Γύπας έγραψε:Ξεκινάω από το έργο που λες. Νομίζω το λέγανε Νίμιτς. Θυμάμαι τη σκηνή με τα F-16 και τα zero (για να ερεθίζεται ο μέσος σύγχρονος θεατής και να ταυτίζεται με τον Αμερικάνικο στρατό. Ωραιο ήταν).
Αυτό πίστευα κι εγώ. Αλλά από την άλλη έχω ακούσει ότι ήταν 100.000 τα μουσλίμια. Πες έχεις άπειρο υλικό εσύ κι αυτοί τα όπλα που είχαν. Αλλά τέτοιος πληθυσμός, ξέρω γω;
To αεροπλανοφορο νιμιτς (The Final Countdown (1980) βγηκε την επομενη χρονια που βγηκε το απειρως καλυτερο Sengoku jieitai / G.I. Samurai / Time Slip(1979)
μοναδα συγχρονου ιαπωνεζικου στρατου πεφτει στη μαυρη τρυπα και γυρναει στην εποχη των σαμουραι..και τα βρισκουν σκουρα με τις τακτικες των σαμουραι.
Η ταινια ειναι καψιμο και πολυ σφιχτη.
killcount:
αυτο το ειδος alternate history με μπολικο γιαπωνεζικο μιλιταρισμο ειναι μαλλον δημοφιλες στην ιαπωνια, υπαρχουν σχετικα μανγκα, ανιμε κλπ.
Το 2005 βγηκε το Samurai Commando Mission 1549 (2005) με ιδια υποθεση, ιαπωνες στρατιωτες εναντιον σαμουραι
Σε οτι αφορα τον οπλισμο των αρματωλων γιατι ακ47? Θελουμε συγχρονα τουφεκια, HK416 η AR10/AR15 η FN SCAR17. Θα χρειαστουμε επισης ελάφρια οπλοπολυβολα, εκτοξευτηρες χειροβομβιδων και ρουκετων, ολμους, βαρια πολυβολα και κανονια των 70 χιλ ανεβασμενα σε τεκνικαλς και φορτηγα. Χρειαζομαστε επισης ενδοεπικοινωνιες, νυχτερινη/ΥΕ οραση/ και drones τροποποιημενα για να μεταφερουν εκρηκτικα οπως και απειρο C4.
Με αυτα-για αρχη- θα ειχαμε δυσκολεψει παρα πολυ τους αιγυπτιους στο Mανιακι.
Ενας συγχρονος στρατιωτης οπλισμενος με ενα AR15 εχει μεγαλυτερη δυναμη πυρος απο μια ολοκληρη διμοιρια εμπροσθογεμων οπλων. Υπολογιστε πως αυτο θα αλλαζε τις ισορροπιες στη μαχη.

Τέλος!