200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821, ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821, ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Δημοσίευσηαπό vallon » 24 Μαρ 2021, 21:13

bizeli έγραψε:Εγώ πάντως, παιδιά, δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση η επέτειος των 200 χρόνων.
Εγώ και στα 199 χρόνια το ίδιο υπερήφανη αισθανόμουν.
Και στα 201 επίσης.

Ε τώρα.. τι με κάνεις και λέω..
τα κάνει κάποιος που θέλει να βγει στο γυαλί και να πάρει κάνα πόντο ότι κάνει και παράτες...
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 24 Μαρ 2021, 21:14

δεν πρεπει επι ουδενι τροπο να μειωσουμε εστω και μια τριχα της κεφαλης απο τους αγωνιστές του 21
γιατι ετσι το μονο που κατορθώνουμε ειναι να εξυπηρετήσουμε τα συμφεροντα ανθελληνικων
και νεοταξιτικων συμφεροντολογων και μαζι των πρωην κκεκεδων
οι αγωνιστες με την συμμετοχη τους σε αυτό το γεγονος ξεπερασαν τον απλο ανθρωπο
και μεταμορφωθηκαν σε ηρωες εχοντας εναποθεσει τα παντα στο θεο με μια μονο διαπραγματευση
ή πατριδα ή θανατος οι φτωχοι ειχαν να χασουν τα λιγοτερα
οι πλουσιοι (προεστοι)που λεει και ο βαλλον ειχαν να χασουν τα περισσοτερα
αλλα ενωθηκαν για να γινουν θυσια για την απελευθερωση του γένους
αλλα ποιανού γενους ; του τούρκικου; ή μηπως δεν ξεχωριζε κανεις το γενος;
οπως μας λενε οι αγαπητοι αριστεροι ;
να εγινε σαν την οκτωβριανη επανασταση που ενωθηκαν διαφοροι λαοι κατα των τσαρων;
να εγινε σαν τους αμερικανους αγγλους ιρλανδούς που ενωθηκαν
κατα των αγγλων αποχτώντας μετέπειτα και την εθνικη συνείδηση;
ή να εγινε σαν των γαλλων που ξαφνικα μαζι με το ψωμι και παντεσπάνι
βαλανε και το εθνος μαζι χαριζοντας στην ανθρωποτητα το πρωτο εθνος
στον κοσμο θελει σκεψη το πραγμα βαλλον
επισης ετυχε στο κουλι ο εορτασμος -λες να το ηθελε; και το κουτσουμπα να ηταν πρωθυπουργος
μεγαλυτερη προσοχη θα εδινε αντι του κουλι
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 24 Μαρ 2021, 21:19

μωρέ ποιος κουτσούμπας; τι μας νοιάζει ο κουτσούμπας;
το θέμα είναι ότι το παρατραβάει ο κούλης μπας και πιάσει κάνα ψήφο

ώρε ώρες σκέφτομαι ότι τελικά ήταν λάθος που διώξαμε τους τούρκους
μια χαρά περνάγαμε με δαύτους
τι θέλαμε και κάναμε επαναστάσεις; τι ήθελε ο κοσμάκης και σκοτωνότανε;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 24 Μαρ 2021, 21:26

με αυτα που αφηνεις να εννοουνται βαλλον ειναι σαν να μου λες οτι θα χασει και το 5% ο κουτσουμπα
αν τολμησει και πει δυο στροφες του εθνικου υμνου οκ! το κραταμε :D
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 25 Μαρ 2021, 08:06

bizeli έγραψε:
vallon έγραψε:δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η εθνική επέτειος έχει γίνει προσωπική υπόθεση προβολής του κούλι που θα τραπεζώσει με γαρίδες και ψητό μαϊντανό τους γαλαζοαίματους φίλους του.
Ο κολοκοτρώνης ήταν γαλαζοαίματος; οχι βέβαια,

οι απλοί λαικοί άνθρωποι σήκωσαν κεφάλι τότε στους τούρκους, όχι οι προεστοί ..
τι θέλουν τώρα και μαζεύονται οι προεστοί να κομπασουν;
οι προεστοί όπως και τότε έτσι και τώρα ήταν πάντα τα λαμόγια που κοίταζαν την κονόμα τους

Τι σχέση έχουμε εμείς με όλο αυτό;
εγω πάντως νιώθω τελείως ξεκομμένος από όλη αυτή την παράτα του κούλι και μάλλον αισθάνομαι μεγάλη ντροπή που εργαλειοποιεί την εθνική μας επέτειο για προσωπική προβολή.

Κι εγώ στην αρχή απόρησα. Δεν κατάλαβα προς τι όλος αυτός ο τζέρτζελος. Ειδικά όταν διάβασα όταν θα παραστεί και η δούκισσα της Κορνουάλης.
Λέω ποια είναι αυτή ρε φίλε; Και τι σχέση έχει με εμάς και την ελληνική επανάσταση;
Μετά κατάλαβα ότι ήταν η "τέτοια" του Καρόλου της Αγγλίας.
Βασικά, επειδή είμαι λίγο στην κοσμάρα μου αυτές τις μέρες, δεν πήρα αμέσως γραμμή για ποιο λόγο θα γίνει αυτό το επίσημο γεύμα. Μετά κατάλαβα ότι ήταν για την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Αλλά εντάξει να σου πω κάτι;
Βγάζει κάποιο συμβολικό νόημα.
Εκπροσωπούν τις 3 μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία που εδώ που τα λέμε αν δεν ήταν αυτές η ελληνική επανάσταση θα είχε πάει στον άπατο.

Συνέβαλαν καταλυτικά και αυτές στην τάπα που έφαγε η Τουρκία το ένδοξο 21.

Εντάξει τώρα,
για να κόβει τσάρκες η γκόμενα του κάρολου και να τους χρησιμοποιεί για να κομπαζει ο κούλης ;
κι εμείς που συμμετέχουμε σε όλο αυτό;

εμένα μου θυμίζει περισσότερο τον κούλη σαν αυτοκράτορα που διασκεδάζει με τους αφ υψηλού φίλους του και ο λαός ..το πόπολο .. οι φτωχοί και μισητός λαουτζίκος να περιμένει έξω από τα κάγκελα να τους πετάξει ένας στρατιώτης καρβέλια με ψωμί..

Η άποψή μου είναι ότι όλη η φιέστα ικανοποιεί μόνο την ανάγκη του υπερφίαλου μεγαλομανούς πρωθυπουργού για να τροφοδοτήσει την εγωπάθεια του.
Άλλη μια εκδήλωση της σχιζοφρενούς προσωπικότητας
κοινώς ......ζήτω που καήκαμε..

https://thepressproject.gr/proeortia-fi ... 8.facebook
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 25 Μαρ 2021, 08:09

nemo έγραψε:με αυτα που αφηνεις να εννοουνται βαλλον ειναι σαν να μου λες οτι θα χασει και το 5% ο κουτσουμπα

βρε μαϊντανέ
σε τυφλώνει το μίσος σου για τους κομουνιστές και δεν βλέπεις ότι εγώ δεν είμαι κομουνιστής απλά σιχαίνεται την μεγαλομανία του κούλι
παρ το είδηση , ο κούλης είναι σκάρτος και θα μας καταστρέψει..

επιπλέον έχω μεγάλη αμφισβήτηση μέσα μου σχετικά με το ποιος έκανε την επανάσταση..
αυτά τα πολυ φορεμένα ο απλός Έλληνας που ξαφνικά ξεσηκώθηκε και ανέτρεψε το τουρκικό ζυγό δεν μου πολύ κολλάνε..
ρε μπας και ήταν απο πίσω τα μικροσυμφέροντα των προεστών της εποχής που θέλανε να αρπάξουν την εξουσία από τους παρηκμασμένους Τούρκους αγάδες;
Και αν ήταν ο απλός λαός και έχουμε μέσα μας το κοκαλάκι της νυχτερίδας που επαναστατούμε τότε γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε και σήμερα μετά από τόοοοσα χρόνια εθνικής εκμετάλλευσης παρακμής και ξεφτίλας;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Μαρ 2021, 08:57

bizeli έγραψε:Εγώ πάντως, παιδιά, δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση η επέτειος των 200 χρόνων.
Εγώ και στα 199 χρόνια το ίδιο υπερήφανη αισθανόμουν.
Και στα 201 επίσης.

Kαπως πρεπει να ζησει και η Αγγελοπουλου, κλεφτρα θα γινει? :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Μαρ 2021, 10:05

vallon έγραψε:
nemo έγραψε:με αυτα που αφηνεις να εννοουνται βαλλον ειναι σαν να μου λες οτι θα χασει και το 5% ο κουτσουμπα

βρε μαϊντανέ
σε τυφλώνει το μίσος σου για τους κομουνιστές και δεν βλέπεις ότι εγώ δεν είμαι κομουνιστής απλά σιχαίνεται την μεγαλομανία του κούλι
παρ το είδηση , ο κούλης είναι σκάρτος και θα μας καταστρέψει..

επιπλέον έχω μεγάλη αμφισβήτηση μέσα μου σχετικά με το ποιος έκανε την επανάσταση..
αυτά τα πολυ φορεμένα ο απλός Έλληνας που ξαφνικά ξεσηκώθηκε και ανέτρεψε το τουρκικό ζυγό δεν μου πολύ κολλάνε..
ρε μπας και ήταν απο πίσω τα μικροσυμφέροντα των προεστών της εποχής που θέλανε να αρπάξουν την εξουσία από τους παρηκμασμένους Τούρκους αγάδες;
Και αν ήταν ο απλός λαός και έχουμε μέσα μας το κοκαλάκι της νυχτερίδας που επαναστατούμε τότε γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε και σήμερα μετά από τόοοοσα χρόνια εθνικής εκμετάλλευσης παρακμής και ξεφτίλας;

διακρινω μια δοση αληθειας σε αυτα που λες αλλα με εκνευριζουν συχρονως γιατι αυτα και χειροτερα αλλα
τα πιστευουν πολλοι ελ ο εκνευρισμος μου δεν ειναι για σενα αλλα για αυτα που πιστευετε
προσεχε και θελω να καταλαβεις κατι αν...εχετε εσεις δικιο τοτε εγω ειμαι πολυ χαζος και πολυ ανεπιτηδειος
σε ιστορια σε φιλοσοφια σε κατανοηση ανθρωπινων καταστασεων κλπ
δηλαδη εχω προβλημα σχεδον μανια στην αναζητηση μιας σχετικης αληθειας ετσι εχω γεννηθει ..
και δεν με ενδιαφερουν τα κοσμικα και αν ημουν τολμηρος και γενναιος θα τους ειχα γραψει ολους και ολα
και θα ζουσα τελειως μονος και να μην βλεπω φατσα ανθρωπου ειμαι φορτισμενος απο τις μαλακιες που διαβασα
πριν απο λιγο -και με σενα ή και ολους εσας ...ακουσα το κουλι που ειπε για το 21
ειπε δυο λογια για το 21 και ανακατεψε και την πανδημια εξίσωσε τους αγωνες του 21 με την δυσκολια
που ζουμε σημερα λογω πανδημιας --και ακουω και σενα να τον βριζεις σε καθε νημα και τοσοι αλλοι στο φεις
για τον κουλι εχω βγαλει γνωμη -και δεν επεσα εξω μολις ανελαβε την προεδρια της νδ
ο ανθρωπος ειναι αλλου για αλλου ειναι ο γονος που θελει να τα περναει ολα χαλαρα αν κατι τον στεναχωρήσει
δεν θα το σκεφτει και θα παει για αλλου οπου βρει την ψυχολογικη ανεση δεν εχει και δεν κανει καμια σκεψη
για την ευθυνη της θέσεως του ...αν δεν ειχε 100 ανθρωπους διπλα του να του λενε τι θα κανει
για τα δημοσια πραγματα δεν θα ηταν ικανος ουτε να βαλει μια υπογραφη σε ενα εγγραφο
τι αλλο θελεις να σου πω για την πληρη ανικανοτητα του;
ακριβως τα ιδια ειναι και ο τσιπρας η διαφορα ειναι οτι ο τσιπρας κατι θελει να κανει στα δημοσια
αλλα ειναι ανικανος εξισου και αυτος γιατι δεν εχει χαρακτηρα να παιρνει δυσκολες αποφασεις
οπως πρεπει να κανει ενας ηγετης ακομη και ενας προισταμενος σε ενα καταστημα
ολες οι λεγομενες δυσκολες αποφασεις του τσιπρα εγιναν με εντολες ξενων αφεντικων
και δεν ειναι ευκολο να ανατραπει αυτη η παγιωμένη κατασταση ακομη και αν καποιος πρωθυπουργος
που θελει να ανατρεψει αυτο το κλιμα γιατι με αυτην την νοοτροπια εχει μπολιαστει ολος ο λαος
με πρωτους τους αριστερους
αυτη η κατασταση ειναι κλιμακουμενη σε ολη την δημοσια υπηρεσια αρχιζει απο τον κλητήρα
και φθανει στον πρωθυπουργο ... ειναι μια κατασταση σχεδον θρησκευτικη ακομη και σημερα ενας απλος
δημοσιος υπαλληλος απαιτει να παρει το εφαπαξ τον 100 χιλαιδων ευρω
υπαρχουν ακομη συνταξεις των 2000 χιλ ευρω απο απλους δημοσιους
χωρις να ειχαν καμια ευθυνη στην εργασια τους ...γιατι το συστημα ειχε αναγκη τους ψηφους
και τους εταζε με νταλικες τις απολαβές
και υπαρχουν τεραστιες σπαταλες του δημοσιου που ειναι τελειως νομιμες που αν διοχετευόταν
σε πραγματικες αναγκες θα ειχαν ανακουφισθει μεγαλες μεριδες του λαου και δεν θα χρειαζοταν
ο πενηνταρης να μεταναστευσει στην ιρλανδια για να δουλευψει σε φαρμα -ενας γνωστος μου
ουτε τοσοι αλλοι νεοι ουτε και θα ειχαμε την υπογεννητικότηταπου εχουμε σημερα
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Μαρ 2021, 10:31

με λιγα λογια ειναι μια αλυσιδωτη ηθικη αυτουργια που γινεται απο μας για μας και εχει τις ριζες της
απο τα χρονια της σκλαβιας ....και αν διαβασες και κατι που εγραψα απο καιρο που ειχα πει οτι επρεπε
να ειχαμε περασει απο ενα ολοκληρωτκο συστημα ειτε με τον βασιλια ειτε με μια χουντα και ακομη ειτε απο το κκε
ποιος καθεται σημερα να σκεφτει οτι αυτος ο κυβερνητης που θα μας διοικουσε για εικοσι και σαραντα χρονια
θα ειχε βαλει τις βασεις για ενα σύγχρονο κρατος γιατι θα ειχε την σιγουρια να κυβερνησει χωρις κανενα φοβο
οτι θα χασει στις επομενες εκλογες -αντι για αυτο ειχαμε τις αδυναμες κυβερνησεις που ειχαμε και αλλαζαμε
καθε τοσο σκεπτομενοι οτι θα επρεπε να μπουμε ολοι στο δημοσιο ή να παιρνουμε διαφορες μιζες απο το δημοσιο
φτασαμε στα σημερινα χαλια οσο για αυτα που αναφερεις για τον κοσμο του 21 ειναι τελειως αναληθη
προερχομενα απο τελειως αγράμματους ηλιθιους στενομυαλους που ειναι ικανοι μονο για να καθαριζουν
τα σκατα των ζωων σε καποιο στάβλο και για τιποτα αλλο ουτε και καν για αναπαραγωγη
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Μαρ 2021, 11:30

οταν καποιοι σημερα λενε τον μεγα αλεξανδρο σφαγεα ενω τον σταλιν και τοσους αλλους τους λενε ηγετες
πρεπει να γινει κατανοητο επιτελους οτι δεν ειναι στα καλα τους και ειναι τερμα ηλιθιοι
οταν επισης ψαχνουν να βρουν καποια ανομια στους αγωνιστες του 21 ταχα για να πουν πραγματικες αληθειες
ειναι τερμα ηλιθιοι και ανθρωπακια με σοβαρα ψυχαναγκαστικα χαρκτηριστικα στο μυαλο τους
λυπαμαι που το λεω γιατι εμεις σαν ελληνες που εχουμε ακομη εστω και λιγο dna απο τους αρχαιους
καθομαστε και μιμουμαστε τους ξενους διαβαζοντας μεταφρασμενα και διεστρεβλωμενα τα αρχαια γραπτα
ταχα για καινουργιες ιδεες ακομη και ο μαρξ και ολοκληρη η αριστερη διανοηση
δεν ειναι τιποτα αλλο απο αρχαια φιλοσοφια μεταποιημένη για τον καιρο μας
σημερα μεσα στην τοσο τεχνολογια που ζουμε δεν δικαιολογουμαστε και δεν εχουμε κανενα ερέθισμα λογικο
περα απο τα ψυχανακαστικα που ειπα ....και πρεπει να γινει σε ολους εξυπνους και χαζους κατανοητο
οτι δεν μπορουμε να συλλαβουμε τα πραγματικα γεγονοτα καθισμενοι στην πολυθρονα με το λαπτορ
και πινοντας και τρωγοντας οτι θελει ο νους μας και πορδιζοντας συγχρονως την ωρα που γραφουμε
τις αληθειες που ταχα εμεις τις ανακαλυψαμε διαβαζοντας ενα κρυφο βιβλιο

πρεπει σημερα να γινει επισης κατανοητο οτι μειωνοντας το 21 μειωνοντας εκεινο μειωνοντας το αλλο
στην ουσια μειωνουμε τους εαυτους μας την χωρα και πανω απο ολα το μελλον μας
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”