Είστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο καταγραφής της ιστορίας;

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Darkdays
Rookie poster
Rookie poster

Re: Είστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο καταγραφής της ιστορίας;

Δημοσίευσηαπό Darkdays » 28 Ιούλ 2021, 21:11

Ραν ταν πλαν έγραψε:Την ιστορική αλήθεια μόνο με βάση τον ιστορικό υλισμό μπορούμε να την αντιληφθούμε.

Η λέξη υλισμός μου προκαλεί αποστροφή-απέχθεια. Τι είναι ο ιστορικός υλισμός; Με δικά σου λόγια.
2 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Ιούλ 2021, 21:37

Darkdays έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Την ιστορική αλήθεια μόνο με βάση τον ιστορικό υλισμό μπορούμε να την αντιληφθούμε.

Η λέξη υλισμός μου προκαλεί αποστροφή-απέχθεια. Τι είναι ο ιστορικός υλισμός; Με δικά σου λόγια.

καλο πολυ καλο και μενα το ιδιο μαλλον το χρησιμοποιούν για να δικαιολογησουν τις μαλακιες και μαλιστα χοντρες
-διαστρέβλωση αλλιως υσ...τον ιστορικο υλισμο εμεις το μαθαμε και το λεμε ιστορικη αναγκαιοτητα
ενα παραδειγμα ειναι- ο δυνατος στην θεση του και ο αδυναμος τουμπεκι ψιλοκομμενο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Darkdays
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Darkdays » 28 Ιούλ 2021, 21:57

nemo έγραψε:
Darkdays έγραψε:

καλο πολυ καλο και μενα το ιδιο μαλλον το χρησιμοποιούν για να δικαιολογησουν τις μαλακιες και μαλιστα χοντρες
-διαστρέβλωση αλλιως υσ...τον ιστορικο υλισμο εμεις το μαθαμε και το λεμε ιστορικη αναγκαιοτητα
ενα παραδειγμα ειναι- ο δυνατος στην θεση του και ο αδυναμος τουμπεκι ψιλοκομμενο

Στην περίπτωση που κάποιος είναι πολύ κραταιός πνευματικά και συναναστρέφεται με κάποιον πολύ αδύναμο δεν το λες πολύ όμορφα αλλά ναι ο δεύτερος πρέπει να παραγκωνίσει τον εγωισμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες για να αποφεύγονται τα μοιραία λάθη.

Ο ιστορικός υλισμός δεν είναι η βάση του κομμουνισμού;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Ιούλ 2021, 22:05

Darkdays έγραψε:
nemo έγραψε:καλο πολυ καλο και μενα το ιδιο μαλλον το χρησιμοποιούν για να δικαιολογησουν τις μαλακιες και μαλιστα χοντρες

Στην περίπτωση που κάποιος είναι πολύ κραταιός πνευματικά και συναναστρέφεται με κάποιον πολύ αδύναμο δεν το λες πολύ όμορφα αλλά ναι ο δεύτερος πρέπει να παραγκωνίσει τον εγωισμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες για να αποφεύγονται τα μοιραία λάθη.

Ο ιστορικός υλισμός δεν είναι η βάση του κομμουνισμού;

συνηθως δεν με αρεσει να τα λεω ομορφα ... απο καποιες λεξεις που χρησιμοποιεις και μου κανουν εντυπωση
καλο ειναι να ανοιχτεις λιγο και να γραψεις και υπαρχει και ενοτητα για αυτο καπου στα αρθρα νομιζω
να ξεχωριζουν και μπορεις να αναπτυξεις οποιο θεμα θελεις

υσ..για την βαση του κομμουνισμου που ρωτας να σου πω δεν το εχω σκεφτει ετσι οπως το θετεις
για πες την σκεψη σου
0 .

Darkdays
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Darkdays » 28 Ιούλ 2021, 22:13

nemo έγραψε:
Darkdays έγραψε:
υσ..για την βαση του κομμουνισμου που ρωτας να σου πω δεν το εχω σκεφτει ετσι οπως το θετεις
για πες την σκεψη σου

Δεν έχω μελετήσει όλες τις πτυχές του σιχαμερού δημιουργήματος που λέγεται κομμουνισμός. Γι' αυτό ρωτάω.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Ιούλ 2021, 22:40

Darkdays έγραψε:
nemo έγραψε:

Δεν έχω μελετήσει όλες τις πτυχές του σιχαμερού δημιουργήματος που λέγεται κομμουνισμός. Γι' αυτό ρωτάω.

σαν ιδεολογια δεν ειναι σιχαμενος -μην εχεις αυτην την ιδεα γιατι ειναι λαθεμενη
ο τροπος που επιβληθηκε ειναι λαθος και οι ανθρωποι ...με τα ψέματα που ειπαν για να πείσουν και να πιεσουν

σαν ιδεα ο κομμουνισμος θα συνεχισει να υφισταται για πολλους αιωνες ακομη γιατι ο λογος του περιεχει
την οικουμενικότητα -οπως και ο χριστιανισμος ....θα συνεχιζα αλλα δεν εχω χρονο και γιατι ενας λογος ακομη
ειναι πως οταν το κανω οι σκεψεις με απορροφουν απο τα παντα
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Ιούλ 2021, 07:49

Darkdays έγραψε:

Γιατι? Απο υλη αποτελουνται τα παντα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Ιούλ 2021, 07:49

nemo έγραψε:
Darkdays έγραψε:

σαν ιδεολογια δεν ειναι σιχαμενος -μην εχεις αυτην την ιδεα γιατι ειναι λαθεμενη
ο τροπος που επιβληθηκε ειναι λαθος και οι ανθρωποι ...με τα ψέματα που ειπαν για να πείσουν και να πιεσουν

σαν ιδεα ο κομμουνισμος θα συνεχισει να υφισταται για πολλους αιωνες ακομη γιατι ο λογος του περιεχει
την οικουμενικότητα -οπως και ο χριστιανισμος ....θα συνεχιζα αλλα δεν εχω χρονο και γιατι ενας λογος ακομη

Ποιος χακαρε τον Νεμο? :madwoman:
0 .

Darkdays
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Darkdays » 29 Ιούλ 2021, 08:19

Λαχουρένιος έγραψε:
Darkdays έγραψε:

Γιατι? Απο υλη αποτελουνται τα παντα.

Υλισμός σημαίνει "η λατρεία της ύλης" στο περίπου. Σωστά;
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 29 Ιούλ 2021, 10:38

Λαχουρένιος έγραψε:
nemo έγραψε:

Ποιος χακαρε τον Νεμο? :madwoman:

Δεν είναι τίποτα,
είναι η μεταγραφική περίοδος που αλλάζουν ομάδες οι παίκτες....

όπως μπάσκετ; όπως ποδόσφαιρο;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Επιστροφή σε “Ιστορία”