Ραν ταν πλαν έγραψε:Την ιστορική αλήθεια μόνο με βάση τον ιστορικό υλισμό μπορούμε να την αντιληφθούμε.
Η λέξη υλισμός μου προκαλεί αποστροφή-απέχθεια. Τι είναι ο ιστορικός υλισμός; Με δικά σου λόγια.

Ραν ταν πλαν έγραψε:Την ιστορική αλήθεια μόνο με βάση τον ιστορικό υλισμό μπορούμε να την αντιληφθούμε.

Darkdays έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:Την ιστορική αλήθεια μόνο με βάση τον ιστορικό υλισμό μπορούμε να την αντιληφθούμε.
Η λέξη υλισμός μου προκαλεί αποστροφή-απέχθεια. Τι είναι ο ιστορικός υλισμός; Με δικά σου λόγια.

nemo έγραψε:Darkdays έγραψε:
καλο πολυ καλο και μενα το ιδιο μαλλον το χρησιμοποιούν για να δικαιολογησουν τις μαλακιες και μαλιστα χοντρες
-διαστρέβλωση αλλιως υσ...τον ιστορικο υλισμο εμεις το μαθαμε και το λεμε ιστορικη αναγκαιοτητα
ενα παραδειγμα ειναι- ο δυνατος στην θεση του και ο αδυναμος τουμπεκι ψιλοκομμενο

Darkdays έγραψε:nemo έγραψε:καλο πολυ καλο και μενα το ιδιο μαλλον το χρησιμοποιούν για να δικαιολογησουν τις μαλακιες και μαλιστα χοντρες
-διαστρέβλωση αλλιως υσ...τον ιστορικο υλισμο εμεις το μαθαμε και το λεμε ιστορικη αναγκαιοτητα
ενα παραδειγμα ειναι- ο δυνατος στην θεση του και ο αδυναμος τουμπεκι ψιλοκομμενο
Στην περίπτωση που κάποιος είναι πολύ κραταιός πνευματικά και συναναστρέφεται με κάποιον πολύ αδύναμο δεν το λες πολύ όμορφα αλλά ναι ο δεύτερος πρέπει να παραγκωνίσει τον εγωισμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες για να αποφεύγονται τα μοιραία λάθη.
Ο ιστορικός υλισμός δεν είναι η βάση του κομμουνισμού;

υσ..για την βαση του κομμουνισμου που ρωτας να σου πω δεν το εχω σκεφτει ετσι οπως το θετεις
για πες την σκεψη σου

Darkdays έγραψε:nemo έγραψε:
Δεν έχω μελετήσει όλες τις πτυχές του σιχαμερού δημιουργήματος που λέγεται κομμουνισμός. Γι' αυτό ρωτάω.

Darkdays έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:Την ιστορική αλήθεια μόνο με βάση τον ιστορικό υλισμό μπορούμε να την αντιληφθούμε.

Δεν έχω μελετήσει όλες τις πτυχές του σιχαμερού δημιουργήματος που λέγεται κομμουνισμός. Γι' αυτό ρωτάω.
σαν ιδεολογια δεν ειναι σιχαμενος -μην εχεις αυτην την ιδεα γιατι ειναι λαθεμενη
ο τροπος που επιβληθηκε ειναι λαθος και οι ανθρωποι ...με τα ψέματα που ειπαν για να πείσουν και να πιεσουν
σαν ιδεα ο κομμουνισμος θα συνεχισει να υφισταται για πολλους αιωνες ακομη γιατι ο λογος του περιεχει
την οικουμενικότητα -οπως και ο χριστιανισμος ....θα συνεχιζα αλλα δεν εχω χρονο και γιατι ενας λογος ακομη
ειναι πως οταν το κανω οι σκεψεις με απορροφουν απο τα παντα

Λαχουρένιος έγραψε:Darkdays έγραψε:
Γιατι? Απο υλη αποτελουνται τα παντα.

Λαχουρένιος έγραψε:nemo έγραψε:
σαν ιδεολογια δεν ειναι σιχαμενος -μην εχεις αυτην την ιδεα γιατι ειναι λαθεμενη
ο τροπος που επιβληθηκε ειναι λαθος και οι ανθρωποι ...με τα ψέματα που ειπαν για να πείσουν και να πιεσουν
σαν ιδεα ο κομμουνισμος θα συνεχισει να υφισταται για πολλους αιωνες ακομη γιατι ο λογος του περιεχει
την οικουμενικότητα -οπως και ο χριστιανισμος ....θα συνεχιζα αλλα δεν εχω χρονο και γιατι ενας λογος ακομη
ειναι πως οταν το κανω οι σκεψεις με απορροφουν απο τα παντα
Ποιος χακαρε τον Νεμο?