συγκινημένος, του λέει για να τον καθησυχάσει:

«Μην στεναχωριέσαι σύντροφε Λένιν, αν φύγεις θα αναλάβω εγώ».

«Φοβάμαι σύντροφε Στάλιν ότι δεν θα σε ακολουθήσουν πολλοί», του απαντά ειρωνικά ο Λένιν.

Για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον κατοπινό «πατερούλη» : «Όσοι δεν ακολουθήσουν εμένα σύντροφε, σίγουρα… θα ακολουθήσουν εσένα»!
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Ιαν 2019, 13:30

pluton έγραψε:Τι λες μωρέ Λαχουρένιε χρονιάρα μέρα .... Οι παπάδες ειδικά την εποχή εκείνη ήταν σοσιαλιστές στο ΣΕΚΕ.... :D

Oχι ολοι, ουτε οι περισσοτεροι αλλα σιγουρα καποιοι. Τι σου κανει εντυπωση?

και στο ΕΑΜ ήταν ενταγμένοι οι περισσότεροι παπάδες :D

Ναι οπως και 2-3 μητροπολιτες και οι περισσοτεροι ελληνες
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 06 Ιαν 2019, 13:40

pluton έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 1918 έγινε η πρώτη δημόσια συγκέντρωση του ΣΕΚΕ στο ''Διονύσια''.
Την εβδομάδα μετά τα Θεοφάνεια, 6 Ιανουαρίου του 1919, οργανώθηκε η πρώτη μεγάλη απεργία των τραπεζικών.
Το επισημαίνω γιατί αν ξεκινάς με τέτοια λάθη, όσο μικρά κι αν σου φαίνονται, η συνέχεια προβλέπεται να εξελιχθεί σε ανιστορικό χαβαλέ.

Χαίρομαι που σου αρέσει η ιστορική ακρίβεια θα το ελέγξω όσο μπορώ, αλλά υπάρχει η αναφορά της Μυστικής Αστυνομίας του Ν. Μερεντίτης που δημοσίευσα και υπάρχουν πλήθος αναφορές σε εφημερίδες της εποχής ......

Φαίνεται ότι όλοι αυτοί ξέρουν καλύτερα από το τμήμα ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ που έχει στο αρχείο του μέχρι και τις ομιλίες των συμμετεχόντων.
Το ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Ελλάδος) ιδρύθηκε στις 4-10 Νοέμβρη του 1918 (17-23 με το παλιό ημερολόγιο) κατά το πρώτο σοσιαλιστικό συνέδριο, όλων των σκόρπιων ως τότε σοσιαλιστικών οργανώσεων, που είχε ως κύρια αποστολή τη συνένωση όλων των οργανώσεων και ομάδων σε ένα ενιαίο κόμμα της εργατικής τάξης και που συνήλθε στα γραφεία του συνδέσμου μηχανικών ατμοπλοίων στο Πειραιά.
Το ΣΕΚΕ ήταν το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης διεργασίας που ξεκίνησε (ήδη από το 1875 με την ίδρυση των πρώτων συνδικαλιστικών οργανώσεων) με πρωτοβουλία της Φεντερασιόν Θεσσαλονίκης με τη σύγκληση της πρώτης πανελλαδικής σοσιαλιστικής συνδιάσκεψης στην Αθήνα τον Απρίλη του 1915.
Και αν θέλεις να έχεις άποψη που θα πάρουμε σοβαρά υπόψη μας, για να μην εξελιχθεί το νήμα σε καζούρα, πρέπει να είσαι απόλυτα ακριβής στις ιστορικές λεπτομέρειες.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 06 Ιαν 2019, 13:55

pluton έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Ο «Ριζοσπάστη» του Γιάννη Πετσόπουλου (Δεν ήταν τότε κομματικό έντυπο ο Ριζοσπάστης, πως έγινε είναι μια ιστορία με πολύ γέλιο)

Είμαι σίγουρος ότι και αυτή η ''ιστορία'' που θα μας παραθέσεις θα είναι απόλυτα ιστορικά ακριβής. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Ιαν 2019, 13:57

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Τι λες μωρέ Λαχουρένιε χρονιάρα μέρα .... Οι παπάδες ειδικά την εποχή εκείνη ήταν σοσιαλιστές στο ΣΕΚΕ.... :D

Oχι ολοι, ουτε οι περισσοτεροι αλλα σιγουρα καποιοι. Τι σου κανει εντυπωση?

και στο ΕΑΜ ήταν ενταγμένοι οι περισσότεροι παπάδες :D

Ναι οπως και 2-3 μητροπολιτες και οι περισσοτεροι ελληνες

Δύο μόνο Μητροπολίτες ο Ηλίας και ο Κοζάνης και από τους παπάδες κάπου είχα ένα βιβλίο "Παπάδες στην αντίσταση" κάπου είναι σε κάποια βιβλιοθήκη μου (άντε βρες το) αλλά θυμάμαι μου έκανε εντύπωση πόσο λίγοι παπάδες ήταν στο ΕΑΜ ... ο παπα-Ανυπόμονος ήταν μετά έγινε ηγούμενος σε μονή... αλλά και σε βιβλία για την Μακρόνησο που έχω διαβάσει θυμάμαι ότι όσους συμμετείχαν στο ΕΑΜ στην Μακρόνησο τους είχαν σε μια ξεχωριστή σκηνή πάνω από πέντε δεν θυμάμαι να ήταν ... τώρα το ΣΕΚΕ ήταν άγνωστο εκείνη την εποχή το ήξεραν "τιινές παπάδες" και είχαν ασπαστεί τον σοσιαλισμό που καθοδηγείτο από εβραίους;

Ραν ταν πλαν εμένα η ιστορία είναι το μεράκι μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω έκανα λάθος συγνώμη δεν το ήξερα (δεν το παίζω παντογνώστης).

Το αρχείο όμως του ΚΚΕ δεν έχει δημοσιευτεί πως εσύ αντλείς στοιχεία από αυτό; Τις ημερομηνίες των εφημερίδων που παρευρίσκοντο εκεί και φυσικά την ημερομηνία της αναφοράς της Μυστικής Υπηρεσίας που παρακολούθησε την εκδήλωση τι να την κάνουμε, υπήρχε μοίραρχος που παρακολούθησε και ευθύς αμέσως έγραψε αναφορά!!!!!!!!!

Και πάλι σου λέω ότι παντογνώστης δεν είμαι αν κάτι... είμαι έτοιμος να πω εδώ έγινε λάθος και αυτό ισχύει για όλα τα θέματα στα οποία μιλώ με αναφορές στην ιστορία, όχι μόνο εδώ οπουδήποτε.

Είμαι σίγουρος ότι και αυτή η ''ιστορία'' που θα μας παραθέσεις θα είναι απόλυτα ιστορικά ακριβής. :D

Αναφέρεσαι για την ιστορία του Ριζοσπάστη ....άλλη φορά αυτό....

Λαχουρένιε το βρήκα το βιβλίο λέγεται : "Ο ΚΛΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ" ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ του Δημ Καίλα.... το διαβάζω ξανά.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Ιαν 2019, 14:03

pluton έγραψε:Δύο μόνο Μητροπολίτες ο Ηλίας και ο Κοζάνης και από τους παπάδες κάπου είχα ένα βιβλίο "Παπάδες στην αντίσταση" κάπου είναι σε κάποια βιβλιοθήκη μου (άντε βρες το) αλλά θυμάμαι μου έκανε εντύπωση πόσο λίγοι παπάδες ήταν στο ΕΑΜ ... ο παπα-Ανυπόμονος ήταν μετά έγινε ηγούμενος σε μονή... αλλά και σε βιβλία για την Μακρόνησο που έχω διαβάσει θυμάμαι ότι όσους συμμετείχαν στο ΕΑΜ στην Μακρόνησο τους είχαν σε μια ξεχωριστή σκηνή πάνω από πέντε δεν θυμάμαι να ήταν ...

Ηταν και ο μητροπολιτης Χιου εκτος απο αυτους τους δυο που ειπες και οι περισσοτεροι απλοι κληρικοι. Καπου 3000 παπαδες ηταν στο ΕΑΜ.

τώρα το ΣΕΚΕ ήταν άγνωστο εκείνη την εποχή το ήξεραν "τιινές παπάδες" και είχαν ασπαστεί τον σοσιαλισμό που καθοδηγείτο από εβραίους;

Που θες να καταληξεις? Οτι ηταν μασκαραδες και οχι αληθινοι παπαδες?
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Ιαν 2019, 14:22

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Δύο μόνο Μητροπολίτες ο Ηλίας και ο Κοζάνης και από τους παπάδες κάπου είχα ένα βιβλίο "Παπάδες στην αντίσταση" κάπου είναι σε κάποια βιβλιοθήκη μου (άντε βρες το) αλλά θυμάμαι μου έκανε εντύπωση πόσο λίγοι παπάδες ήταν στο ΕΑΜ ... ο παπα-Ανυπόμονος ήταν μετά έγινε ηγούμενος σε μονή... αλλά και σε βιβλία για την Μακρόνησο που έχω διαβάσει θυμάμαι ότι όσους συμμετείχαν στο ΕΑΜ στην Μακρόνησο τους είχαν σε μια ξεχωριστή σκηνή πάνω από πέντε δεν θυμάμαι να ήταν ...

Ηταν και ο μητροπολιτης Χιου εκτος απο αυτους τους δυο που ειπες και οι περισσοτεροι απλοι κληρικοι. Καπου 3000 παπαδες ηταν στο ΕΑΜ.

τώρα το ΣΕΚΕ ήταν άγνωστο εκείνη την εποχή το ήξεραν "τιινές παπάδες" και είχαν ασπαστεί τον σοσιαλισμό που καθοδηγείτο από εβραίους;

Που θες να καταληξεις? Οτι ηταν μασκαραδες και οχι αληθινοι παπαδες?

Όχι τώρα που έριξα μια ματιά επί τροχάδην (έχω μέσα πλήθος σημειώσεις, ήταν ένας παπάς εδώ ένας στον άλλο νομό γενικά ελάχιστοι, στο τέλος έχει και ονομαστικό κατάλογο ιερέων που εκτελέστηκαν απ΄ ότι βλέπω (δεν έχει αρίθμηση) 70 με 90 εκτελέστηκαν από το 1941 (δέκα το 1941) που δεν υπήρχε ΕΑΜ και δεν γράφει σαν τι τους σκότωσαν.... ακόμα βλέπω φωτογραφία των εθνοσυμβούλων ιερέας Στάθης Κτενάς (Λευκάδα), ο Ιωακείμ Κοζάνης, ο Ηλείας Αντώνιος και ο Στέφανος Πέπας (Μέγαρα).

Ο Χίου Ιωακείμ Στρούμπης που ανέφερες, λέει ότι συμπαραστάθηκε στον απελευθερωτικό αγώνα (τίποτα για ΕΑΜ).... υπάρχουν κάποιοι λίγοι σε κάθε νομό... έχει και πολλές υπερβολές (κομματική έκδοση είναι)....
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Ιαν 2019, 16:32

Οι Κληρικοί μας στά χρόνια τής σκλαβιάς ίδρυσαν τήν Εθνική Απελευθερωτική Οργάνωση "Παγκληρική Ένωση", πού πολέμησε γιά τήν λευτεριά μας. Ιδρύθηκε σέ Συνέδριο τών Κληρικών στήν Σπερχειάδα Φθιώτιδας, τόν Ιούνιο τού 1943. Οργανώθηκαν σ' αυτήν, δίπλα στό ΕΑΜ, πάνω από 3.000 Κληρικοί. Υπολογίζεται πώς τό 75% τού εφημεριακού Κλήρου πήρε μέρος στόν αγώνα τής Εθνικής Αντίστασης. Πηγή: http://www.lifo.grΟι Κληρικοί μας στά χρόνια τής σκλαβιάς ίδρυσαν τήν Εθνική Απελευθερωτική Οργάνωση "Παγκληρική Ένωση", πού πολέμησε γιά τήν λευτεριά μας. Ιδρύθηκε σέ Συνέδριο τών Κληρικών στήν Σπερχειάδα Φθιώτιδας, τόν Ιούνιο τού 1943. Οργανώθηκαν σ' αυτήν, δίπλα στό ΕΑΜ, πάνω από 3.000 Κληρικοί. Υπολογίζεται πώς τό 75% τού εφημεριακού Κλήρου πήρε μέρος στόν αγώνα τής Εθνικής Αντίστασης.

https://www.lifo.gr/team/sansimera/35598
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Ιαν 2019, 19:02

Οργανώθηκαν σ' αυτήν, δίπλα στό ΕΑΜ, πάνω από 3.000 Κληρικοί. Υπολογίζεται πώς τό 75% τού εφημεριακού Κλήρου πήρε μέρος στόν αγώνα τής Εθνικής Αντίστασης.

Αν πιστέψω αυτά τα πράγματα το 75% ήταν 3.000 ιερείς δηλαδή εναντίον του ΕΑΜ ήταν το 25% δηλαδή μόλις 1.000 ιερείς.... τι να πω.

Πριν κάποια χρόνια πίστευα και το έλεγα με πάθος ότι το ΕΑΜ είχε 3.000.000 με 3.500.000 μέλη μετά διάβασα πολλά πράγματα και κατάλαβα πως έβγαιναν αυτοί οι αριθμοί. Φυσικά δεν είχε γίνει καμιά καταγραφή ούτε υπήρχαν κατάλογοι μελών.

Βασικός κανόνας στρατολόγησης ήταν τα κουπόνια του ΕΑΜ, ζήταγαν δηλαδή από τους πολίτες να αγοράζουν κουπόνια του ΕΑΜ για την ενίσχυση της αντίστασης. Φυσικά οι περισσότεροι δεν τολμούσε να μη αγοράσουν κουπόνια με πληθωρικό κατοχικό νόμισμα διότι απλούστατα έτσι γινόταν στόχος της ΟΠΛΑ.

Οι πρώτοι που αγόραζαν κουπόνια του ΕΑΜ ήταν όσοι θεωρούσαν ότι έχουν λόγους να φοβούνται πχ κάποιο συγγενή αξιωματικό, χωροφύλακα, ταγματασφαλίτη, γερμανοτσολιά, μαυραγορίτη κλπ

Όποιοι αγόραζαν κουπόνια τα κρατούσαν καλά φυλαγμένα σπίτι τους, όταν επιβαλλόταν στην περιοχή τους το ΕΑΜ ήταν το άλλοθι τους ότι ήταν υπέρ του ΕΑΜ, αν τους τα βρίσκαν οι ταγματοασφαλίτες έλεγαν ότι τους επεβλήθη η αγορά από κουμπουροφόρους της ΟΠΛΑ.

Με βάση αυτή την αγορά των κουπονιών γινόταν η καταμέτρηση των οπαδών του ΕΑΜ, όποιοι αγόραζαν τους θεωρούσαν ΕΑΜίτες.

Πόσο ψεύτικη ήταν αυτή η καταμέτρηση φάνηκε μετά την Βάρκιζα.....
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Ιαν 2019, 19:06

Αν δεν συμφωνει η πραγματικοτητα με τις ιδεοληψιες σου, τοσο το χειροτερο για την πραγματικοτητα.
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”