EDIT: Συγγνώμη ξανά για το πρήξιμο , απάντησε όποτε θες και αν θες.
Admin έγραψε:Ο παρακάτω χάρτης απαντά σε όλα σου τα ερωτήματα.
Με πορτοκαλί είναι οι περιοχές όπου είχαν εγκατασταθεί Ελληνες, με κίτρινο οι μη Έλληνες.
Όπως βλέπεις, η Μ. Ασία σε ένα ποσοστό 80-90% κατοικούνταν από ξένους λαούς και οι Έλληνες εντοπίζονται στα παράλια (Πόντου, Αιγαίου, Μεσογείου).

Η Σέλγη δεν ξέρω πού πέφτει, ίσως ήταν ελληνική πόλη.
Ο χάρτης προσεγγίζει τα μέρη των Ελλήνων (τουλ. όσων αυτοπροσδιορίζονταν έτσι) πριν την ελληνιστική εποχή, δηλ. μέχρι 6ο με 5ο αιώνα. Σωστά; Διόρθωσε με αν κάνω λάθος!
Αν και δεν παίζει ρόλο, η Σέλγη είναι λίγο πιο μέσα (ΒΔ της Ασπένδου). Σύμφωνα με αυτά που έχω δει και διαβάσει δεν περίμενε τον Αλέξανδρο για να εξελληνιστεί
Παρεμπιπτόντως μόλις μου ήρθε «φλασιά». Ας περάσουμε μερικούς αιώνες και ας βαδίσουμε αρκετά προς τα ενδότερα (Καππαδοκία). Μάντεψε τί θα συναντήσεις εκτός των άλλων: Τα Τύανα (βλ. ... Απολλώνιος ο Τυανεύς).
Admin έγραψε:Οι Σελτζούκοι είχαν εκχριστιανιστει, αυτό λέει και το άρθρο και αυτό λέω και εγώ τόση ώρα. Υπ' όψιν ότι στους "Τούρκους" εντάσσονταν όχι μόνο οι καθαρά Τουρκομάνοι, αλλά και Χάζαροι και άλλες φυλές της κεντρικής και δυτικής Ασίας.
Αυτό που αναφέρει το άρθρο είναι πως κράτη των σταυροφόρων (Crusader states) είχαν στρατολογήσει εκχριστιανισμένους Σελτζούκους. Όμως έτσι όπως το γράφεις νομίζω πως εννοείς πως όλοι οι Σελτζούκοι είχαν εκχριστιανιστεί. Τουλ. έτσι μου φαίνεται!
Ξέρουμε που πήγαν οι Χριστιανοί Τούρκοι ή και άλλοι πρώην Μουσουλμάνοι (εφόσον υπήρχαν άλλοι) εφόσον δεν κατασφάχτηκαν όλοι; Ως
αποστάτες δεν νομίζω να πλησίαζαν περιοχές Μουσουλμάνων εκτός για λόγους πολέμου. Για να καταλάβεις το ΙΣΙΣ σφάζει με σειρά προτεραιότητας: Αποστάτες (όσους θεωρούν πως είναι αποστάτες) > «Παγάνια» (δηλ. ότι δεν αναφέρεται στο κοράνι βλ. τους Κούρδους Γεζίντι...) > Σιϊτες (κουφό ε; λίγο πολύ τους
θεωρούν «κατηγορούν» ως πολυθεϊστές) > λοιπούς «λαούς του Κορανίου» (Εβραίους, Χριστιανούς και ίσως Ζωροάστρες).
Εφόσον επέζησαν μερικοί από τους Χριστιανούς Τούρκους μάντεψε που μπορεί να πήγαν. Πάντως όχι σε μέρη της Μικράς Ασίας που καταλήφθηκε πρώτη από τα Μούσλιμς. Δεν ξέρω αν με πιάνεις
Admin έγραψε:Ως Ρωμαίοι δεν αυτοπροσδιορίζονταν όλοι. Οι Αρβανίτες, οι Βλαχοι, οι Σλάβοι, αλλά και οι Ελληνες πολλές φορές διέκριναν τους εαυτούς τους από τους άλλους υπηκόους του Βυζαντίου. Το Ρωμαίος ήταν πιο σύνηθες στη Μ. Ασία, όπου άλλωστε και οι Τούρκοι τους έλεγαν Ρουμ και τη γλώσσα τους Ρούμτζα και οι ίδιοι τα έλεγαν "ρωμέικα".
Ναι το έγραψα και εγώ παραπάνω. Από κάποια στιγμή και έπειτα ξεκίνησαν να αυτοπροσδιορίζονται ξανά ως Έλληνες. Και σημειώνω τώρα: Αναφέρομαι μέχρι τον 14-15 αι. και στις περιοχές που δεν είχαν κατακτηθεί από Μουσουλμάνους (διόρθωσε με αν κάνω λάθος).
Εκτός και αν εννοείς πως δεν σταμάτησαν να έχουν αυτό το προσδιορισμό το οποίο μου φαίνεται αρκετά περίεργο λόγω των γνωστών διωγμών της ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Για το τελευταίο ακόμα και σήμερα υπάρχουν αυτά. Π.χ. Ρωμαίος, Ρωμιός, Ρωμανία (για τους Πόντιους) αν και νομίζω πως αυτό το έλεγαν για όλους τους Έλληνες (ρουμ μιλιέτ;;;) και όχι μόνο αυτούς της Μ.Α., του Πόντου και του Βοσπόρου (Βυζάντιο κ.α.). Υπάρχει και η αναφορά στο Κοράνι (η σούρα 30 - Σούρα Αρ Ρουμ) που κάνει λόγω για την μάχη της Αντιοχείας μεταξύ του στρατού του Ηρακλείου και τον αντίστοιχο των Περσών.