Μονο εγω βαριεμαι την βυζαντινη ιστορια?

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Μονο εγω βαριεμαι την βυζαντινη ιστορια?

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιουν 2017, 15:59

Νομιζω τα περσινα ηταν πιο ευκολα. Στα φετινα με βλεπω το πολυ 10. Δεν τα παω καλα με το να θυμαμαι ονοματα, χρονιες, ή κτηρια, οταν διαβαζω ιστορια κραταω το γενικο συμπερασμα μιας περιοδου :nono:

ΒΤW, πολλα θεματα τους βαζεις. Οταν ημουν εγω μαθητης, σου εβαζαν 9 αναπτυξης που επρεπε να απαντησεις τις 6 (οποιες ηθελες).
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 04 Ιουν 2017, 16:23

Όχι ρε ,συνολικά 5 από τα 9 με επιλογή έχουν ν' απαντήσουν και η φετινή διδακτέα - εξεταστέα ύλη ήταν κατά το 1/5 λιγότερη ,άρα στα ίδια είμαστε :s_cool

ΣΣ: Συνολικά πολύ καλά πήγαν ,είχα και αρκετούς μαθητές -μαθήτριες που έγραψαν 20αρια ....σε αντίθεση με κάτι άλλους τρόφιμους ιδρυμάτων που δε θα έπιαναν ούτε τη βάση :s_cool :s_cool
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιουν 2017, 16:25

Α ναι το χεις γραψει στις παρενθεσεις, δεν το χα προσεξει. Μου κανει εντυπωση που δεν ειναι ολες αναπτυξης ομως. Καποιος μπορει να διαλεξει τα 3 πρωτα θεματα απο την Α ομαδα για να αποφυγει τις αναπτυξης.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 04 Ιουν 2017, 16:35

Λαχουρένιος έγραψε:Α ναι το χεις γραψει στις παρενθεσεις, δεν το χα προσεξει. Μου κανει εντυπωση που δεν ειναι ολες αναπτυξης ομως. Καποιος μπορει να διαλεξει τα 3 πρωτα θεματα απο την Α ομαδα για να αποφυγει τις αναπτυξης.

Δεν είναι όλες ανάπτυξης ,η μεθοδολογία υπάρχει απ' το 2002 ,η ομάδα Β όμως "τσούζει" - ειδικά στις πανελλήνιες .Διετέλεσα βαθμολογητής το 2004 και το 2006 ( περίπου 1000 γραπτά) και μάλλον ξέρω σε αντίθεση με πολλούς ανιστόρητους :s_cool
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιουν 2017, 20:58

Καλο θα ηταν ο Αλε να μετακινησει ολες τις σελιδες απο την 2 και περα σε αλλο θεμα.

Αν ειναι πολυ δουλεια για τον ιδιο δεν πειραζει, ας το αφησει ετσι. Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο ευκολο να μετακινησεις πχ 1 σελιδα σε σχεση με 11.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιουν 2017, 20:59

Πισω στο θεμα, ανεξαρτητα με την γνωμη που εχει ο καθενας για το βυζαντιο, βρισκετε βαρετη την ιστορια του σε σχεση με αυτην της αρχ. ή της συγχρονης Ελλαδας ή ακομα και με την μεσαιωνικη ιστορια αλλων λαων?
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 04 Ιουν 2017, 22:14

Λαχουρένιος έγραψε:Πισω στο θεμα, ανεξαρτητα με την γνωμη που εχει ο καθενας για το βυζαντιο, βρισκετε βαρετη την ιστορια του σε σχεση με αυτην της αρχ. ή της συγχρονης Ελλαδας ή ακομα και με την μεσαιωνικη ιστορια αλλων λαων?

Το Βυζάντιο ως 1100 χρόνων αυτοκρατορία ( δεν υπάρχει κι άλλη που να διήρκεσε τόσο) έχει τρομερά ενδιαφέρουσα ιστορία ,αρκεί κανείς να ψάχνει ,εγώ ασχέτως του ότι κάνω το μάθημα , ψάχνω διαρκώς βίντεο ,ιστορικές πηγές ,διαβάζω από αφιερώματα μέχρι μονογραφίες κλπ
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Ιουν 2017, 00:10

Η ιστορια του Βυζαντιου ειναι πιο μονολιθικη σε σχεση με αυτην της αρχ. ή τουλ. ετσι παρουσιαζεται στα βιβλια που εχω διαβασει. Αυτο μαλλον μου την κανει βαρετη.

Η αρχαιοελληνικη ιστορια ειναι στην ουσια συνισταμενη των ξεχωριστων ιστοριων διαφορων πολεων-κρατων με συχνα διαφορετικη κουλτουρα, πολιτευματα και τροπους μαχης. Επισης, υπηρχε εντονη πολιτικη δραστηριοτητα στην αρχαια Ελλαδα με διαφορα ειδη πολιτευματων και αντιμαχομενες μεριδες μεσα στις πολεις.

Αντιθετα, στο Βυζαντιο, ο αυτοκρατορικος θεσμος ουδεποτε αμφισβητηθηκε οποτε δεν παρουσιαζει ενδιαφερον απο πολιτικη αποψη, παρα μονο λογω των συνομωσιων που συνεβαιναν συνεχως. Η ιδια η αυτοκρατορικη δομη στερει απο το βυζαντιο την ποικιλοτητα της αρχαιας Ελλαδας και οι διαφοροι βαρβαροι αντιπαλοι του Βυζαντιου μενουν λιγο πολυ αγνωστοι περα απο τα ονοματα των ηγεμονων τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 05 Ιουν 2017, 05:51

Λαχουρένιος έγραψε:Καλο θα ηταν ο Αλε να μετακινησει ολες τις σελιδες απο την 2 και περα σε αλλο θεμα.

Αν ειναι πολυ δουλεια για τον ιδιο δεν πειραζει, ας το αφησει ετσι. Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο ευκολο να μετακινησεις πχ 1 σελιδα σε σχεση με 11.

Η κριτική σχετικά με τα βιβλία Ιστορίας μεταφέρθηκε σε άλλο νήμα.

http://free.bbfοrum.co/topic5330.html
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Επιστροφή σε “Ιστορία”